Sistem Safety Guard podjetja Linde Material Handling pri podjetju Smurfit Kappa LithoPac
V akciji za boljšo varnost

Linde Safety Guard pri podjetju Smurfit Kappa LithoPac

Smurfit Kappa

  • Leto ustanovitve: 1934
  • Število zaposlenih: 46.000
  • Promet: 8,5 milijard

Smurfit Kappa eden vodilnih svetovnih proizvajalcev papirnate embalaže. Podjetje leto proizvede 11,7 milijarde kvadratnih metrov embalaže. Podjetje Smurfit Kappa LithoPac v mestu Nybro je specializirano za embalažo iz valovitega kartona z ofsetnim tiskom.

Pri podjetju Smurfit Kappa LithoPac v mestu Nybro je varnost glavna prioriteta. Izjemno raven varnosti, na katero je bilo podjetje vedno ponosno, zagotavlja asistenčni sistem Linde Safety Guard.

Tam, kjer se dela z viličarji, tempo pa je hiter, je najpomembnejša varnost. Da ne bi prihajalo do nesreč, podjetje Smurfit Kappa LithoPac od leta 2021 vse zaposlene in viličarje opremlja s sistemom Linde Safety Guard.

Linde Safety Guard pravočasno zazna nevarnost ter opozori voznike in pešce, da se lahko pravočasno odzovejo.

V podjetju Smurfit Kappa LithoPac je bil celoten sistem prilagojen posebnim zahtevam podjetja. Tovrstna prilagojena rešitev je zelo preprosta zaradi modularne narave sistema.

»Sistemu Linde Safety Guard želimo dodati projektorje, ki bodo na območjih, kjer se križajo poti viličarjev in pešcev, na tla projicirali opozorilni znak,« pravi Ulf Sigfridsson, vodja nabave v podjetju Smurfit Kappa LithoPac.

Sistem Safety Guard podjetja Linde Material Handling pri podjetju Smurfit Kappa LithoPac na Švedskem