Več kot 80 nagrad v 32 letih – in število raste

Preprosto odlično!
Slovesnosti za viličarja podjetja Linde Material Handling

V podjetju Linde smo strastno predani uspehu naših strank. Že več kot 100 let nudimo intralogistične rešitve, ki ponujajo točno to, kar potrebujete za vaše podjetje. Ker vaš uspeh je naš uspeh!

Zato so naša blagovna znamka, naše inovacije, naš dizajn in naša komunikacija do danes prejeli številne nagrade. Na te nagrade smo še posebej ponosni, ker so dokaz, da je naša predanost zmogljivosti, varnosti in ergonomiji padla na plodna tla.

Blagovna znamka

Zaposleni podjetja Linde z logotipom Linde na jakni

Ime Linde Material Handling pomeni zanesljivo tehnologijo, pametne rešitve in inovativne izdelke z dejansko dodano vrednostjo. Moč naše blagovne znamke je osnova za trajnostni uspeh naših strank, partnerjev in zaposlenih. To se odraža tudi v prejetih nagradah. Od lestvic ugleda blagovnih znamk do zadovoljstva strank: Linde je sinonim za vrhunsko kakovost na vseh področjih.

Logotip nagrade Best Brand Award

Nagrada Best Brand Award

Nagrada za najboljšo blagovno znamko je pomemben kazalnik in merilo v panogi gospodarskih vozil. Ne glede na to, ali gre za viličarje, hladilne enote ali storitve za viličarje: Izbori bralcev revij Lastauto Omnibus, trans aktuell, FERNFAHRER in DEKRA-Fachmedien se že od leta 1997 izvajajo po enotni metodi. Tržni raziskovalci pri Motor Presse Stuttgart uporabljajo najsodobnejše metode ocenjevanja, ki so notarsko overjene in v skladu z vsemi predpisi o varstvu podatkov. To zagotavlja visoko raven kakovosti in tekmecem omogoča dolgoročno in poglobljeno primerjavo, katere zmagovalec je vedno znova podjetje Linde Material Handling.

Naša priznanja

 • 2021 – 1. mesto v kategoriji »Vozila za talni transport«
 • 2020 – 1. mesto v kategoriji »Vozila za talni transport«
 • 2019 – 1. mesto v kategoriji »Vozila za talni transport«
 • 2018 – 1. mesto v kategoriji »Vozila za talni transport«
 • 2017 – 1. mesto v kategoriji »Vozila za talni transport/podjetje«
 • 2009 – 1. mesto v kategoriji »Vozila za talni transport/podjetje«
 • 2008 – 1. mesto v kategoriji »Vozila za talni transport/podjetje«
 • 2007 – 1. mesto v kategoriji »Vozila za talni transport/podjetje«
 • 2006 – 1. mesto v kategoriji »Vozila za talni transport/podjetje«
 • 2005 – 1. mesto v kategoriji »Vozila za talni transport/podjetje«

Logotip nagrade Image Ranking

Nagrada Image Ranking

VerkehrsRundschau kot naslednik revije Logistik Inside že od leta 2002 objavlja lestvice ugleda blagovnih znamk na področjih logistike, transporta in gospodarskih vozil. V reprezentativnih študijah TNS Emnid vsako leto anketira 300 do 400 strokovnjakov in vodstvenih delavcev iz transportne, špediterske in nakladalne industrije. Od leta 2002 je podjetje Linde Material Handling rekordni prejemnik zaželene nagrade v kategoriji »Viličarji ter tehnologija pretovarjanja in skladiščenja«. Povedano z besedami uredništva VerkehrsRundschau: »Ko gre za navadne viličarje, ročne paletne viličarje, komisionirne viličarje in podobno, noben proizvajalec nima tako dobrega ugleda kot Linde Material Handling.«

Naša priznanja

 • 2021 – Najboljša blagovna znamka v kategoriji »Viličarji ter tehnologija pretovarjanja in skladiščenja«
 • 2019 – Najboljša blagovna znamka v kategoriji »Viličarji ter tehnologija pretovarjanja in skladiščenja«.
 • 2017 – Najboljša blagovna znamka v kategoriji »Viličarji in skladiščna tehnika«
 • 2015 – Najboljša blagovna znamka v kategoriji »Viličarji in skladiščna tehnika«
 • 2013 – Najboljša blagovna znamka v kategoriji »Viličarji in skladiščna tehnika«
 • 2011 – Najboljša blagovna znamka v kategoriji »Viličarji in skladiščna tehnika«
 • 2008 – Najboljša blagovna znamka v kategoriji »Skladiščna in transportna tehnika« in skupni zmagovalec v vseh kategorijah
 • 2007 – Najboljša blagovna znamka v kategoriji »Skladiščna in transportna tehnika« in skupni zmagovalec v vseh kategorijah
 • 2006 – Najboljša blagovna znamka v kategoriji »Skladiščna in transportna tehnika« in skupni zmagovalec v vseh kategorijah
 • 2004 – Najboljša blagovna znamka v kategoriji »Skladiščna in transportna tehnika«
 • 2002 – Najboljša blagovna znamka v kategoriji »Skladiščna in transportna tehnika«.

Logotip organizacije Superbrands

Nagrada Business Superbrands Award

Superbrands je največja svetovna organizacija za ocenjevanje blagovnih znamk in že od leta 2004 odlikuje najmočnejše in najboljše nemške blagovne znamke. Neodvisni strokovnjaki iz organizacije Superbrands predlagajo – na podlagi predhodnih tržnih raziskav – izjemne blagovne znamke izdelkov in podjetij v državi, ki jih nato oceni visoko strokovna, neodvisna žirija. Podjetje Linde Material Handling je eno izmed teh najboljših podjetij v letu 2020.

Inovacije

Linde Safety Guard v notranjosti viličarja

Inovacije so naša skrivnost uspeha. V podjetju Linde Material Handling združujemo tehnično strokovno znanje z inovacijami in praktičnim strokovnim znanjem. Številne nagrade za naše tehnološke mejnike kažejo, kako s pametnimi rešitvami prispevamo k optimizaciji procesov naših strank. To se nenazadnje odraža tudi v številnih kategorijah nagrad: podjetje Linde Material Handling je osvojilo že vse – od nagrad za izdelke in okoljskih nagrad do nagrad za ergonomijo in varnost.

MATERIALFLUSS IZDELEK LETA

Naša priznanja

 • 2021 – 1. mesto v kategoriji »Vozila za talni transport« za viličar R-MATIC
 • 2021 – 1. mesto v kategoriji »Vozila za talni transport – idejna tehnologija« za sistem Linde Safety Guard
 • 2020 – 2. mesto v kategoriji »Vozila za talni transport in avtonomni transportni sistemi« za viličarje z motorjem z notranjim zgorevanjem H20–H35

Bralci strokovne revije materialfluss so leta 2020 prvič izbirali prejemnika nagrade za izdelek leta materialfluss IZDELEK LETA. Od takrat založba WEKA Business Medien GmbH nagrajuje izjemne izdelke in projekte v 14 kategorijah, ki so v preteklem letu navdušili intralogistične stranke. Že v drugem letu smo z dvema prijavljenima izdelkoma zasedli prvo mesto.

Nagrada DEKRA Award

Podjetje DEKRA skupaj z WirtschaftsWoche podeljuje nagrade za izjemne koncepte, pobude ali procese na področjih »varnosti pri delu«, »varnosti na cesti« in »varnosti doma«. Poudarek nagrade je na najboljših praksah v teh kategorijah. V kategoriji »Varnost pri delu« smo leta 2021 zinteraktivnim opozorilnim telovnikomi osvojil nagrado za pametno osebno zaščitno opremo za zaščito ljudi v notranjem prometu.

LOGISTRA best practice: Inovacije

Naša priznanja

 • 2020 v kategoriji »Vozila za talni transport« za viličarje z motorjem z notranjim zgorevanjem H20–H35
 • 2014 v kategoriji »Izdelek – Vozila za talni transport« za našo tehnologijo gorivnih celic

V spletnem glasovanju bralci strokovne revije LOGISTRA glasujejo o najbolj inovativnih idejah za učinkovitejšo logistiko. Vsaki dve leti se v osmih kategorijah med seboj pomeri 24 kandidatov, ki jih izbere uredniška ekipa. Glavno merilo poleg vrednosti novosti je praktičnost: Vsi kandidati morajo biti na trgu na voljo zdaj ali v bližnji prihodnosti. Za izbiro je značilna široka paleta predstavljenih idej. Še toliko bolj impresivno je, da našo omarico za nagrade že krasijo tri nagrade za viličarje Linde Material Handling. Na primer za našo inovativno tehnologijo gorivnih celic.

Fork Lift Truck Association (FLTA) Awards for Excellence (Archies)

Združenje Fork Lift Truck Association že od leta 1995 podeljuje prestižne nagrade Awards for Excellence najboljšim in najprodornejšim umom v industriji transporta materialov. Nagrade FLTA se podeljujejo najboljšim izdelkom v industriji transportne tehnologije na področjih »Okolje«, »Ergonomija«, »Varnost« in »Inovacije«. Leta 2018 je nizkodvižni viličar T20 SR Linde prejel nagrado za »ergonomijo«. Zmagovalec v kategoriji »Ergonomija« je od leta 2020 tudi ergonomski volan viličarja N20 C Linde, katerega poseben dizajn metulja je prepričal žirijo.

inter airport Europe 2019 Excellence Awards

Inter airport Europe je vodilni mednarodni sejem letališke opreme, tehnologije, oblikovanja in storitev. Na otvoritveni slovesnosti prvega dne sejma je pet razstavljavcev prejelo nagrado inter airport Europe 2019 Excellence Awards, ki so jih nato slovesno podelili zmagovalnim podjetjem. Podjetje Linde Material Handling je bilo eno izmed njih. V kategoriji »inter RAMP« smo s sistemom Linde Safety Guard premagali 55 tekmecev. Inovativni asistenčni sistem izboljša varnost upravljavcev viličarjev in pešcev v neposredni bližini viličarja.

Industriepreis

Huber Verlag für Neue Medien GmbH že od leta 2006 vsako leto na sejmu v HANNOVRU podeljuje nagrado INDUSTRIEPREIS, s čimer podpira industrijska podjetja pri predstavitvi svojih naprednih in inovativnih izdelkov širši javnosti. Pod pokroviteljstvom Jörga Bodeja, nekdanjega spodnjesaškega ministra za gospodarske zadeve, se je podjetje Linde Material Handling dvakrat zapored uvrstilo v skupino najboljših med več kot 500 kandidati.

Naša priznanja

 • 2013– Certifikat v kategoriji »Pogonska in fluidna tehnika« za viličar Rotrac E2/E4
 • 2012– Certifikat v kategoriji »Izdelek« za elektronske sisteme in pogone eMotion

ÖkoGlobe

Gostitelja DEVK Versicherungen in Automobilclub Verkehr (ACV) skupaj z umetnikom HA Schultom, inštitutom ÖkoGlobe Univerze v Duisburg-Essnu in žirijo znanstvenikov, politikov in zastopnikov podjetij od leta 2007 podeljujeta nagrado ÖkoGlobe za inovacije in projekte na področju mobilne industrije. Šestčlanska žirija izbere zmagovalce v desetih različnih kategorijah po izključno ekoloških kriterijih. Leta 2012 je 3. mesto v kategoriji »Mednarodna okoljska nagrada za mobilno industrijo« pripadlo podjetjema Linde Material Handling in Zwiehoff GmbH za skupni konceptni viličar Rotrac E2/E4.

Nagrada MM-Logistik

Na CeMat Hannover, vodilnem sejmu za intralogistiko, od leta 2008 uredništvo pri MM Logistik podeljuje nagrade MM Logistik Awards. Nagrade je mogoče osvojiti v skupno devetih kategorijah.
Leta 2011 smo z našim električnim viličarjem E20–E50 zmagali v kategoriji »Vozila za talni transport/tehnika«.

Dizajn

Regalni viličar Linde med uporabo v skladišču

Pri podjetju Linde Material Handling je dizajn vse prej kot sam sebi namen. Ravno nasprotno: Po našem mnenju sta dizajn izdelkov in funkcionalnost viličarjev neločljivo povezana na vseh ravneh. Zato si vedno prizadevamo, da bi bila visoka funkcionalnost naših viličarjev vidna z vizualno privlačnim dizajnom, značilnim za blagovno znamko. Dober dizajn zagotavlja intuitivno in pravilno uporabo viličarjev in skladiščne tehnike, izboljšuje ergonomijo in zagotavlja večje spoštovanje upravljavcev. Številne oblikovalske nagrade iz preteklih desetletij navdušujoče pričajo, da smo s tem pristopom na pravi poti.

Red Dot Design Award

Naša priznanja

 • 2015 za vlačilec P60–80/W08
 • 2013 za regalni viličar R14–R20
 • 2012 za čelni viličar H40–H50
 • 2011 za električni viličar E20–E50
 • 2008 za dizelski viličar H80
 • 2007 za električni viličar E12–E20
 • 2006 za dizelski viličar H120
 • 2005 za električni ročni paletni viličar T20–T24
 • 2003 za čelni viličar H30 D
 • 1991 za regalne viličarje

Nagrado Red Dot Design Award podeljujejo za izjemen dizajn izdelkov že od leta 1955 in velja za eno najprestižnejših oblikovalskih nagrad nasploh. Vsako leto žirija izbere najbolj privlačne, funkcionalne in inovativne izdelke iz najrazličnejših panog. Tudi mi redno dobivamo zaželeni znak kakovosti za naše viličarje v kategoriji »Produktni dizajn«. Nagrado Red Dot smo nazadnje prejeli leta 2015 za vlačilec P60–80/W08. Utemeljitev žirije nagrade Red Dot: »Ta vlačilec se ponaša z dinamično obliko in odlično ergonomijo ter tako postavlja standarde v svoji kategoriji.«

iF Product Design Award

Naša priznanja

 • 2013 za regalne viličarje R14–R20
 • 2012 za čelni viličar H40–H50
 • 2011 za električni viličar E20–E50
 • 2007 za regalni viličar R14–R17 X
 • 2003 za čelni viličar H30 D
 • 1999 za komisionirni viličar N20
 • 1997 za visokodvižni viličar L12 in električni viličar E10

Nagrado Industrie Forum Design Award podeljujejo vsako leto že od leta 1954 za izjemne dosežke na področju oblikovanja. Danes je pokrovitelj združenje iF Industrie Forum Design, ki je za podelitev nagrade leta 2001 ustanovilo podjetje iF International Forum Design GmbH. Viličarji Linde so se vedno znova uveljavili v kategoriji »Produktni dizajn« in prepričali predvsem s privlačnostjo, varnostjo, ergonomijo in inovativnostjo. Žirija je v svoji oceni redno poudarjala, da gresta pri naših viličarjih z roko v roki prijaznost do uporabnika in visoka zmogljivost.

German Design Award

Svet za dizajn že od leta 2012 podeljuje nagrado German Design Award. Podelitev nagrad velja za enega od vrhuncev mednarodne oblikovalske industrije. Leta 2019 so člani žirije izbrali različico Roadster naših električnih viličarjev E20–E35 R z optimiziranim pregledom nad okolico za zmagovalca v kategoriji »Excellent Product Design Utility Vehicles«.

Observeur du Design

Leta 2018 je prejela različica Roadster električnega viličarja Linde E20–E35 R priznano francosko nagrado za industrijsko oblikovanje Observeur du Design, ki jo vsako leto podeljuje združenje za industrijsko oblikovanje Agence pour la promotion de la création industrielle (APCI).

Universal Design Award

Z nagrado Universal Design Award revija Deutsche Bauzeitschrift (DBZ) nagrajuje izdelke, koncepte in storitve, povezane z oblikovanjem. Leta 2012 so eno od nagrad prejeli naši dizelski viličarji H40–H50.

Komunikacija

Viličarji podjetja Linde Material Handling na tekmovanju StaplerCup.

Odnosi z javnostmi so za nas nenehno iskanje kreativnih in igrivih pristopov za predstavitev naših tehnoloških inovacij širokemu občinstvu. Hkrati pa uporabljamo svoje komunikacijske možnosti tudi za osveščanje o pomembnih panožnih vprašanjih. Cilj našega letnega tekmovanja StaplerCup je na primer javno oceniti veščine voznikov viličarjev in s tem izostriti njihov občutek za varnost pri delu. Zato smo še posebej veseli, da so bila naša prizadevanja v preteklih letih večkrat nagrajena s prestižnimi nagradami.

Best of Business to Business Award (BoB)

Naša priznanja

 • 2014 v kategoriji »Izdelek« za Magic-Lifter
 • 2012 v kategoriji »Odnosi z javnostmi« za električni gokart Linde E1
 • 2010 v kategoriji »Komunikacija v živo« za naše tekmovanje StaplerCup
 • 2009 v kategoriji »Komunikacija v živo in sejmi« za naše tekmovanje StaplerCup

Nagrada BoB se od leta 1997 podeljuje izjemnim dosežkom na področju komuniciranja B2B in velja za najbolj priznano kreativno in konceptualno tekmovanje v panogi. Podelitev nagrad že od leta 2017 poteka pod okriljem nemškega združenja za marketing. Leto za letom nagrajujejo najuspešnejše komunikacijske koncepte in ukrepe iz Nemčije, Avstrije in Švice. V preteklih letih smo bili večkrat nagrajeni z nagrado BoB, na primer za naše tekmovanje StaplerCup, ki ga zdaj organizirajo po vsem svetu, ali za gokart Linde E1, ki se ponaša s svetovnim rekordom. Prejeli smo še eno nagrado za izdelek Magic-Lifter, s katerim še vedno nazorno prikazujemo učinkovitost našega asistenčnega sistema Dynamic Mast Control (DMC).

Mednarodna nemška nagrada za odnose z javnostmi

Naša priznanja

To nagrado podeljuje društvo Deutsche Public Relations Gesellschaft (DPRG) od leta 1970 in je ena najpomembnejših nagrad za komunikacijske strokovnjake v nemško govorečih državah. Tekmovanje velja za medsektorski kazalnik inovativne moči konceptov in kampanj na področju strateškega komuniciranja. Vsi nagrajenci gredo skozi večstopenjski postopek, v katerem njihovo delo ocenjuje vrhunska žirija, sestavljena iz komunikacijskih strokovnjakov in znanstvenikov. Leta 2010 smo prvič prejeli to prestižno nagrado za izvedbo našega pokala za viličarje. Leta 2013 je sledila še ena nagrada, tokrat za naš električni gokart Linde E1, s katerim smo lahko nestrokovnemu občinstvu prikazali delovanje naših električnih viličarjev.

ECON Award

Naša priznanja

Podelitev nagrad ECON Awards poteka od leta 2007. Natečaj, ki ga razpisujeta Econ Verlag in skupina Handelsblatt Group, vsako leto nagradi kandidate za najboljšo korporativno komunikacijo na nemško govorečem območju. Žirija, ki jo sestavljajo komunikologi, analizira in oceni vse prispevke ter odloča o podelitvi nagrad. Leta 2011 nam je strokovna komisija podelila posebno nagrado v kategoriji »PR-dejavnosti« za naše tekmovanje StaplerCup. V obrazložitvi piše: »Od leta 2005 podjetje Linde prepričuje z veličastno PR-kampanjo, v središču katere je tekmovanje voznikov viličarjev. Prednosti podjetja so uveljavljene na izjemno prijeten in oseben način.« Le eno leto pozneje smo ponovno prejeli nagrado, tokrat za naš električni gokart Linde E1.

Intermedia Globe Gold Award

Nagrade Television & Corporate Media Awards vsako leto odlikujejo izjemne rešitve na področju informacij, izobraževanja in zabave na mednarodni ravni. Na 20. festivalu World Media Festival v Hamburgu je naša učna igra »City of Goods« leta 2019 prejela zlato nagrado Intermedia Globe v kategoriji učnih programov. Igra je bila razvita v sodelovanju z nemškim računalniškim podjetjem IMC in se uporablja za usposabljanje zaposlenih v skladišču.

GALAXY Award

Na mednarodnem tekmovanju v ZDA žirija, sestavljena iz članov mednarodne akademije IACAS (International Academy of Communications Arts and Sciences/IACAS), ocenjuje najboljše marketinške dogodke in oglaševalske kampanje ter PR in spletne aktivnosti. Leta 2013 smo prejeli zlato priznanje za naše tekmovanje StaplerCup v kategoriji »Special Events - Product Awareness«.

PR Report Award Gold

Vsako pomlad od leta 2003 z nagrado PR Report Award odlikujejo uspešne kampanje, projekte in ljudi v profesionalnem upravljanju komunikacij. Leta 2007 smo prejeli zlato nagrado za naše tekmovanje StaplerCup kot najuspešnejši PR-projekt leta v kategoriji »Business to Business«.