Novi viličarji z motorjem z notranjim zgorevanjem s hidrostatičnim pogonom

Popolnost tudi v podrobnostih
Dizelski viličar Linde H35

Novi panožni standardi za čelne viličarje: Dizelski in plinski viličarji H20–H35 in H35–H50 podjetja Linde Material Handling


Naj gre za trgovino, obrtništvo ali industrijo: brez viličarjev se ne premakne kaj dosti. Toda e-poslovanje, digitalno nadzorovani postopki in globalno povezane dobavne verige nenehno povečujejo tehnološke zahteve. Zato je bila podlaga za nov razvojni koncept viličarjev izmenjava mnenj z uporabniki iz vseh panog in vseh velikosti.

H35–H50 podjetja Linde Material Handling sklada blago na prostem
Dizelski viličar H20 v kamnolomu
Viličar Linde s prižgano lučjo med transportom blaga v temni hali
H35–H50 podjetja Linde Material Handling sklada palete s pijačami v skladišču
Viličar Linde vozi med balami papirja
Viličar Linde skladanje polno naložene palete
H35–H50 podjetja Linde Material Handling transportira blago v skladišču
Viličar Linde med skladanjem zabojev
H35–H50 podjetja Linde Material Handling sklada blago na prostem
Dizelski viličar H20 v kamnolomu
Viličar Linde s prižgano lučjo med transportom blaga v temni hali
H35–H50 podjetja Linde Material Handling sklada palete s pijačami v skladišču
Viličar Linde vozi med balami papirja
Viličar Linde skladanje polno naložene palete
H35–H50 podjetja Linde Material Handling transportira blago v skladišču
Viličar Linde med skladanjem zabojev

Današnji čelni viličarji ponujajo vse, kar je od nekdaj odlikovalo viličarje Linde – so izjemno zmogljivi, varni, uporabniku prijazni, robustni in vsestranski. Vsako od teh lastnosti smo dosledno razvijali in izboljševali. Modeli so na voljo kot dizelski in plinski viličarji z nosilnostjo 2–5 ton in v svojih kategorijah nosilnosti postavljajo standarde na področju zmogljivosti, ergonomije, varnosti in povezljivosti ter tako ponujajo optimalne odgovore na izzive materialnega toka tudi v prihodnje.

Pregled novih dizelskih in plinskih viličarjev

H20–H35: zmogljivi in okretni

Dizelski in plinski viličarji H20–H35 so robustni, zmogljivi in maksimalno prilagodljivi. Transportirajo tovore, težke od 2000 do 3500 kilogramov. Zaradi kompaktnosti in okretnosti so še posebej primerni za uporabo v ozkih prostorih.

Podrobne informacije o viličarjih H20–H35.

H35–H50: Vsestranski talent

Dizelski in plinski viličarji H35–H50 z nosilnostjo od 3500 do 5000 kilogramov so najbolj vsestranski med viličarji z motorji z notranjim zgorevanjem. Zasnovani so za izjemno zmogljivost pretovarjanja, zato so še zlasti primerni za intenzivno večizmensko uporabo, pri delu na prostem pa kljubujejo tudi najtežjim vremenskim razmeram.

Več informacij o viličarjih H35–H50.

Dizelski in plinski viličarji: entiteta človeka in stroja

Osnova za maksimalno produktivnost je popolno sodelovanje voznika in viličarja. To je mogoče, če se dopolnjujeta zmogljiv pogonski sistem, kot je hidrostatični pogon, in intuitivna uporaba upravljalnih elementov. Zato so novi viličarji Linde z motorjem z notranjim zgorevanjem, vključno z voznikovim delovnim mestom, zasnovani povsem po meri voznika in v skladu z njegovimi potrebami. Preverjeni koncept upravljanja z dvopedalnim krmiljenjem in sistemom Linde Load Control za nadzor vožnje in dvižnega teleskopa omogoča preprosto, natančno in intuitivno upravljanje. Pametna razporeditev vseh upravljalnih elementov pomeni, da jih voznik doseže brez težav, hkrati pa je njihovo upravljanje izjemno natančno. To pomeni, da delo skozi celotno izmeno ne utruja voznika.

Hidrostatični pogon

Hidravlični sistem nove serije, ki ne potrebuje vzdrževanja, brez izgub prenaša moč industrijskega motorja na pogonska kolesa in dvižni hidravlični sistem. Na ta način hidrostatični pogon omogoča enakomerno speljevanje, hitre spremembe smeri vožnje ter natančno pretovarjanje in manevriranje v zelo tesnih prostorih.

Stransko umeščen volan

Volan ni središčno umeščen. To zmanjša gibanje leve rame in prepreči obrabo sklepov. Volan je enostaven za uporabo, zelo odziven in omogoča individualno prilagajanje.

Dvopedalno krmiljenje

Preverjeno dvopedalno krmiljenje omogoča zelo natančno upravljanje, ker sta obe stopali nenehno na pedalih. Desni pedal se uporablja za vožnjo naprej, levi pa za vožnjo nazaj. Na ta način voznik prejema neposredne povratne informacije o premikanju viličarja.

Linde Load Control

S sistemom Linde Load Control voznik upravlja vse glavne funkcije dvižnega teleskopa. Upravljalni elementi so nameščeni na ergonomsko oblikovanem naslonu za roke, kar zmanjša premikanje rok in preprečuje utrujenost. Na voljo so tudi izbirni dodatni gumbi, ki jim sami dodelite funkcije.

Prilagodljiva strešna konzola

Pomembne funkcije, kot so žarometi ali ogrevanje, lahko upravljate prek strešne konzole. Na voljo je enajst gumbov, od katerih jih je devet namenjenih funkcijam osvetlitve in opozarjanja na nevarnost. Zadnjima dvema lahko sami dodelite funkcijo.

Preprost vstop v viličar

Nizka stopnica pomeni, da lahko ljudje vseh višin brez težav vstopijo v viličar. Za dodatno stabilnost pa poskrbita protizdrsna pohodna pločevina in ergonomsko oblikovan ročaj.

Izjemno udoben sedež

Običajni voznikov sedež je bil za viličarje z motorjem z notranjim zgorevanjem H20–H35 in H35–H50 še dodatno izpopolnjen, kar pomeni več prostora za glavo in udobnejše delo. Dvanajst modelov sedežev zagotavlja dodatno udobje in ščiti pred poškodbami zaradi neustrezne drže.

Optimizirana voznikova celica

Voznikova celica ponuja več prostora za glavo in noge. Pogonska os, krmilna os in dvižni teleskop so ločeni od šasije, da voznika ščitijo pred fizičnimi obremenitvami zaradi vibracij.

Prostorna kabina

Prostorna kabina vozniku omogoča optimalno vidljivost. Zaradi velikih steklenih površin ima občutek, da sedi na prostem. Ogrevanje in klimatska naprava (vsebuje fluorirane ogljikovodike) v kabini v nekaj minutah uravnata temperaturo za prijetno delovno okolje.

Inovativni koncept krmiljenja Linde Steer Control

Linde Steer Control je revolucionarni koncept krmiljenja viličarjev. Mini krmilno kolesce ali krmilna palica nadomešča običajni volan ter izboljša udobje pri vožnji in intuitivnost upravljanja. Optimizira ergonomijo viličarja in zmanjša fizično obremenitev voznika. Linde Steer Control samodejno prilagaja občutljivost krmilnih elementov hitrosti viličarja, s čimer zagotovi izjemno natančnost vožnje.

Inovativni koncept krmiljenja Linde Steer Control podjetja Linde Material Handling z mini krmilnim kolescem.
Linde Steer Control s krmilno palico podjetja Linde Material Handling.
Ergonomsko delovno mesto s sistemom Linde Steer Control podjetja Linde Material Handling.
Inovativni koncept krmiljenja Linde Steer Control podjetja Linde Material Handling z mini krmilnim kolescem.
Linde Steer Control s krmilno palico podjetja Linde Material Handling.
Ergonomsko delovno mesto s sistemom Linde Steer Control podjetja Linde Material Handling.

Vgrajena varnost: Dizelski viličar za »Vision Zero«

Ko gre za varnost, ne smete ničesar prepustiti naključju. Dolgoročni cilj je »Vision Zero« – brez nesreč v notranjem prometu. Zato smo pri novi seriji viličarjev z motorjem z notranjim zgorevanjem izboljšali vse, da bi trajno zmanjšali nevarnost nesreč. Premišljena konstrukcija, odlična vidljivost ter številni opozorilni in asistenčni sistemi ponujajo optimalen občutek varnosti tako v viličarju kot ob njem. To je pomembno, ker lahko voznik viličar maksimalno izkoristi samo, če se počuti varno.

Pogled iz viličarja H20–H35 podjetja Linde Material Handling

Optimiziran za izjemno vidljivost

Nova serija viličarjev z nosilnostjo 2–5 ton ima optimizirano šasijo, kabino in dvižni teleskop, zato ima voznik neoviran pregled nad tovorom in okolico v vse smeri. Ozka konstrukcija dvižnega teleskopa, ozek stebriček A in spuščena čelna plošča omogočajo neoviran pogled naprej, ozki prečni nosilci strešne konstrukcije in izbirna streha iz kaljenega stekla pa poskrbijo za prost pogled navzgor. Izbirne kamere okoli viličarja povečajo naravno vidno polje.

Vstopite: tukaj najdete 360-stopinjski pogled iz viličarja.

Prilagojen za varnost

Pasivna varnost dizelskih viličarjev Linde je razred zase: stranske letve konstrukcije viličarja so zelo robustne in ščitijo pred udarci. Nizko težišče viličarja in visoko vpeta krmilna os zmanjšata nevarnost, da se viličar prevrne. Hkrati zgoraj nameščeni nagibni valji in torzijsko toga konstrukcija dvižnega teleskopa zagotavljajo visoko preostalo nosilno zmogljivost ter skrbijo za varno in natančno pretovarjanje tudi na velikih dvižnih višinah.


Stabilnost in dobra vidljivost

Številne varnostne funkcije pomagajo preprečevati napake pri delu. Samodejna parkirna zavora pomeni, da viličar varno stoji na rampah in klančinah ter vozniku omogoča, da varno izstopi. Poleg tega imajo vsi viličarji brez izbirne kabine serijsko vgrajen elektronski nadzor varnostnih pasov. To pomeni, da voznik, ki ni pripel varnostnega pasu, lahko vozi viličar le s počasno hitrostjo. Za boljšo vidljivost in dodatno varnost je viličarje H20–H35 in H35–H50 mogoče opremiti tudi s številnimi opozorilnimi in svetlobnimi rešitvami, kot so Linde LED Stripes, Linde Truck Spot in Linde VertiLight.


Neutrudni pomočniki

Dizelski in plinski viličarji nove serije so serijsko opremljeni s sistemom Linde Curve Assist. Sistem prilagodi hitrost vožnje kotu krmiljenja in tako zmanjša nevarnost, da se viličar prevrne. Serijsko je vgrajen tudi Linde Load Assist, ki določa preostalo nosilno zmogljivost in s tem dodatno zmanjša nevarnost, da se viličar prevrne. Varnost viličarjev je mogoče še izboljšati s sistemom za prikaz teže tovora Linde ter asistenčnima sistemoma Linde Safety Pilot in Linde Safety Guard.

Pripravljeni za prihodnost: povezljivost dizelskih viličarjev

Oseba za računalnikom – načrtovanje voznega parka

Podatki so valuta prihodnosti, še zlasti v materialnem toku sodobnih podjetij. Zato lahko vse podatke o delovanju analizirate s programsko opremo. Ker so viličarji serijsko opremljeni z enoto za prenos podatkov, jih je enostavno vključiti v sisteme za upravljanje voznega parka, kot je Linde connect. To omogoča učinkovitejšo uporabo viličarjev, natančnejše načrtovanje vzdrževanja in zanesljivejši izračun stroškov.

Pregled podatkov o obratovanju

Viličar redno beleži podatke, kot so ure obratovanja, in jih brezžično prenaša v programsko opremo za upravljanje voznega parka. Analiza podatkov zagotavlja informacije o tem, kako se viličar uporablja in koliko je izkoriščen.

Varen prenos podatkov

Podatki o viličarju se prenašajo prek mobilnega ali brezžičnega omrežja. Večkratno šifriranje zagotavlja najvišjo raven zaščite podatkov. V ta namen Linde uporablja eno najbolj varnih infrastruktur v oblaku, ki je na voljo na trgu.

Diagnostika in vzdrževanje

Digitalne kode napak in beleženje zgodovine napak omogočajo oddaljeno diagnostiko. V prihodnosti bo posodobitve programske opreme in dodatne funkcije mogoče namestiti s funkcijo »over the air«. To izboljša zmogljivost in uporabnost viličarjev ter omogoča, da je programska oprema vedno posodobljena.

Izjemna učinkovitost: manj izpadov delovanja, več moči

Dizelski in plinski viličarji H20–H35 ter H35–H50 so najučinkovitejši čelni viličarji v svojem zmogljivostnem razredu. To po eni strani omogoča preverjeni hidrostatični pogonski sistem, ki voznika in viličar spremeni v intuitivno celoto. Po drugi strani pa je zaradi robustne in za servisiranje preproste konstrukcije trajanje izpadov delovanja zaradi popravil zelo malo. Ta visoka stopnja učinkovitosti se kaže tudi v tem, da so modeli nove serije boljši od konkurence z vidika skupnih stroškov.Pogon za optimalno zmogljivost pretovarjanja

Linde Material Handling je skozi desetletja izpopolnil pogonski sistem, ki omogoča natančno prilagajanje moči delovanja čelnih viličarjev. Osnova te konkurenčno superiorne tehnologije je hidrostatični pogon.

Zaprti hidravlični sistem, ki ne potrebuje vzdrževanja, brez izgub prenaša moč industrijskega motorja na pogonska kolesa in dvižni hidravlični sistem, zato ima voznik vedno na voljo ravno toliko moči, kot je potrebuje. To zagotavlja največjo zmogljivost pretovarjanja pri najmanjši porabi goriva. Dizelski viličarji Linde Material Handling so že vrsto let viličarji z najnižjimi emisijami na trgu. Novi motorji viličarjev H20–H35 in H35–H50 izpolnjujejo emisijski standard Euro 5.


Vzdrževanje lahko počaka

Izpadi delovanja in vzdrževanje stanejo čas, denar in živce. Zaradi robustne konstrukcije in servisiranju prijazne zasnove so izpadi delovanja dizelskih in plinskih viličarjev nove serije minimalni. Robustne stranske letve ščitijo pred udarci in preprečujejo poškodbe zaradi trkov pri speljevanju. Tudi novi industrijski motor je izjemno robusten. Namesto zobatih jermenov, ki so običajni v avtomobilskih motorjih, ima na primer čelne zobnike, ki ne potrebujejo veliko vzdrževanja. Poleg tega sistem za zaščito motorja (EPS) nadzoruje motor in ga ščiti pred preobremenitvijo.

Za hitra in preprosta vzdrževalna dela smo izboljšali dostop do pomembnih komponent, in sicer z odstranljivimi oblogami in večjimi servisnimi odprtinami. Sistem Truck Health Monitoring omogoča celovito spremljanje in hitrejše odkrivanje napak. Poleg tega se kode napak pošljejo tehniku, kar omogoča začetno diagnozo. Servisni tehnik tako prinese ustrezne nadomestne dele kar na mesto popravila.


Ta viličar se izplača

Dejstvo, da so novi viličarji Linde skonstruirani za izjemno učinkovitost, razkrivajo tudi podatki o njihovi zmogljivosti. Certificirani preskus zmogljivosti je pokazal, da viličarji potrebujejo manj časa, da pretovorijo enako količino tovora, in hkrati porabijo manj goriva v primerjavi s tekmeci. Modelski izračuni dokazujejo, da viličarji na področju skupnih stroškov delovanja dosegajo najboljši rezultat v primerjavi z neposrednimi tekmeci, in to tudi po več kot 20.000 obratovalnih urah. Pri tem so bili poleg zmogljivosti viličarjev upoštevani tudi stroški vzdrževanja in osebja.

Hiter pregled prednosti

Preverjen koncept upravljanja

Preverjena kombinacija sistema Linde Load Control in dvopedalnega krmiljenja je osnova za hitro in natančno pretovarjanje.

Ergonomsko voznikovo delovno mesto

Voznikova celica zmanjša fizično obremenitev voznika in ga skozi celotno izmeno ne utruja.

Optimizirana vidljivost

Neoviran pregled nad okolico v vseh smereh izboljša varnost pri pretovarjanju in s tem opazno izboljša produktivnost.

Robustna konstrukcija

Dizelski in plinski viličarji nove serije se manj kvarijo in potrebujejo izjemno malo popravil. To zagotavlja visoko razpoložljivost viličarjev in zmanjša stroške vsake posamezne obratovalne ure.

Zasnova, prijazna za vzdrževanje

Preprost dostop do glavnih komponent omogoča servisnemu tehniku hitro delo, kar zmanjša stroške zaradi pregleda.

V celoti prilagodljiv

Številne serijske in izbirne različice opreme omogočajo prilagajanje čelnih viličarjev posameznim uporabam in zahtevam.

Tovarniško povezovanje

S pomočjo digitalnega povezovanja je mogoče brez težav analizirati stanje in uporabo dizelskih viličarjev. To pomeni, da je mogoče optimalno načrtovati potrebna vzdrževalna dela in učinkovito izračunati stroške.

Glasovi strank

H25 v podjetju Kalkwerk Rygol

Podjetje Kalkwerk Rygol GmbH v mestu Painten na Spodnjem Bavarskem od viličarjev zahteva vse. Vsakodnevne dolge razdalje, neravna tla in 16-urne izmene v najtežjih pogojih. Tu novi dizelski viličar H25 Linde pokaže svojo kakovost. Okretnost, optimizirana vidljivost in izjemna ergonomija navdušujejo od samega začetka.

Video

H30 pri podjetju BOHAI TRIMET Automotive

Pri dobavitelju avtomobilov BOHAI TRIMET Automotive Holding GmbH je novi Linde H30 nenehno v pogonu. Ker je edini viličar z vrtljivo enoto, 24 ur na dan oskrbuje talilne peči na lokaciji v mestu Sömmerda, pri čemer kljubuje vročini in prašnemu zraku. Za boljšo varnost v temnih in ozkih hodnikih skrbijo optimalna vidljivost in sodobne svetlobne rešitve.

Video

H35 pri veletrgovcu za pijače Heurich

V vročih poletnih dneh iz logističnega centra veletrgovca za pijačo Heurich GmbH odide do 165.000 zabojev pijač. Za obvladovanje teh ogromnih količin se podjetje zanaša na zelo učinkovite viličarje. Temu je kos novi Linde H35. Voznike in odgovorne navdušuje predvsem optimalen pregled nad okolico v vse smeri.

Video

H50 pri proizvajalcu papirja Smurfit Kappa

Težko, težje, papirna industrija: čelni viličarji pri proizvajalcu papirja Smurfit Kappa Wrexen Paper & Board pretovarjajo z maksimalno zmogljivostjo skoraj brez prestanka – dan in noč, v zadušljivi vročini ali ledenem mrazu. Ekstremni scenarij uporabe, v katerem je novi dizelski mišičnjak Linde H50 pokazal svojo zmogljivost še pred lansiranjem na trg.

Več informacij