Dizelski viličar

Gonilna sila
Dizelski viličarji H50 podjetja Linde Material Handling

Kjer sta potrebni produktivnost in robustnost, je dizelski viličar podjetja Linde Material Handling prava izbira. Nosilnost od 1,4 do 18 ton: dizelski viličarji lahko brez težav neprekinjeno pretovarjajo ogromne tovore, in to tudi v najtežjih pogojih. Poleg tega vsi dizelski modeli Linde ponujajo izjemno zmogljivost pretovarjanja ob minimalni porabi goriva. Zato so ti viličarji nepogrešljivi pomočniki pri uporabi na prostem.

Linde že vrsto let vedno znova postavlja nova merila na področju učinkovitosti in zmogljivosti. Hidrostatični pogon skupaj z dvopedalnim krmiljenjem in izjemno ergonomijo omogoča natančno, hitro in varčno manevriranje v vseh situacijah. Z dvema krmilnima ročicama, ki sta vgrajeni v naslon za roke, Linde Load Control poskrbi, da lahko voznik preprosto in natančno krmili delovno ter pomožno hidravliko dizelskega viličarja. Če potrebujete maksimalno moč, lahko Linde ponudi tudi izjemno zmogljive modele: Težji viličarji transportirajo do 18 ton blaga hitro, varno, varčno in izjemno natančno. To pomeni, da je njihova zmogljivost pretovarjanja v primerjavi s konkurenco neprekosljiva.

Od okretnih pomočnikov v skladišču pijač do mišičnjaka v lesni industriji: dizelski viličarji Linde so primerni tako za intenzivno 24-urno neprekinjeno uporabo kot za občasno kratkotrajno uporabo. Zato lahko uporabniki izkoristijo izjemno prilagodljivost pri načrtovanju uporabe in postopkov. Izjemno robustna konstrukcija dizelskih viličarjev Linde ščiti voznika v vseh okoliščinah, hkrati pa zagotavlja optimalno vidljivost. Varnost še dodatno izboljšajo številni mehanski in električni sistemi. Zaradi učinkovite porabe goriva so dizelski viličarji Linde najbolj okolju prijazni viličarji z najnižjimi emisijami na trgu. Pod določenimi pogoji jih je mogoče uporabljati tudi v zaprtih prostorih.

Več informacij

Okretni in vsestranski viličar z dizelskim motorjem

H14–H20 EVO

Ko postane ozko: kompaktni viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem H14–H20 EVO zagotavljajo izjemno zmogljivost pretovarjanja tudi v zelo ozkih prostorih.

Več informacij

H20–H35

Povezani in vsestranski: viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem H20–H35 so izjemno vsestranski in jih je mogoče brez težav povezati s programsko opremo pri stranki.

Več informacij

H35–H50

Zmogljivi in vsestranski: Viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem H35–H50 se zares izkažejo pri zahtevni dolgotrajni uporabi v srednjem razredu.

Več informacij

H50–H80 EVO

Naj bo papir, opeka ali gradbeni material: kjer je treba hitro in natančno pretovoriti težke tovore, se viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem H50–H80 EVO počutijo kot doma.

Več informacij

HT100–HT180 Ds

Moč in vidljivost: Zaradi izjemnega vidnega polja in hidrodinamičnega pogona so viličarji HT100–HT180 Ds še posebej primerni za občasno uporabo.

Več informacij

H100–H180 D

Harmonija natančnosti in moči: Zaradi hidrodinamičnega pogona so težji viličarji HT100–HT180 Ds idealni za neprekinjeno uporabo.

Več informacij
Dizelski viličar podjetja Linde Material Handling med uporabo v železarni

Dizelski viličarji Linde: zmogljivi in z dolgo življenjsko dobo

Vseeno je: naj gre za kovinsko industrijo, veleprodajo ali transport blaga v skladiščih na prostem – vedno ko je potrebna zmogljivost na prostem, se dizelski viličarji Linde počutijo kot doma. To je predvsem posledica vzdržljivosti zmogljivega dizelskega pogona, ki prenese tako vročino kot mraz. Dizelski viličarji so izjemni tudi v mokrem, blatnem ali zelo prašnem okolju. Ti robustni viličarji brez težav premagujejo strme klančine in se odlično obnesejo tudi pri večkratnem transportu težkih tovorov na dolge razdalje. Velik razmik do tal pomeni, da jih ne ustavijo niti neravna tla.

Lastnosti

Zaprta kabina dizelskega viličarja podjetja Linde Material Handling

Varnost

Ko gre za varnost voznika, tovora in okolice, viličarji Linde ničesar ne prepustijo naključju, saj so serijsko opremljeni s številnimi varnostnimi sistemi. Nizko težišče viličarja varuje pred prevrnitvijo. Streha in okvir tvorita zaprto in robustno zaščitno območje. Voznikova kabina, konstruirana za optimalen pregled nad okolico v vse smeri, in številni asistenčni sistemi zagotavljajo dodatno zaščito. Na primer: Linde Curve Assist preprečuje, da bi viličar pri vožnji skozi zavoje vozil s preveliko hitrostjo.

Ergonomska voznikova kabina dizelskega viličarja podjetja Linde Material Handling

Ergonomija

Viličarji Linde so sinonim za izjemno udobje med vožnjo. Vozniki si lahko prilagodijo naslonjala za roke in sedež, kar jim omogoča, da ostanejo dalj časa osredotočeni na delo in da jih nič ne zmoti. Udobni sedeži in gumijasti ležaji na oseh, teleskopu in nagibnih valjih ublažijo sunke tudi na neravnih tleh. Velika voznikova kabina ponuja veliko prostora za noge. Vsi sistemi za prikazovanje in stikala so na dosegu roke. Ergonomski koncept upravljanja z dvopedalnim krmiljenjem in sistemom Linde Load Control preprečuje utrujenost. Voznik s konicami prstov natančno izvaja vse premike dvižnega teleskopa in postopke dviganja, njegova roka pa je sproščeno naslonjena na naslon za roke.

Dizelski viličar podjetja Linde Material Handling med delom

Upravljanje

Mirno speljevanje, hitre spremembe smeri in natančno manevriranje v zelo ozkih prostorih: Hidrostatični pogon pomeni, da ima voznik vedno na voljo ravno točno toliko moči, kot je potrebuje. Hidravlični sistem viličarjev z motorjem z notranjim zgorevanjem, ki ne potrebuje vzdrževanja, brez izgub prenaša moč motorja na pogonska kolesa in dvižni hidravlični sistem. V povezavi s sistemom Linde Load Control dvopedalno krmiljenje in hidrostatika zagotavljata, da lahko voznik hitro in natančno uskladi vožnjo in postopke dviganja. To zmanjša porabo in ohrani nizke stroške servisiranja. Rezultat je izjemna zmogljivost pretovarjanja z zelo malo izpadi delovanja.

Preprosto vzdrževanje dizelskih viličarjev podjetja Linde Material Handling

Servis

Tudi z vidika servisiranja so viličarji Linde z motorjem z notranjim zgorevanjem izjemno prepričljivi: preprost dostop do pomembnih komponent pomeni, da servisni tehniki hitro opravijo svoje delo, kar zmanjša servisne stroške. Poleg tega se dizelski viličarji Linde ponašajo z dolgimi vzdrževalnimi intervali. To omogočajo številni sklopi, ki ne potrebujejo ali skoraj ne potrebujejo vzdrževanja, vključno s pogonsko osjo, ležaji nagibnega valja in hidrostatičnim pogonom. Novi visoko zmogljivi filtri zagotavljajo dodatno zaščito pred obrabo.

connect:desk podjetja Linde Material Handling

Povezljivost

Dizelski viličarji Linde zbirajo številne podatke o delovanju, ki se prek mobilnega omrežja ali povezave Wi-Fi prenesejo v programsko opremo za upravljanje voznega parka connect. Tako digitalne kode napak omogočajo oddaljeno diagnostiko viličarja. S programsko opremo connect lahko uporabniki optimizirajo načrtovanje vzdrževanj in popravil ter izračune stroškov. V prihodnosti bo posodobitve programske opreme in dodatne funkcije mogoče namestiti s funkcijo »over the air«. To izboljša zmogljivost in uporabnost viličarjev ter omogoča, da je programska oprema vedno posodobljena. V ta namen Linde uporablja eno najbolj varnih infrastruktur v oblaku, ki je na voljo na trgu. Dizelske viličarje je tako mogoče varno vključiti v sisteme programske opreme in hkrati zagotoviti varnost podatkov.

Pregled prednosti dizelskega viličarja

Učinkovito

S hidrostatičnim pogonom in sistemom Linde Load Control lahko voznik natančno in hitro krmili vse funkcije vožnje in dvižnega teleskopa.

Varno

Optimalna vidljivost in različni asistenčni sistemi vsakodnevno skrbijo za večjo varnost.

Udobno

Velikost in oprema kabin temeljita na standardih avtomobilske industrije – najboljši pogoji za hitro in sproščeno delo.

Varčno

Hidrostatika Linde deluje brez menjalnika, sklopke, diferenciala in bobnastih zavor. To omogoča majhno porabo in ohrani nizke stroške servisiranja.

Robustno

Izkazala se je tudi kombinacija hidrostatičnega neposrednega pogona in robustnih motorjev, še zlasti pri nenehni veliki obremenitvi in neprekinjeni uporabi. Komponente ne potrebujejo vzdrževanja ali pa ga potrebujejo zelo malo.

Po meri

Vsaka uporaba je drugačna. Zato Linde pri vsaki seriji ponuja različne modele in različne možnosti opreme ter celo rešitve po meri. Na ta način je vsak viličar kar najbolje opremljen za individualne zahteve strank, ki lahko v celoti izkoristijo zmogljivosti viličarja. Linde razvija tudi rešitve za stranke, ki jim serijske rešitve ne zadoščajo. Posebna dodatna storitev: Linde tudi obstoječe viličarje opremlja z mnogimi rešitvami za naknadno vgradnjo – od ogrevanja in klimatske naprave do vgrajenih pomikal ali delovnih žarometov LED. To pomeni, da je mogoče celoten vozni park opremiti glede na potrebe stranke.

Pogosta vprašanja – pogosta vprašanja o dizelskih viličarjih

Kaj je dizelski viličar?

Dizelski viličar je vozilo za talni transport z lastnim dizelskim pogonom. Upravlja ga ena oseba, uporabljajo pa se za transport kosovnega blaga.

Kdo lahko vozi dizelski viličar?

Za vožnjo dizelskega viličarja ne potrebujete običajnega vozniškega dovoljenja, potrebujete pa izpit za viličarja. Mlajši od 18 let lahko viličarje uporabljajo samo pod določenimi pogoji in pod nadzorom.

Koliko stane dizelski viličar?

Cena dizelskega viličarja se razlikuje od modela do modela, zato ni mogoče navesti okvirnega zneska. Ta je – med drugim – odvisen od nosilnosti in opreme viličarja.

Katere možnosti opreme so na voljo za dizelske viličarje Linde?

Vsaka serija viličarjev Linde ponuja različne modele in različne možnosti opreme, ki so del običajne serijske proizvodnje.

Kakšni so obratovalni stroški dizelskega viličarja Linde?

Stroški obratovanja in vzdrževanja dizelskega viličarja se razlikujejo glede na model in vrsto uporabe. Prednost dizelskih viličarjev Linde: porabijo zelo malo goriva in ne potrebujejo veliko servisiranja. Na primer: zaradi hidrostatike Linde, ki se skoraj ne obrablja, dizelski viličarji Linde ne potrebujejo zavornega sistema, ki potrebuje veliko vzdrževanja. Zaprti oljni tokokrog zavira viličar, ko sprostite stopalko za plin. Hidravlično olje je treba zamenjati samo vsakih 6000 obratovalnih ur. Delovni cikel s certifikatom TÜV NORD je pokazal, da je ob upoštevanju vseh stroškov, povezanih z nakupom, energijo, vzdrževanjem in osebjem v primerjavi z nakupom in upravljanjem naslednjega najboljšega konkurenta z enako nosilnostjo, letni prihranek nekaj manj kot 2500 evrov.

Koliko goriva porabi dizelski viličar Linde?

Poraba goriva dizelskih viličarjev Linde se razlikuje glede na model in način uporabe. V primerjavi s konkurenti imajo viličarji Linde daleč najboljše razmerje med zmogljivostjo pretovarjanja in porabo goriva.

Katere emisijske standarde izpolnjujejo dizelski viličarji Linde?

Dizelski viličarji Linde so občutno pod mejno vrednostjo emisij, ki je zakonsko določena v emisijskem standardu EURO 5. To omogočajo zelo učinkoviti industrijski motorji, ki v kombinaciji s hidrostatičnim pogonom Linde skrbijo, da je število vrtljajev viličarja vedno v optimalnem območju. To zmanjša tako porabo goriva kot emisije.

Kateri asistenčni sistemi so na voljo za dizelske viličarje Linde?

Linde ponuja veliko serijskih in izbirnih asistenčnih sistemov za dizelske viličarje: Linde Curve Assist sorazmerno prilagaja hitrost vožnje kotu krmiljenja in tako zagotavlja izjemno stabilnost viličarja. Linde Load Assist zmanjša nagibanje naprej in dvižno hitrost glede na dvižno višino. Linde Safety Pilot prikazuje pomembne parametre, kot so težišče tovora, trenutna teža tovora in največja dovoljena dvižna višina. Linde Motion Detection zazna premikanje za viličarjem v trenutku speljevanja pri vzvratni vožnji. Linde Safety Guard ščiti pešce, in sicer tako, da s centimetrsko natančnostjo določi lokacijo viličarjev, sproži opozorilne signale in samodejno zmanjša hitrost.

Kako deluje hidrostatični pogon?

Hidrostatični pogon je osnova za natančen in – v primerjavi s konkurenčnimi viličarji – boljši prenos moči dizelskih viličarjev Linde. Zaprti hidravlični sistem, ki ne potrebuje vzdrževanja, brez izgub prenaša moč industrijskega motorja na pogonska kolesa in dvižni hidravlični sistem, zato ima viličar vedno na voljo natanko toliko moči, kot je potrebuje. Aksialna batna črpalka s spremenljivim pretokom poganja en aksialni batni motor na pogonsko kolo prek pretoka olja. To pretvarja pretok olja neposredno v rotacijo. Uravnavanje smeri in hitrosti pretoka olja poteka prek dveh ločenih stopalk: z desno stopalko viličar premaknemo naprej, z levo pa nazaj, kar omogoča brezstopenjsko krmiljenje hitrosti vožnje dizelskega viličarja in hitre spremembe smeri vožnje brez prestavljanja stopal. To zagotavlja natančno manevriranje v zelo ozkih prostorih, mirno speljevanje ter natančno pretovarjanje.

Katere možnosti digitalnega povezovanja dizelskih viličarjev ponuja Linde?

Dizelski viličarji so serijsko opremljeni z enoto za prenos podatkov. Podatki o viličarju, ki jih potrebujete, se prenesejo v vaše strežnike prek mobilnega omrežja ali omrežja WiFi ali v osrednje strežnike v oblaku podjetja Linde Material Handling. Sistem Truck Health Management poroča o obrabi ali morebitnih poškodbah viličarja. To zmanjšuje tveganje za večjo posledično škodo in zagotavlja nenehno visoko razpoložljivost viličarja. Viličarje je mogoče vključiti v kateri koli sistem za upravljanje voznega parka. To uporabnikom omogoča optimizacijo uporabe viličarjev, učinkovitejše načrtovanje vzdrževalnih intervalov ter upravljanje uporabe in drugih postopkov, povezanih z vozniki in viličarji. Linde Material Handling zagotavlja skladnost z najvišjimi standardi za varstvo podatkov, kar omogoča večkratno šifriranje pri zbiranju, prenosu, obdelavi in shranjevanju informacij.

Najem, zakup ali nakup?

Ste našli popoln dizelski viličar? Z veseljem vam bomo svetovali glede možnosti za financiranje. Ne glede na to, ali iščete začasnega pomočnika za čas velike količine naročil ali glavni viličar za neprekinjeno delovanje: Linde ima vedno pravi paket za najem, zakup ali nakup. Celovit pregled vseh možnosti je na voljo pri svetovalni službi Linde.

Zgodbe o uspehu – dizelski viličarji v uporabi

Če so zadovoljni moji vozniki, sem zadovoljen tudi jaz

Med pretovarjanjem blaga v času največje obremenitve v podjetju Kalkwerk Rygol GmbH & Co. KG v mestu Painten je viličar Linde H25 v polnem zagonu. Za to srednje veliko podjetje na Spodnjem Bavarskem sta najpomembnejši ekonomičnost in uporabnost: njihovi viličarji morajo zdržati 16-urne izmene. Za H25 to ni težava.

Video

Temno, vroče in umazano

V podjetju BOHAI TRIMET GmbH v mestu Sömmerda mora novi H30 kljubovati vročini in slabemu zraku. Kot edini viličar z vrtljivo napravo neprekinjeno oskrbuje talilne peči za proizvodnjo avtomobilskih delov. Bistveni dejavnik: koncept razsvetljave Linde v kombinaciji z izjemno vidljivostjo v vse smeri in mirno hidravliko.

Video