Rack Protection Sensor

Inovativna zaščita pred trkom v regal
Tipalo Rack Protection Sensor podjetja Linde Material Handling

Največ škode na skladiščnih regalih povzročijo vozila za talni transport. Voznik mora vso svojo pozornost usmeriti na paleto še zlasti pri pretovarjanju na najvišjih policah. Ob tem mora biti hkrati pozoren na razdaljo do regala, kar predstavlja velik izziv. Rezultat so pogosto trki in škoda, ki vplivajo na statiko regalnega sistema in povzročajo visoke stroške zaradi popravil. Da bi se izognili posledicam, so na stebrih regalov pogosto pritrjene drage naprave za zaščito pred udarci in podporne naprave, ki pa zaradi poškodb sčasoma izgubijo svojo funkcijo in zato blaga na nižjih policah ne ščitijo več.

Veliko bolj učinkovita rešitev je opremiti viličarje s tipalom za zaščito regalov Linde Rack Protection Sensor. Inovativna zaščita pred trkom v regal nadomesti voznikove oči na višini spodnjih polic in samodejno zavira regalni viličar, preden trči v regal. S tem lahko asistenčni sistem prepreči trke z nosilnimi stebri regalov in blagom na nižjih policah, izboljša varnost v skladišču in prihrani stroške popravila. Hkrati tipalo Rack Protection Senzor razbremeni voznika: ta se lahko povsem osredotoči na natančno pretovarjanje, kar prispeva k večji zmogljivosti pretovarjanja.

Manfred Martens, vodja skladišča končnih izdelkov pri podjetju Sopro Bauchemie GmbH
Linde je pristopil do mene in me vprašal, bi ali lahko preizkusili kaj takega: zaščito pred trki, ki je nameščena na viličarju, tako da voznik ne more neposredno trčiti v okvir regala in ga poškodovati s pomično roko. Poskusili smo in všeč nam je bilo.

Manfred Martens, vodja skladišča končnih izdelkov – Sopro Bauchemie GmbH, Wiesbaden

Preprečite poškodbe na regalih s tipalom Linde Rack Protection Sensor

Pregled funkcij tipala Rack Protection Sensor

Pametni asistenčni sistem za zaviranje tipala za zaščito regalov podjetja Linde Material Handling

Pametni asistenčni sistem za zaviranje

Tipalo Rack Protection Sensor je aktivno pri hitrostih do 5 km/h. Zaznava ovire v polmeru 5 m, npr. steber regala ali paleto na najnižji polici, in izmeri razdaljo do viličarja. Če je hitrost vožnje regalnega viličarja na izmerjeni razdalji prevelika, tipalo Rack Protection Sensor samodejno upočasni viličar.

Sorazmerno zaviranje tipala za zaščito regalov podjetja Linde Material Handling

Sorazmerno zaviranje

Tipalo Rack Protection Sensor zavira viličar sorazmerno glede na razdaljo do ovire in trenutno hitrost vožnje. Na ta način prepreči, da bi se viličar sunkovito ustavil, kar bi lahko ogrozilo voznika ali tovor. Kljub temu je palete mogoče potiskati s pomičnimi rokami: če tipalo zazna, da se razdalja do palete ne spreminja, tipalo Rack Protection Sensor ne zavira.

Tipala Rack Protection Sensor podjetja Linde Material Handling za merjenje razdalje uporabljajo polarizirano svetlobo

Popolna vidljivost zaradi polarizacijske svetlobe

Tipalo Linde Rack Protection Sensor meri razdaljo s tipalom s polarizacijsko svetlobo. Ta tipala odlikuje visoka natančnost tudi pri zelo slabi vidljivosti. Ne glede na barvo umetne ali naravne svetlobe je rdeča točka LED tipala dobro vidna in vozniku nudi dodatno orientacijo med zahtevnimi manevri pretovarjanja.

Khalil Miri, vodja skladišča in varnosti pri podjetju RUG SEMIN GmbH v Langnu
Tu mora voznik regalnega viličarja odložiti več palet na četrto polico, in ko pogleda navzgor, ne ve, kaj se dogaja spodaj. Tako se zgodi večina nesreč. Zato potrebujemo asistenčni sistem, ki samodejno zavira regalni viličar.

Khalil Miri, vodja skladišča in varnosti – RUG SEMIN GmbH, Langen

Video o tipalu Rack Protection Sensor podjetja Linde Material Handling

Pregled prednosti tipala Linde Rack Protection Sensor

Varnost

Tipalo Rack Protection Sensor pomaga ohranjati varnost vožnje pri pretovarjanju na velikih dvižnih višinah.

Stroškovna učinkovitost

Tipalo Rack Protection Sensor zmanjša škodo zaradi trkov in s tem prihrani stroške za zaščitne sisteme na regalih in zamenjavo poškodovanih skladiščnih sistemov. Tipalo je mogoče vgraditi v starejše modele.

Natančnost

Posebna tipala za merjenje razdalje s polarizirano svetlobo so natančna in dobro vidna tudi pri slabi vidljivosti.

Zmogljivost

Tipalo Rack Protection Sensor zavira samo, če je hitrost vožnje regalnega viličarja na izmerjeni razdalji previsoka. S tem olajša pretovarjanje, viličar pa sicer lahko vozi neovirano.