Električni viličarji E20–E35

Nova definicija okretnosti
E30 podjetja Linde Material Handling med uporabo pri izdelavi žic

Pri uporabi v zaprtih prostorih je okretnost viličarja pomembnejša od produktivnosti. Če je manevriranje viličarja skozi ozke hodnike in zavoje za upravljalca preprosto, je njegova zmogljivost pretovarjanja večja, hkrati pa je njegova produktivnost zelo visoka tudi po več ur skupaj. Nove električne viličarje Linde E20–E35 odlikuje edinstvena okretnost, nudijo pa tudi izjemno zmogljivost posebej pri uporabi v skladiščih.

Električni viličar E30 Linde natovarja blago v skladišču
Električni viličar E30 podjetja Linde Material Handling prevaža blago v skladišču
Električni viličar E30 podjetja Linde Material Handling prevaža blago v skladišču
Električni viličar E30 Linde natovarja blago v skladišču
Električni viličar E30 podjetja Linde Material Handling prevaža blago v skladišču
Električni viličar E30 podjetja Linde Material Handling prevaža blago v skladišču

Glavne značilnosti sta kompaktna zasnova in odlična okretnost. Pri tem upravljalci že pri serijskih modelih uživajo v povsem novem občutku pri vožnji: vsaka podrobnost dosedanje generacije viličarjev je bila dodobra analizirana in vsi viličarji, ki so nastali na osnovi skupne platforme za čelne viličarje, so optimizirani za najboljšo ergonomijo. Zato so se pri električnih viličarjih pojavila nekatera načela zasnove s področja viličarjev z motorjem z notranjim zgorevanjem, ki nudijo velike ergonomske prednosti – na primer elastomerni obročni ležaj, ki ločuje krmilno os in šasijo.

Viličarji z novo platformo čelnih viličarjev podjetja Linde Material Handling

Viličarji za vse strankine zahteve

Poleg E-modelov spadajo v novo generacijo čelnih viličarjev, ki nastajajo na enaki tehnološki platformi, tudi električni viličarji serije X20–X35 ter dizelski in plinski viličarji H20–H35. Vsi trije modeli nakazujejo konec dosedanjega konstruktivnega ločevanja električnih viličarjev in viličarjev z motorjem z notranjim zgorevanjem ter strankam omogočajo uporabo viličarja, ki je najbolj primeren za njihove zahteve – ne glede na energijski sistem in brez manjše zmogljivosti.

Več informacij o platformi čelnih viličarjev.

Najmočnejši viličar za uporabo v zaprtih prostorih

Električni viličarji serije E20–E35 so najzmogljivejši viličarji za uporabo v zaprtih prostorih. Pri tem je ključnega pomena prvič uporabljeni sinhroni reluktančni motor, ki znatno izboljša zmogljivost in poveča energetsko učinkovitost. Poleg tega ima uporabnik proste roke pri izbiri hranilnika energije: svinčevo-kislinske ali litij-ionske baterije ali gorivne celice. S tem se električni viličarji Linde brez težav vključijo v vsak koncept stranke. Brezžični dostop do podatkov o viličarju in krmiljenju omogoča vključitev v logistične in varnostne sisteme ter sisteme za upravljanje voznih parkov. Informacije o uporabi in stanju viličarjev je mogoče analizirati in jih obdelati z namenom, da se doseže čim večja razpoložljivost.

Video o novih električnih viličarjih E20–E35 podjetja Linde Material Handling
Kombinirana krmilna os električnega viličarja E30 podjetja Linde Material Handling

Optimalna okretnost

Za čim boljšo okretnost so električni viličarji E20–E35 opremljeni z dvomotornim sprednjim pogonom. Elektromotorja sta vgrajena v pogonski osi in se pri polnem zasuku volana vrtita v nasprotni smeri. Zaradi kombinirane krmilne osi je mogoče obe zadnji kolesi zasukati za skoraj 90 stopinj glede na vzdolžno os viličarja. Tako se lahko električni viličar pri obračanju vrti v popolnem krogu.

Sinhronski reluktančni motorji

Na novo razviti sinhronski reluktančni motorji v vseh močnostnih razredih poskrbijo za optimiziran razvoj moči in višjo energetsko učinkovitost v primerjavi z običajnimi sistemi.

Energijski sistem modela E30 podjetja Linde Material Handling

Zmogljivi energijski sistemi

Sistemi litij-ionskih baterij ali gorivnih celic podjetja Linde pri zahtevni večizmenski uporabi povečajo razpoložljivost in zmogljivost električnih viličarjev. Ena njihovih glavnih značilnosti so odlična celovita varnost ter optimalna uskladitev viličarja in energijskega sistema.

Sistem Load Balancing električnega viličarja E30 podjetja Linde Material Handling

Load Balancing

Sistem Load Balancing strankam omogoča, da najdejo ustrezno strategijo polnjenja, primerno svoji energetski infrastrukturi. Cilj je zaobiti drage višje tarife (Peak Power Management) ter statično in dinamično omejiti razpoložljivo zmogljivost polnjenja.

Vožnja kot na oblakih

Električni viličar E30 podjetja Linde Material Handling prevaža kolut z žico

Ena glavnih značilnosti električnih viličarjev E20–E35 je ergonomija, ki zaradi največjega udobja in prijaznosti uporabniku omogoča neutrudljivo, varno delo več ur zapored. K dobremu počutju voznika in s tem večji produktivnosti pripomore temperatura okolice. Za izravnavo vročine in mrazu je mogoče električne viličarje opcijsko opremiti s kabino in klimatsko napravo (vsebuje fluorirane ogljikovodike) s prezračevalnim sistemom z osmimi zračnimi šobami – komfortna funkcija, ki je bila do sedaj na voljo samo za viličarje z motorji z notranjim zgorevanjem. Celovit koncept ločevanja, ki je svojo učinkovitost dokazal že pri dizelskih in plinskih viličarjih, z elastomernim obročnim ležajem za blaženje sunkov na sprednji osi zmanjša fizično obremenitev voznika. Tako je kar najbolj zaščiten pred sunki in vibracijami pri vožnji čez grbine ali vodilne tirnice.

Voznikovo delovno mesto modela E30 podjetja Linde Material Handling

Voznikovo delovno mesto

Zaradi prostorno zasnovane voznikove kabine nove generacije imajo upravljalci veliko več prostora kot v električnih viličarjih prejšnjih generacij.

Optimalna vidljivost v električnem viličarju E30 podjetja Linde Material Handling

Optimalna vidljivost

Ozek stebriček A, ozki profili dvižnega teleskopa in opcijsko dobavljiva streha iz kaljenega stekla poskrbijo za optimalno vidljivost. Voznik ima tako dober pregled nad tovorom in okolico v vseh smereh.

Naslon za roko električnega viličarja E30 podjetja Linde Material Handling

Naslon za roko

Naslon za roko, ki je na voljo v več izvedbah, poskrbi za optimalno naslanjanje roke in ergonomsko upravljanje vseh pomembnih funkcij. Poleg preizkušenega sistema Linde Load Control so v naslonu za roko nameščeni tudi drugi upravljalni elementi, ki jih je mogoče prilagodljivo konfigurirati.

Udobni sedeži Linde

Različni modeli sedežev

Številni modeli sedežev omogočajo dodatno udobje in aktivno zaščito pred poškodbami zaradi slabe drže – z zračnim vzmetenjem, ledveno oporo, ogrevanjem sedeža in aktivnim zračenjem sedeža.

7-palčni zaslon prikazuje informacije o tovoru in sliko kamere

Zaslon

Na serijskem 3,5-palčnem zaslonu lahko voznik spremlja vse pomembne informacije hkrati, npr. količino goriva, opozorilne lučke in število obratovalnih ur. Opcijski 7-palčni zaslon prikazuje tudi sliko dodatnih sistemov kamer.

Klimatska naprava za viličar E20–E35 Linde

Kabina s klimatsko napravo*

Vročina in mraz vplivata na dobro počutje voznika in s tem na njegovo produktivnost. Ustrezno močna je zmogljivost hlajenja in gretja opcijske kabine s klimatsko napravo, ki z osmimi zračnimi šobami (tri obrnjene proti vozniku, dve v prostor za noge, tri na steklo za odrositev) poskrbi za prijetno delovno okolje.

* vsebuje fluorirane ogljikovodike

Mehanska ločitev dvižnega teleskopa, pogonske in krmilne osi

Mehanska ločitev dvižnega teleskopa, pogonske in krmilne osi

Zaradi šasije, ki je ločena od krmilne osi, in dvižnega teleskopa se na upravljavca prenese precej manj vibracij in sunkov zaradi neravnih tal.

Elastomerni obročni ležaj električnega viličarja E30 podjetja Linde Material Handling

Elastomerni obročni ležaj

Uporaba elastomernega obročnega ležaja na sprednji osi dodatno poskrbi, da je voznik pri vožnji čez grbine, vodilne tirnice ali neravnine optimalno zaščiten.

Elektronsko blaženje končnih položajev dvižnega teleskopa električnega viličarja E30 podjetja Linde Material Handling

Elektronsko blaženje končnih položajev dvižnega teleskopa

Da se sunki in vibracije ne prenesejo na voznika, so končni položaji dvižnega teleskopa pri dviganju in spuščanju vilic elektronsko blaženi, kar zmanjša tudi obrabo komponent dvižnega teleskopa.

Varnost na najvišji ravni

Električni viličarji E20–E35 postavljajo nova merila na področju varnosti. Ena najpomembnejših varnostnih lastnosti je, da ima voznik dober pregled nad tovorom in okolico. Nizka, velika stopnica ščiti pred poškodbami pri vstopanju in izstopanju. Samodejna parkirna zavora preprečuje, da bi se viličar začel nehote premikati, ter tako zmanjša tveganje za nezgode. Nizko težišče viličarja nudi zaščito pred prevrnitvijo v zavojih. Serijski sistem Linde Curve Assist v zavojih še dodatno zmanjša hitrost, kar prav tako ščiti pred prevrnitvijo. Zgoraj nameščeni nagibni valji v kombinaciji s togo konstrukcijo dvižnega teleskopa omogočajo visoko preostalo nosilno zmogljivost in varno pretovarjanje na velikih dvižnih višinah. Sistem Linde Load Assist določi preostalo nosilno zmogljivost preko tlačnega senzorja in senzorja višine ter tako zmanjša nevarnost prevrnitve, saj upočasni funkciji dviga in nagiba v mejnem območju.

Odlično povezani soigralci

Novi električni viličarji E20–E35 so zaradi številnih senzorjev in razpoložljive dodatne opreme odlično pripravljeni na zajemanje in prenos podatkov ter že serijsko povsem povezljivi. Tako imajo vse potrebno za vključitev v nadrejene sisteme za upravljanje voznih parkov, kot je connect, in digitalne intralogistične procese. Podatke o viličarju je mogoče prenesti in analizirati preko varne brezžične povezave, na primer za predvidljivo načrtovanje uporabe, vzdrževanje ali diagnostiko na daljavo. Te možnosti zagotovijo visoko razpoložljivost viličarjev. Tudi posodobitve in nove funkcije je mogoče namestiti v zelo kratkem času. Preko lokalizacije GPS je viličarje mogoče lokalizirati in jih dodeliti najbližjemu kraju uporabe.

Električni viličarji podjetja Linde Material Handling so serijsko opremljeni z enoto za prenos podatkov.

Odprti za izboljšave

Električni viličarji so serijsko opremljeni z enoto za prenos podatkov, ki je s krmiljenjem viličarja povezana prek podatkovnega vodila CAN, podatke o viličarju pa prenaša prek povezave WLAN, Bluetooth ali 4G na lastne strežnike ali v oblak. Vse poteka v skladu z najnovejšimi standardi za varstvo podatkov. Med delovanjem se lahko v sistem prenašajo uporabniški podatki, npr. število obratovalnih ur. Individualno prilagodljiva poročila, nadzorne plošče in analize zajemajo uporabo, izkoriščenost in možnosti za izboljšave. Obrabo in poškodbe je mogoče zaznati, preden nastanejo okvare, ki zahtevajo obsežna popravila. Tako je zagotovljena stalna razpoložljivost viličarjev.

Service by Design

Novi električni viličarji E20–E35 so zasnovani tako, da zaradi preprostega vzdrževanja zagotavljajo najvišjo možno razpoložljivost. Vsi sklopi in komponente so zasnovani tako, da se zelo malo obrabljajo, zato je obseg vzdrževanja v celotnem obdobju uporabe znatno manjši v primerjavi z drugimi viličarji. Poleg tega so deli, ki potrebujejo vzdrževanje, dobro dostopni in jih je mogoče preprosto zamenjati. Če so potrebna popravila, je mogoče pomembne sklope, na primer dvižni teleskop ali pogon, hitro demontirati in zamenjati. Povezljivost omogoča optimizirane servisne postopke na podlagi brezžičnega prenosa in analize podatkov o viličarju, kar zmanjša nepotrebne izpade delovanja. Besedilna sporočila na zaslonu vodijo voznika skozi preproste vzdrževalne postopke in zmanjšajo potrebo po servisnih tehnikih. Tudi možnost diagnostike in posodobitev programske opreme na daljavo zmanjša servisna dela in stroške.

Servisni tehnik preverja električni viličar Linde

Prosta izbira vira energije

Trajnost celotnega voznega parka je pri vedno več podjetjih ključnega pomena. Linde gre pri svojih električno gnanih viličarjih še korak naprej in uporabnikom omogoča prosto izbiro vira energije – izbirajo lahko med svinčevo-kislinskimi in litij-ionskimi baterijami. Opcijsko je mogoče viličarje opremiti tudi z gorivnimi celicami. Tako je mogoče nove električne viličarje odlično vključiti v sistem upravljanja energije stranke, pri tem pa dosegajo najvišjo energetsko učinkovitost. Pri uporabi trajno proizvedene primarne energije je mogoče viličarje upravljati popolnoma brez emisij CO2.

Ena platforma – najboljša izbira za vsako uporabo

Mojster E-razreda

Podjetje Linde z viličarji X20–X35 združuje najboljše iz dveh svetov in prvič ponuja električne viličarje, ki so povsem enakovredni viličarjem V tudi pri najzahtevnejših pogojih. Hkrati nudijo značilne prednosti električnega viličarja – dinamiko, fleksibilnost in nobenih emisij.

Več informacij

Ravno pravi viličar

Nova generacija čelnih viličarjev podjetja Linde Material Handling naznanja konec konstruktivnega ločevanja viličarjev V in električnih viličarjev. S tem je podjetje Linde edini proizvajalec, ki združuje vse vrste pogonov in energijskih sistemov na eni platformi ter tako omogoča zamenjavo viličarjev z motorji z notranjim zgorevanjem z električnimi viličarji, ne da bi pri tem trpela zmogljivost ali robustnost.

Več informacij

Za optimalno vidljivost in varnost

Modeli H20–H35, ki so na voljo z dizelskim ali plinskim motorjem, so pravi odgovor na vse zahteve sodobnega materialnega toka in predstavljajo vse, kar že od nekdaj odlikuje viličarje Linde – še dodatno izboljšano vidno polje za voznika in optimalno zaščito oseb, viličarjev in okolice.

Več informacij

Hiter pregled prednosti

Izjemna zmogljivost

Zaradi novih sinhronih reluktančnih motorjev so električni viličarji E20–E35 najzmogljivejši viličarji, še posebej med viličarji za zaprte prostore.

Izrazita ergonomija

Obsežen koncept ločevanja z dodatnim elastomernim obročnim ležajem voznika učinkovito ščiti pred sunki in vibracijami.

Prost pogled v vse smeri

Ozek stebriček A, ozki profili dvižnega teleskopa in opcijsko dobavljiva streha iz kaljenega stekla poskrbijo za optimalno vidljivost.

Serijska povezljivost

Zaradi obsežnih možnosti povezljivosti je mogoče viličarje integrirati v sisteme upravljanja voznih parkov in digitalne postopke.

Zasnova, prijazna za vzdrževanje

Preprost dostop do pomembnih komponent in hitra zamenjava pomembnih sklopov povečajo razpoložljivost viličarjev.