Dynamic Mast Control

Varno ravnanje s tovorom na velikih višinah
Brez nihanja dvižnega teleskopa: Dynamic Mast Control skrbi za varno in učinkovito ravnanje s tovorom.

Preprečite kakršno koli nihanje dvižnega teleskopa

Površina skladišča je draga. Zato nastajajo vedno višja skladišča z vedno višjimi regali. To pa prinaša nevarnosti: pri viličarjih s pomičnimi vilicami, ki se zelo pogosto uporabljajo v takem okolju, začne dvižni teleskop pri vedno večjih višinah in pod obremenitvijo nihati – zato se je težko izogniti trkom z regalom in poškodbam bremena in opreme. Zato mora voznik počakati, da se nihanje umiri. To pa jemlje dragocen čas. Inovativni asistenčni sistem Dynamic Mast Control (DMC) podjetja Linde Material Handling odpravi to težavo: električni in zato še posebej odzivni potisni pogon izravna premike dvižnega teleskopa s ciljno usmerjenimi premiki v nasprotni smeri. Sistem zagotavlja občutno hitrejše in varnejše ravnanje z bremenom pri velikih dvižnih višinah.

Viličar s pomičnimi vilicami s tovorom na veliki višini

Visoko zgoraj

Približno 50 odstotkov pretovarjanja z viličarji poteka na višini nad osem metrov – tudi 13 metrov ni redkost. S sistemom Dynamic Mast Control podjetja Linde ponuja večjo produktivnost in varnost.

Novosti za učinkovite postopke natovarjanja

Hitreje, varneje in mirneje – premišljena pogonska in krmilna tehnologija podjetja Linde močno poenostavi postopke natovarjanja na velikih višinah. Vozniku ni treba aktivno sodelovati, saj komponente v celoti delujejo v ozadju.

Pri tem je odločilno, da je električni potisni pogon, ki ga je razvil koncern Linde, mogoče krmiliti natančneje in precizneje kot hidravlični pogon, ki se uporablja pri običajnih viličarjih s pomičnimi vilicami.

Rezultat zelo odzivne interakcije električnega potisnega pogona in krmiljenja je občutno tišji dvižni teleskop, ki omogoča precej učinkovitejše ravnanje s tovorom: Posamezni postopek natovarjanja s sistemom DMC traja približno 17 sekund manj. Poleg tega se zmanjšajo stroški zaradi nesreč.

  • Na vrhu dvižnega teleskopatipalabeležijo nihanje.
  • Merilne enotehkrati določijotrenutno dvižno višino in težo tovora.
  • Osrednjakrmilna enotaobdela vse podatke in električnemu potisnemu pogonu pošlje krmilne signale.
  • Električnipotisni pogonizravna dinamična nihanja in upogibanje dvižnega teleskopa s ciljno usmerjenimi premiki v nasprotni smeri.

Video o sistemu Dynamic Mast Control
Animacija sistema Dynamic Mast Control
Video o sistemu Dynamic Mast Control
Animacija sistema Dynamic Mast Control

Za večjo zmogljivost pretovarjanja s sistemom DMC

1. Varneje:vsak premik tovora poteka mirno in stabilno. To izboljša varnost voznika in tovora.

2. Hitreje:vozniku ni treba čakati, da se dvižni teleskop neha zibati. Namesto tega tovor hitreje postavi na polico in ga enako hitro tudi odstrani z nje.

3. Mirneje:če dvižni teleskop niha, prihaja do pogostejših trkov viličarja z regali ali paletami. Sistem DMC minimizira to tveganje – tovor je mogoče natančno postaviti na želeno mesto.