• 0 - 1500 (kg)
 • 0 - 60 (mm)
Avtomatizirani viličar s ploščadjo C-MATIC podjetja Linde Material Handling

Avtomatizirani viličarji C-MATIC

Ploščati nosilec tovora

Pretovarjanje brez voznika v zelo ozkih prostorih

Avtomatizirani viličar s ploščadjo C-MATIC podjetja Linde Material Handling je idealen za prevoz materiala na kratkih in srednje dolgih razdaljah v ozkih prostorih. Tovor je mogoče dvigniti in odložiti skupaj s transportnimi mizami, dostopnimi od spodaj. Možen je tudi prevoz med statičnimi postajami za pretovarjanje ali transportnimi trakovi. Avtomatizirani viličar ima nosilnost največ 600, 1000 ali 1500 kilogramov – odvisno od modela. Vozne poti in naročila upravlja programska oprema. Po prostoru se vozila s ploščadjo orientirajo s pomočjo kod QR, ki so razporejene po tleh, se samodejno ustavijo pred ovirami ali pa jih obidejo. Zaradi varnostne tehnologije in zelo kompaktnih zunanjih dimenzij se viličarji C-MATIC lahko uporabljajo tudi v bližini drugih viličarjev in pešcev. Uporabo je mogoče fleksibilno spreminjati ali razširiti z dodatnimi viličarji.

Lastnosti

Varnost

Z laserskim skenerjem viličar C-MATIC zanesljivo zaznava okolico in se takoj odzove, če se na njegovi poti znajdejo osebe, viličarji ali druge ovire. Pri tem ni pomembno, ali se ovire premikajo ali mirujejo. Zaradi obdelave informacij v realnem času viličar C-MATIC vedno prilagodi hitrost situaciji ali pa se ustavi, dokler osebe in viličarji ne zapustijo nadzornega območja. Tako je zagotovljena idealna kombinacija izjemne produktivnosti in najvišje možne stopnje varnosti. Za dodatno zaščito, še posebej pri obračanju na mestu in vzvratni vožnji, je viličar C-MATIC opremljen s stabilno zaščito pred trki. Ima tudi ločena stikala za zaustavitev v sili na vseh štirih straneh.

 • Laserski skener za zaznavanje okolja
 • Obdelava podatkov v realnem času
 • Zanesljiva zaščita ljudi in viličarjev
 • Stikala za zaustavitev v sili na vseh štirih straneh
 • Robustna zaščita pred trkom okoli celotnega viličarja

Upravljanje

Vozilo C-MATIC navigira s pomočjo kod QR, ki so razporejene po tleh hale vzdolž vozne poti na razdalji približno enega metra. Kode QR imajo edinstveno oznako in so shranjene kot orientacijske točke na digitalnem zemljevidu. Programska oprema izračuna optimalno pot za vsako naročilo za vožnjo. Izbirne transportne mize so prav tako opremljene s kodami QR. To omogoča identifikacijo transportnega blaga, dodelitev skladiščnih in odlagalnih lokacij ter poravnavo nosilca tovora, na primer za odlaganje materiala na stroje, če je to potrebno. Izbirno lahko programska oprema tudi spremlja in upravlja samodejno polnjenje baterij s samopolnilno postajo: Če nivo napolnjenosti pade pod določeno raven ali če trenutno ni v uporabi, se viličar C-MATIC odpelje do polnilne postaje in je po zaključenem polnjenju ali po potrebi ponovno na voljo.

 • Navigiranje s kodami QR
 • Sledenje tovoru s kodami QR na transportnih mizah
 • Optimalno vodenje po voznih poteh in dodeljevanje naročil za vožnjo
 • Izbirno popolnoma samodejno polnjenje baterij

Servisiranje

Robustna tehnologija viličarja C-MATIC omogoča dolge vzdrževalne intervale in zagotavlja nizke stroške servisiranja ter življenjskega cikla. Najpomembnejše elektronske in mehanske komponente so preprosto dostopne za hitro vzdrževanje. Načelo »Design-to-Service« prispeva tudi k visoki razpoložljivosti viličarja. Vse podatke o viličarju je mogoče odčitati preko kabelske povezave.

 • Robustna konstrukcija viličarja
 • Dolgi vzdrževalni intervali
 • Preprosto dostopne glavne komponente
 • Analiza napak s prenosnim računalnikom prek kabelske povezave

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Load dimension b12 x l6 Height, lowered Travel speed, with/without load
C-MATIC 06 0,6 (t) 900x900 // (780 x 780) (mm) 240 (mm) 5,4 / 7,2 km/h
C-MATIC 10 1,0 (t) 1200x1200 // (1080 x 1080) (mm) 260 (mm) 4,3 / 5,4 km/h
C-MATIC 15 1,5 (t) 1200x1200 // (1080 x 1080) (mm) 260 (mm) 4,3 / 5,4 km/h

Dodatna oprema

Adapterska plošča za direkten transport palet z viličarjem C-MATIC

Adapterska plošča

Adapterska plošča za direkten transport palet je na voljo za viličarja C-MATIC z nosilnostjo 1000 in 1500 kilogramov. Idealna je za predajne višine med 320 in 730 milimetri.

Od spodaj dostopna transportna miza C-MATIC

Transportne mize

Transportne mize, dostopne od spodaj, omogočajo standardizirano in prilagodljivo ravnanje s tovorom. Transportiranemu tovoru je mogoče natančno slediti in z njim učinkovito upravljati s pomočjo kode QR na spodnji strani miz. Na mizah je mogoče tovor prevažati s paletami in brez njih.

Polnilna postaja viličarja C-MATIC

Polnilna postaja za samodejno polnjenje

Ko je raven napolnjenosti nizka, viličar C-MATIC samodejno poišče polnilno postajo in popolnoma samodejno izvede postopek polnjenja. Čas polnjenja za popolno napolnjenost baterije je 1,5 ure. Z eno polnilno postajo je mogoče polniti več viličarjev C-MATIC istega tipa.

Zahtevaj ponudbo