• 0 - 5.000 (kg)
 • 0 - 0 (mm)

Avtomatizirani viličarji P-MATIC

Močen robotski vlačilec

Vsestranski transport tovora na vseh področjih uporabe

Avtonomni električni vlačilec Linde P-MATIC s stojiščem za voznika je zasnovan za transport tovora na območjih z malo prostora. Omogoča vleko tovorov težkih od 3000 do 5000 kilogramov. V skladiščih in industrijskih obratih se običajno uporablja za dostavo proizvodnih materialov, odvažanje odpadnih snovi in vleko večjih tovornih vlakov. Vlačilci, ki jih je mogoče uporabljati kot posamična vozila ali kot del avtonomnega voznega parka, so ključni povezovalni člen celotne dobavne verige – od proizvodnje do prodaje. Vsestranska in robustna vozila imajo močan pogonski motor z velikim navorom, ki ne potrebuje vzdrževanja.

Lastnosti

Varnost

Vlačilec P-MATIC Linde s pametnim varnostnim sistemom vizualno zaznava svoje delovno okolje in se prilagodljivo odziva nanj. Sistem s pomočjo laserskih detektorjev in 3D-kamere zanesljivo zaznava premične in nepremične ovire. V skladu s tem prilagodi svojo hitrost ali se ustavi, dokler oseba, viličar ali ovire niso odstranjeni oz. ne zapustijo nadzorovanega območja. Tehnologija tako združi najboljšo možno produktivnost z najboljšo možno varnostjo. Varnostni profil vlačilca P-MATIC dopolnjujejo dva gumba za nujne primere, opozorilni toni in utripajoče luči.

 • Vizualno zaznavanje okolice
 • Kombinacija laserske tehnologije in kamere
 • Optimalno prilagajanje hitrosti
 • Zvočni in vizualni opozorilni sistemi

Upravljanje

Geonavigacijski sistem ne potrebuje dodatnih talnih vodil ali laserskih reflektorjev, zato je prilagodljiv. P-MATIC je mogoče preprosto prilagoditi delovnim pogojem kot posamično vozilo ali kot del avtomatiziranega voznega parka. Vzpostavitev podatkovne komunikacije z avtomatiziranimi sistemi, kot so vrata ali valjčni transporterji, je preprosta, poleg tega pa je s programsko opremo za krmiljenje vozilo mogoče povezati s sistemi za upravljanje skladišč in sistemi ERP. Poleg tega vlačilec P-MATIC omogoča tudi hiter preklop med samodejno in ročno vožnjo.

 • Središčno umeščeno krmiljenje
 • Navigacija brez infrastrukture
 • Preprost preklop na ročno upravljanje
 • Komunikacija z avtomatiziranimi napravami

Servis

Vse podatke o vlačilcu Linde P-MATIC si je mogoče ogledati s servisnim prenosnim računalnikom in jih analizirati s programskim orodjem. Vozilo je mogoče nadzorovati in nastaviti tudi z uporabo računalniško podprte funkcije daljinske diagnostike. P-MATIC je zasnovan za visoko razpoložljivost. To pomeni, da so vsi elektronski vzdrževalni deli preprosto dostopni. Vlačilec poganja trifazna tehnologija Linde, ki ne potrebuje vzdrževanja in zagotavlja delo z minimalnimi prekinitvami.

 • Digitalno diagnostično orodje
 • Daljinski pregled
 • Trifazni pogon, ki ne potrebuje vzdrževanja

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Battery voltage/rated capacity (5h) Turning radius Travel speed, with/without load
P-MATIC 5,0 (t) 24 / 460/500 (V)/(Ah) o. kWh 1485 (mm) 8/8 (max. 7,2/-) km/h

Dodatna oprema

Sistem Linde BlueSpot™ z modro lučjo LED

Linde BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno potLinde BlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Gel baterija

P-MATIC je mogoče opremiti tudi z gel baterijo, ki skorajda ne izgublja tekočine, ne potrebuje odzračevanja, polniti pa jo je mogoče tudi, ko je zaprta.

Kabelski podaljšek

Avtonomni vlačilec P-MATIC je izbirno na voljo tudi s 3-metrskim kabelskim podaljškom za polnilno enoto. To poveča prostorsko prilagodljivost pri polnjenju pogonske baterije.

Laserska zavesa

V okviru varnostnih funkcij je P-MATIC izbirno mogoče opremiti s stranskimi 2D-laserskimi zavesami za izboljšanje varnosti pri uporabi na območjih z velikim pretokom ljudi in drugih vozil.

Dodatna hupa

Vlačilec P-MATIC ponuja možnost vgradnje dodatne in glasnejše opozorilne hupe. S tem je zagotovljena varnost na delovnih območjih z visoko ravnjo hrupa.

Zahtevaj ponudbo