Električni viličarji

Natančen in zmogljiv električni kompaktni pogon
Električni viličarji podjetja Linde Material Handling s kompaktno pogonsko osjo

Električni viličarji: vsestranski, udobni in varčni

Linde Material Handling ponuja širok nabor električnih viličarjev za tovore od 1000 do 8000 kilogramov in skoraj vsa področja uporabe v industriji in trgovini. Prednost električnih viličarjev je v njihovi natančnosti in okretnosti, kar skupaj pomeni visoko zmogljivost pretovarjanja.

Za hitro premikanje tovora je Linde razvil zmogljivo pogonsko tehnologijo z natančnim oprijemom in krmiljenjem brez zračnosti. Celotna modelna serija električnih viličarjev Linde ima kompaktno os, ki ne potrebuje vzdrževanja, z dvema neodvisnima kolesnima motorjema. Z osjo in dvopedalnim krmiljenjem je viličar mogoče usmerjati na milimeter natančno.

S tem električni viličarji Linde ne ponujajo le udobja med vožnjo, temveč tudi ekonomičnost. Na viličarje je bil v celoti prenesen tudi varnostni koncept Linde. Voznikov prostor je med drugim tudi robustna zaščita, izbirni asistenčni sistem Linde Safety Pilot pa zagotavlja varno pretovarjanje blaga.

Ključna beseda je kompaktna os

Pogon s kompaktno osjo Linde združuje dva močna trifazna motorja, ki ne potrebujeta vzdrževanja, z značilnim dvopedalnim krmiljenjem Linde, lamelnimi zavorami v oljni kopeli, ki ne potrebujejo vzdrževanja, ter hidravličnim dvižnim motorjem. Enota, ki je popolnoma zaščitena pred prahom in umazanijo, nudi aktivno pomoč pri krmiljenju in s tem ekonomično, varno, natančno ter povsem mirno pretovarjanje.

Motorja na obeh koncih osi temeljita na zmogljivi tehnologiji Linde AC. Kompaktna os ne omogoča le visoke natančnosti pri premikanju bremen, temveč tudi veliko energijsko učinkovitost. Pametni napajalni moduli, ki so nameščeni neposredno na os, namreč omogočajo kratke kable in malo elektronskih prenosnih mest.

Os električnega viličarja Linde

Učinkovito upravljanje z energijo

Električni viličarji Linde so opremljeni s pametnim sistemom upravljanja z energijo. Sistem zagotavlja optimalne vozne lastnosti viličarjev in dolgo razpoložljivost energije pogonskih baterij. To vključuje natančen prikaz preostale napolnjenosti, nadzor temperature baterij in kratke polnilne postopke.
Vsi električni viličarji Linde so izdelani tako, da so elektronski moduli za krmiljenje pretovarjanja in pogon preprosto dostopni in zato enostavni za vzdrževanje.

Ergonomija za delo brez utrujenosti

Električni viličarji Linde so zasnovani v skladu z ergonomskimi dognanji za delo brez utrujenosti. To pomeni precej več kot zgolj dovolj prostora za noge in nastavljivi sedeži. Zato so pri električnih modelih krmilni elementi za pretovarjanje vgrajeni v naslon za roke, kar omogoča upravljanje s konicami prstov in ne obremenjuje hrbta.

Modeli viličarjev imajo vrtljiva voznikova delovna mesta, ki pri vzvratni vožnji minimizirajo obremenitev hrbtenice. Dvopedalno krmiljenje preprečuje spreminjanje položaja nog med menjavo smeri vožnje, voznikova kabina pa je posebej zaščitena pred tresljaji motorja.

Aktivna in pasivna varnost v središču

Električni viličarji Linde so zasnovani za maksimalno varnost voznika in njegove okolice. Asistenčni sistemi, kot je Linde Safety Pilot, opozarjajo na preobremenitev ali preveliko hitrost vožnje glede na tovor, ki ga viličar prevaža.

Dober pregled nad okolico – tako kot Linde Protector Frame – zaradi posebnega zaprtega dvižnega teleskopa izboljša varnost uporabe viličarjev. To posebej zasnovano območje za zaščito voznika pred padci tovora je rezultat ojačane povezave med streho in okvirjem kabine.

Razvoj tehnologije električnih viličarjev

Srednjeročni trend v intralogistiki gre v smeri viličarjev z električnim pogonom. Zato Linde Material Handling spodbuja razvoj vseh inovativnih tehnologij v tem razredu vozil. To velja npr. za baterijsko tehnologijo, energijsko učinkovitost pogonov ter polnilne cikle električnih viličarjev in ročnih paletnih viličarjev Linde.

Pri načrtovanju inženirjev podjetja Linde pa so trajno prisotni tudi vidiki ergonomije, aktivne in pasivne varnosti ter trajnosti pri izbiri materialov. Sem sodijo tudi teme, ki se nanašajo na prihodnost, kot so upravljanje v omrežje povezanega voznega parka in avtonomni logistični viličarji.

5 x večja zmogljivost

Učinkovito

Zaradi kompaktne osi električnih viličarjev Linde in dvižnega teleskopa, ki ga je s krmilno ročico mogoče upravljati s konicami prstov, so električni viličarji Linde natančni, učinkoviti in zmogljivi.

Varno

Posebej zasnovana celica za zaščito voznika, optimizirana vidljivost in elektronski asistenčni sistemi pomenijo, da je električni viličar varno delovno mesto.

Varčno

Električne viličarje krmili pametni sistem upravljanja z energijo. Ta poskrbi za optimalno izrabo napolnjenosti baterije in visoko razpoložljivost.

Robustno

Pogonska kompaktna os, skupaj s trifaznimi motorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja in lamelnimi zavorami, tvori zaprto in s tem zaščiteno enoto.

Udobno

Z vidika delovnega mesta nudijo električni viličarji Linde maksimalno udobje z nastavljivimi in vzmetenimi sedeži ter maksimalno ergonomijo upravljalnih elementov.

Viličarji po meri

Noben električni viličar Linde ni serijski. Vsak model namreč poleg standardne ponuja tudi izbirno dodatno opremo. Ta pa ne zajema zgolj različnih vrst vilic, asistenčnih sistemov ali posebne opreme za delo v hladilnicah, temveč tudi dodatne hidravlike, s katerimi je mogoče upravljati zunanje naprave. Vrtljivi sedež ali zunanji delovni žarometi LED so tudi del dodatne opreme, kot so to npr. zaščitna rešetka za tovor, senčniki ali opozorilni žarometi Linde BlueSpot.