Viličarji

Najpomembnejši pomočniki
Viličarji podjetja Linde Material Handling so najpomembnejši pomočniki v intralogistiki.

Viličar je najpomembnejši pomočnik v notranji logistiki. Kot vsestransko in zmogljivo vozilo za talni transport je idealen za transport in pretovarjanje v skladiščih, proizvodnih obratih in na prostem.

Linde Material Handling ponuja primerne viličarje za vse panoge in zahteve, in to uspešno že več kot 60 let. Ponudba viličarjev Linde je edinstvena: zajema 77 serij z do 382 modeli in več kot 10.000 možnostmi pri opremi. Vodilna načela so vedno produktivnost, varnost in ergonomija.

Katere vrste viličarjev so na voljo?

Električni viličar podjetja Linde Material Handling med uporabo na prostem

Vozila za talni transport z električnim pogonom so varčna in vsestranska. Natančen oprijem, kompaktna os, ki ne potrebuje vzdrževanja, in udobje pri vožnji so le nekatere od prednosti ekonomičnih viličarjev.

Električni viličarji Linde

Dizelski viličar

Viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem so robustni in učinkoviti. Brez težav in prekinitev transportirajo tovore, težke od 1,4 do 18 ton. Zato so ta vozila za talni transport zanesljivi in nepogrešljivi pomočniki, zlasti pri uporabi na prostem.

Dizelski viličarji Linde

Plinski viličar

Tihi in zmogljivi z nosilnostjo od 1,4 do 8 ton: Plinski viličarji Linde Material Handling so poosebljenje zmogljivosti in učinkovitosti pri vsakem delu.

Plinski viličarji Linde
Viličarji, ki postavljajo nova merila: Dizelski viličarji H20–H35 med uporabo v skladiščni hali

H20–H35: Popolnost tudi v podrobnostih

Dizelski in plinski viličarji H20–H35 so prvi v novi generaciji viličarjev, s katerimi Linde ponovno postavlja standarde na področju zmogljivosti, ergonomije, varnosti in povezljivosti. Ti viličarji bodo tako tudi v prihodnosti zagotavljali optimalne odgovore na izzive na področju pretoka materiala. Tehnična osnova je preverjeni hidrostatični pogonski sistem, ki moč industrijskega motorja brez izgub prenaša na pogonska kolesa in dvižni hidravlični sistem. Hkrati robustna konstrukcija zagotavlja dolgo življenjsko dobo in malo vzdrževanja.

Tovarniško opremljeni viličarji: nakup novih viličarjev

Finančno svetovanje za nakup viličarja

Če želite kupiti nov viličar Linde, boste prejeli individualni koncept financiranja. Ta bo zagotovil, da bodo stroški in uporaba kar najbolj uravnoteženi. Rešitev ni nujno nakup novega viličarja: Na voljo so tudi leasing, najem, najem pred nakupom ali kratkoročni najem.

Viličar z »življenjskimi izkušnjami«: Preverjeni rabljeni viličarji

Še zlasti zagonska podjetja, podjetja v fazi rasti ali podjetja s spreminjajočimi se obratovalnimi časi viličarjev iščejo načine, kako čim bolj zanesljivo in ekonomično izpolniti te posebne zahteve. Odobreni, sistematično obnovljeni rabljeni viličarji Linde so visokokakovostna in stroškovno učinkovita alternativa. S pomočjo popolne zgodovine viličarja in servisne zgodovine ter skrbnega nadzora pri njegovem vračilu Linde izbere samo najboljše naprave za ta program.

Ključavnica za vžig preverjenega rabljenega viličarja Linde

Viličar za časovno obdobje: viličar za najem Linde

Viličar za najem Linde v uporabi

Najem viličarja je pogosto bolj ekonomična alternativa kot nakup novega viličarja – na primer med sezonskimi koničnimi obremenitvami in pred večjimi dogodki. Najemne storitve Linde ne pomenijo le hitre dobave nujno potrebnih viličarjev, temveč zajemajo tudi potrebno svetovanje in prilagodljivost. Na ta način lahko podjetja izkoristijo prilagodljive rešitve, še posebej v delovno zelo intenzivnih fazah.

Ekipa viličarjev: upravljanje voznega parka Linde

En viličar zmore veliko, vozni park pa še več. Pogoj je ekonomično upravljanje voznega parka. To zajema identifikacijo viličarjev, pri katerih lahko pride do okvare, ki so preobremenjeni ali premalo izkoriščeni. S sistemom za upravljanje voznega parka Linde connect Linde ponuja natančno tiste informacije, ki jih upravljavci voznih parkov potrebujejo za učinkovito uporabo viličarjev, ne glede na lokacijo in velikost voznega parka, nove in obstoječe viličarje ali naprave drugih proizvajalcev.

Več informacij o upravljanju voznega parka Linde.
connect-peolpe-4284_6005_BX22

Tako delujejo viličarji

Za močno intralogistiko

Viličar je vsestransko vozilo za notranji transport in pretovarjanje. Električni viličarji in viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem Linde so zaradi posebnih lastnosti in raznolikosti opreme že desetletja cenjeni v najrazličnejših panogah. Linde ostaja zvest tej vlogi in za vsako novo logistično zahtevo najde pravo rešitev za viličarje in vozni park.

Konstrukcija viličarja

Ključna konstrukcijska elementa vsakega viličarja sta dvižna konstrukcija spredaj in protiutež zadaj. Na nosilcu vilic sta dve vilici, ki ju je mogoče dvigniti s pomočjo hidravličnega sistema, razdalja med njima pa je nastavljiva.

Prikaz konstrukcije viličarja

1: Preusmerjevalni valj 2: Dvižni teleskop 3: Dvižna veriga 4: Nosilec vilic 5: Vilice 6: Motorni prostor/baterija 7: Protiutež 8: Zaščitna streha z zgoraj nameščenimi nagibnimi valji

Pogoni za viličarje

Pri nakupu viličarja nimajo pomembne vloge samo nabavni stroški, temveč tudi obratovalni stroški in stroški energije. Zato so litij-ionske baterije in gorivne celice rešitve, ki poleg motorjev z notranjim zgorevanjem in svinčevo-kislinskih baterij vedno bolj prihajajo v ospredje. Linde Material Handling ponuja najsodobnejšo tehnologijo in storitve za vsak energetski sistem.

S štirimi energetskimi sistemi Linde ponuja primerno rešitev za vsako logistično zahtevo:

Motor z notranjim zgorevanjem

Viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem imajo prednost pred drugimi sistemi: zaradi velikega razmika do tal so primerni tudi za neravna tla, prepričajo pa predvsem z zelo zmogljivimi motorji. Viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem, ki jih ponuja Linde.

Svinčevo-kislinska baterija

Električni viličarji s svinčevo-kislinskimi baterijami so še vedno zelo priljubljeni za večizmensko delo, ki omogoča menjavo baterije, ali kadar se viličarji ne uporabljajo neprekinjeno. To velja npr. za trgovce na drobno, ki viličar potrebujejo za natovarjanje in raztovarjanje le nekaj ur na dan. Električni viličarji, ki jih ponuja Linde.

Litij-ionska baterija

Z litij-ionsko tehnologijo (Li-ION) drage in zamudne menjave baterij niso več potrebne, saj je baterijo mogoče napolniti tudi v kratkih delovnih odmorih.

Gorivne celice

Polnjenje viličarjev z gorivnimi celicami z vodikom traja 1–3 minute. Visoka razpoložljivost viličarjev je velika prednost predvsem pri nepretrganem večizmenskem delu.

Pregled zgodovine viličarjev Linde

Z viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem H20–H35 Linde postavi nove panožne standarde za čelne viličarje.

2019: Nova generacija viličarjev z motorjem z notranjim zgorevanjem

Z visokozmogljivimi, okretnimi in povezanimi viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem serije 1202 Linde postavi nove panožne standarde za čelne viličarje.

Linde Material Handling proslavlja proizvodnjo 111.111. električnega viličarja.

2017: Električni viličar številka 111.111

Koncern Linde proslavlja proizvodnjo 111.111. električnega viličarja serije 386 z vozili E12–E20, ki so prišla na trg leta 2006.

Govor Sabine Neuß ob predaji 750.000. viličarja podjetja Linde Material Handling stranki.

2014: 750.000. viličar in prvi sejem World of Material Handling (WoMH)

Koncern Linde proslavlja proizvodnjo 750.000 viličarjev. Prvi sejem World of Material Handling (WoMH) obišče več kot 6000 strokovnjakov.

Viličar podjetja Linde Material Handling s pogonom na gorivne celice pred rezervoarjem za vodik

2009: Viličar s hibridnim pogonom in gorivnimi celicami

Linde prvič predstavi prototipe z alternativnimi pogoni. Linde leta 2010 kot prvi evropski proizvajalec vozil za talni transport začne s serijsko proizvodnjo viličarjev s pogonom na gorivne celice.

Vozniki viličarjev podjetja Linde Material Handling obvladujejo poligon na tekmovanju Stapler Cup leta 2005

2005: Prvenstvo voznikov viličarjev

Premierno tekmovanje StaplerCup. Na prvem nemškem prvenstvu voznikov viličarjev sodeluje več kot 1500 voznikov.

Viličar serije 351 podjetja Linde Material Handling dviguje cevi.

1985: Elitni razred viličarjev

Serija 351 naredi revolucijo na področju viličarjev V »elitnem razredu« z nosilnostjo 2–3,5 tone postavi dizelski viličar nova merila na področju oblikovanja in zmogljivosti pretovarjanja.

Prvi električni viličar podjetja Linde Material Handling

1971: Prvi električni viličar Linde

Prvi električni viličar Linde doživi svetovno premiero na sejmu v Hannovru leta 1971.

Prvi viličar podjetja Linde Material Handling – Hubtrac

1959: Prvi viličar Linde

Zgodba o uspehu viličarjev Linde se začne 1959: Hubtrac je prvi viličar na hidrostatični pogon.