Transport dveh palet v zelo ozkih prostorih

Šasija visokodvižnih viličarjev D12 S/SF je ožja od palete, zato je te viličarje, ki lahko hkrati pretovarjajo dve paleti, mogoče krmiliti v zelo ozkih prostorih. Poleg tega je voznikovo stojišče visoko, kar omogoča neoviran pregled nad konicami vilic, to pa olajša pretovarjanje. Voznikova ploščad je ločena od šasije z gumijastim ležajem, kar ščiti telo pred močnimi vibracijami med vožnjo in vozniku omogoča, da je dalj časa osredotočen na delo. Linde ponuja dva osnovna modela visokodvižnega viličarja D12: Pri modelu S voznik stoji pravokotno na smer vožnje in ima dober pregled naprej in nazaj. Pri modelu SF je obrnjen v smeri vožnje, zato ima tovor vedno pred seboj. Oba modela sta na voljo z dvižnimi teleskopi za različne višine natovarjanja. Nizkodvižni viličarji imajo nosilnost do 2000 kg.

Lastnosti

Varnost

Voznik je ves čas vožnje in med pretovarjanjem znotraj zaščitne strukture viličarja. To omogočajo lahko pomični in natančni krmilni elementi. Zaradi kompaktne šasije ima voznik tudi dober pregled nad konicami vilic in se lahko pravočasno izogne morebitnim oviram. Za boljšo varnost skrbijo zavorni sistemi: Če upravljavec stopalo umakne s stikala za vožnjo, začne elektromagnetni sistem zavirati z močjo, prilagojeno obremenitvi, in mehko ustavi viličar. Poleg tega je za nevarne situacije na voljo varnostno stikalo: Viličar samodejno zavira, ko stikalo je stikalo sproščeno. Sistem Curve Assist samodejno prilagodi hitrost visokodvižnega viličarja v zavojih.

 • Zaščitna konstrukcija viličarja
 • Zavorni sistem, ki moč zaviranja prilagaja obremenitvi
 • Varnostno stikalo
 • Asistent za vožnjo skozi zavoje

Ergonomija

Voznikova kabina visokodvižnega viličarja D12 S/SF je ločena od šasije. Sunki in vibracije zaradi neravnih vozišč se skorajda ne prenašajo na voznika, kar je pomembna zaščita pred fizičnimi obremenitvami. Naslonjalo sedeža v modelu S omogoča, da je upravljavec med vožnjo v položaju, ki ščiti hrbet. Model S se ponaša tudi z ergonomsko oblikovano upravljalno enoto, katere višino naslona za roko si voznik lahko prilagodi. Upravljanje dvižnih funkcij, oprijema in hupe je preprosto in mogoče z eno roko. Oba modela imata globoke in široke predale za shranjevanje. Tako so delovni pripomočki vedno na dosegu roke.

 • Voznikova kabina z blaženjem
 • Oblazinjeno naslonjalo sedeža
 • Globoki predali za shranjevanje

Upravljanje

Visokodvižni viličar D12 S/SF lahko hkrati prevaža dve paleti – pri transportu ene palete je nosilnost viličarja od 1200–2000 kg, pri transportu dveh palet pa do 1800 kg. Ta prilagodljivost pomeni večjo zmogljivost pretovarjanja predvsem zato, ker viličar s svojim 3 kW trifaznim motorjem doseže največjo hitrost 10 km/h tudi pri največji obremenitvi. Hkrati majhen polmer obračanja tudi pri zahtevnih voznih manevrih zagotavlja hitrost in varnost. Da viličar D12 S/SF tudi pri intenzivni uporabi ne obstane ob koncu izmene, je na voljo način Eco. Če je vklopljen, viličar porabi približno 12 odstotkov manj energije. Poleg tega lahko uporabniki natančno prilagodijo visokodvižni viličar posameznim nalogam. Tako sta na voljo npr. standardni dvižni teleskop in dvižni teleskop Duplex z višino natovarjanja 1574–2124 mm. Na voljo je tudi izbirna zaščitna rešetka za tovor, ki stabilizira tovor med vožnjo.

 • Prilagodljiv transport ene ali dveh palet
 • Način Eco za manjšo porabo energije
 • Največja hitrost pri polni obremenitvi
 • Različni modeli dvižnih teleskopov za natančno pretovarjanje

Servis

Trifazni motor viličarja D12 S/SF z zaščito proti prahu ne potrebuje vzdrževanja. Poleg tega robustna zasnova zagotavlja, da viličarji zdržijo velike obremenitve ob neprekinjeni uporabi in redkih vzdrževanjih. Povezava prek vodila CAN skrbi za preproste servisne postopke: Tehnik ima takoj po priklopu prenosnega računalnika na voljo vse podatke o viličarju. Vse pomembne komponente so razporejene tako, da so preprosto dostopne.

 • Trifazni motor, ki ne potrebuje vzdrževanja
 • Robustna zasnova
 • Hitra analiza podatkov viličarja prek vodila CAN
 • Preprosto dostopne komponente za servisiranje

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
D12S 1,2 / 1,8 (t) 1724 (mm) 10 / 10 km/h 1950 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh
D12SF 1,2 / 1,8 (t) 1724 (mm) 10 / 10 km/h 1950 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Stranska menjava baterije

Baterijo je mogoče preprosto odstraniti s strani viličarja s pomočjo ročice in vzmetnega mehanizma.

Pritrdilni sistemi

Na desni strani viličarja je izbirno na voljo drog, na katerega je mogoče pritrditi posamezne nadgradnje. Na drugem drogu na levi strani viličarja se nahaja utripajoča opozorilna luč.

Podloga s sponko

Naloga vedno pred očmi: Dodatna, dobro vidna podloga s sponko olajša veliko komisionirnih in transportnih nalog.

Upravljanje voznega parka

Kako se uporabljajo viličarji in kdo jih uporablja? Kako so videti podatki o porabi viličarjev in ali je vsak posamezni viličar primeren za vožnjo? S pomočjo sodelovanja programske in strojne opreme sistem upravljanja voznega parka Linde connect: ponuja ustrezne odgovore.

Izravnava neravnin

Sistem izravna neravnine tlakov in s tem zagotavlja, da se vsa kolesa vedno dotikajo tal, kar ohranja dobro stabilnost viličarja.

Podpora za podatkovni terminal

Za priklop podatkovnega terminala je v viličarju na voljo 24-voltni priključek.

Zahtevaj ponudbo