Vlačilci in vlečna vozila s platformo

Ergonomske transportne rešitve za hitro pretovarjanje blaga
Vlačilci in vlečna vozila s platformo podjetja Linde Material Handling

Transport blaga na katerikoli lokaciji

Kako učinkoviti so transportni postopki z vlačilci in vlečnimi vozili s platformo se pozna na zahtevnejših lokacijah: ozki hodniki, tesna območja natovarjanja, strme rampe in neravno vozišče motijo gladke poteke in obremenijo voznika. Vlačilci in vlečna vozila s platformo podjetja Linde Material Handling so zasnovani za takšne izzive in poskrbijo za visoko zmogljivost pretovarjanja. Sodobni krmilni sistemi omogočajo natančne vozne manevre in majhne obračalne kroge.

Zaradi voznikovih delovnih mest z izdatnim blaženjem lahko upravljavci svoje delo opravljajo brez utrujenosti. Poleg tega imajo številni modeli tudi več zavornih sistemov, s katerimi je zagotovljena dodatna varnost v vsaki vozni situaciji. Vlačilci in vlečna vozila s platformo podjetja Linde Material Handling so zasnovani za vlečno obremenitev 3–25 ton. Nosilnost večjih vlečnih vozil s platformo dodatno znaša do 2 toni.

Širok izbor modelov za vsako uporabo

Linde ponuja širok izbor modelov z individualnimi lastnostmi in zmogljivostmi – od vlačilca P20 z zunanjim krmiljenjem ali velikega vlečnega vozila s platformo P250 z vlečno obremenitvijo 25 ton. Glede na model so vlačilci lahko zelo ozki in s tem idealni za izjemno tesne hodnike, imajo posebno blaženje za neravna vozišča in so s svojimi robustnimi kabinami še bolj varni za uporabo. Linde za vsako transportno nalogo in lokacijo ponuja povsem prilagojene modele in s tem nudi pogoje za učinkovit prevoz blaga.

Varnost je na prvem mestu

Več ton težek tovor, ozki hodniki, časovno intenzivni postopki – kombinacija teh dejavnikov hitro preraste v nevarno situacijo. Vlačilci in vlečna vozila s platformo podjetja Linde so zato opremljeni z varnostno tehnologijo, ki celovito ščiti voznika in tovor. Primer zavor: veliko vlačilcev ima več zavornih sistemov za različne vozne situacije. Tako vlačilec ne samo da hitro ustavi, zavora prepreči tudi, da bi tovor pri speljevanju na klančini zdrsnil nazaj. Za varnost vlačilcev je pomembno tudi krmilo z dvema ročajema. To je oblikovano tako, da se voznik pri krmiljenju ves čas premika znotraj strukture vlačilca. Povrhu vsega imajo vsi vlačilci in vlečna vozila s platformo podjetja Linde še masivno šasijo, ki ščiti voznikovo telo.

Zdravje voznika je v središču pozornosti

Vozniki vlačilcev in vlečnih vozil s platformo pogosto preživijo veliko časa v teh vozilih. Da bi ostali skoncentrirani in se ne bi prehitro utrudili, podjetje Linde prisega na blažena in ergonomsko oblikovana delovna mesta. Tako so npr. kabine velikih vlečnih vozil s platformo nihajno vzmetene. Manjši vlačilci imajo v celoti vzmetene platforme z blažilnimi preprogami. Močne tresljaje in vibracije voznik tako še komajda zazna. Vsa vozila so opremljena še z ergonomskimi upravljalnimi in oblikovnimi elementi. Sem spadajo na primer krmilo z dvema ročajema, ki se izjemno preprosto upravlja, pri manjših vlačilcih, ter intuitivno razporejeni upravljalni elementi pri kabinskih vozilih. Volan in sedež lahko voznik prosto prilagodi glede na svoje potrebe. Nizke stopnice olajšajo vstopanje.

Vlačilec podjetja Linde Material Handling

Poenostavitev krmiljenja

Na krmiljenje vlačilca odločilno vplivajo trije dejavniki: zunanje mere, obračalni krog in natančnost krmiljenja. Električni vlačilci Linde imajo zato po eni strani zelo kompaktno konstrukcijo, ki olajša vožnjo po ozkih hodnikih, po drugi strani pa imajo vlačilci in vlečna vozila s platformo zelo majhne obračalne kroge, kar skupaj z natančnim in tekočim servokrmilom poenostavi marsikateri vozni manever.

5-krat večja zmogljivost

Večja hitrost

Vsi vlačilci in vlečna vozila s platformo hitro in brezstopenjsko dosežejo svojo največjo hitrost – z obremenitvijo ali brez nje. Skupaj z veliko vlečno silo to omogoča višjo zmogljivost pretovarjanja.

Večja varnost

Pri številnih vozilih se uporabljajo različni zavorni sistemi, ki se med seboj dopolnjujejo in v vsaki situaciji zagotovijo varnost.

Večja robustnost

Vlačilce podjetja Linde odlikuje robustna tehnologija, bodisi masivna jeklena šasija bodisi trifazni motor, ki ne potrebuje vzdrževanja, in ki poskrbi za nizke stroške življenjskega cikla.

Večja enostavnost

Vsi vlačilci in vlečna vozila s platformo imajo priključek vodila CAN. V tem primeru se servisni tehniki zgolj povežejo s svojim prenosnikom, preverijo podatke in na licu mesta prilagodijo vozilo posameznim delovnim pogojem.

Več zdravja

Volan in sedež (oziroma hrbtni naslon) lahko voznik natančno nastavlja po višini glede na svoje potrebe.

Inovacije, ki prinašajo več udobja, učinkovitosti in varnosti

Podjetje Linde nenehno razvija vse svoje komponente, od pogona in zavornega sistema do upravljalne enote. Tako nastajajo inovacije, ki v transportni postopek prinašajo več udobja, učinkovitosti in varnosti. Primer voznih lastnosti: pri vlačilcih P30 C in P50 C nadzorna konzola, ergonomsko oblikovano naslonjalo sedeža in stojišče za voznika tvorijo enoto v obliki črke U. Posledično so vse stične točke med voznikom in vlačilcem enako dobro ublažene. Močne tresljaje voznik tako še komajda zazna. Podobne kakovosti so večja vlečna vozila s platformo, saj je kabina v celoti nameščena na hidravličnih nihajnih elementih. Zaradi tega ostane voznik dalj časa zbran in se ne utrudi prehitro.

Vlačilci po meri

Linde svoje vlačilce in vlečna vozila s platformo izdeluje po meri strank. Za velika vozila so na voljo kabine z vrati ali brez vrat ter stojišča z nadgradnjo ali brez. Glede na izbiro tako nastanejo povsem različni modeli, ki imajo sicer enako osnovo. Na voljo so tudi različna kolesa, vlečne kljuke, sistemi osvetlitve, priključki, držala za IT-opremo in mnogo več. Dokončen vlačilec na koncu ustreza namenu uporabe, kar pa zagotovi hitre in tekoče transporte od točke A do točke B.