Servis in vzdrževanje

Vse za učinkovit vozni park
Servisni tehnik Linde pri viličarju

Da bi vozila za talni transport nudila učinkovito podporo poteku dela, morajo biti ves čas na voljo, zato Linde Material Handling ponuja celovite vzdrževalne in servisne storitve. Naši visoko usposobljeni servisni tehniki zagotavljajo skladnost s servisnimi intervali ter hitro in zanesljivo vzdržujejo in servisirajo več kot 300 vrst viličarjev.

Poleg optimalne razpoložljivosti viličarjev oz. voznega parka je za podjetja poskrbljeno tudi z vidika varstva pri delu. Poleg tega redno vzdrževanje zmanjša obratovalne stroške in poveča vrednost viličarjev pri nadaljnji prodaji. Glede na zahteve kupca Linde ponuja prilagojene pakete storitev, in sicer od kratkoročnih popravil do pogodbe za celovite storitve.

Gosta servisna mreža s približno 8500 servisnimi tehniki po vsem svetu zagotavlja, da je servis vedno v bližini. Linde vam nudi pomoč vsak dan, sedem dni v tednu, zato so vaši viličarji in skladiščna tehnika vedno zmogljivi in varni, obratovanje pa stroškovno učinkovito in trajnostno.

Zmogljivost

Učinkovitost in razpoložljivost vozil za talni transport je ključnega pomena za njihovo produktivnost. Linde s predvidljivim urnikom vzdrževanja, hitrimi popravili in po potrebi z nadomestnimi viličarji zagotavlja optimalno zmogljivost.

Varnost

Varnost ljudi in strojev je najpomembnejša. Podjetja s storitvami proizvajalca zmanjšajo obratovalna in pravna tveganja. Servisni tehniki Linde niso usposobljeni samo za vzdrževanje, temveč poznajo tudi veljavne pravne predpise in zagotavljajo popolno servisno dokumentacijo.

Obratovalni stroški

Natančno načrtovanje vseh servisnih ukrepov, ki ga izvajajo sodelavci Linde, in upoštevanje servisnih intervalov prihranita čas in stroške. Poleg tega servisni tehniki Linde prepoznajo prve znake škode in vedo, kateri preventivni ukrepi so potrebni. Tako je mogoče zmanjšati posledično škodo in preprečiti nepotrebna popravila. Hkrati ne preneha jamstvo, vrednost viličarjev pri nadaljnji prodaji pa se poveča.

Trajnost

Trajnost je pomembna tudi za servis Linde. Z učinkovitim nadzorom servisiranja in najdaljšimi možnimi intervali vzdrževanja se zmanjša poraba virov. To je prednost za ljudi, okolje in podjetje.

Servisni tehnik s kovčkom za orodje

Storitve popravil

Serviser med telefoniranjem

Hitra pomoč v primeru škode, obrabe ali predelave

Ne glede na to, ali gre za večizmensko uporabo ali težke delovne pogoje: vozila za talni transport so močno obremenjeni delovni stroji. Ekstremni vplivi okolja, kot so npr. pri delu v livarnah, hladilnicah in ribiški industriji ali v panogah z veliko prahu, lahko pospešijo obrabo. Če pride do škode na viličarju zaradi zelo intenzivne uporabe ali neprevidnosti voznika, Linde Material Handling pomaga hitro in zanesljivo – tudi brez pogodbe o vzdrževanju. Morate samo poklicati servis in tehnik se odpravi na pot s potrebnimi originalnimi nadomestnimi deli. Razvejana servisna mreža Linde zagotavlja kratke odzivne čase in nenehno dosegljivost.

Predelava in naknadno opremljanje za posebne zahteve

Obraba in popravila niso edini vsakodnevni izziv v logistiki. Lahko se spremenijo tudi obratovalni pogoji vozil za talni transport zaradi npr. novih logističnih postopkov, spremenjene infrastrukture v prostorih podjetja ali strožjih zahtev glede varnosti in udobja. Pogosto je dovolj, da Linde izvede majhno predelavo ali nezapletenonaknadno opremljanje. Da tudi pri večjih predelavah ne pride do prekinitev obratovanja, Linde ponuja nadomestne viličarje iz največjega najemnega voznega parka v Evropi.

Naknadna namestitev luči LED na viličar

Redna vzdrževanja

Preventivni ukrepi proti izpadu delovanja in servisnim stroškom

V idealnem primeru popravila vozil za talni transport sploh niso potrebna. Z izjemo škode zaradi nesreč je večina popravil skladiščne tehnike ali viličarjev posledica neprekinjenega obratovanja – torej običajne obrabe. Večjim popravilom se je mogoče izogniti, če obrabo pravočasno prepoznamo, omejimo in preprečimo.

Ustrezni servisni intervali

Iskanje poškodb in puščanj, preverjanje zavornega in krmilnega sistema, menjava hidravličnega olja: v okviru ustreznih pogodb o vzdrževanju lahko servisni tehniki Linde pravočasno odkrijejo obrabo in sprejmejo potrebne ukrepe. Vzdrževalni intervali se izvajajo v skladu z navodili proizvajalca, pri večjih obremenitvah pa so prilagojeni viličarju. Servis Linde usklajuje vzdrževalne termine z rednimi varnostnimi pregledi, kot je merjenje emisij izpušnih plinov. S tem podjetja v enem koraku izpolnijo tudi zakonske zahteve.

Popoln pregled zaradi najsodobnejše diagnostike

Zaradi visokozmogljive nadzorne tehnologije, ki jo poznamo iz avtomobilske industrije, je mogoče hitro in zanesljivo analizirati tudi vozila za talni transport. Poleg rednega vzdrževanja bo servisni tehnik Linde lahko morda predlagal tudi preventivne ukrepe, s katerimi boste preprečili stroške zaradi nenačrtovanih izpadov in kratkotrajnih popravil.

Redno vzdrževanje zagotavlja dolgoročno pripravljenost za delovanje vseh viličarjev ter manj izpadov in stroškov popravil.

Popolna storitev

Celovito in preprosto. Minimizacija tveganja za izpad delovanja s pogodbami o vzdrževanju

Kdor si želi čim manj dela z vzdrževanjem in popravili ter hkrati najboljšo možno razpoložljivost viličarjev, se odloči za pogodbo za celovite storitve. To pomeni, da vse potrebne naloge – od načrtovanja in usklajevanja prek strokovne izvedbe do popolne dokumentacije – predate strokovnim sodelavcem Linde in visoko usposobljenim servisnim tehnikom. Ne glede na to, ali gre za vzdrževalne termine, popravila, nabavo nadomestnih delov ali varnostne preglede: pogodba za celovite storitve v celoti zajema vse potrebne vzdrževalne ukrepe.

Svetovanje pri strankah

Prilagojeno željam strank

V skladu s svojimi zahtevami lahko podjetja med številnimi vrstami pogodb izberejo najbolj ustrezno. Poleg tega je na voljo veliko možnosti, s katerimi je pogodbo za celovite storitve mogoče prilagoditi posebnim zahtevam strank, npr. določitev odzivnih in vzdrževalnih časov, določitev stalnega servisnega tehnika za oskrbo voznega parka pri stranki ali izvajanje celotnega upravljanja z baterijami. Pogodbe za celovite storitve se obrestujejo ne glede na število vozil za talni transport. Konec koncev sta nemoteno delovanje in čim manj vlaganja truda v vzdrževanje in popravila v središču ekonomičnosti obratovanja vsakega podjetja.

Optimalno načrtovanje servisov

Nenehno vzdrževanje občutno zmanjša draga popravila. Če so popravila vseeno potrebna, jih Linde optimalno vključi v proizvodnjo in smiselno združi servisna opravila, da so izpadi delovanja zmanjšani na minimum. Na ta način je tudi redna vzdrževalna dela mogoče uskladiti s predpisanimi zakonskimi pregledi, npr. FEM 4.004, ki je zahtevan po vsej Evropi. Tudi to zmanjša izpade delovanja in stroške.

Pregled prednosti vzdrževanja s strani proizvajalca

 • Optimalna razpoložljivost in zmogljivost viličarjev
 • Pravočasno ugotovljena preteča škoda
 • Posledično zmanjšanje varnostnih tveganj
 • Varna izključitev nepotrebnih popravil in posledične škode
 • Predvidljivi in pregledni vzdrževalni in servisni stroški
 • Varno izpolnjevanje garancijskih pogojev
 • Zagotovljena skladnost z zakonskimi predpisi
 • Zanesljiva servisna dokumentacija
 • Občutno povečanje vrednosti pri nadaljnji prodaji viličarjev

Pregled pred pričetkom dela

Vsak posamezni voznik viličarja v podjetju lahko preprosto in pomembno prispeva k nemotenemu delovanju. Ker vozniki pred začetkom dela preverijo svoja vozila za talni transport, to ne zagotavlja le varnosti, temveč s tem tudi ohranjajo viličarje v optimalnem obratovalnem stanju. Tu je na voljo seznam vseh potrebnih pregledov električnih viličarjev in viličarjev z motorjem z notranjim zgorevanjem.

Šasija, karoserija in priključki ter podvozje

 1. Pregled naleganja volanskega droga
 2. Pregled stanja voznikovega sedeža in varnostnega pasu: varnost, prekomerna obraba, poškodbe
 3. Pregled pnevmatik in platišč: tekalna plast, zunanje poškodbe, zračni tlak
 4. Pregled pogonske enote in krmiljenja: natančno krmiljenje, neposredna izvedba ukazov za vožnjo
 5. Pregled zavornega sistema in parkirne zavore
 6. Pregled ravni napolnjenosti sistema za pranje stekel

Motor/baterija in polnilniki

 1. Dizelski: pregled ravni goriva, prenapolnjenosti
 2. Stisnjen zemeljski plin: pregled ravni napolnjenosti. Pregled ustreznosti položaja konzole posode za stisnjen zemeljski plin
 3. Stisnjen zemeljski plin: vizualni pregled in preverjanje vonja
 4. Pregled ravni olja, previdno pri visokih temperaturah
 5. Pregled ravni hladilne tekočine, nikoli pri visokih temperaturah
 6. Pregled viličarja glede morebitnih puščanj
 7. Baterija in polnilniki

  1. Pregled ravni napolnjenosti baterije
  2. Pregled ravni elektrolitov, po potrebi dolivanje vode
  3. Pregled privitja, čistoče in mazanja polov baterije
  4. Pregled priključkov baterije in polnilnika

Hidravlika in tekočine

 1. Pregled ravni olja v hidravličnem sistemu
 2. Pregled viličarja glede morebitnih puščanj (vizualni pregled), npr. pogonska enota, krmiljenje, dvižna funkcija

Elektrika

 1. Pregled električnih naprav, npr. luči, smerokazov, opozorilnih naprav, brisalcev
 2. Vozila za talni transport s sistemom Linde Safety Pilot in priključki: potrditev izbire pravilnega priključka v sistemu Linde Safety Pilot

Dvižni sistem za tovor

 1. Pregled vilic in varnostnih naprav vilic: pravilna namestitev, brez poškodb
 2. Pregled pravilnega delovanja priključkov. Upoštevanje proizvajalčevih navodil za uporabo.
Elektronski pregled prek mobilnega telefona pred pričetkom dela

Elektronski pregled pred zagonom

Če imajo vaši vozniki na voljo pametni telefon, jim lahko pomagate pri vsakodnevnih varnostnih pregledih s pomočjo aplikacije »pre-op check« podjetja Linde Material Handling. To voznikom omogoča, da na preprost način preverijo ustreznost viličarja za vožnjo s pametnimi telefoni ali tabličnimi računalniki. Namesto papirnatega obrazca sodelavec v logistiki odgovori na vprašanja o stanju viličarja prek zaslona na dotik. Viličar oz. skladiščno tehniko se lahko začne uporabljati šele, ko je pregled uspešno zaključen. Preprost in ciljno usmerjen ukrep za varnost in učinkovitost.

Več informacij in aplikacija je na voljo tukaj