Električni viličarji X20–X35

Najboljše z dveh svetov
Električni viličar X35 podjetja Linde Material Handling med uporabo

Nenehno dviganje in spuščanje, transportiranje po neravnih tleh, prah in temperaturna nihanja so tisti izredni pogoji, pri katerih morajo viličarji opravljati svoje delo. Do zdaj so za take pogoje bili primerni samo viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem, predvsem zaradi svoje robustnosti in zmogljivosti, saj so električni viličarji pri tem dosegli meje svoje zmogljivosti. Podjetje Linde pa je s svojimi električnimi viličarji X20–X35 temu naredilo konec in prvič omogočilo uporabo električnih viličarjev tam, kjer so se do zdaj lahko uporabljali izključno viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem.

Električni viličar X35 podjetja Linde Material Handling med uporabo
Električni viličar X35 podjetja Linde Material Handling
Električni viličar X35 podjetja Linde Material Handling med uporabo v skladišču pijač
Električni viličar X35 podjetja Linde Material Handling med uporabo na prostem
Električni viličar X35 podjetja Linde Material Handling med uporabo
Električni viličar X35 podjetja Linde Material Handling
Električni viličar X35 podjetja Linde Material Handling med uporabo v skladišču pijač
Električni viličar X35 podjetja Linde Material Handling med uporabo na prostem

Novi električni viličarji so nastali na osnovi skupne platforme za novo generacijo čelnih viličarjev Linde in povezujejo najboljše z dveh svetov: dinamičnost in prilagodljivost brez emisij električnih viličarjev z robustnostjo, zmogljivostjo in močjo, ki so bile do zdaj na voljo samo viličarjem z motorji z notranjim zgorevanjem s hidrostatičnim pogonom. Ključnega pomena za to zmogljivost je nova generacija motorjev in povsem na novo razvit koncept viličarjev.

Električni viličarji X20–X35 podjetja Linde Material Handling so del platforme, ki jo je mogoče opremiti z različnimi motorji

Viličarji za vse zahteve stranke

Električni viličarji X20–X35 so bili razviti in zgrajeni na platformi, ki jo je mogoče opremiti z različnimi motorji. S skupno konstruktivno osnovo naznanja podjetje Linde novo dobo, v kateri tehnologija pogona ne odloča več o zmogljivosti in robustnosti. Nadaljnji modeli, ki so nastali na tej platformi, so električni viličarji E20–E35, ki so odlični za uporabo v zaprtih prostorih, ter dizelski in plinski viličarji H20–H35.

Več informacij o novi platformi čelnih viličarjev.

Najzmogljivejši električni viličarji na svetu

Električni viličarji Linde X20–X35 so tudi pri izrednih pogojih enako zmogljivi in robustni kot viličarji z motorji z notranjim zgorevanjem. Celo težek tovor, dolge transportne poti ali strme klančine novi seriji viličarjev ne povzročajo nobenih težav. Pri tem je ključnega pomena osrednji del pogonske enote: sinhronski reluktančni motorji (SRM+) razvijejo za električne viličarje izredno zmogljivosti, ki se s trajnimi magneti še dodatno poveča. Sodobni elektromotorji pripomorejo, da so vibracije, hrup in izpušni plini, značilni za viličarje z motorji z notranjim zgorevanjem, preteklost, zato so modeli X okolju prijazni, udobni in tihi.

Tudi podvozje in šasija sta zasnovana tako, da preneseta velike obremenitve, zato je viličar mogoče uporabljati tudi na neravnih podlagah. To omogočajo dolga medosna razdalja in velike pnevmatike v povezavi s pogonsko osjo, blaženo prek elastomernega obročnega ležaja. Prah ali umazanija tem viličarjem ne prideta do živega. Vsi agregati so navzven hermetično zatesnjeni in jih je mogoče oprati z visokotlačnimi čistilniki.

Nov koncept pogona električnih viličarjev X20–X35 podjetja Linde Material Handling

Koncept pogona

Novo vodno hlajenje poskrbi, da zmogljivostne komponente na pogonski osi delujejo v optimalnem temperaturnem območju. Tako je zagotovljeno, da je nazivna moč uporabniku na voljo tudi pri izrednih obremenitvah pri večizmenskem delu.

Sinhronski reluktančni motor električnih viličarjev X20–X35 podjetja Linde Material Handling

Sinhronski reluktančni motorji

Visokozmogljivi sinhronski reluktančni motorji serije X20–X35 so bili razviti povsem na novo. Dodatno so opremljeni s trajnimi magneti, ki še dodatno izboljšajo zmogljivost in energijsko učinkovitost ter tako poskrbijo, da ti električni viličarji sodijo med najzmogljivejše.

Litij-ionski sistem podjetja Linde Material Handling

Prilagodljiva oskrba z energijo

Litij-ionski sistemi Linde se ponašajo z večstopenjskim varnostnim konceptom, ki omogoča uporabo viličarjev tudi v zahtevnejših okoljih z visokimi mehanskimi obremenitvami in izrednimi temperaturnimi nihanji. Nadaljnje prednosti so znatno višja energijska učinkovitost v primerjavi s svinčevo-kislinskimi baterijami in večja razpoložljivost viličarjev zaradi krajših polnilnih ciklov in možnosti vmesnega polnjenja.

Load Balancing podjetja Linde Material Handling nudi podporo pri upravljanju energije.

Load Balancing

Pri električnih voznih parkih podjetje Linde svoje stranke podpira pri upravljanju lokalne energijske infrastrukture s sistemom Load Balancing. Cilj je zaobiti drage višje tarife (Peak Power Management) ter statično in dinamično omejiti razpoložljivo zmogljivost polnjenja. Zato smo razvili različne polnilne strategije in stranka si izbere tisto, ki ji najbolj ustreza.

Občutno zmogljiv

Upravljavci zaznajo novo dimenzijo moči serije X20–X35 že pri prvem pritisku pedala za plin: takoj je mogoče občutiti pospešek, ki je bil do zdaj značilen samo za viličarje z motorji z notranjim zgorevanjem. Kljub temu je električni viličar tih in brez emisij. Ta neslišna dinamika z močnim razvojem moči poleg številnih ergonomskih izboljšav zagotavlja povsem nov občutek pri vožnji.

Prostorna voznikova kabina električnih viličarjev X20–X35 podjetja Linde Material Handling

Voznikovo delovno mesto

V prostorni in svetli voznikovi kabini ima voznik znatno več prostora, kar pripomore k dobremu počutju in neutrudljivemu delu med celotno izmeno. Vsi glavni upravljalni elementi so nameščeni neposredno okoli voznika, kar izjemno zmanjša fizični napor.

Udobna kabina viličarja Linde X20–X35

Optimalna vidljivost

Ozka konstrukcija dvižnega teleskopa, ozki stebrički A in spuščena čelna plošča vozniku omogočajo udoben položaj sedenja in neoviran pogled na tovor in okolico.

Naslon za roko modela X30 podjetja Linde Material Handling

Naslon za roko

Naslon za roko je na voljo v več izvedbah, zato lahko izberete tistega, ki upravljavcu omogoča udobno sedenje, hkrati pa ima vse funkcije na dosegu roke. Številni upravljalni elementi, kot je npr. Linde Load Control, so nameščeni neposredno v naslonu za roko, da se mora voznik čim manj premikati.

Udobni sedeži Linde

Različni modeli sedežev

Številni modeli sedežev omogočajo dodatno udobje in aktivno zaščito pred poškodbami zaradi slabe drže – z zračnim vzmetenjem, ledveno oporo, ogrevanjem sedeža in aktivnim zračenjem sedeža za uporabo na prostem pri vsakem vremenu.

7-palčni zaslon prikazuje informacije o tovoru in sliko kamere.

Zaslon

Serijski 3,5-palčni zaslon vozniku prikazuje vse pomembne informacije, kot so preostali čas vožnje, opozorilne lučke in obratovalne ure. Opcijsko je na voljo 7-palčni zaslon, na katerem so dodatni prikazi sistema Linde Safety Pilot ali slike sistemov kamer.

Notranjost viličarja X20–X35 s klimatsko napravo

Klimatska naprava*

Predvsem pri uporabi na prostem je kabina z zmogljivim gretjem in klimatsko napravo ključnega pomena za dobro počutje in produktivnost voznika. Zato so električni viličarji X20–X35 lahko opcijsko opremljeni s kabino s prezračevalnim sistemom z osmimi zračnimi šobami (tri obrnjene proti vozniku, dve v prostor za noge, tri na steklo za odrositev), ki v vročini in mrazu poskrbi za prijetno delovno okolje.

* vsebuje fluorirane ogljikovodike

Mehanska ločitev krmilne osi, pogonske enote in dvižnega teleskopa pri električnih viličarjih X20–X35 podjetja Linde Material Handling

Mehanska ločitev krmilne osi, pogonske enote in dvižnega teleskopa

Zaradi celovite ločitve voznikovega delovnega mesta od pogonske enote, krmilne osi in dvižnega teleskopa se sunki in nihanja zaradi neravnih tal na voznika prenašajo v občutno manjši meri, kar zmanjša fizično obremenitev in poskrbi za neutrudljivo delo. Elastomerni obročni ležaj dodatno loči okvir in šasijo od pogonske osi, kar optimalno zaščiti voznika na neravni podlagi.

Elektronsko blaženje končnih položajev dvižnega teleskopa električnih viličarjev X20–X35 podjetja Linde Material Handling

Elektronsko blaženje končnih položajev dvižnega teleskopa

Da se sunki in vibracije ne prenašajo na voznika, so končni položaji dvižnega teleskopa elektronsko blaženi. Tako se zmanjša tudi obraba komponent dvižnega teleskopa.

Varnost v vsaki podrobnosti

Novi električni viličarji X20–X35 spadajo med najvarnejše viličarje v svojem razredu. K temu pripomorejo številni pasivni elementi in aktivne varnostne možnosti. S konstrukcijskega vidika nizko težišče viličarja z visoko nameščeno krmilno osjo in zgoraj ležeči nagibni valji poskrbijo za stabilnost v zavojih in varno pretovarjanje na velikih višinah. Serijski sistem Linde Curve Assist zmanjša hitrost glede na zasuk volana. Prav tako serijski sistem Linde Load Assist omeji dvigovanje in nagibanje pri upravljanju nosilca vilic na višini in robu zmogljivosti. Vstopanje in izstopanje brez nevarnosti poškodb je možno zaradi nizke, velike in nedrseče stopnice. Samodejna parkirna zavora zavaruje viličar pred nenamernim premikanjem.

Osrednja varnostna značilnost je odličen pregled nad tovorom in okolico, ki zmanjša trke z osebami in drugimi viličarji. Tudi litij-ionski sistemi Linde se ponašajo z večstopenjskim varnostnim konceptom, ki omogoča uporabo viličarjev tudi v zahtevnejših okoljih z visokimi mehanskimi obremenitvami in izrednimi temperaturnimi nihanji. Baterije in napajalni moduli so pred vlago zaščiteni v skladu s standardom IP69X. Poleg tega je bila obremenilnost potrjena v posebnih preskusih trkov.

Več podrobnosti o seriji X20–X35 najdete na spletni strani izdelkov.

Predprogramirana povezljivost

Sistem za upravljanje voznega parka connect podjetja Linde Material Handling

Zaradi številnih tipal in prenosa podatkov novi električni viličarji X20–X35 že serijsko ponujajo popolno povezljivost in jih je mogoče pri stranki neposredno vključiti v računalniške sisteme, v nadrejene sisteme za upravljanje voznih parkov, kot je Linde connect, in digitalne postopke. Številna tipala beležijo podatke o viličarju za predvidljivo načrtovanje uporabe, vzdrževanje ali diagnostiko na daljavo. Prenos podatkov je možen na varen način prek brezžične povezave, prek katere je mogoče namestiti tudi posodobitve in nove funkcije. Te možnost povečajo razpoložljivost viličarjev. Na podlagi podatkov o stanju napolnjenosti in kapacitetah polnilne infrastrukture lahko stranke optimalno načrtujejo uporabo svojih viličarjev.

Električni viličar X35 podjetja Linde Material Handling med uporabo na prostem

Na poti v vseh omrežjih

Povezljivost se zagotovi prek serijske enote za prenos podatkov, ki je s krmiljenjem viličarja povezana prek podatkovnega vodila CAN, podatke o viličarju pa prenaša prek povezave WLAN, Bluetooth ali 4G na lastne strežnike ali v oblak. Vse poteka v skladu z najnovejšimi standardi za varstvo podatkov. Povezava viličarjev v sisteme programske opreme pomaga upravljavcu, da s podatki, poročili in nadzornimi ploščami učinkoviteje izrablja viličarje, poveča njihovo razpoložljivost, optimizira načrtovanje vzdrževanja, zmanjša število popravil in izboljša varnost uporabe viličarjev.

Prijazni za vzdrževanje

Vsi sklopi in komponente električnih viličarjev X20–X35 so zasnovani tako, da se zelo malo obrabljajo, zato v okviru celotne življenjske dobe potrebujejo precej manj vzdrževalnih del v primerjavi s primerljivimi viličarji. Malo vzdrževanja zagotavlja visoko razpoložljivost. Vzdrževalni deli so dobro dostopni in jih je mogoče preprosto zamenjati. Pomembne sklope, na primer dvižni teleskop, je mogoče hitro demontirati in zamenjati. Preprosti postopki vzdrževanja se prikazujejo na zaslonu v obliki sporočil in jih lahko izvede voznik sam, kar zmanjša potrebo po vzdrževanju v delavnici in stroške.

Sistem Linde Truck Health Management nenehno nadzoruje pomembne parametre viličarja in na željo stranke neposredno obvesti servisno osebje, kadar pomembne vrednosti, ki se merijo v viličarju, dosežejo kritično raven. To omogoča preventivne ukrepe, ki pripomorejo k razpoložljivosti viličarja in omogočijo, da je zagotovljena visoka stopnja vzdrževanja. Poleg tega je mogoče potrebna popravila pravočasno načrtovati in se na njih boljše pripraviti, kar zmanjša število prihodov servisnega osebja in stroške.

Električni viličar X35 podjetja Linde Material Handling, ki potrebuje malo vzdrževanja
Sistemi programske opreme podjetja Linde Material Handling olajšajo načrtovanje vzdrževanja.
Litij-ionska baterija električnega viličarja X35 podjetja Linde Material Handling
Električni viličar X35 podjetja Linde Material Handling, ki potrebuje malo vzdrževanja
Sistemi programske opreme podjetja Linde Material Handling olajšajo načrtovanje vzdrževanja.
Litij-ionska baterija električnega viličarja X35 podjetja Linde Material Handling

Trajnost brez zmanjšane zmogljivosti

S čelnimi viličarji X20–X35 lahko uporabniki najdejo trajnostne logistične rešitve, brez kompromisov pri zmogljivosti. Viličarji X prvič nudijo vse prednosti za okolje električno gnanega viličarja z močjo viličarja z motorjem z notranjim zgorevanjem. Modeli delujejo v celoti brez emisij, hrup je zmanjšan na minimum. Pri uporabi trajno proizvedene primarne energije je mogoče viličarje upravljati popolnoma brez emisij CO2. S tem zmanjšate tudi stroške energije in ogljični odtis kot del celovite trajnostne strategije. Električni viličarji pa tudi dolgoročno podpirajo trajnostno koriščenje virov: Sistemi litij-ionskih baterij se lahko po uporabi v viličarjih uporabijo kot statična hramba električnega toka in profesionalno reciklirajo, da je surovine mogoče znova uporabiti.

Ena platforma – najboljša izbira za vsako uporabo

Zmogljivi mojster za notranja okolja

Električni viličarji E20–E35 so zaradi svoje kompaktne zgradbe in okretnosti optimalni za notranjo uporabo in na omejenem prostoru pripomorejo k dobrim zmogljivostim pretovarjanja. Poleg tega nudijo izredno udobje pri vožnji, saj je šasija ločena od dvižnega teleskopa ter pogonske in krmilne osi.

Več informacij

Ravno pravi viličar

Nova generacija čelnih viličarjev podjetja Linde Material Handling naznanja konec konstruktivnega ločevanja viličarjev z motorji z notranjim zgorevanjem in električnih viličarjev. S tem je podjetje Linde edini proizvajalec, ki združuje vse vrste pogonov in energijskih sistemov na eni platformi ter tako omogoča zamenjavo viličarjev z motorji z notranjim zgorevanjem z električnimi viličarji, ne da bi pri tem trpela zmogljivost ali robustnost.

Več informacij

Za optimalno vidljivost in varnost

Modeli H20–H35, ki so na voljo z dizelskim ali plinskim motorjem, so odgovor na vse zahteve sodobnega materialnega toka in predstavljajo vse, kar že od nekdaj odlikuje viličarje Linde – še dodatno izboljšano vidno polje za voznika in optimalno zaščito oseb, viličarjev in okolice.

Več informacij

Hiter pregled prednosti

Izjemna zmogljivost

Novi sinhronski reluktančni motorji s trajnimi magneti (SRM+) omogočajo, da so električni viličarji X20–X35 odlična alternativa viličarjem z motorjem z notranjim zgorevanjem.

Narejeni za izredne pogoje

Visoke mehanske obremenitve, prah, umazanija in izredna temperaturna nihanja modelom X20–X35 ne predstavljajo ovir.

Trajnost, ki presega življenjsko dobo viličarja

Sodobne litij-ionske baterije se lahko pozneje uporabijo kot statični hranilniki električnega toka, prav tako pa jih je mogoče reciklirati.

Varnost prisotna

Konstrukcija viličarja omogoča, da sta pasivna varnost in voznikovo vidno polje še dodatno optimizirana.

Najboljša povezljivost

Zaradi obsežnih možnosti povezljivosti je mogoče viličarje integrirati v sisteme upravljanja voznih parkov in digitalne postopke.

Preprostost vzdrževanja tudi v podrobnostih

Preprost dostop do pomembnih komponent in hitra zamenjava pomembnih sklopov povečajo razpoložljivost viličarjev.

Glasovi strank

Videoposnetek o uporabi viličarja X35 pri podjetju EOT
Videoposnetek o uporabi viličarja X35 pri podjetju Ensinger Mineral-Heilquellen GmbH