Linde BlueSpot™

Modra svetloba za večjo varnost
Linde BlueSpot™ med obratovanjem pri dobavitelju pijače

Varnost na prvem mestu! Ne glede na to, ali z viličarjem ali peš, med delom sodelavci hitro izgubijo pregled nad možnimi nevarnostmi. Postanejo nepazljivi ali pa so zatopljeni v delo. Glasni zvoki jim preusmerijo pozornost in lahko preglasijo pomembne opozorilne signale. Vse to lahko povzroči nevarne nesreče na mestu obrata. Inovativna opozorilna oprema za vozno pot BlueSpot™ podjetja Linde neslišno zmanjša to tveganje.

Luč LED sistema BlueSpot™ podjetja Linde, ki je nameščena na okvir varovalne strehe za voznika, projicira modro opozorilno točko na tla. To opozarja pešce in druge voznike viličarjev, da se približujejo vozila. S to optično rešitvijo podjetja Linde Material Handling je pozornost intuitivno preusmerjena na premikajoči se viličar. To znatno izboljša varnost tako na območju vozne poti kot tudi na nepreglednih križiščih.

Sistem Linde BlueSpot™ med obratovanjem

Neopazen, a ga ni moč spregledati

Sistem Linde BlueSpot™ sestavljata dve luči LED, ki močno svetita, a ne zaslepita, in na tla projicirata modro piko. Nastaviti je mogoče tudi, da svetita neprekinjeno ali pa utripata. Tako pri vožnji naprej kot pri vzvratni vožnji je svetlobna točka nekaj metrov pred viličarjem. Prepriča pa tudi z dolgo življenjsko dobo: sistem Linde BlueSpot™ zdrži več kot 20.000 ur uporabe, ker visoka svetilnost tehnologije LED deluje pri majhni porabi energije.

Varno in robustno

Električni sestavni deli opozorilne opreme za vozno pot sodijo v zaščitni razred IP 67. Zato so optimalno zaščiteni pred vplivi okolja. Sistem Linde BlueSpot™ je vodoodporen, npr. pri čiščenju viličarja z visokotlačnim čistilcem, in zaščiten pred prahom. Opozorilne luči ne ugasnejo niti udarci in tresljaji.

Naknadna namestitev sistema Linde BlueSpot™

Nameščanje sistema Linde Bluespot

Družina BlueSpot™ kot komplet za naknadno namestitev

Sistem Linde BlueSpot™ pa ni na voljo samo z modro svetlobo. Za jasne smeri in signale je koncern Linde razvil dva dodatna kompleta za naknadno namestitev.

Sistem Linde BlueSpot™ z modro smerno puščico

Modra smerna puščica

Svetloba je projicirana v obliki modre smerne puščice. S tem je smer vožnje viličarja jasna tudi na nepreglednih križiščih.

Sistem Linde BlueSpot™ z rdečo lučjo LED

Rdeča svetloba

Sistem Linde BlueSpot™ z rdečo lučjo LED je smiseln predvsem v primerih, kadar se modra barva že uporablja za druga opozorila ali pa so tla taka, da rdeča ponuja močnejši kontrast.

Prijeten in varen spremljevalec

Zmogljive luči LED sistema Linde BlueSpot™ sodelavce opozarjajo na približujoče se viličarje na prijeten, a učinkovit način: brez glasnih zvokov, brez strahu, brez tveganja. Rešitev z opozorilnimi signali podjetja Linde je z enakim navdušenjem sprejeta v obratih. Tudi zunanji obiskovalci obrata intuitivno prepoznajo sistem Linde BlueSpot™ kot opozorilo in se ustrezno odzovejo.

Varnost skozi inovacije

Hiter pregled prednosti

  • Opozorilna oprema za vozno pot: večja varnost na območju vozne poti in na nepreglednih križiščih
  • Predčasno opozorilo: pravočasna točka na tleh ponuja dovolj časa za umik
  • Varnost v vse smeri: uporaba je mogoča pri vožnji naprej in vzvratni vožnji
  • Tehnologija LED: močna svetilnost brez zaslepitve pri majhni porabi energije
  • Dolga življenjska doba: zelo nizka obratovalna temperatura
  • Robustnost: neobčutljivost na udarce, tresljaje in visokotlačno čiščenje
  • Raznolikost: luč LED z rdečo ali modro svetlobno točko ali modro smerno puščico
  • Zelo dobro sprejeta med vozniki in pešci: brez motečih zvočnih opozorilnih signalov

Linde BlueSpot™

Naša najnovejša inovacija

Linde TruckSpot

Ozki regalni hodniki, težko opazna križišča in nepregledna območja pešcem pogosto otežijo, da bi pravočasno opazili vzvratno vozeči viličar. Linde TruckSpot – rešitev z vizualnim opozorilnim signalom – opozarja na bližajoči se viličar s svetlobnim signalom.

Več informacij