Članki

Reportaže, poročila, aktualno in ostale teme
čelni viličar, ki nalaga tovornjak

Študije primerov strank

Mejnik na poti do avtonomnih zunanjih viličarjev

Razvoj samovoznih čelnih viličarjev za uporabo na prostem velja za kraljevsko disciplino avtomatizacije. Linde Material Handling se je soočil z njo in v začetku decembra 2023 predstavil konkretne rezultate raziskovalnega projekta, ki je trajal več kot tri leta. Po nadaljnjih preizkusih se bodo razviti tehnološki nosilci morali izkazati v realnih pogojih.

Več informacij

Avtomatika, ki seže preko meja ustaljenega

Dolge poti, ozki prostori, strme klančine – vse skupaj v okolju, prepletenem z ljudmi in viličarji, ki delajo drug ob drugem: na sedežu nemškega proizvajalca plastike Oechsler AG v Ansbachu trije viličarji Linde L-MATIC HD zagotavljajo konstanten in učinkovit pretok blaga 24 ur na dan.

Več informacij

Pripravljeni za prihodnost

»Več je mogoče« je zaveza podjetja Wilhelm Layher GmbH & Co KG svojim strankam. Uporaba električnih viličarjev serije X podjetja Linde MH dokazuje, da je mogoče obetavno geslo podjetja uporabiti tudi v intralogistiki. Z lahkoto prenesejo enake obremenitve kot njihovi kolegi z motorji z notranjim zgorevanjem in bodo kmalu stalni sestavni del voznega parka.

Več informacij

Sedmi P je V

Visoki cilji: Linde V modular pri podjetju Richter+Frenzel skrbi za boljšo varnost in večjo hitrost pri komisioniranju na višini.

Več informacij

Električni viličarji v svojem elementu

Najprej je prišel preskusni viličar, nato pa še dva – in kmalu bo celoten 8-tonski vozni park poganjala okolju prijazna litij-ionska tehnologija. Pri vodilnem proizvajalcu mineralne vode Gerolsteiner je Linde E80 prepričljiv dokaz, da se električni viličarji brez težav kosajo svojimi kolegi z motorjem z notranjim zgorevanjem tudi pri neprekinjeni uporabi.

Več informacij

Neprekosljivo manevriranje brez emisij

Elektrifikacija celotnega voznega parka: s tem ciljem so strokovnjaki podjetja Liebherr več tednov preskušali viličar E160.

Več informacij

Kjer je ovira, tam je tudi pot

Najbolj zanimive so enačbe z več neznankami. Eno takih je bilo mogoče najti v poglavju »Avtomatizacija« v specifikaciji zahtev strokovnjaka za papir Franz Veit. Kako je mogoče zanesljivo izvajati transportna opravila v proizvodnem in skladiščnem okolju, ki se nenehno spreminja?

Več informacij

Ideja, ki zažiga, v podjetju FLN Neuruppin

Na seznamu želja so bili nov sistem regalov, večja površina in nova vozila za talni transport. Rezultat je bila popolna sprememba sistema za digitalno upravljanje skladišča s sistemom Linde Warehouse Navigator – vključno s skoraj brezhibnim komisioniranjem, krajšimi časi priprave in večjim zadovoljstvom. Obisk strokovnjaka za požarno varnost FLN Neuruppin.

Več informacij

Širina v ozkem hodniku

150.000 različnih izdelkov in do 60.000 natovarjanj in raztovarjanj na dan: Arvato Supply Chain Solutions bo kmalu izvajal ta logistični podvig v času največjega prometa za veliko kozmetično podjetje na lokaciji v Hammu v Nemčiji. Osnova visoko zmogljivega distribucijskega središča je najsodobnejša tehnologija za zelo ozke hodnike podjetja Linde Material Handling.

Več informacij

Tiha voda bregove dere

Težji viličar z električnim pogonom – je to mogoče? To vprašanje si je zastavilo podjetje Asset VRS, vodilni ponudnik in proizvajalec sistemov za zadrževanje vozil v Združenem kraljestvu. In ni trajalo dolgo, da je Linde E160 s svojo zmogljivo litij-ionsko baterijo pokazal svoje prednosti.

Več informacij

Navdihujoči prvenec

Več kot 200.000 knjig vsak dan zapusti distribucijsko središče podjetja Hachette UK v bližini Oxforda. Za komisioniranje na višini do 17,7 metra se uporablja zelo poseben viličar: kombinacija viličarjev Linde K in Linde V modular.

Več informacij

V akciji za boljšo varnost

Pri podjetju Smurfit Kappa LithoPac v mestu Nybro je varnost glavna prioriteta. Izjemno raven varnosti, na katero je bilo podjetje vedno ponosno, zagotavlja asistenčni sistem Linde Safety Guard.

Več informacij

Več rib za življenje

Skupaj z nizozemskim mrežnim partnerjem Linde Motrac je veliko ribiško podjetje Parlevliet & Van der Plas svojo intralogistiko na več lokacijah dvignilo na najsodobnejšo raven. Za sodelovanje so bile odločilne visoka kakovost viličarjev Linde ter celovite varnostne in udobne rešitve.

Več informacij

Značilne poteze

Že desetletja je nihče drug kot Porsche Engineering odgovoren za obliko viličarjev Linde. Najnovejši mejnik naprednega partnerstva: nova generacija čelnih viličarjev Linde X20–X35 in H20–H35.

Več informacij

Pretok blaga namesto čakalnih vrst

Ko se povpraševanje in s tem obseg proizvodnje povečata, je to pravzaprav razlog za praznovanje. Toda kako obvladati povečan pretok blaga, ne da bi zaposlene obremenili s ponavljajočimi se transportnimi opravili? Pri predelovalcu plastike Poloplast je odgovor avtomatizacija Linde.

Več informacij

»Z eno besedo: spektakularno!«

Strokovni novinar in priznani strokovnjak za viličarje Theo Egberts je dizelski viličar H25 in električni viličar X25 podjetja Linde Material Handling podrobno preizkusil. Rezultat: Oba modela dosegata zgodovinske rekorde z vidika zmogljivosti in tako postavljata nove standarde v svojem razredu nosilnosti.

Več informacij

Objektivni pogled na varnost

Ko gre za morebitna tveganja v intralogistiki, je pogled od zunaj lahko zlata vreden – tako je tudi pri podjetju CTL Celltechnik Lodenau na Saškem. S pomočjo analize Linde Safety Scan je podjetje CTL znatno zmanjšalo tveganje za nesreče pri notranjem pretovarjanju blaga.

Več informacij

Ni lepo samo na papirju

Težko, težje, papirna industrija: čelni viličarji pri proizvajalcu papirja Smurfit Kappa Wrexen Paper & Board pretovarjajo z maksimalno zmogljivostjo skoraj brez prestanka – dan in noč, v zadušljivi vročini ali ledenem mrazu. Ekstremni scenarij uporabe, v katerem je novi dizelski mišičnjak Linde H50 pokazal svojo zmogljivost še pred lansiranjem na trg.

Več informacij

»Povsem nova izkušnja vožnje«

V podjetju Westfälischen Drahtindustrie v Hammu (Nemčija) se dan za dnem pretovarjajo ogromne količine materiala. S testnim viličarjem E30 Linde podjetje zdaj prvič uporablja električni viličar z revolucionarnim krmilnim sistemom – in to z navdušenjem.

Več informacij

Iznajdljiv v vsaki situaciji

Najboljše z dveh svetov – za najboljše iz narave. To je najboljši način za opis testne vožnje novega viličarja X35 Linde pri podjetju Ensinger Mineral-Heilquellen. Novi zmogljivostni razred električnih viličarjev ni prepričal vodstva uveljavljene blagovne znamke mineralne vode z bogato tradicijo zgolj z vidika trajnosti, temveč tudi z izjemno zmogljivostjo.

Več informacij

Schenker prevzema popoln nadzor nad floto viličarjev

DB Schenker ima popoln nadzor nad floto viličarjev s sistemom za upravljanje voznega parka Linde connect.

Več informacij

Sistem: spremenjen

Kako oblikovati intralogistiko, da bo bolj ekonomična, čista in trajnostna? Za nemško podjetje Emons Spedition GmbH je bil odgovor kristalno jasen: v skladišču za pretovarjanje kosovnega blaga v mestu Großbeeren so viličarje na utekočinjen naftni plin zamenjale litij-ionske naprave.

Več informacij

Med polnjenjem: delno polnjenje

Bolj prilagodljivi, ekonomični in robustnejši: v zelo dinamičnem skladišču za pretovarjanje kosovnega blaga v Heilbronnu je skupina Fritz vozila za talni transport s svinčevo-kislinskimi baterijami zamenjala za sodobno litij-ionsko tehnologijo podjetja Linde.

Več informacij

Dva dobičkonosneža v polnem zamahu

Dva visokodvižna viličarja L-MATIC Linde med krožno vožnjo od skladišča do odpreme pri avstrijskem podjetju za sanitarno opremo HOLTER. Medtem so njuni »človeški« sodelavci v celoti osredotočeni na svoje dejansko delo: dobičkonosno komisioniranje.

Več informacij

X-faktor

Tri najpomembnejše lastnosti čelnega viličarja? Za zaposlene v logistiki podjetja Eibach Oberflächentechnik GmbH (EOT) iz Lüdenscheida v Nemčiji ni nobenega dvoma: zmogljivost, zmogljivost, zmogljivost. Novi Linde X35 je na terenskem preizkusu impresivno dokazal, da jo pri težkih pogojih lahko zagotovi tudi električni viličar.

Več informacij

Zanimivosti

50 let e-viličarjev Linde

Linde Material Handling praznuje 50. obletnico e-viličarjev in predstavlja, kaj bo kot vodilno podjetje v tem segmentu ponudilo v prihodnosti.

Več informacij