Natančno pretovarjanje visokih tovorov

Visokodvižni viličarji s krmiljenjem od zunaj L14–L20 z zmogljivim 2,3 kW trifaznim motorjem in visoko nosilnostjo skrbijo za boljšo zmogljivost pretovarjanja. So idealni za upravljanje v ozkih hodnikih ali servisnih dvigalih. Izbirno je na voljo tudi model z osnovnim dvigom za večji razmik do tal, kar viličarjem omogoča varen transport tovorov do 2000 kg preko ramp in neravnin. Natančna funkcija krmiljenja dvižnega teleskopa OptiLift olajša upravljanje, ker so vsi postopki dviganja zelo natančni. Izbirno je za viličar na voljo tudi sistem Linde Load Management, ki izračuna trenutno težo in višino tovora.

Lastnosti

Varnost

Dvižni teleskop je mogoče upravljati samo, ko je premično krmilo v pokončnem položaju. Za to skrbi funkcija Linde SafetyLift. Poleg tega viličar samodejno prilagaja hitrost vožnje glede na razdaljo med voznikom in viličarjem. Pri tem je odločilen nagib premičnega krmila. Viličar načeloma aktivira elektromagnetni zavorni sistem, ko upravljavec premakne premično krmilo v zgornji ali spodnji končni položaj, pri čemer rahel upor pred končnim položajem prepreči nenamerno zaviranje. Izbirni sistem Linde Load Management ne prikazuje le teže tovora, ampak tudi opozarja na preobremenitev.

 • Samodejno prilagajanje hitrosti vožnje
 • Upor končnega položaja preprečuje nenamerno zaviranje
 • Sistem Linde Load Management opozarja na približevanje nazivni nosilnosti oz. na preobremenitev

Ergonomija

Vsi upravljalni elementi so ergonomsko razporejeni na glavi premičnega krmila in intuitivno na dosegu roke, kar olajša delovni vsakdan. To velja tudi za električno pomoč pri krmiljenju, ki vozniku pomaga manevrirati brez naprezanja. Veliki predali za shranjevanje nudijo prostor za delovne pripomočke, kot je npr. čitalnik.

 • Linde Load Control za natančno pretovarjanje
 • Električno krmiljenje zagotavlja vožnjo brez težav
 • Funkcija Soft Landing za mehko spuščanje vilic
 • Veliki predali za shranjevanje

Upravljanje

Nosilnost 1400–2000 kg in zmogljiv 2,3 kW izmenični motor – oba dejavnika zagotavljata učinkovito pretovarjanje. Hkrati ima visokodvižni viličarji s krmiljenjem od zunaj zaradi robustne šasije veliko preostalo nosilno zmogljivost. Tovore je mogoče zelo natančno premikati z uporabo koncepta upravljanja OptiLift, poleg tega pa se vilice mehko spustijo s funkcijo Soft Landing. Pri mnogih postopkih upravljanja je v pomoč izbirni sistem Linde Load Management. Sistem prikazuje težo z natančnostjo +/–50 kg.

 • Zmogljivi 2,3 kW trifazni motor
 • Gumb za počasno vožnjo za varno manevriranje v zelo ozkem prostoru
 • Sistem Linde Load Management krmili hitrost glede na težo in višino tovora
 • Prilagajanje hitrosti vožnje pri vožnji skozi zavoje

Servis

Robustne komponente, stabilno podvozje in trifazni motor, ki ne potrebuje vzdrževanja, zagotavljajo dolge vzdrževalne intervale in nizke obratovalne stroške, motor pa je zasnovan tako, da je popolnoma zaščiten proti vlagi in prahu. Tudi pri intenzivnem obratovanju bodo ti viličarji dolgo v uporabi. Velik barvni zaslon servisnim tehnikom in voznikom omogoča hiter pregled obratovalnih ur, zmogljivosti baterije in stanja vzdrževanja.

 • Večfunkcijski barvni zaslon s prikazom teže tovora, števec delovnih ur, prikaz vzdrževanja, indikator napolnjenosti baterije in notranji prikaz kod napak, zaprt 2,3 kW izmenični pogonski motor
 • Tehnologija vodila CAN
 • Robustna šasija za visoko preostalo nosilno zmogljivost

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
L14 1,4 (t) 2844 (mm) 6 / 6 km/h 1527 (mm) 24 / 250 (Li-ION 205/410 Ah) (V)/(Ah) o. kWh
L16 1,6 (t) 2844 (mm) 6 / 6 km/h 1527 (mm) 24 / 250 (Li-ION 205/410 Ah) (V)/(Ah) o. kWh
L20 2,0 (t) 2684 (mm) 6 / 6 km/h 1642 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Osnovni dvig

Osnovni dvig zagotavlja večji razmik do tal, zato je viličar mogoče preprosto manevrirati tudi na klančinah in neravnih tleh. Osnovni dvig dvigne samo pomične roke viličarja.

Različica za delo v hladilnicah za temperature do –35 °C

Različica za delo v hladilnicah omogoča popolno pripravljenost za obratovanje in zmogljivost visokodvižnega viličarja pri temperaturah do –35 °C.

Zaščitna rešetka za tovor

Zaščitna rešetka za tovor skrbi, da tovor ne more zdrsniti nazaj in pasti na voznika, ko je nosilec tovora dvignjen.

Lift Speed Booster

Pri nalogah z veliko dviganja je na voljo izbirni ojačevalnik hitrosti dviganja Lift Speed Booster. To omogoča povečanje hitrost dviganja brez tovora za 40 odstotkov.

Stranska menjava baterije

Odstranjevanje baterije s strani preko valjčne proge omogoča hitro menjavo pri večizmenskem delu.

Prilagodljiva višina dvižnega teleskopa

Zaradi različnih zahtev pri uporabi so strankam na voljo standardni dvižni teleskopi ter dvižni teleskopi Duplex in Triplex. Za večje dvižne višine potrebujete dvižni teleskop Duplex. Ta teleskop ima dodaten notranji profil, ki skoraj podvoji dvižno višino viličarja. Teleskop Triplex je opremljen z dvema notranjima profiloma, ki ležita drug v drugem, in doseže skoraj trikratno dvižno višino zunanjega dvižnega teleskopa.

Tandemsko podporno kolo

Ta podporna tandemska kolesa zagotavljajo dodatno stabilnost pri npr. neravnih tleh, dolgih voznih poteh in ekstremni vročini.

Zahtevaj ponudbo