Visokodvižni viličarji D12–D14 AP

Prilagodljivi viličar z zagotovljeno zmogljivostjo

Vsestranskost v kombinaciji z veliko zmogljivostjo

Zaradi zložljivega stojišča je električne viličarje z dvojnim dvigom D12–D14 AP mogoče prilagodljivo uporabiti kot viličarje z zunanjim krmiljenjem ali viličarje s stojiščem za voznika. V dveh nivojih lahko pretovarjajo do 1400 kg ter povečajo produktivnost pri pretovarjanju in prevažanju tovorov na daljše razdalje. Voznik na vzmetenem stojišču stoji varno in udobno. Funkcija počasne vožnje upočasni viličar ter omogoča lažje in varnejše manevriranje v ozkih hodnikih. Upravljavci lahko natančno dvigujejo in spuščajo tovor s pomočjo funkcije krmiljenja dvižnega teleskopa OptiLift®. Dober pregled skozi dvižni teleskop omogoča pretovarjanje z milimetrsko natančnostjo tudi na visokih regalih in zagotavlja varno ravnanje s tovorom. Viličarje z dvojnim dvigom poganjajo zmogljivi 2,3 kW motorji, ki dosežejo največjo hitrost do 10 km/h in s hitrim delovnim tempom povečajo zmogljivost pretovarjanja.

Lastnosti

Varnost

Viličarji z dvojnim dvigom Linde D12–D14 AP so zasnovani za zaščito voznika med delom. Navzgor zložljivi stranski držali dodatno ščitita voznika pred poškodbami. Med pretovarjanjem se palete samodejno namestijo v optimalni položaj, kar zmanjša možnost nesreč. Za dodatno varnost viličar samodejno prilagodi hitrost pri vožnji skozi zavoje in jo omeji pri dvižni višini nad 1,5 m. Takoj ko voznik ne nadzira več sistema proti zdrsu, se viličar ustavi. Poleg tega gumb za ustavitev v sili takoj aktivira s tovorom pogojeno elektromagnetno zavoro. Za boljšo varnost skrbi tudi dober pregled nad tovorom.

 • Navzgor zložljivi stranski držali za dodatno zaščito
 • Elektromagnetna s tovorom pogojena zavora
 • Samodejno zmanjšanje hitrosti v zavojih
 • Optimalen pogled skozi dvižni teleskop

Ergonomija

Vozne in dvižne funkcije električnih visokodvižnih viličarjev D12–D14 AP je mogoče udobno upravljati z eno roko, ne da bi voznik moral izpustiti premično krmilo. To omogoča natančno in udobno pretovarjanje. Da lahko vozniki brez napora izvedejo tudi zelo zahtevne manevre, lahko aktivirajo funkcijo počasne vožnje in hkrati sprostijo zavoro. Vzmetenje zložljivega stojišča absorbira vibracije zaradi neravnin tlakov, da lahko voznik med vožnjo udobno in varno stoji na stojišču.

 • Upravljanje glave premičnega krmila z eno roko
 • Blaženo stojišče za večje udobje med vožnjo
 • Manjša hitrost s funkcijo počasne vožnje za natančne manevre

Upravljanje

Voznik vse vozne in dvižne funkcije izvaja intuitivno z eno roko. Funkcija krmiljenja dvižnega teleskopa OptiLift® omogoča dvigovanje in spuščanje tovora z milimetrsko natančnostjo, s tem pa poveča hitrost dela in natančnost. Viličarji z dvojnim dvigom D12–D14 AP lahko tako z glavnim kot osnovnim dvigom hkrati prevažajo dve paleti z največjo težo 1000 kg, kar zagotavlja večjo učinkovitost med transportom. Z zmogljivim 2,3 kW izmeničnim motorjem viličarji dosežejo hitrost do 10 km/h tudi pri dvojnem dvigu. Hitrost vožnje se samodejno zmanjša v zavojih in pri dvižni višini nad 1,5 m.

 • Natančno dviganje in spuščanje s krmiljenjem Linde OptiLift®
 • Intuitivno upravljanje vseh voznih in dvižnih funkcij
 • 2,3 kW izmenični motor za hitrosti do 10 km/h
 • Funkcija dvojnega dviga omogoča prevažanje dveh palet hkrati s težo do 1000 kg

Servis

Večfunkcijski zaslon viličarjev D12–D14 AP upravljavcu pregledno prikazuje vse pomembne informacije o stanju viličarja. Izmenični motorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja, zagotavljajo visoko razpoložljivost viličarjev z dvojnim dvigom. Vse pomembne komponente so preprosto dostopne. Če so potrebna popravila, lahko servisni tehniki pregledajo in preverijo sistemske podatke na prenosnem računalniku prek povezave prek vodila CAN.

 • 2,3 kW motor, ki ne potrebuje vzdrževanja
 • Večfunkcijski zaslon, ki prikazuje vse pomembne informacije
 • Sistem vodila CAN za preprosto in hitro diagnostiko
 • Vse komponente so preprosto dostopne

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
D12AP 1,2 (t) 4266 (mm) 4/4 6/6 (8/10) km/h 1936 (2264) (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh
D14AP 1,4 (t) 4266 (mm) 4/4 6/6 (8/10) km/h 1936 (2264) (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Zaščitna rešetka za tovor

1000 mm visoka zaščitna rešetka za tovor skrbi, da tovor ne more zdrsniti nazaj in pasti na voznika, ko je nosilec tovora dvignjen.

Funkcija Soft Landing

Zaščitna funkcija Soft Landing preprečuje sunkovito odložitev tovora in s tem povezane poškodbe. Dvižna hitrost se samodejno zmanjša, preden vilice dosežejo tla, tovor pa je mehko odložen.

Paket podloge s sponko

Ta paket opreme zajema vrtljivo podlogo s sponko in dodaten prostor za shranjevanje v sprednjem delu.

Različica za delo v hladilnicah

Različica za delo v hladilnicah omogoča popolno pripravljenost za obratovanje in zmogljivost visokodvižnega viličarja pri temperaturah do –35 °C.

Premični ali fiksni prostor za baterijo za zamenjavo baterije s strani

Funkcija izvleka baterije v kombinaciji s snemljivim nosilcem za zamenjavo je idealna v primeru pogoste menjave baterije.

Funkcija izjemno hitrega dviga

Ta nova funkcija omogoča povečanje dvižne hitrosti do 33 odstotkov (s 30 cm/s na 40 cm/s).

Zaščita za dvižni teleskop

Zaščita za dvižni teleskop iz žične mreže ali polikarbonata ščiti dvižni teleskop pred poškodbami.

Zahtevaj ponudbo