Brez kompromisov pri učinkovitosti in trajnosti

Zelena prihodnost
Zmanjšajte stroške energije in varujte podnebje, ne da bi se morali odpovedati učinkovitosti – s tehnologijo Green Performance podjetja Linde Material Handling

Zaradi podnebnih sprememb se s tem izzivom soočajo skoraj vsa podjetja: kako zmanjšati emisije CO2 brez zmanjšanja ekonomičnosti in konkurenčnosti.

Pri podjetju Linde Material Handling vam že danes ponujamo intralogistične rešitve za boljši jutri. Obljuba: Zmanjšanje porabe energije, zmanjšanje emisij, zmanjšanje stroškov in povečanje produktivnosti vašega voznega parka!

To je »Zelena Zmogljivost« za vas.

Linde Material Handling vam ponuja rešitve za zmanjšanje emisij CO2 brez zmanjšanja ekonomičnosti in konkurenčnosti.

Rdeča je nova zelena: tehnologije Linde

Iz neštetih projektov s strankami v skoraj vseh panogah vemo, da ni preprostih rešitev. Naši strokovnjaki bodo skupaj z vami poiskali pravi pristop za vaše individualne zahteve – naj gre za optimizacijo obstoječih energetskih sistemov ali prehod na druge oblike energije.

Linde vam nudi tudi široko paleto v prihodnost usmerjenih tehnologij, ki omogočajo ekonomično in produktivno poslovanje, hkrati pa izpolnjujejo nujne zahteve glede trajnosti:

 • Vedno prava izbira
  Gorivne celice, litij-ionska tehnologija ali sodobne svinčevo-kislinske baterije kot možnost za skoraj vse skladiščne naprave in električne viličarje.
 • Vse na enem mestu
  Baterijski sistemi in polnilniki, ki so optimalno prilagojeni viličarjem, zagotavljajo energetsko učinkovitost in visoko razpoložljivost.
 • Zmanjšanje emisij na najnižjo možno raven
  Nova generacija viličarjev z motorjem z notranjim zgorevanjem presega zahteve emisijskih standardov, za njihov pogon pa so poleg dizelskega goriva, utekočinjenega naftnega plina in zemeljskega plina odobrena tudi goriva iz hidrogeniranih rastlinskih olj.
 • Elektrika za vsako uporabo
  Moč in robustnost brez izpušnih plinov in hrupa motorja – električni modeli Linde X so zlahka kos najtežjim delovnim pogojem.
 • E-moč brez konca
  Električna alternativa tudi za težje viličarje – težji električni viličarji do 18 ton, izbirno s svinčevo-kislinskimi ali litij-ionskimi baterijami.

Najboljše z dveh svetov: X-tremna moč, X-tra trajnost

Številna podjetja ne morejo brez običajnih motorjev z notranjim zgorevanjem zaradi njihove moči in robustnosti. Ti časi so minili: z modeli X smo razvili električne viličarje, ki nosilnost in zmogljivost naših viličarjev z motorjem z notranjim zgorevanjem združujejo s prilagodljivostjo in ničelnimi emisijami naših električnih viličarjev. X zagotavlja, da se trajnost in zmogljivost ne izključujeta – zdaj tudi z nosilnostjo od 3,5 do 5 ton!

Več informacij o modelih X
Nova serija Linde X združuje zmogljivost viličarja z motorjem z notranjim zgorevanjem s prilagodljivostjo, okretnostjo in ničelnimi emisijami električnega viličarja.

Litij-ionski pogon: več energije, več prilagodljivosti

Že več let razvijamo inovativne litij-ionske pogone za vozila za talni transport. Litij-ionske baterije imajo v primerjavi s svinčevo-kislinskimi veliko prednosti – od večje energijske gostote do spontanih delnih polnjenj.

Več informacij

Gorivne celice: preprosto CO2-nevtralno

Gorivne celice pretvarjajo vodik v elektriko in zagotavljajo energijo brez emisij za izjemno zmogljivost. Ker jih je mogoče polniti kot običajne motorje z notranjim zgorevanjem, ti viličarji zagotavljajo izjemno prilagodljivost in razpoložljivost.

Več informacij

Čelni viličarji: popolna svoboda izbire

Naši novi čelni viličarji omogočajo prosto izbiro energije. Zaradi inovativne serijske platforme jih je mogoče opremiti s pogonskim sistemom na poljubno vrsto energije: to je lahko dizelsko gorivo/gorivo iz hidrogeniranih rastlinskih olj, zemeljski plin, svinčevo-kislinska baterija, litij-ionska baterija ali vodik.

Več informacij

Električni težji viličarji: trajnostna dvižna moč

Za delo z izjemno težkimi bremeni je bilo treba doslej uporabljati motorje z notranjim zgorevanjem. Naši električni težji viličarji E100–E180 pa so to spremenili. Dvignejo do 18 ton in moč dizelskega viličarja združujejo z ničelnimi emisijami električnega viličarja.

Več informacij

DOBRO SVETOVANJE: KORAK ZA KORAKOM DO PRAVE ENERGIJE

Linde kot celovit partner za energetska vprašanja ponuja svetovanje po korakih.

A številne možne rešitve sprožajo tudi številna vprašanja: kateri energetski sistem ustreza mojim zahtevam? Kaj pomeni prehod na drug vir energije ali tehnologijo za moje podjetje? In kako lahko čim bolj učinkovito upravljam porabo energije?

Zato pristop Green Performance daleč presega vozila, baterije in polnilnike. Strokovnjaki Linde zagotavljajo podporo pri izbiri pravega energetskega sistema za vaš vozni park. Poleg tega vam pomagajo optimalno uskladiti operativne zahteve, čas polnjenja in porabo energije ter infrastrukturo pri uvajanju nove rešitve.

Celovit pogled

Zmanjšajte stroške energije in varujte podnebje, ne da bi se morali odpovedati zmogljivosti.

Prava energija

Od dizelskega goriva/goriva iz hidrogeniranih rastlinskih olj do vodika: pravi energetski sistem za vsako zahtevo.

Utemeljeno svetovanje

Strukturirano svetovanje za individualno prilagojen energetski sistem.

Digitalna orodja

Programska orodja za upravljanje polnjenja in nadzor porabe energije.

Zelena zmogljivost v akciji

Tiha voda bregove dere

Težji viličar z električnim pogonom – je to mogoče? To vprašanje si je zastavilo podjetje Asset VRS, vodilni ponudnik in proizvajalec sistemov za zadrževanje vozil v Združenem kraljestvu. In ni trajalo dolgo, da je Linde E160 s svojo zmogljivo litij-ionsko baterijo pokazal svoje prednosti.

Več informacij

Med polnjenjem: delno polnjenje

Bolj prilagodljivi, ekonomični in robustnejši: v zelo dinamičnem skladišču za pretovarjanje kosovnega blaga v Heilbronnu je skupina Fritz vozila za talni transport s svinčevo-kislinskimi baterijami zamenjala za sodobno litij-ionsko tehnologijo podjetja Linde.

Več informacij

X-faktor

Tri najpomembnejše lastnosti čelnega viličarja? Za zaposlene v logistiki podjetja Eibach Oberflächentechnik GmbH (EOT) iz Lüdenscheida v Nemčiji ni nobenega dvoma: zmogljivost, zmogljivost, zmogljivost. Novi Linde X35 je na terenskem preizkusu impresivno dokazal, da jo pri težkih pogojih lahko zagotovi tudi električni viličar.

Več informacij