Visokodvižni viličarji podjetja Linde Material Handling tehtajo težo tovora
Prilagodljivi skladiščni pomočniki

Visokodvižni paletni viličarji

Hitro in okretno v ozkih skladiščnih okoljih

Primerni za vsako transportno pot in dvižno višino: Linde ponuja širok nabor električnih visokodvižnih viličarjev za tovore 800–2000 kg. Njihove prednosti je mogoče uporabiti povsod, kjer je pomembno, da delo poteka hitro, varnost pa je najpomembnejša – tudi takrat, ko je na voljo malo prostora. Zato visokodvižni viličarji s svojo ozko šasijo niso le okretni, temveč tudi zelo natančni pri pretovarjanju. Poleg tega se premikajo in pospešujejo enakomerno, brez sunkov in varčno. To omogoča njihov sodobni pogonski krmilnik. In: Zmogljiva pogonska tehnologija zagotavlja hiter transport blaga. Učinkovito in neutrujajoče delo zagotavlja ergonomska glava premičnega krmila, saj uporabniki preprosto dosežejo njene elemente in tako intuitivno upravljajo viličar.

Servisni tehnik podjetja Linde Material Handling s kovčkom

Preprosto vzdrževanje

Maksimalna razpoložljivost z minimalnimi vzdrževalnimi stroški – to so principi, po katerih je Linde zasnoval visokodvižne viličarje. Na splošno so ti viličarji zelo stabilni. Zaprte električne komponente, robustna šasija in izmenični motorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja, podaljšajo njihovo življenjsko dobo. Glede na uporabo je servis morda potreben samo enkrat letno.

Digitalni večfunkcijski zaslon voznika izčrpno obvešča o trenutnem stanju viličarja. Zaslon ponuja informacije o stanju napolnjenosti baterije, obratovalnih urah in stanju vzdrževanja. Opozorilna lučka pokaže, kdaj je potreben servis.

Med vzdrževanjem ima servisni tehnik koristi od konstrukcije in tehnologije viličarja. Tako je na voljo sistem vodila CAN, ki s pomočjo prenosnega računalnika omogoča hitro diagnostiko servisnih podatkov. Servisni tehnik lahko nato te parametre delovanja prilagodi ustrezni uporabi. Poleg tega brez težav doseže vse želene komponente viličarja, ki se nahajajo pod pokrovom motorja. To skrajša vzdrževalne postopke.

Varno skozi delovni vsakdan

Naj gre za natovarjanje in raztovarjanje ali komisioniranje v ozkih skladiščih – uporaba električnih visokodvižnih viličarjev je prežeta s hitrimi postopki. Da bi ti postopki potekali čim bolj varno, je pri Linde poudarek na varnosti upravljavca. Zato so npr. na voljo dolga, zelo nizko pritrjena premična krmila, ki zagotavljajo primerno varnostno razdaljo med viličarjem in upravljavcem. Tik pred spodnjim končnim položajem krmilo naleti na upor, kar prepreči nenamerno zaviranje. Poleg tega povratno blaženje preprečuje, da bi se premično krmilo ob sprostitvi prehitro pomaknilo nazaj v navpični položaj.

Za varnost je zelo pomembna funkcija SafetySpeed, ki hitrost vožnje samodejno prilagodi položaju premičnega krmila. Zasnova ročaja premičnega krmila in nizkega roba šasije ščiti pred poškodbami. Tudi dvižni teleskop in šasija sta zaobljena in brez ostrih robov, ki lahko poškodujejo voznika.<

Natančno upravljanje tudi v težkih pogojih

Visokodvižni viličarji Linde se v ozkih skladiščnih prostorih počutijo kot doma. Osnova za to so majhne mere viličarjev in okretno premično krmilo. Tu je tudi prilagojena tehnična oprema, kot je funkcija počasne vožnje. Omogoča manevriranje s hitrostjo 1,5 km/h, ko je premično krmilo v navpičnem položaju, kar je idealno za zelo ozke prostore. Funkcija Soft Landing preprečuje obrabo vilic in ščiti tovor med odlaganjem. Linde lahko viličarje izbirno opremi tudi z osnovnim dvigom. Tako je mogoče lažje premagati nakladalne rampe, klančine ali neravna tla.

Ergonomično manevriranje brez napora

Ergonomija je še posebej pomembna pri viličarjih s krmiljenjem od zunaj, saj se pogosto uporabljajo v težkih pogojih na kratkih in srednjih razdaljah. Da lahko upravljavec viličar vseeno krmili s čim manj napora, Linde uporablja električno servokrmiljenje, ki skrbi, da so viličarji zelo okretni. Upravljanje viličarjev poteka brez napora. Poleg tega motor z visokim navorom omogoča hitro pospeševanje, funkcija Booster pa po potrebi poveča navor motorja. To omogoča premagovanje težkih voznih pogojev.

Hitro in preprosto upravljanje v središču pozornosti razvijalcev

Bi radi skrajšali roke pretovarjanja na rampah za tovornjake? Želite povečati zmogljivost pretovarjanja v skladišču ali maloprodaji? Potem so najbolj primerni hitri in za upravljanje preprosti visokodvižni viličarji. Linde nenehno spodbuja razvoj, npr. na področju tehnike baterij. Poleg tega so ergonomija, zasnova z nizkimi vzdrževalnimi stroški ter aktivna in pasivna varnost vedno v središču pozornosti razvijalcev.

pallet_truck-moving-retail-3516_E

5 x večja zmogljivost

Bolj okretni

Visokodvižni viličarji Linde se ponašajo z ozko zasnovo, tekočim upravljanjem in zmogljivo pogonsko tehnologijo, zato so še posebej okretni.

Bolj varni

Zelo nizko pritrjeno premično krmilo, nizka šasija in dober pogled skozi dvižni teleskop – ti dejavniki skupaj poskrbijo za varen transport in postopke komisioniranja.

Bolj natančni

S pomočjo ergonomsko in intuitivno zasnovane upravljalne enote je vsak gib pri upravljanju zelo natančen, miren in okreten.

Bolj ekonomični

Za hitrejše servisne postopke je Linde optimiziral številne podrobnosti. Sem spadajo lahko dostopne komponente in vodilo CAN za preprosto analizo podatkov o viličarju.

Bolj robustni

Viličarji so zelo robustni in stabilni. K temu prispevata tudi nizko težišče in visoka preostala nosilna zmogljivost.

Viličarji po meri

Vsaka komisionirna ali transportna naloga je drugačna, zato Linde že v okviru serijske opreme ponuja številne modele. Model s krmiljenjem od zunaj ali stojiščem, z različnimi koncepti upravljanja ali različnimi izvedbami dvižnih teleskopov, kot sta Triplex ali osnovni dvig – za vsako zahtevo je na voljo primerna rešitev. Poleg tega Linde s svojimi prodajnimi partnerji izdela tudi posebne individualne izvedbe ali dodatno opremo.