Hiter transport tudi v ozkih prostorih

Električni vlačilci P40–P60 C so kompaktna in okretna vlečna vozila, ki so še posebej primerna za daljši transport v notranjih prostorih in oskrbo linij v proizvodnji. Zaradi velike izbire vlečnih kljuk so vlačilci P40–P60 C kompatibilni z velikim številom različnih priklopnikov. Posebna zasnova viličarjev voznikom nudi optimalen pregled nad priklopnikom in tovorom. Konstrukcija ponuja veliko udobja: armaturna plošča, sedežno naslonjalo in voznikova platforma so ločeni od šasije in absorbirajo sunke in vibracije. Ergonomski in intuitiven volan Linde je nastavljiv po višini in ga je mogoče prilagoditi potrebam voznika.

Lastnosti

Varnost

Električni vlačilci P40–P60 C so konstruirani tako, da so telo in okončine voznika vedno znotraj zaščitne strukture viličarja. Robustni odbijač iz litega jekla ščiti voznika in viličar v primeru trka. Pri vožnji skozi zavoje vlačilec samodejno upočasni. Vlačilce P40–P60 C je mogoče opremiti s sprednjimi in zadnjimi pozicijskimi lučmi LED, smerokazi ter delovnimi žarometi in zavornimi lučmi, ki osvetljujejo voznikovo vidno polje oz. izboljšajo vidnost vozila v proizvodnji. Na voljo je tudi izbirni sistem Linde BlueSpot™.

 • Konstrukcija šasije ščiti voznika
 • Robusten jekleni odbijač
 • Različni izbirni sistemi osvetlitve
 • Zmanjšana hitrost v zavojih
 • Nadzor dostopa prek sistema Linde connect

Ergonomija

Ergonomski dizajn električnih vlačilcev P40–P60 C vozniku omogoča neutrujajoče delo. Viličarji imajo individualno nastavljivo sedežno naslonjalo z zložljivim sedežem in prostorno voznikovo kabino. Upravljalni elementi na volanu Linde so preprosto dosegljivi in intuitivno razporejeni. Voznik lahko voznikov sedež in volan prilagodi svoji višini. Širok dostop z nizko vstopno višino olajša vstop in izstop. Armaturna plošča, sedežno naslonjalo in voznikova platforma so v celoti vzmeteni, kar ščiti voznikovo telo pred vibracijami. Voznik lahko varno shrani in brez težav doseže vse delovne pripomočke v prostornih predalih za shranjevanje.

 • Nastavljivo zložljivo sedežno naslonjalo
 • Prostorna kabina z veliko prostora za noge
 • Širok dostop z nizko vstopno višino
 • V celoti vzmeteno voznikovo mesto
 • Veliki predali za shranjevanje delovnih pripomočkov

Upravljanje

Viličarji P40–P60 C imajo vlečno zmogljivost 4–6 ton. Zmogljiv 3 kW motor (2,3 kW pri P40 C B), ki skoraj ne potrebuje vzdrževanja, v neobremenjenem stanju omogoča hitrosti do 13 km/h. Šasija omogoča vozniku odličen pregled nad priklopnikom in tovorom. Zaradi velike izbire vlečnih kljuk so električni vlačilci združljivi z velikim številom različnih priklopnikov. Po višini nastavljiv volan Linde je mogoče brez truda upravljati z eno roko, vozniku pa omogoča natančno manevriranje v vse smeri. Vlačilce P40–P60 C je mogoče opremiti tudi z inovativnimi litij-ionskimi baterijamipodjetja Linde Material Handling.

 • Zmogljiv motor
 • Dober pregled nad priklopnikom in tovorom
 • Velika izbira vlečnih kljuk
 • Natančen volan Linde

Servis

Robusten dizajn električnih vlačilcev P40–P60 C omogoča zelo dolge vzdrževalne intervale in tako zagotavlja visoko razpoložljivost vozil. Pogonsko kolo je treba prvič namazati po 10.000 obratovalnih urah, nastavitev zavor pa ni potrebna. Brezstična tipala se ne obrabijo. Ker so vse komponente viličarja lahko dostopne in kabelski snopi pregledno razporejeni, so servisna dela preprosta.

 • Robusten dizajn, ki skoraj ne potrebuje vzdrževanja
 • Visoka razpoložljivost viličarja
 • Tipala, ki se ne obrabijo
 • Preprosto dostopne glavne komponente

Videi in slike

Linde P40–P60 C

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Overall width across chassis Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
P40C 4,0 (t) 8 / 13 km/h 1229 (mm) 24 / 360/465 (V)/(Ah) o. kWh
P40C B 4,0 (t) 8 / 10 km/h 1229 (mm) 24 / 360/465 (V)/(Ah) o. kWh
P60C 6,0 (t) 8 / 13 km/h 1229 (mm) 24 / 360/465 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

S težo pogojeno vzmetenje stojišča viličarjev P40–P60 C podjetja Linde Material Handling ščiti voznika pred vibracijami in sunki.

S težo pogojeno vzmetenje stojišča

Vzmetenje stojišča za voznika, ki je ločeno od šasije, je mogoče prilagoditi voznikovi teži. Zato je voznik vedno optimalno zaščiten pred sunki in vibracijami.

Sedežno naslonjalo viličarjev P40–P60 C podjetja Linde Material Handling je mogoče individualno prilagoditi.

Nastavljivo sedežno naslonjalo

Sedežno naslonjalo je mogoče individualno prilagoditi potrebam voznika. Zložljiv sedež poskrbi za dodatno udobje in neutrujajoče delo.

Sprednji odbijač viličarjev P40–P60 C podjetja Linde Material Handling ščiti voznika v primeru trka.

Vrste odbijačev

Številni dodatki dodatno izboljšajo zaščitno funkcijo sprednjega odbijača. Pri trkih sta šasija in voznik bolje zaščitena.

Volan viličarjev P40–P60 C podjetja Linde Material Handling je mogoče individualno nastaviti.

Nastavljivo krmilo

Višina krmila je nastavljiva glede na višino in položaj voznika, kar omogoča še bolj ergonomično delo.

Električne vlačilce P40–P60 C podjetja Linde Material Handling je mogoče opremiti z vlečno kljuko.

Vlečna kljuka

Linde izbirno ponuja tudi viličarje z enostopenjskim ali tristopenjskim priključkom. Na voljo je tudi ročno odklepanje z bovdenskim vlekom z delovnega mesta voznika, pa tudi posebni spoji za vlačilce z vozički.

Zunanje krmiljenje vlačilcev P40–P60 C podjetja Linde Material Handling omogoča upravljanje električnega vlačilca od zunaj.

Zunanje krmiljenje

Na obeh straneh viličarja so dodatni gumbi. Z njimi voznik upravlja vlačilec od zunaj in hkrati hodi ob strani. Zunanje krmiljenje omogoča udobno upravljanje vlačilca, ne da bi voznik na kratkih razdaljah moral vstopiti vanj.

Električne vlačilce P40–P60 C podjetja Linde Material Handling je mogoče opremiti z različnimi lučmi LED.

Osvetlitev

Viličar je mogoče na sprednji in zadnji strani opremiti z različnimi lučmi LED, ki občutno izboljšajo vidnost, vidljivost in varnost.

Zvočni opozorilni signal

Zvočni signal opozarja pešce in druge viličarje, ko se viličar premika.

Zahtevaj ponudbo