Opozorilni pas za pešce za maksimalno varnost

Bodyguard 2.0
Skladiščni delavec nosi opozorilni pas za pešce podjetja Linde Material Handling

Linde Material Handling z opozorilnim pasom za pešce širi svoj inovativni sistem Safety Guard, ki – med drugim – pravočasno opozori voznike viličarjev in pešce v nevarnih situacijah. Pametni opozorilni pas za pešce opozarja uporabnika na nevarnosti s pomočjo svetlobnih signalov, vibriranja in zvočnih opozoril ter tako zagotavlja maksimalno varnost v zaprtih prostorih in na prostem.

Intralogistika postavlja najvišje zahteve glede varnosti zaposlenih pri delu z vozili za talni transport. V skladiščih, proizvodnji in na zunanjih površinah je pogosto hrupno, hektično in nepregledno. Visoki regali, ozki hodniki, skladi izdelkov in slabo vidna križišča zastirajo pogled pešcev in voznikov viličarjev na okolico. Številke govorijo zase. Leta 2021 se je v Nemčiji zgodilo 15.322 nesreč z viličarji s telesnimi poškodbami, od katerih se jih je 15 končalo s smrtjo. Videti in biti viden je zato ključnega pomena.


Interaktivni opozorilni pas za pešce podjetja Linde Material Handling ponuja večjo varnost v slabo preglednih situacijah. Pametni opozorilni pas vizualno, zvočno in z vibriranjem opozori osebo, ki ga nosi, takoj ko se ji približa vozilo za talni transport. To poskrbi za dvojno varnost: opozorilni pas za pešce aktivno opozarja uporabnika na bližajočo se nevarnost in hkrati izboljša vidnost pešca. To je pomembna razširitev sistema Safety Guard.

Linde Safety Guard: Vedno v območju zaščite

Linde Safety Guard je inovativni asistenčni sistem, ki izboljša varnost voznika in pešca. Hkrati pa z aktivnim nadzorom in opozarjanjem dodatno ščiti tudi infrastrukturo in blago pred škodo zaradi trkov. V vozilo za talni transport vgrajena enota z zvočnimi signali in utripajočimi LED diodami opozarja voznike na nevarnosti v neposredni bližini viličarja. LED diode vozniku kažejo tudi, iz katere smeri se osebe približujejo nevarnemu območju. Hkrati je opozorjen tudi pešec: z enoto viličarja komunicirata tako že dalj časa razpoložljiva prenosna enota sistema Safety Guard kot tudi novi opozorilni pas za pešce. Oba z zvoki, utripajočimi LED diodami ali vibriranjem opozarjata uporabnike na bližajoči se viličar, kar izboljša pozornost vseh udeležencev.

Poti skladiščnikov in viličarjev se križajo, skladiščnik pa je jasno viden z opozorilnim pasom za pešce podjetja Linde Material Handling

Viden, slišen, občuten, vedno prisoten

Opozorilni pas za pešce združuje prednosti običajnega opozorilnega telovnika z inovativnim varnostnim konceptom sistema Linde Safety Guard. Omogoča prilagoditev varnostne rešitve tekočemu delu in ne obratno. V okviru upravljanja varovanja zdravja in varnosti pri delu (HSE) je opozorilni pas za pešce mogoče vključiti v delovni vsakdan zaposlenih. Zelo udobna nošnja, preprosta uporaba in dolga življenjska doba zagotavljajo, da delo poteka nemoteno, hkrati pa se zaposleni počutijo boljše in varnejše.

Varna in udobna nošnja

Opozorilni pas za pešce je na voljo v dveh velikostih. Ker se zelo dobro prilega, se med delom ne zaplete v naprave, regale ali druge predmete. Kroj ponuja optimalno svobodo gibanja. Opozorilna oprema pasu je nameščena na višini ključnice. Tam človek najbolj začuti vibriranje alarma. Poleg tega se v neposredni bližini ušes oglasi zvočni opozorilni signal. Opozorilni signal in vibriranje je mogoče individualno prilagoditi delovnemu okolju.

Preprosto in enostavno upravljanje

Upravljanje opozorilnega pasu za pešce je preprosto in intuitivno. Začetni zvok pomeni, da je pas aktiviran. Če je baterija prazna ali odstranjena, se oglasi odjavni signal. LED dioda stanja uporabnika nenehno obvešča o obratovalnem stanju oddajnika signala, prikaz na bateriji pa o trenutni ravni napolnjenosti. Če opozorilni pas za pešce odložite, ga zaznavno tipalo samodejno izklopi.