• 0 - 3500 (kg)
 • 0 - 7780 (mm)

Električni viličarji X20–X35

Električni vodja

Prva prava alternativa brez emisij

Čelni viličarji X20–X35 podjetja Linde Material Handling so prvi električni viličarji, ki zaradi svoje velike zmogljivosti in robustnosti zares lahko nadomestijo viličarje z motorji z motorjem z notranjim zgorevanjem. Stranke imajo tako povsem svobodno izbiro in se tudi pri najzahtevnejši uporabi lahko odločijo za tiho alternativo brez emisij, ne da bi morali vzeti v zakup manjšo zmogljivost. To omogoča skupna platforma za električne viličarje in viličarje z motorjem z notranjim zgorevanjem, ki jo je razvil Linde. Rezultat so viličarji X20–X35, ki združujejo najboljše iz dveh svetov: značilno zmogljivost in moč viličarjev z motorjem z notranjim zgorevanjem ter dinamičnost in prilagodljivost brez emisij električnih viličarjev.

Lastnosti

Varnost

Celovit varnostni koncept električnih viličarjev X20–X35 ščiti upravljavce, pešce in tovor. Ozka konstrukcija dvižnega teleskopa, ozek stebriček A in spuščena čelna plošča vozniku omogočajo neoviran pogled na tovor in okolico. Voznik ima odličen pogled na tovor tudi pri pretovarjanju na visokih policah, kar omogoča strešna konstrukcija. Nizko težišče viličarja z visoko nameščeno krmilno osjo nudi zaščito pred prevrnitvijo v zavojih. Poleg tega sistem Linde Curve Assist zmanjša hitrost pri vožnji skozi zavoje in s tem prepreči, da bi se viličar prevrnil. Če je tovor med dvigovanjem nagnjen preveč naprej, serijski asistenčni sistem Linde Load Assist samodejno omeji nagib naprej in dvižno hitrost glede na dvižno višino. Ta funkcija zmanjša nevarnost nesreče zaradi padajočih tovorov.

 • Pregled nad okolico iz voznikove kabine
 • Linde Curve Assist nudi zaščito pred prevrnitvijo v zavojih
 • Linde Load Assist ščiti pred nesrečami zaradi prevrnitve

Ergonomija

Prostorno in udobno voznikovo delovno mesto ter raznolikost ergonomičnih modelov sedežev omogočajo optimalno vožnjo in preprečujejo napetost in utrujenost. Hkrati ima voznik tovor in okolico vedno pred očmi zaradi velikega vidnega polja. Upravljanje funkcij viličarja je možno brez večjih fizičnih naporov, saj so vsi osrednji upravljalni elementi razporejeni neposredno okoli voznika. Vožnja je prijetna in mirna tudi na neravnih tleh. Zaradi šasije, ki je ločena od drugih sklopov z elastomernim obročnim ležajem na sprednji osi, in drugih ležajev dvižnega teleskopa in krmilne osi se na upravljavca prenese precej manj vibracij in sunkov. To pomeni tudi manj hrupa, kar na splošno zmanjša fizično obremenitev upravljavca in izboljša zmogljivost pretovarjanja.

 • Prostorno voznikovo delovno mesto z dobrim pregledom nad okolico
 • Raznolikost ergonomičnih modelov sedežev za individualno udobje
 • Upravljalni elementi so dosegljivi brez napora
 • Ločena šasija, pogon in dvižni teleskop izboljšajo udobje med vožnjo tudi na neravnih tleh

Upravljanje

Viličarje X20–X35 je kot nove vodilne električne viličarje mogoče uporabiti za najzahtevnejše naloge tudi na neravnih površinah. To omogočajo njihova dolga medosna razdalja in velike pnevmatike v povezavi z blaženo pogonsko osjo. Tudi prah in umazanija, strme klančine, dolge razdalje ter nenehne visoke zahteve glede nosilne in dvižne zmogljivosti novih električnih viličarjev ne potisnejo do njihovih skrajnih zmogljivosti. Ključ je novi sinhronski reluktančni motor s trajnimi magneti (SRM+) v kombinaciji z novim načinom vodnega hlajenja, ki ohranja napajalne module v optimalnem temperaturnem območju. To zagotavlja enakomerno visoko zmogljivost tudi pri ekstremnih zahtevah pri večizmenskem delovanju. Zgoraj nameščeni nagibni valji v kombinaciji s torzijsko togo konstrukcijo dvižnega teleskopa omogočajo veliko preostalo nosilnost in varno pretovarjanje tovorov, težkih 2–3,5 tone, na velikih dvižnih višinah.

 • Daljša medosna razdalja, velike pnevmatike in blažena pogonska os omogočajo uporabo v zahtevnih okoljih
 • Novi sinhronski reluktančni motor z vodno hlajenimi napajalnimi moduli zagotavlja enakomerno visoko zmogljivost tudi pri ekstremnih zahtevah
 • Konstrukcija dvižnega teleskopa in zgoraj nameščeni nagibni valji skrbijo za varno pretovarjanje tudi na velikih višinah

Servis

Serijski 3,5-palčni zaslon vozniku ponuja hiter pregled vseh pomembnih informacij, kot so preostali čas vožnje, opozorilne lučke in obratovalne ure. Sporočila na zaslonu vodijo voznika skozi preproste vzdrževalne postopke. Posodobitev vdelane programske opreme in diagnostika napak sta mogoči tudi na daljavo. To zmanjša število servisnih storitev in zniža servisne stroške. Vzdrževalni in servisni termini so izračunani na podlagi rednega pošiljanja podatkov o obratovalnih urah. Diagnostika na daljavo omogoča pravočasno identifikacijo obrabe in morebitne škode. To je med drugim mogoče zato, ker serijsko temperaturno tipalo nenehno analizira izmerjene vrednosti, kot je temperatura olja, glede na temperaturo okolice, kar prepreči večjo posledično škodo. Dvižni teleskop in voznikovo delovno mesto sta modularna sklopa, ki ju je mogoče hitro in preprosto zamenjati, kar skrajša izpade delovanja pri popravilih.

 • Manj vzdrževalnih del zaradi diagnostike in vzdrževanja na daljavo
 • Visoka razpoložljivost viličarja
 • Hitra zamenjava modularnih sklopov

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Battery voltage/rated capacity (5h) Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
X20/600 2,0 (t) 3095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 600 (V)/(Ah) o. kWh 4208 (mm)
X20/600 Beverage 2,0 (t) 4095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 600 (V)/(Ah) o. kWh 4208 (mm)
X25 2,5 (t) 3095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 600 (V)/(Ah) o. kWh 4208 (mm)
X25 Beverage 2,5 (t) 4095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 600 (V)/(Ah) o. kWh 4208 (mm)
X30 3,0 (t) 3095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 600 (V)/(Ah) o. kWh 4243 (mm)
X30 Beverage 3,0 (t) 4095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 600 (V)/(Ah) o. kWh 4243 (mm)
X35 3,5 (t) 3095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 600 (V)/(Ah) o. kWh 4248 (mm)
X35 Beverage 3,5 (t) 4095 (mm) 22 / 22 km/h 90 / 600 (V)/(Ah) o. kWh 4248 (mm)

Dodatna oprema

Sistem Linde Steer Control z mini krmilnim kolescem podjetja Linde Material Handling.

Linde Steer Control

Inovativni koncept krmiljenja Linde Steer Control podjetja Linde Material Handling je nadomestil običajni volan z mini krmilnim kolescem ali krmilno palico ter izboljšal ergonomijo, natančnost in varnost.

Zaslon sistema Linde Safety Pilot z varnostnim opozorilom

Linde Safety Pilot

Nesrečam, pri katerih se prevrne čelni viličar, se je mogoče v veliki meri izogniti z uporabo sistema Safety Pilot podjetja Linde Material Handling.

Svetlobni opozorilni sistem Linde TruckSpot

Vizualni opozorilni sistemi

Svetlobni opozorilni sistemi, kot sta Linde BlueSpot™ in Linde TruckSpot, na tla projecirajo barvne svetlobne pike ali opozorilne znake ter tako opozarjajo pešce in druge viličarje.

Enota viličarja sistema Linde Safety Guard System

Linde Safety Guard

Inovativni asistenčni sistem Linde Safety Guard opozarja upravljavce viličarjev in pešce z zvoki in svetlobnimi signali v primeru neposredne nevarnosti v neposredni bližini viličarja.

Udobna kabina viličarja Linde X20–X35

Polna kabina

Udobna kabina ščiti voznika pri obratovanju na prostem ter s streho iz kaljenega stekla in velikimi steklenimi vrati ponuja odličen pregled nad tovorom in delovnim okoljem.

Udobni sedeži Linde

Različni modeli sedežev

Velik izbor sedežev s funkcijami, kot so zračno vzmetenje, ledvena opora in ogrevanje ali prezračevanje sedežev, zagotavlja dodatno udobje in aktivno zaščito pred poškodbami zaradi slabe drže.

Prikaz teže tovora Linde

Prikaz teže tovora

Ta izbirna funkcija vozniku na zaslonu prikazuje trenutno težo tovora.

Klimatska naprava za viličar X20–X35 Linde

Klimatska naprava+ z vgrajenim ogrevanjem

Zmogljiva klimatska naprava z možnostjo ogrevanja in vgrajenim filtrom za cvetni prah zagotavlja prijetno delovno okolje v kabini tako poleti kot pozimi ter preprečuje zameglitev stekel.

* vsebuje fluorirane ogljikovodike

Asistenčni sistem Linde Motion Detection

Linde Motion Detection

Asistenčni sistem Motion Detection zazna gibanje za viličarjem med vzvratno vožnjo. Če osebe ali drugi viličarji prečkajo to območje, sistem prepreči vzvratno vožnjo viličarja.

Linde VertiLight obsežno osvetli delovno območje

Svetlobne rešitve

Linde VertiLight obsežno osvetli delovno območje zaradi polkrožne zasnove. Dvobarvni svetlobni trakovi osvetlitve Linde LED Stripes osvetlijo smer vožnje viličarja z belo svetlobo.

Tipalo sistema Linde SpeedAssist

Linde Speed Assist

Asistenčni sistem Linde Speed Assist samodejno prilagodi največjo hitrost viličarja okolici in vozni situaciji.

7-palčni zaslon prikazuje informacije o tovoru in sliko kamere

Večfunkcijski zaslon

7-palčni zaslon lahko poleg podatkov o viličarju prikazuje npr. informacije o sistemu Linde Safety Pilot ali sliko dvižnega teleskopa ali kamere za vzvratno vožnjo. Razdeljen zaslon in prikaze je mogoče individualno prilagoditi.

Sistem za upravljanje voznega parka connect podjetja Linde Material Handling

Upravljanje voznega parka Linde

Upravljanje voznega parka poteka s sistemom za upravljanje voznega parka Linde connect. Od načrtovanja vzdrževanja prek dokumentacije o zgodovini vzdrževanja in popravil do nadzora dostopa.

Zahtevaj ponudbo