Okretno z dvema paletama

Električni visokodvižni viličar D10 FP je kompakten in zmogljiv viličar z dvojnim dvigom. Širina šasije 720 mm in električno servokrmilo omogočata izjemno vodljivost tudi na zelo ozkih mestih, zato je še posebej primeren za natovarjanje in raztovarjanje tovornjakov ter transport na srednje in daljše razdalje. Zmogljivi 2,3 kW motor omogoča hiter pospešek do 10 km/h. D10 FP lahko hkrati transportira dve paleti, kar zagotavlja največjo zmogljivost pretovarjanja. Viličar je opremljen z jeklenim odbijačem, ki ščiti voznika pri blažjih trkih.

Lastnosti

Varnost

Pri delu z viličarjem z dvojnim dvigom D10 FP je voznik vedno znotraj zaščitne strukture viličarja, zato tudi pri manevriranju v ozkih prostorih ni nevarnosti poškodbe. Poleg tega je viličar opremljen z jeklenim odbijačem, ki sega vse do tal in nudi zaščito pri blažjih trkih. Neodvisni zavorni sistemi skrbijo za varnost tovora in voznika. Celotna voznikova ploščad je zasnovana kot varnostno stikalo. Viličar začne samodejno zavirati takoj, ko ga voznik zapusti. Pri vožnji skozi zavoje viličar samodejno prilagodi hitrost, da prepreči nesrečo zaradi prevrnitve.

 • Jekleni odbijač za zaščito voznika
 • Neodvisni zavorni sistemi
 • Voznikova ploščad kot varnostno stikalo
 • Prilagojena hitrost v zavojih

Ergonomija

Ergonomsko oblikovan ročaj viličarja z dvojnim dvigom D10 FP omogoča preprosto dvoročno upravljanje in tako zagotavlja natančno in udobno pretovarjanje. Oblazinjeno naslonjalo sedeža nudi dodatno udobje in zagotavlja, da lahko voznik celotno izmeno ohranja pravilno telesno držo. Višino krmilnega ročaja je mogoče nastaviti in prilagoditi telesni višini voznika. Voznikovo mesto je izbirno lahko ločeno od šasije in vzmeteno, da se sunki zaradi neravnih vozišč ne prenašajo na voznika. Prostorni predali za shranjevanje nudijo dovolj prostora za pomembne delovne pripomočke.

 • Ergonomski, po višini nastavljiv krmilni ročaj
 • Oblazinjeno naslonjalo sedeža
 • Izbirna v celoti vzmetena voznikova kabina
 • Veliki predali za shranjevanje delovnih pripomočkov

Upravljanje

Viličar z dvojnim dvigom D10 FP lahko hkrati transportira dve paleti in ima kombinirano nosilnost 2000 kg (1 t/1 t). Zaradi ozke konstrukcije in električnega servokrmila je zelo okreten, zato ga je mogoče manevrirati tudi v zelo ozkih prostorih. Zmogljivi 2,3 kW motor skrbi za hiter pospešek do 10 km/h. Izbirni sistem za upravljanje hitrosti Speed Management optimizira hitrost glede na težo tovora na zgornjih vilicah. Glede na uporabo je viličar D10 FP mogoče opremiti z različnimi dvižnimi teleskopi. Največja višina dvižnega teleskopa znaša 2424 mm. Izbirna podporna kolesa levo in desno od pogonskega kolesa zagotavljajo dodaten oprijem in stabilnost.

 • Učinkovit transport dveh palet
 • Izjemna okretnost
 • Hitro pospeševanje
 • Različni dvižni teleskopi

Servis

Robustna konstrukcija in tehnologija izmeničnega pogona, ki ne potrebuje vzdrževanja, omogočata dolge vzdrževalne intervale in zagotavljata visoko razpoložljivost viličarja. Če so vzdrževalna dela vseeno potrebna, povezava prek vodila CAN viličarja D10 FP poskrbi, da je servisni postopek preprost: servisni tehnik hitro in preprosto odčita in analizira sistemske podatke viličarja s pomočjo prenosnega računalnika. Ker so vse komponente viličarja lahko dostopne, so servisna dela preprosta. Izbirna digitalna armaturna plošča vozniku ves čas zagotavlja pregled vseh pomembnih informacij o viličarju.

 • Hitra diagnostika s povezavo prek vodila CAN
 • Pogonska tehnologija, ki ne potrebuje vzdrževanja
 • Preprost dostop za vzdrževanje
 • Visoka razpoložljivost viličarja

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
D10FP 1,2 / (2,0) (t) 1574 (mm) 10 / 10 km/h 2293 (2363) (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Programska oprema za upravljanje voznega parka connect: podjetja Linde Material Handling ponuja podatke o uporabi in porabi voznega parka.

Upravljanje voznega parka

Kako se uporabljajo viličarji in kdo jih uporablja? Kako so videti podatki o porabi viličarjev in ali je vsak posamezni viličar primeren za vožnjo? S pomočjo sodelovanja programske in strojne opreme sistem upravljanja voznega parka Linde connect: ponuja ustrezne odgovore.

Litij-ionske baterije podjetja Linde Material Handling

Litij-ionska tehnologija

Z inovativnimi litij-ionskimi baterijami Linde se viličarje znatno hitreje napolni oz. vmesno polni med delovanjem.

Neravnine so izravnane, viličar podjetja Linde Material Handling ohrani stabilnost.

Izravnava neravnin

Sistem izravna neravnine tlakov in s tem zagotavlja, da se vsa kolesa vedno dotikajo tal, kar ohranja stabilnost viličarja.

Zaščitna rešetka za tovor D10 FP podjetja Linde Material Handling ščiti voznika in tovor.

Zaščitna rešetka za tovor

Dodatno zaščito za voznika in tovor predstavlja zaščitna rešetka, ki jo je mogoče nastaviti gleda na višino tovora.

V celoti vzmeteno voznikovo mesto v viličarju D10 FP podjetja Linde Material Handling zmanjša delovno obremenitev voznika.

V celoti vzmeteno voznikovo mesto

Izbirno v celoti vzmeteno voznikovo mesto zmanjša delovno obremenitev voznika, ker absorbira vibracije in sunke.

Po višini nastavljiv krmilni ročaj D10 FP podjetja Linde Material Handling omogoča popolno prilagoditev viličarja telesni višini voznika.

Po višini nastavljiv krmilni ročaj

Po višini nastavljiv krmilni ročaj omogoča, da viličar popolnoma prilagodite telesni višini voznika.

Optimizacija hitrosti viličarja D10 FP podjetja Linde Material Handling poveča zmogljivost viličarja.

Optimizacija hitrosti

Sistem Linde Speed Management poveča zmogljivost viličarja pri dvojnem dvigu. Optimizacija hitrosti visokodvižnega viličarja je odvisna od tovora v prostem dvigu.

Zahtevaj ponudbo