Različne možnosti pretovarjanja v zelo ozkih prostorih

Kompakten električni viličar E10 podjetja Linde Material Handling združuje okretnost in raznolike možnosti uporabe. Z nosilnostjo do 1000 kg je najmanjši model v seriji, vendar je zaradi optimalne porazdelitve teže primeren za različna opravila. Kratka medosna razdalja, kompaktna konstrukcija, široka le 828 milimetrov, in popoln koncept upravljanja omogočajo skladanje, transport, komisioniranje, natovarjanje in raztovarjanje v zelo ozkih prostorih. Samodejno zmanjšanje hitrosti v zavojih skrbi, da je nevarnost prevrnitve viličarja E10 zelo majhna.

Lastnosti

Varnost

S serijsko funkcijo zmanjšanja hitrosti glede na polmer zavoja in dvižno višino je E10 še posebej varen pred prevrnitvijo. Zaščitna streha ščiti voznika pred padajočimi tovori. Dodatno varnost zagotavlja izbirna dodatna oprema, kot sta sistemaLinde BlueSpot™inLinde TruckSpot™. Opozorilni znak, ki je projiciran na tla, opozarja, da se približuje viličar, in s tem opozori osebe v neposrednem delovnem območju. Izbirna utripajoča opozorilna luč, ki je nameščena pod zaščitno streho za voznika, dodatno izboljša vidnost viličarja E10 in pomaga pri preprečevanju nesreč.

 • Samodejno zmanjšanje hitrosti
 • Zaščitna streha za zaščito voznika pred padajočimi tovori
 • BlueSpot™ in TruckSpot™ (izbirno)
 • Izbirna utripajoča opozorilna luč

Ergonomija

Voznikovo delovno mesto v viličarju E10 vozniku nudi dovolj prostora za premikanje in mu ves čas omogoča najboljši pregled nad tovorom in okolico. Optimalna konstrukcija voznikovega delovnega mesta nudi visoko raven udobja pri upravljanju, skrbi za visoko produktivnost in zagotavlja neutrujajoče delo. Oblazinjeno naslonjalo sedeža poskrbi, da se voznik lahko udobno namesti. E10 je mogoče upravljati brez spremembe položaja roke. Ker ni več potrebno spreminjati položaja rok in telesa, je voznik razbremenjen in zato v udobnem delovnem položaju. Vstop v viličar olajša nizek dostop z obeh strani viličarja, ki je na višini samo 120 mm.

 • Dovolj prostora za premikanje za optimalen pregled
 • Oblazinjeno naslonjalo sedeža
 • Neutrujajoče delo brez menjanja položaja
 • Nizek dostop z obeh strani

Upravljanje

Upravljanje viličarja E10 je še posebej natančno in učinkovito zaradi preprostega in intuitivnega krmiljenja s komponentami, vgrajenimi v sprednjo konzolo. Skupaj s hitrostno pogojenim krmiljenjem je tako zmanjšana energija, vložena v krmiljenje, to pa zmanjša obremenitev voznika, predvsem v ozkih prostorih. Ozka širina prehoda in majhen obračalni krog zagotavljata optimalno manevriranje in sta razlog, da je E10 idealen za uporabo v ozkih prostorih. Položaj baterije prečno na smer vožnje zagotavlja idealno porazdelitev teže in zelo stabilno vožnjo. Izbirna dodatna krmilna ročica Dual Command na zadnji strani voznikove kabine olajša vzvratno vožnjo. Voznik ima levo roko na volanu, z desno pa lahko nadzira vzvratno vožnjo, pri čemer je ves čas v udobnem položaju. To omogoča vožnjo naprej in vzvratno vožnjo brez večjega obračanja telesa.

 • Preprosto in intuitivno upravljanje
 • Hitrostno pogojeno krmiljenje
 • Ozka širina prehoda in majhen obračalni krog
 • Optimalno ravnotežje zaradi pravokotno nameščene baterije
 • Izbirna krmilna ročica Dual Command

Servis

Vse pomembne komponente viličarja E10 so preprosto dostopne, kar olajša vzdrževanje in popravila ter prihrani veliko časa, to pa pomeni minimalne izpade delovanja. Redno polnjenje olajša zelo preprosto dostopna baterija, saj je njen pokrov mogoče hitro odpreti. To dodatno olajša tudi vsakodnevne posege, povezane z vzdrževanjem baterije.

 • Lahko dostopne komponente
 • Prihranek časa pri vzdrževanju in servisu
 • Kratki izpadi delovanja
 • Preprost dostop do baterije

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Battery voltage/rated capacity (5h) Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
E10 1,0 (t) 1660 (mm) 8 / 12 km/h 24 / 300 (V)/(Ah) o. kWh 2944 (mm)
E10 Container 1,0 (t) 1460 (mm) 8 / 12 km/h 24 / 300 (V)/(Ah) o. kWh 2944 (mm)

Dodatna oprema

Nastavnik za vilice podjetja Linde Material Handling

Nastavnik za vilice

Nastavnik za vilice omogoča odlaganje blaga na nakladalne površine tovornjakov ali police regalov z milimetrsko natančnostjo ter hitrejše in natančnejše pozicioniranje blaga.

Panoramska streha iz kaljenega stekla podjetja Linde Material Handling

Panoramska streha iz kaljenega stekla

Panoramska streha iz kaljenega stekla omogoča neoviran pogled in zanesljivo ščiti voznika pred padajočimi tovori.

Krmilna ročica Dual Command podjetja Linde Material Handling

Krmilna ročica Dual Command

Krmilna ročica Dual Command je drugi upravljalni element na zadnji strani voznikove kabine, ki olajša vzvratno vožnjo. Voznik ohrani eno roko na volanu, z drugo pa krmili vzvratno vožnjo, hkrati pa ostane v udobnem položaju.

Nadzor dostopa prek sistema za upravljanje voznega parka Linde connect podjetja Linde Material Handling

Nadzor dostopa

Nadzor dostopa prek sistema za upravljanje voznega parka Linde connect zagotavlja, da viličarje uporabljajo samo pooblaščene osebe, ker se mora voznik pred začetkom vožnje prijaviti z vnosom kode PIN ali s kartico RFID.

Linde BlueSpot™ podjetja Linde Material Handling

Linde BlueSpot™

Varnostni sistemLinde BlueSpot™je rešitev z vizualnim opozorilnim signalom, ki s svetlobnim signalom opozarja na bližajoči se viličar.

Linde TruckSpot™ podjetja Linde Material Handling

Linde TruckSpot™

Inovativni opozorilni sistemTruckSpot™je prevzel preizkušene prednosti sistema Linde BlueSpot in ga dopolnil z opozorilnim simbolom velikega formata z močnimi kontrastnimi barvami.

Odstranjevanje baterije s strani pri električnem viličarju E10 podjetja Linde Material Handling

Stranska menjava baterije

Odstranjevanje baterije s strani prek valjčnih ležajev omogoča hitro menjavo pri večizmenskem delu.

Predal za shranjevanje

Velik predal za shranjevanje na strani z baterijo zagotavlja prostor za shranjevanje delovnih pripomočkov.

Zahtevaj ponudbo