• 0 - 1.000
 • 0 - 6.865
 • 0 - 7.833

Komisionirni viličarji V modular B

Zmogljivi vstopni model

Z lahkoto v višave

Vertikalni komisionirni viličar V modular B podjetja Linde Material Handling je zmogljiv viličar za srednje komisionirne višine do 7,8 metra z nosilnostjo do 1000 kilogramov. Serija zajema najboljše iz družine komisionirnih viličarjev Linde, s čimer združuje zmogljivost in stroškovno učinkovitost. Prostorna voznikova kabina ponuja udobno delovno mesto. Kabina ima nižjo vstopno višino v primerjavi s konkurenčnimi viličarji, poleg tega pa je ločena od šasije. Blaženje vibracij in sunkov pomeni, da jih voznik skorajda ne čuti. Zato V modular B omogoča ergonomično in varno delo ter voznika ščiti pred poškodbami. Največja dvižna hitrost vertikalnega komisionirnega viličarja V modular B je 0,4 m/s, največja hitrost vožnje pa 11 km/h, kar še izboljša učinkovitost komisioniranja. Modularna zasnova viličarja omogoča, da ga stranke lahko natančno prilagodijo svojim individualnim potrebam in npr. izbirajo med 24- in 48-voltnim motorjem glede na zahteve z vidika zmogljivosti.

Lastnosti

Varnost

Konstrukcija dvižnega teleskopa vertikalnega komisionirnega viličarja vozniku omogoča odlično vidljivost in s tem izboljša varnost pri delu. Stranski pregradi, ki sta zahtevani od višine ploščadi 1,2 metra, sta elektronsko krmiljeni in voznika ščitita pred padcem. Za nujne primere je na voljo tudi ventil za zasilno spuščanje, ki se nahaja pod zadnjim pokrovom in je preprosto dostopen tudi v ozkih hodnikih. Poleg tega lahko servisni tehnik prilagodi nadaljnje konfiguracije lokalnim razmeram. To preprečuje trke v strope in stene. Da ne pride do napak pri upravljanju in poškodb, se mora voznik z obema rokama dotakniti tipal na upravljalni enoti in vklopiti varnostno stikalo v prostoru za noge. Nato je mogoče premakniti viličar. Sistem za zaščito oseb z dvema čitalnikoma v smeri tovora in vožnje ščiti upravljavca z aktivnimi posegi v vožnjo v ozkih hodnikih.

 • Dober pogled skozi dvižni teleskop
 • Elektronsko krmiljeni stranski pregradi
 • Tritočkovno upravljanje
 • Ventil za zasilno spuščanje pod pokrovom zadnjega dela viličarja
 • Prednastavitev blokade vožnje ter zapore dviganja in spuščanja

Ergonomija

Komisioniranje je eno od najzahtevnejših fizičnih opravil v skladišču. Vertikalni komisionirni viličar V modular B upravljavcu olajša delo z mnogimi konstruktivnimi elementi: voznik je sproščen pri delu v prostorni kabini. Glede na zahteve so na voljo številne površine za odlaganje in različice opreme. Nizka ograja omogoča lažje pobiranje in odlaganje blaga. Patentirana ergonomska podloga vozniku omogoča, da se nasloni in sprosti mišice. Na voljo so izbirne stranske pregrade, ki se malce nagnejo navzven, kar upravljavcu omogoča, da seže globlje v regal. Ploščad in mehka podloga blažita vibracije med vožnjo in s tem preprečujeta utrujenost voznika. Med komisioniranjem voznik varno stoji na trdni površini na robu kabine.

 • Ergonomska upravljalna plošča
 • Številne površine za odlaganje in različice opreme
 • Prostorna kabina z zaobljenimi robovi
 • Nizka ograja
 • Vzmetena kabina s protivibracijsko podlogo

Upravljanje

Električno krmiljenje omogoča preprosto, hitro in natančno manevriranje viličarja. Velika dvižna hitrost in hitrost vožnje še dodatno izboljšata že tako veliko zmogljivost pretovarjanja. Trifazne motorje vertikalnih komisionirnih viličarjev Linde odlikuje majhna poraba energije in visoka preostala nosilna zmogljivost z dvižnimi višinami do 7,8 metra.

 • Natančno krmiljenje za hitro manevriranje
 • Visoka preostala nosilna zmogljivost
 • Energetska učinkovitost
 • Velika dvižna hitrost in hitrost vožnje

Servis

Vertikalni komisionirni viličar Linde je zasnovan tako, da olajša delo servisnim tehnikom in omogoči enostaven dostop: osrednji sestavni deli so za pregrado in so zlahka dostopni. Dvižni in vozni motorji imajo okrov, zato so zaščiteni pred prahom in umazanijo. To pomeni manj izpadov delovanja zaradi popravil in vzdrževanja. Servisni tehniki lahko prek vmesnika, ki je priklopljen prek vodila CAN, odčitajo in preverijo vse podatke.

 • Lahko dosegljive servisne komponente
 • Dvižni in vozni motorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja
 • Odčitavanje podatkov o viličarju prek vodila CAN

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
V modular B 24V Standard mast 1,0 (t) 4550 (mm) 9 / 9 km/h 1585 (mm) - (mm)
V modular B 48V Standard mast 1,0 (t) 5000 (mm) 10 / 10 km/h 1958 (mm) 1820 (mm)
V modular B 48V Standard mast 1,0 (t) 6000 (mm) 10 / 10 km/h 1958 (mm) 1820 (mm)

Dodatna oprema

Sistem za zaščito osebja z laserskimi skenerji zazna osebe v varnostnem območju do devet metrov pred in za viličarjem.

Sistem za zaščito osebja

V skladu s standardom DIN 15185 laserski skenerji zaznajo osebe v varnostnem območju devet metrov pred in za viličarjem. Če zaznajo osebo, se oglasi opozorilni signal in viličar se samodejno ustavi. Dve dodatni, nastavljivi opozorilni polji omogočata zmanjšanje hitrosti že pred varnostnim območjem in se lahko uporabljata tudi za varno prestavljanje.

Upravljalna plošča viličarja V modular B

Upravljalna plošča

Upravljalno ploščo je mogoče izbirno namestiti na strani tovora ali na strani tovora in dvižnega teleskopa – upravljalna logika je ohranjena.

Izbirni pritrdilni sistemi za V modular B

Pritrdilni sistemi

Pritrdite lahko npr. terminal, optični bralnik, podlogo s sponko, pisalno podlogo ali posamezne dodatke. Nosilce pa lahko pritrdite levo in desno na dvižnem teleskopu ter na strani tovora in strehi kabine.

Pohodna paleta viličarja V modular B

Pohodna paleta

Nakladalna površina je zaščitena z zaščitno košaro. Upravljavec lahko vanjo vstopi in iz nje komisionira.

Linde BlueSpot™ na viličarju V modular B

BlueSpot™

Linde BlueSpot™ poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Linde connect: - na voljo tudi za V modular B

Linde Connect

Kako se uporabljajo viličarji in kdo jih uporablja? Kako so videti podatki o porabi viličarjev in ali je vsak posamezni viličar primeren za vožnjo? Sistem connect: ponuja ustrezne odgovore s pomočjo sodelovanja programske in strojne opreme.

Linde System Control (LSC) za V modular B

Linde System Control (LSC)

Sistem skrbi za hitrejše pretovarjanje in večjo varnost. Osnovna različica sistema LSC vozniku prikazuje preostalo nosilno zmogljivost glede na trenutno dvižno višino. Dopolnjene različice sistema LSC prilagajajo dodatni dvig in/ali hitrost vožnje teži tovora.

Nagibne pregrade viličarja V modular B

Nagibne pregrade

Ko se voznik nasloni na pregrado, se ta nagne navzven za 10 cm. Tako se bolj približa regalu, kar mu olajša komisioniranje.

Priprava za radio

Viličar je opremljen s priključkom 12 V/50 W, zvočniki in z anteno v kabini.

Modul z ogledali za V modular B

Ogledala in osvetlitev

Veliki ogledali v obe smeri in delovni žarometi pomagajo upravljavcu pri vsakodnevnem delu. Izbirno so na voljo ventilatorji za hlajenje voznika pri visokih temperaturah pod streho na visokih dvižnih višinah.

Sistem za zaščito oseb viličarja V modular B

Sistem za zaščito oseb

Sistem za zaščito oseb z dvema tipaloma v smeri tovora in vožnje ščiti upravljavca z aktivnimi posegi pri vožnji skozi ozke hodnike.

Zahtevaj ponudbo