Nova generacija čelnih viličarjev Linde

Ravno pravi viličar
Viličarji z novo platformo čelnih viličarjev podjetja Linde Material Handling

Čelni viličarji so multifunkcijsko orodje intralogistike in morajo biti kos številnim izzivom. Naj gre za e-poslovanje, sekvenčno dostavljanje materiala proizvodnim linijam ali globalno povezane dobavne verige: zahteve v povezavi z blagovnim in materialnim tokom se hitro spreminjajo in postajajo vse zapletenejše. Pri vozilih za talni transport sta zato fleksibilnost in povezljivost ključna dejavnika za uspeh, povezana s produktivnostjo, varnostjo in ergonomijo.

Podjetje Linde Material Handling se je teh zahtev lotilo s povsem na novo razvito generacijo čelnih viličarjev. Ta temelji na univerzalni platformi, ki jo je mogoče po želji opremiti z motorjem z notranjim zgorevanjem ali elektromotorjem. Do zdaj je podjetje Linde edini proizvajalec, ki združuje vse vrste pogonov in energijskih sistemov na eni platformi ter tako omogoča zamenjavo viličarjev z motorji z notranjim zgorevanjem z električnimi viličarji, ne da bi pri tem trpela zmogljivost ali robustnost.

Čelni viličarji za vse zahteve strank

Novi čelni viličarji nudijo edinstveno kombinacijo svobode odločanja in dolgoročne varnosti. Temeljijo na inovativni tehnološki platformi, ki jo je mogoče opremiti z vsakim energijskim sistemom: tako z dizelskimi motorji kot z motorji z notranjim zgorevanjem na plin, pa tudi z visokozmogljivimi električnimi pogoni, ki jih je mogoče napajati z energijo iz svinčevo-kislinskih in litij-ionskih baterij ali gorivnih celic. Natovarjanje in raztovarjanje v zelo ozkem prostoru v hali ali zahtevna uporaba na prostem: podjetje Linde vam svetuje pri izbiri ustreznega viličarja in pri zasnovi potrebne energijske infrastrukture. Obljuba: vsaka stranka prejme daleč najboljši viličar za svoje zahteve – brez kompromisov.

Razvoj platforme je temeljil na široko zasnovanih tržnih raziskavah. V sklopu »Truck Clinics« so razvijalci izvedli skoraj 1000 intervjujev s strankami in sodelavci v prodaji iz 26 držav. Tako so pridobili celovito sliko o potrebah proizvodnje, zahtevah z vidika zmogljivosti in pomenu določenih funkcij.

E kot edinstveno: E20–E35

Viličarji E20–E35 so optimalno opremljeni za uporabo v zaprtih prostorih. Kompaktna zasnova in okretnost tudi pri omejenem prostoru poskrbita za visoko zmogljivost pretovarjanja.

Več informacij

Najboljše z dveh svetov: X20–X35

Viličarji X20–X35 dosegajo nove dimenzije zmogljivosti med električnimi viličarji: povezujejo dinamiko, značilno za električne viličarje, prilagodljivost brez emisij z močjo in robustnostjo viličarjev V.

Več informacij

Vidno boljši: H20–H35

Modeli H20–H35 predstavljajo vse, kar je tradicionalno značilno za viličarje Linde: varnost, zmogljivost, ergonomičnost in robustnost – še vedno brez konkurence zaradi natančnosti in razvoja moči hidrostatičnega pogona.

Več informacij

Zmogljivost na najvišji ravni

Novi čelni viličarji že v osnovni izvedbi dosegajo odlične rezultate pri pretovarjanju. S številnimi doplačljivimi možnostmi in rešitvami, specifičnimi za stranko, jih je mogoče še dodatno optimizirati za namen uporabe. Edinstveni so električni modeli z »V-Power«: predstavljajo ekološko alternativo, ne da bi pri tem trpela zmogljivost ali robustnost. Osrednji del teh viličarjev je sinhronski reluktančni motor z dodatnimi trajnimi magneti, ki znatno povečajo zmogljivost in energetsko učinkovitost viličarja. Vibracije, hrup in izpušni plini, značilni za viličarje z motorji z notranjim zgorevanjem, so preteklost, podvozje in konstrukcija pa sta zasnovana za največje možne obremenitve. Električni modeli so zaradi kombinirane krmilne osi še posebej primerni za ozka območja in hodnike. Modeli X in H so zaradi robustne nihajne gredi in dolge medosne razdalje še posebej primerni za uporabo na prostem.

Prepričljivo doživetje vožnje

Dodatno izboljšano vidno polje viličarja z motorjem z notranjim zgorevanjem H20–H35 podjetja Linde Material Handling

Tudi ta generacija čelnih viličarjev predstavlja najvišjo ergonomijo serije. Notranjost viličarjev nudi največjo možno prostornost. Odlični ergonomsko zasnovani sedeži in edinstvena zasnova upravljanja v povezavi s še dodatno izboljšanim vidnim poljem poskrbijo za optimalni občutek pri vožnji. Voznik ima odličen pregled nad tovorom in okolico. To zmanjša motnje ali izpade med delom in poveča produktivnost. Razširjen naslon za roko z upravljalnimi elementi, ki jih je mogoče poljubno konfigurirati, dodatno poveča udobje. Da je delo še posebej telesu prijazno, skrbi celovito blaženje dvižnega teleskopa, osi in šasije.

Vstopite: tukaj najdete 360-stopinjski pogled iz viličarja.

Optimalna zaščita za osebe, viličar in okolico

Varnost novih čelnih viličarjev je bila dodatno optimizirana. Nizko težišče omogoča najboljšo možno stabilnost. Šasija, kabina in dvižni teleskop so zasnovani tako, da omogočajo čim bolj neoviran pregled nad viličarjem, tovorom in delovnim okoljem. Tu so tudi najsodobnejši varnostni sistemi, med drugim serijski asistenčni sistemi, kot sta Linde Load Assist, ki zmanjša nevarnost prevrnitve in nezgod pri natovarjanju, in Linde Curve Control, ki zmanjša hitrost med zavijanjem.

Opcijski sistem Linde Motion Detection zazna premike v 180-stopinjskem območju za viličarjem in samodejno prepreči vzvratno vožnjo viličarja. Opcijski so tudi trakovi Linde LED Stripes, ki s spreminjanjem barve nakazujejo smer premikanja viličarja. Nadaljnji asistenčni sistemi dodatno povečajo varnost oseb, viličarja in okolice.

Odlično povezani

Novi čelni viličarji so že tovarniško opremljeni s celovito senzoriko za varno zajemanje in prenos podatkov, zato jih je mogoče zelo preprosto vključiti v že povezane postopke. Preprosta namestitev posodobitev in – po potrebi – vklop dodatnih digitalnih funkcij, npr. prikaz teže tovora, sta možni že pri osnovnih izvedbah. Prek pametnega krmilnega sistema je mogoče viličarje individualno prilagoditi voznikom in jih vključiti v celovit sistem upravljanja voznega parka. Pomembne parametre in podatke o zmogljivosti je mogoče kadar koli odčitati in analizirati, kar poveča razpoložljivost viličarjev. Povezati je mogoče tudi sistem upravljanja energije. Pri električnih viličarjih E in X zajema in analizira podatke o stanju napolnjenosti viličarjev in izkoriščenosti polnilne infrastrukture.

Hiter pregled prednosti

Zmogljivost

Povezava najboljših lastnosti električnih viličarjev in viličarjev V poskrbi za zmogljivostni razred, kot ga še ni bilo.

Ergonomija

Nova voznikova delovna mesta in razširjeno vidno polje poskrbita za izredno udoben občutek pri vožnji.

Varnost

Prost pogled in najsodobnejši varnostni sistemi nudijo optimalno zaščito za osebe, viličar in okolico.

Povezljivost

Zaradi serijsko omogočenega zajemanja in prenašanja podatkov so viličarji optimalni za vključitev v že povezane postopke.