• 0 - 2.500 (kg)
 • 0 - 130 (mm)
 • 0 - 2.800 (mm)

Komisionirni viličarji N20-N25 C

Vsestranski komisionirni viličar

Okretni in ergonomični s standardno konstrukcijo

Zaradi visoke nosilnosti in dinamičnih značilnosti upravljanja so nizkodvižni komisionirni viličarji N20-N25 C podjetja Linde Material Handling pravi vsestranski talenti v skladišču. Njihove dolge vilice omogočajo istočasno nalaganje do treh palet ali štirih vozičkov s skupno nosilnostjo do 2 ali 2,5 tone. Optimizirana oblika nudi neoviran pregled nad okolico, z intuitivnim volanom pa je ranžiranje tudi v tesnih hodnikih učinkovito. S svojim 3-kilovatnim trifaznim motorjem komisionirni viličar pospeši na 14 km/h. Za največjo možno mero varnosti poskrbijo robustna konstrukcija, samodejno prilagajanje hitrosti in druga dodatna oprema, kot je Linde BlueSpot. Poseben poudarek leži na ergonomiji. Nizek dostop, serijsko vzmetena ploščad in nastavljivo naslonjalo sedeža razbremenijo voznika fizičnega napora in mu omogočijo učinkovito opravljanje dela.

Lastnosti

Varnost

Da bi preprečili nevarnosti med vožnjo, so vsi robovi robustne jeklene šasije zaobljeni. Baterija je integrirana v upravljalni prostor pred voznikovim mestom, kar v primeru trka ublaži neposreden udarec na upravljavca. Volan Linde ščiti voznikove dlani in se samodejno poravna v položaj za vožnjo naravnost. Za krmiljenje ga je potrebno le nekoliko premakniti, voznik pa ostaja ves čas znotraj strukture viličarja. Pri vožnji skozi zavoje samodejno upočasni. Za varno zaviranje skrbijo trije ločeni zavorni sistemi: elektromagnetna delovna zavora, hidravlično podprti zavorni sistem, ki zavira glede na težo tovora, in Linde Brake Control, ki zagotovi samodejno zaviranje ob sprostitvi pogona. Za odlično varnost so na voljo številne možnosti, kot je odbijač, naslon, sprednje luči LED in Linde BlueSpotTM.

 • Robustna šasija z zaobljenimi linijami
 • Volan Linde s samodejno poravnavo, ki se enostavno krmili
 • Samodejno prilagajanje hitrosti v zavojih
 • Optimizirano zaviranje s tremi zavornimi sistemi

Ergonomija

Pri ergonomskem delu morajo biti poti med prostorom za voznika in blagom čim bolj kratke in ravne. Nizkodvižni komisionirni viličarji imajo posebno nizko stopnico samo 13 cm, kar olajša pogosto vstopanje in izstopanje. Prav tako se ponašajo s širokim in v črki U oblikovanim voznikovim mestom, dostopnim z obeh strani. Po višini nastavljiva volan in naslonjalo sedeža omogočata položaj vožnje brez obremenitve hrbtenice. Ploščad z blaženjem zmanjšuje sunke zaradi neravnega vozišča, protizdrsna gumijasta podlaga pa izboljšuje voznikov varen oprijem s tlemi.

 • Nizka stopnica
 • Širok dostop z obeh strani
 • Po višini nastavljiva volan in naslonjalo sedeža
 • Ploščad z gumijasto podlago in blaženjem

Upravljanje

Glede na način vožnje 3-kilovatni trifazni motor hitro doseže svojo končno hitrost 14 km/h s tovorom ali brez. Posebnost je inovativni volan Linde, ki omogoča intuitivno upravljanje in enostavno krmiljenje. Pri vožnji naravnost samodejna sredinska poravnava krmila zagotavlja krajše poti med komisionirnimi položaji. Osnovni dvig olajša transport prek klančin in neravnin. Za komisioniranje na prvi in drugi regalni etaži je izbirno na voljo dvižno voznikovo mesto (razen pri N25 C HP). Večfunkcijski indikator vozniku stalno prikazuje trenutno stanje viličarja. Zaradi polnilnika Linde je polnjenje veliko bolj učinkovito. Za optimalnejše polnjenje (tudi med premori) so izbirno na voljo litij-ionske baterije. Številni predali za shranjevanje vozniku omogočajo, da ima v vseh položajih potrebno dokumentacijo na dosegu roke.

 • Zmogljiv 3-kW trifazni motor z največjo hitrostjo 14 km/h
 • Volan Linde z udobnim servovolanom
 • Osnovni dvig za enostavnejšo vožnjo prek klančin
 • Pregleden večfunkcijski zaslon
 • Polnilnik za optimalno polnjenje
 • Številne odlagalne možnosti

Servis

Da bi bil obseg servisnih del čim manjši, podjetje Linde Material Handling uporablja sestavne dele, ki ne potrebujejo vzdrževanja, in enostavno konstrukcijo. Trifazna tehnologija sploh ne potrebuje vzdrževanja. Tudi nastavljanje zavor ni potrebno. Servisni pregled se opravi šele po 1000 obratovalnih urah. Pri tem ima serviser prosti dostop do vseh glavnih delov in lahko preprosto odpre pokrov baterije. Kabelski snopi in kabli so pregledno razporejeni. Podatke o viličarju je možno odčitati prek povezave prek vodila CAN. Po želji dobavljiv stranski pomični nosilec baterije olajša menjavo baterije prek osnovnega dviga na menjalnem stebričku.

 • Trifazna tehnologija brez vzdrževanja
 • Brez nastavljanja zavor
 • 1000 ur brez servisnega pregleda
 • Prost dostop do vseh pomembnih sestavnih delov
 • Povezava prek vodila CAN za odčitavanje podatkov o viličarju

Videi in slike

Slika iz videoposnetka o seriji N20 C podjetja Linde Material Handling

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 C 2,0 (t) 130 (mm) 9 / 12 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh
N20 C B 2,0 (t) 130 (mm) 8 / 10 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh
N25 C 2,5 (t) 130 (mm) 9 / 12 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh
N25 C HP 2,5 (t) 130 (mm) 11 / 12 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Funkcija polavtonomne vožnje (SA) za komisionirne viličarje podjetja Linde Material Handling

Funkcija polavtonomne vožnje

Polavtonomna načina vožnje funkcije SA (semi-automated – SA) skrajšata poti, ki jih je treba prehoditi, in zmanjšata nenehno vstopanje in izstopanje iz viličarja, ker viličar samodejno sledi vozniku ali pa vozi pred njim. To močno izboljša učinkovitost horizontalnega komisioniranja.

Dvižno voznikovo mesto

Upravljavčevo ploščad je možno dvigniti na prvo ali drugo regalno etažo, da je omogočeno komisioniranje tudi do višine 2,8 m.

Upravljavec voznega parka gleda v zaslon z opremo Linde connect, sistem za upravljanje voznega parka podjetja Linde Material Handling.

Upravljanje voznega parka

Z upravljanjem voznega parka connect podjetja Linde je med drugim omogočeno spremljanje uporabe celotnega voznega parka, s čimer se optimizirata cikel koriščenja in servisiranja viličarjev.

Luči LED komisionirnega viličarja N20 C podjetja Linde Material Handling

Sprednje luči LED

Oba zmogljiva žarometa LED se nahajata na sprednjem delu viličarja. Odporna sta na vodo in prah.

Delovna ploščad z blaženjem

Pnevmatsko blaženje zmanjšuje vibracije zaradi neravne vozne podlage.

Zaščitna rešetka

Dodatno zaščito za voznika in tovor predstavlja zaščitna rešetka, ki jo lahko nastavljamo gleda na višino tovora.

BlueSpot na komisionirnem viličarju N20 C

Linde BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno potLinde BlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Litij-ionska tehnologija

Z inovativnimi litij-ionskimi baterijami Linde se viličarje znatno hitreje napolni oz. vmesno polni med delovanjem.

Gumbi na strani komisionirnega viličarja N20 C za upravljanje od zunaj

Gumbi za krmiljenje od zunaj

Na obeh straneh viličarja so na dvižnem teleskopu pritisni gumbi. Z njimi voznik upravlja komisionirni viličar od zunaj in istočasno hodi ob strani.

Panoramsko sprednje ogledalo

Veliko ogledalo na sprednji strani viličarja omogoča dober pregled nad okolico in s tem izboljša varnost voznika, tovora in pešcev.

Menjava baterije s strani

Odstranjevanje baterije s strani prek valjčnih ležajev omogoča hitro menjavo v večizmenskem delu.

Spremljanje nesreč

Senzor udarcev zabeleži sunke v primeru voznikove napake, neravnega vozišča ali neustreznega upravljanja viličarja. Z analiziranjem podatkov prek programske opreme za upravljanje voznega parka zberemo informacije o tem, kaj je privedlo do poškodbe in nesreče.

Odbijač na komisionirnem viličarju N20 C ščiti viličar in infrastrukturo ob trkih.

Odbijač

Odbijač ublaži sunke v primeru naleta in tako zaščiti voznika, viličarja in tudi ostalo infrastrukturo, kot so npr. regali.

Naprave za nadzor dostopa podjetja Linde Material Handling

Nadzor dostopa

Nadzor dostopa prek sistema za upravljanje voznega parka connectzagotavlja, da viličarje uporabljajo samo pooblaščene osebe. Voznik se namreč mora pred začetkom vožnje prijaviti z vnosom kode PIN ali s kartico RFID.

Zahtevaj ponudbo