Moduli za vleko podjetja Linde Material Handling

Vedno pravi vlak
Moduli za vleko podjetja Linde Material Handling transportirajo različne vrste blaga hkrati.

V sodobni industrijski proizvodnji mora biti dobava materiala natančno usklajena z delovnimi cikli proizvodnih strojev in montažnih linij. Za zagotavljanje sinhroniziranega in neprekinjenega pretoka materiala je ključnega pomena, da so zahtevani materiali ob pravem času (just in time) dobavljeni na pravo mesto (just in sequence). To pogosto zahteva uporabo več intralogističnih viličarjev hkrati, kar posledično pomeni višje stroške naložb in nadaljnjega spremljanja ter večje tveganje za nesreče.

Tu pride na vrsto vlečni nosilec. Sestavlja ga vlačilec z enim ali več priklopniki. Različne vrste priklopnikov omogočajo transport različnih vrst blaga z enim vlečnim nosilcem. Priklopnike odlikuje dobro ohranjanje smeri, kar omogoča natančno in zanesljivo vožnjo vlaka.

Pregled naših modulov za vleko

LT06 – LT10 M / LT10 W

Okretni moduli za vleko LT06–LT10 M/LT10 W podjetja Linde Material Handling so optimizirani za transport tovora v zaprtih prostorih.

Več informacij

LT16 Ch/BMh

Moduli za vleko LT16 Ch/BMh podjetja Linde Material Handling so idealni za zahteven transport različnih tovorov na prostem.

Več informacij

LT10–LT20

Priklopne module za vlačilce z vozički LT10–LT20 Linde odlikujejo izjemno manevriranje in prilagodljive možnosti uporabe.

Več informacij

Linde Material Handling ponuja tri različne vlečne nosilce, ki so optimizirani za svojo specifično uporabo. Priklopniki logističnih vlakov LT06–LT10 M in LT10 W so s kompaktno enoosno zasnovo idealni za transport blaga v zaprtih prostorih. Priklopniki LT16 Ch/BMh so zaradi robustne konstrukcije in velikih pnevmatik za uporabo na prostem odlična rešitev za transport blaga na prostem. Modeli LT10–LT20 C in LT10–LT16 B/BM so vsestranski in se lahko uporabljajo tako v zaprtih prostorih kot na prostem, ker so izjemno prilagodljivi in vsestranski.

Vlečni nosilec Linde z zmogljivostjo do 2.000 kilogramov na priklopnik omogoča hiter in zanesljiv transport velikih količin blaga. Logistični vlaki prepričajo z odličnimi voznimi lastnostmi, ker se ponašajo z dobrim ohranjanjem smeri in izjemno okretnostjo. Zaradi izjemne učinkovitosti pri transportu blaga zmanjšajo obseg prometa, kar trajnostno zmanjša porabo energije ter posledično zmanjša stroške in razbremeni okolje.

Zato so moduli za vleko ena od najbolj ekonomičnih, varnih in okolju prijaznih rešitev za transport blaga v zaprtih prostorih. Linde z logističnimi vlaki ponuja rešitve, ki so individualno prilagojene strankam, da je transport materiala na kratkih, srednjih in dolgih razdaljah čim bolj učinkovit in prilagodljiv.

Več informacij

En vlečni nosilec za vse

Notranji vlak

Notranji vlak sestavljajo priklopniki LT06–LT10 M in LT10 W. Uporablja se predvsem za notranji transport surovin iz skladišča do montažnih linij v hali. Zaradi kompaktne zasnove ga je mogoče enostavno vključiti v obstoječe stavbe in proizvodne postavitve. V kombinaciji z vlačilcem P60C je ta logistični vlak idealna rešitev za transport s priklopniki v zaprtih prostorih.

Več informacij
Priklopniki LT06–LT10 M in LT10 W so idealni za transport v zaprtih prostorih.
Priklopniki za vlečni nosilec LT16 Ch/BMh so optimalni za uporabo na prostem.

Zunanji vlak

Priklopniki za vlečni nosilec LT16 Ch/BMh so z robustno dvoosno konstrukcijo in velikimi pnevmatikami za uporabo na prostem zasnovani za dolge poti na prostem. Skupaj z vlačilcem P250 je ta logistični vlak kos tudi izjemno neravnim tlom, zato je idealen za uporabo na prostem.

Več informacij

Vsestranski priklopniki

Priklopniki LT10–LT20 C in LT10–LT16 B/BM ponujajo izjemno vsestranskost in prilagodljivost za notranje materialne toke. V zaprtih prostorih ali na prostem: v kombinaciji z vlačilcem P80 je ta vlečni nosilec popolna rešitev za večje tovore, ki jih je treba prepeljati znotraj različnih tovarniških hal ali med njimi.

Več informacij
V zaprtih prostorih ali na prostem: priklopniki za vlečni nosilec LT10–LT20 C in LT10–LT16 B/BM so vsestransko uporabni.

Vlačilci

Od kompaktnega električnega vlečnega vlačilca P40–P60 C in okretnega vlačilca P60–P80 z voznikovim sedežem do velikega transportnega vozila P350 z vlečno obremenitvijo 35 ton. Naj gre za ozke hodnike v regalnem skladišču ali uporabo na prostem na neravnih tleh: Linde ponuja pravi vlačilec za vse naloge.

Več informacij

Vozički

Linde poleg vlačilcev ponuja številne vozičke z nosilnostjo do 1.000 kg različnih velikosti, z različno opremo in različnimi pnevmatikami. Primerni so za transport palet in zabojnikov ter so lahko opremljeni z modularnimi regalnimi nadgradnjami za manjše nosilce tovora.

Oglejte si video
Moduli za vleko podjetja Linde Material Handling: Vsestranski, natančni in zmogljivi.

Vlečni nosilec Linde: kjer se srečata nosilnost in vsestranskost

Moduli za vleko Linde so zelo vsestranski, saj jim majhen obračalni krog omogoča zelo natančno vožnjo tudi v izjemno ozkih prostorih. Hkrati ponujajo izjemno prilagodljivost pri prilagajanju priklopnih modulov različnim vrstam blaga – od palet in mrežastih zabojev do posebnih zabojnikov. Blago je vedno na vozičku, ki se za hiter transport blaga potisne v okvir in nato dvigne. Zaradi enostavnega natovarjanja in raztovarjanja lahko moduli za vleko v primerjavi s posameznimi vožnjami transportirajo več blaga na delovna mesta ali v skladišča, in to v krajšem času. Učinkovit transport velikih količin blaga pomeni, da so rentabilni že na razdalji 160-ih metrov.

Lastnosti

Moduli za vleko Linde so opremljeni z različnimi varnostnimi funkcijami za varno delovanje.

Varnost

Moduli za vleko Linde so opremljeni z različnimi funkcijami za zagotavljanje varnega delovanja in zaščito voznika. Samodejna zagonska zapora prepreči, da bi se logistični vlak nenamerno premaknil s spuščenim nakladalnim okvirjem. Med vožnjo se mehanizem za spuščanje priklopnika samodejno izklopi. Poleg tega so nakladalni okvirji opremljeni s patentiranim sistemom za zaščito tovora, ki zanesljivo pritrdi vso transportirano blago. Da ne pride do nesreč, sistem Linde Curve Assist samodejno prilagaja hitrost viličarja v zavojih. Varnost vlečnega nosilca je mogoče dodatno optimizirati z različno opremo, kot so varnostne zastavice, različne osvetlitve in zaščita pred vremenskimi vplivi.

Moduli za vleko podjetja Linde Material Handling so ergonomsko optimizirani.

Ergonomija

Vlečni nosilec Linde je optimiziran za ergonomsko delo, kar zagotavlja izjemno udobje pri delu in minimalno telesno obremenitev. Večino nakladalnih okvirov je mogoče natovoriti in raztovoriti na višini tal. To ščiti hrbet uporabnika, ker mu ni treba dvigovati težkega blaga, in zmanjša tveganje za poškodbe in bolniško odsotnost. Zaklepanje nakladalnih okvirov je intuitivno in samodejno. Mehanizem za odklepanje je na ergonomski višini in ga je mogoče priročno upravljati z nogo. Nekateri nakladalni okviri (npr. okvir C, okvir M) so opremljeni z ergonomskim izmetnim mehanizmom, ki potisne tovor stran od hrbta vilic, takoj ko upravljavec sprosti zapah.

Majhen obračalni krog modulov za vleko Linde olajša dinamične vozne manevre.

Upravljanje

Moduli za vleko Linde omogočajo izjemno zmogljivost pretovarjanja tako v zaprtih prostorih kot na prostem. Majhen obračalni krog, ohranjanje smeri, odlična stabilnost in velike dvižne hitrosti zagotavljajo hiter in varen transport v vsakem okolju. Priklopniki za uporabo v zaprtih prostorih so enoosni, kar omogoča izjemno okretnost in dinamično vožnjo. Majhna teža priklopnika pomeni, da lahko vlačilec premaguje razdalje z večjimi hitrostmi. Za uporabo na prostem (ali za transport med halami) so na voljo priklopniki s stabilno dvoosno konstrukcijo in štirikolesnim krmiljenjem. Nakladalni okvirji se samodejno dvigajo in spuščajo za hitro in enostavno pretovarjanje: Ko voznik vstopi v vlačilec, se okviri dvignejo za transport. Ko voznik zapusti vlačilec, se okviri ponovno spustijo. priklopniki so delno opremljeni s pripomočki za pozicioniranje, ki omogočajo nemoteno natovarjanje in raztovarjanje, to pa olajša manevriranje z vozički. Priklopniki omogočajo natovarjanje in raztovarjanje z obeh strani, zato so izjemno prilagodljivi.

Module za vleko podjetja Linde Material Handling odlikuje odlična razpoložljivost.

Servis

Vlečni nosilec Linde odlikujejo visoka razpoložljivost in nizki vzdrževalni stroški. Zaradi sinhroniziranih vzdrževalnih intervalov vlačilca in nakladalnega okvira je mogoče vzdrževalna dela načrtovati in izvajati tako, da ne vzamejo veliko časa. Konstrukcijo okvira sestavlja le nekaj delov, kar močno zmanjša vzdrževalne stroške. Mehanski zaklepni mehanizem zagotavlja enostavno servisiranje ter olajša vzdrževalna dela in popravila. Poleg tega sistem premičnega krmila vlakov ne potrebuje veliko vzdrževanja, kar prav tako prihrani čas in zmanjša stroške.

Sistem za vodenje vlečnega nosilca Linde Logistic Train Controller usklajuje in optimizira naročila za vožnjo.

Povezljivost

Sodobna industrijska proizvodnja zahteva optimalno usklajevanje materialnih tokov. Pri vključevanju v digitalno krmiljene procese Linde nudi podporo z izbirnim – lastnim – sistemom za vodenje vlečnega nosilca Linde Logistic Train Controller. Sistem omogoča nemoteno integracijo avtomatiziranega vlečnega nosilca, kar omogoča še učinkovitejšo povezljivost proizvodnih procesov. Usklajuje naročila za vožnjo in voznikom ponuja optimalne poti. Standardizirani vmesniki omogočajo uporabo nakladalnih okvirov z avtomatiziranimi vlačilci .

Pregled prednosti vlečnega nosilca

Prilagodljivost

Različni priklopni moduli za individualno prilagajanje transportnim nalogam

Nosilnost

Transport velikih količin materiala do 2.000 kg na priklopni modul

Vsestranskost

Optimiziran za različne vrste blaga – od palet in mrežastih zabojev do posebnih zabojnikov

Okretnost

Omogoča transport po ozkih hodnikih s posebnimi krmilnimi sistemi ali osnimi konfiguracijami

Varnost

Preprečevanje nesreč in poškodb s številnimi varnostnimi funkcijami

Učinkovitost

Hitro in enostavno nakladanje in razkladanje z intuitivnim upravljanjem za izjemno zmogljivost pretovarjanja

Digitalnost

Izbirni sistem za vodenje vlečnega nosilca zagotavlja dodatne izboljšave zmogljivosti s postopnimi navodili

Možnost avtomatizacije

Standardizirani vmesniki za kombinacijo z avtomatiziranimi vlačilci

Vlečni nosilec po meri

Razlika je v individualizaciji. Zato je mogoče vlečne nosilce Linde prilagoditi individualnim zahtevam. Naj gre za mrežaste zaboje, palete ali druge nosilce tovora – za vsak tovor in vsako količino blaga so na voljo ustrezne rešitve. Na voljo so tudi številne dodatne funkcije, vključno z zaščito pred vremenskimi vplivi za različne priklopne module, različnimi pnevmatikami in posebnimi osvetlitvami. Tudi barvo modulov za vleko je mogoče prilagoditi brez težav. Če želena barva ni značilna rdeča podjetja Linde, se lahko stranke odločijo za drugo.

Pogosta vprašanja – pogosta vprašanja o modulih za vleko

Kaj so moduli za vleko in kje se uporabljajo?

Vlečni nosilec (tudi logistični vlak, vlak s priklopnikom ali tovorni vlak) je notranje transportno sredstvo, ki se uporablja predvsem v intralogističnih procesih v proizvodnih podjetjih. Uporablja se za redno premagovanje daljših razdalj znotraj podjetja in za transport združenega materiala. Module za vleko običajno sestavljajo vlačilci in en ali več priklopnikov, v katere se potisnejo transportni vozički. Uporabljajo se za oskrbo različnih delov proizvodnega obrata z materialom.

Katere vrste blaga je mogoče transportirati z moduli za vleko?

Moduli za vleko se pogosto uporabljajo za transport materiala v proizvodnem obratu. To so lahko surovine, polizdelki ali končni izdelki. Ti izdelki se lahko namestijo na različne nosilce tovora, kot so palete, mrežasti zaboji in zabojniki, ki se nato namestijo na voziček. V nekaterih primerih se moduli za vleko uporabljajo tudi za premikanje orodij, strojev ali druge opreme v obratu ali za dostavo komponent in sestavnih delov v proizvodnjo.

Ali so moduli za vleko energetsko učinkoviti?

Module za vleko lahko štejemo za energetsko učinkovite. Praviloma se uporabljajo za transport materiala tik nad tlemi, poleg tega pa optimizirajo in avtomatizirajo materialne poti v podjetju. Z učinkovitim načrtovanjem in krmiljenjem modulov za vleko se je mogoče izogniti nepotrebnim potem in zmanjšati porabo energije.

Kakšen pogon uporabljajo moduli za vleko?

Za module za vleko so na voljo različne vrste pogonskih enot. Ena možnost je električni pogon, ki ponuja visoko energetsko učinkovitost in nizke emisije. V nekaterih primerih so moduli za vleko opremljeni z dizel motorjem ali hibridnim pogonom, pri čemer hibridni pogon združuje prednosti električnega in dizelskega pogona. Vrsta pogonske enote modula za vleko je odvisna od različnih dejavnikov, kot so velikost vlaka, pot in posebne individualne zahteve.

Katere prednosti ponuja uporaba modulov za vleko mojemu podjetju?

Uporaba modulov za vlako lahko podjetju prinese celo vrsto koristi. Omogočajo hitro in učinkovito oskrbo različnih delov proizvodnega obrata z materialom, kar lahko poveča produktivnost. Podjetje lahko zmanjša stroške z združevanjem postopkov dobave in odstranjevanja. Po potrebi je module za vleko mogoče individualno prilagoditi. Še posebej uporabni so za pravočasno dobavo materiala za tekoče trakove. Pri tem pomagajo standardizirati sinhronizirane postopke. Zmanjšajo tudi obseg transporta v primerjavi s posameznimi transportnimi vožnjami in s tem zmanjšajo promet ter poskrbijo za večjo varnost.

Na koga se lahko obrnem, če imam težave z vlečnim nosilcem Linde?

Če imate težave z vlečnim nosilcem podjetja Linde Material Handling, se obrnite na servisno službo Linde. Ustrezni kontaktni obrazec najdete na spletnem mestu Linde. V njem nato opišete težave in zahtevate podporo. Lahko pa se obrnete na trgovca, pri katerem ste kupili vlečni nosilec.

Kaj določa ceno vlečnega nosilca?

Cena vlečnega nosilca je odvisna od številnih dejavnikov, kot sta izbrani model in oprema. Pomemben dejavnik z vidika cene je tudi število priklopnikov. Če je treba module za vleko individualno prilagoditi uporabi, lahko tudi to vpliva na končno ceno. Poleg tega morajo biti vlačilci opremljeni za različne priklopnike, na primer za omogočanje električne ali hidravlične dvižne funkcije.

Najem ali nakup vlečnega nosilca

Ste našli pravi vlečni nosilec? Potem imamo za vas pravi model financiranja. Svetovalci Linde vam bodo zagotovili celovit pregled vseh razpoložljivih možnosti ne glede na to, ali želite vlečni nosilec kupiti ali najeti. Naši strokovnjaki so podkovani s strokovnim znanjem in vedno na voljo, da vam pomagajo najti najboljši način financiranja vlečnega nosilca.