• 0 - 1200 (kg)
 • 0 - 1924 (mm)

Avtomatizirani viličarji L-MATIC

Zmogljiv dvigovalec palet

Učinkovito pretovarjanje na majhnih dvižnih višinah

Avtonomni visokodvižni viličar L-MATIC podjetja Linde Material Handling je primeren za natovarjanje in raztovarjanje na manjših višinah, transport na dolge razdalje in dvonadstropno natovarjanje. Zasnovan je za bremena do 1200 kilogramov in dvižne višine do 1,90 metra. Zaradi geonavigacije, ki ne potrebuje infrastrukture, L-MATIC omogoča prilagodljivo uporabo kot posamični viličar ali kot del avtomatiziranega voznega parka. Robotski viličar lahko varno in učinkovito deluje tudi z ljudmi, neavtomatiziranimi viličarji ali infrastrukturo stranke, kot so tekoči trakovi ali pakirne postaje. Poleg tega ga je kadar koli mogoče ročno upravljati, npr. za hiter umik naprave iz nevarnega območja v nujnih primerih ali hitro opravilo druge naloge.

Lastnosti

Varnost

Linde L-MATIC zaradi obsežnega lasersko in s kamerami podprtega varnostnega sistema nadzoruje svoje delovno okolje in se zanesljivo odzove, ko ljudje, drugi viličarji ali druge ovire ovirajo vožnjo ali delovne postopke. Sistem v realnem času prilagaja hitrosti vožnje in zasuk volana nadzorovanemu območju. Varnostne funkcije viličarja L-MATIC dopolnjujejo številni gumbi za zaustavitev v sili ter različni zvočni in vizualni opozorilni signali.

 • Spremljanje delovnega okolja v vse smeri
 • Kombinirana varnostna tehnologija z laserji in kamerami
 • Zvočni in vizualni opozorilni sistemi

Upravljanje

L-MATIC upravlja programska oprema Supervisor, ne glede na to, ali gre za posamični viličar ali del avtomatiziranega voznega parka. Tudi komunikacija z drugimi avtomatiziranimi sistemi, npr. z vrati ali valjčnimi transporterji, je enostavna, enako pa velja tudi za povezavo s sistemi za upravljanje skladišč in sistemi ERP stranke. Sistem izračuna optimalno razporeditev naročil za vožnjo in poti. Zaradi izpopolnjene varnostne tehnologije L-MATIC samodejno nadaljuje z delom, ko ljudi ali drugih ovir ni več na nadzorovanemu območju. Za ročno uporabo viličarja mora upravljavec samo prijeti krmilno ročico.

 • Vmesnik za sisteme za upravljanje skladišč in sisteme ERP
 • Pametno krmiljenje poti in naročil
 • Natančno krmiljenje in spremljanje premikov palet
 • Varna uporaba z ljudmi in neavtonomnimi viličarji
 • Prilagodljivo prilagajanje spremembam
 • Prehod na ročno upravljanje je mogoč kadar koli

Servis

L-MATIC je zasnovan za dolga obdobja uporabe. K visoki razpoložljivosti viličarja prispevata preprost dostop do elektronskih in mehanskih komponent ter trifazna tehnologija, ki ne potrebuje vzdrževanja. Vse podatke, ki so pomembni za vzdrževanje viličarja L-MATIC, si je mogoče ogledati s servisnim prenosnim računalnikom. Obstaja tudi možnost vzpostavitve sistema za daljinsko diagnostiko.

 • Digitalno diagnostično orodje
 • Predvidljiv urnik vzdrževanja
 • Trifazna tehnologija, ki ne potrebuje vzdrževanja

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Travel speed, with/without load
L-MATIC 1,2 / (2,0) (t) 1924 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh 6/6 (max. 7,2/2,9) km/h

Dodatna oprema

Bralnik črtnih kod

Na viličar je mogoče priklopiti bralnik črtnih kod, s katerim je mogoče prebrati podatke o tovoru in jih prenesti neposredno v sistem za upravljanje skladišč.

Sistem Linde BlueSpot™ z modro lučjo LED

Linde BlueSpot™

Zmogljive luči LED sistemaLinde BlueSpot™sodelavce opozarjajo na približujoče se viličarje na prijeten, a učinkovit način: brez glasnih zvokov, brez strahu, brez tveganja.

Pozicioniranje tovora

Visokodvižni viličar L-MATIC je izbirno mogoče opremiti s sistemom tipal za nadziranje položaja palete.

2D-laserska zavesa

L-MATIC je na voljo tudi z dodatno 2D-lasersko zaveso, ki izvaja varnostne preglede okolice.

Dodatna hupa

L-MATIC je mogoče opremiti z dodatno hupo. Z njo je visokodvižni viličar bolj slišen v zelo hrupnih okoljih.

Zahtevaj ponudbo