Visokodvižni viličarji D12–D14

Varni viličar, ki izboljša produktivnost

Pogonska moč za dvojno zmogljivost pretovarjanja

Električni viličarji z dvojnim dvigom D12–D14 so prilagodljivi vsestranski talenti, ki lahko hkrati prevažajo dve paleti. Prevažajo lahko tovore do 1400 kg in jih dvignejo na višino 4,2 m, kar poveča njihovo produktivnost pri pretovarjanju in prevažanju tovorov na daljše razdalje. Obsežni varnostni paket zagotavlja popolno zaščito voznika. Dolgo premično krmilo teh viličarjev z zunanjim upravljanjem ščiti upravljavce, ki hodijo na varni razdalji do viličarja. Funkcija počasne vožnje upočasni viličar ter omogoča lažje in varnejše manevriranje v ozkih hodnikih. Upravljavci lahko natančno dvigujejo in spuščajo tovor s pomočjo funkcije krmiljenja dvižnega teleskopa OptiLift®. Dober pregled skozi dvižni teleskop omogoča pretovarjanje z milimetrsko natančnostjo tudi na visokih regalih in zagotavlja varno ravnanje s tovorom. Viličarje z dvojnim dvigom poganjajo 1,5 kW motorji, ki dosežejo največjo hitrost do 6 km/h in s hitrim delovnim tempom povečajo zmogljivost pretovarjanja.

Lastnosti

Varnost

Viličarji z dvojnim dvigom Linde D12–D14 so zasnovani za zaščito voznika med delom. Dolgo premično krmilo z nizkim pritrdiščem samodejno poskrbi, da upravljavec ohranja varno razdaljo od viličarja. Če upravljavec sprosti premično krmilo, se to nežno vrne v navpični položaj, kar prepreči poškodbe pokrova motorja. Med pretovarjanjem se palete samodejno namestijo v optimalni položaj, kar zmanjša možnost nesreč. Za dodatno varnost viličar samodejno prilagodi hitrost pri vožnji skozi zavoje in jo omeji pri dvižni višini nad 1,5 m. Takoj ko voznik ne nadzira več sistema proti zdrsu, se viličar ustavi. Poleg tega gumb za ustavitev v sili takoj aktivira s tovorom pogojeno elektromagnetno zavoro. Za boljšo varnost skrbi tudi dober pregled nad tovorom.

 • Dolgo premično krmilo z nizkim pritrdiščem ščiti voznika pred poškodbami
 • Elektromagnetna s tovorom pogojena zavora
 • Samodejno zmanjšanje hitrosti v zavojih
 • Samodejno zaviranje, ko voznik ne nadzira več sistema proti zdrsu

Ergonomija

Vozne in dvižne funkcije električnih visokodvižnih viličarjev D12–D14 je mogoče udobno upravljati z eno roko, ne da bi voznik moral izpustiti premično krmilo. To omogoča natančno in udobno pretovarjanje. Da lahko vozniki brez napora izvedejo tudi zelo zahtevne manevre, lahko aktivirajo funkcijo počasne vožnje in hkrati sprostijo zavoro.

 • Upravljanje glave premičnega krmila z eno roko
 • Manjša hitrost s funkcijo počasne vožnje za natančne manevre

Upravljanje

Voznik vse vozne in dvižne funkcije izvaja intuitivno z eno roko. Funkcija krmiljenja dvižnega teleskopa OptiLift® omogoča dvigovanje in spuščanje tovora z milimetrsko natančnostjo, s tem pa poveča hitrost dela in natančnost. Viličarji z dvojnim dvigom D12–D14 lahko tako z glavnim kot osnovnim dvigom hkrati prevažajo dve paleti z največjo težo 1000 kg, kar zagotavlja večjo učinkovitost med transportom. Z zmogljivim 1,5 kW izmeničnim motorjem viličarji dosežejo hitrost do 6 km/h tudi pri dvojnem dvigu. Hitrost vožnje se samodejno zmanjša v zavojih in pri dvižni višini nad 1,5 m.

 • Varno in natančno pretovarjanje s krmiljenjem Linde OptiLift®
 • Intuitivno upravljanje vseh voznih in dvižnih funkcij
 • Zmogljiv 1,5 kW motor
 • Funkcija dvojnega dviga omogoča prevažanje dveh palet hkrati s težo do 1000 kg

Servis

Večfunkcijski zaslon viličarjev D12–D14 upravljavcu pregledno prikazuje vse pomembne informacije o stanju viličarja. Izmenični motorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja, zagotavljajo visoko razpoložljivost viličarjev z dvojnim dvigom. Vse pomembne komponente so preprosto dostopne. Če so potrebna popravila, lahko servisni tehniki pregledajo in preverijo sistemske podatke na prenosnem računalniku prek povezave prek vodila CAN.

 • Večfunkcijski zaslon z vsemi pomembnimi informacijami
 • Izmenični motor, ki ne potrebuje vzdrževanja
 • Sistem vodila CAN za preprosto in hitro diagnostiko
 • Vse komponente so preprosto dostopne

Dodatna oprema

Zaščitna rešetka za tovor

1000 mm visoka zaščitna rešetka za tovor skrbi, da tovor ne more zdrsniti nazaj in pasti na voznika, ko je nosilec tovora dvignjen.

Funkcija Soft Landing

Ta zaščitna funkcija preprečuje sunkovito odložitev tovora in s tem povezane poškodbe. Dvižna hitrost se samodejno zmanjša, preden vilice dosežejo tla, tovor pa je mehko odložen.

Paket podloge s sponko

Ta paket opreme zajema vrtljivo podlogo s sponko in dodaten prostor za shranjevanje v sprednjem delu.

Različica za delo v hladilnicah

Različica za delo v hladilnicah omogoča popolno pripravljenost za obratovanje in zmogljivost visokodvižnega viličarja pri temperaturah do –35 °C.

Premični ali fiksni prostor za baterijo za zamenjavo baterije s strani

Funkcija izvleka baterije v kombinaciji s snemljivim nosilcem za zamenjavo je idealna v primeru pogoste menjave baterije.

Funkcija izjemno hitrega dviga

Ta nova funkcija omogoča povečanje dvižne hitrosti do 33 odstotkov (s 30 cm/s na 40 cm/s).

Zaščita za dvižni teleskop

Zaščita za dvižni teleskop iz žične mreže ali polikarbonata ščiti dvižni teleskop pred poškodbami.

Safety speed

Samodejno pospeševanje in zaviranje: hitrost vožnje je prilagojena položaju premičnega krmila – bolj kot je pokončno, počasnejša je vožnja.

Zahtevaj ponudbo