Programska oprema za intralogistiko in avtomatizacijo

Odskočna deska v prihodnost
Skladišče, povezano s programsko opremo za intralogistiko in avtomatizacijo

Integrirane programske rešitve postajajo vedno pomembnejše v sodobni intralogistiki. Na eni strani so pomembne za zbiranje podatkov in ključnih številk, ki so podlaga za utemeljene strateške odločitve podjetja, na drugi pa za analizo, optimizacijo in avtomatizacijo vseh tokov blaga, informacij in virov. Vizualizacija in krmiljenje kompleksnih procesov pretoka materiala v realnem času pomenita, da je skladišče prihodnosti učinkovito kot še nikoli doslej.

Ne glede na to, ali gre za ročno, delno ali popolnoma avtomatizirano, blokovno ali visokoregalno skladišče: programske rešitve podjetja Linde Material Handling ponujajo veliko možnosti za izboljšanje učinkovitosti vaših skladiščnih procesov in občutne prihranke. Ne glede na to, ali ste se šele vstopili v svet digitalizacije in avtomatizacije ali pa so prvi koraki že za vami: naše aplikacije omogočajo, da boste svoje skladišče maksimalno izkoristili.

Linde Warehouse Navigator

Pametno skladišče

Linde Warehouse Navigator je digitalni sistem za upravljanje skladišča in viličarjev, ki zagotavlja učinkovit materialni tok pri minimalni porabi časa. Samodejna lokalizacija omogoča sledenje vsemu blagu v realnem času in odpravlja potrebo po ročnem beleženju skladiščnih postavk. Sistem popolnoma samodejno zažene vsa naročila za vožnjo ter določi poti in skladiščna mesta. Tako lahko optimalno usklajujete vozila za talni transport, hkrati pa imate pregled nad izkoriščenostjo skladišča.

Posamezni razširitveni moduli omogočajo, da razširite nabor funkcij in ga prilagodite svoji stopnji digitalizacije in avtomatizacije. V sistem je mogoče zlahka vključiti avtonomne viličarje, samodejno transportno tehniko in celo popolnoma avtomatizirana visokoregalna skladišča. Vmesniki in navodila za uporabo ostajajo vedno enaki.

Linde Warehouse Navigator avtomatizira vse skladiščne procese.

Modularna arhitektura sistema

Sistem za upravljanje skladišča

Osnova sistema Linde Warehouse Navigator je zmogljiv sistem za upravljanje skladišč. V vsakem skladišču vam pomaga pri natovarjanju in raztovarjanju blaga ter pri upravljanju naročil in zalog. Zaradi lokalizacije v realnem času pozna trenutni položaj vseh skladiščnih enot in jih prikazuje na 3D-načrtu skladišča.

Sistem za upravljanje komisioniranja

S sistemom za upravljanje komisioniranja sistema Linde Warehouse Navigator lahko učinkovito upravljate in spremljate naročila za komisioniranje. Večja naročila je mogoče razdeliti na več manjših in jih nato združiti. Sistem združi manjša naročila s številnimi posameznimi postavkami za vzporedno komisioniranje (prevzem več naročil).

Sistem za nadzor viličarjev

Sistem za nadzor viličarjev sistema Linde Warehouse Navigator je idealen za usklajevanje poti vašega voznega parka viličarjev in optimizacijo materialnega toka. Izračuna najboljše poti in voznika vodi do cilja po najhitrejši poti. Na ta način se izognete vožnjam brez tovora ter učinkovito in energetsko varčno nadzorujete naročila za vožnjo.

Kdo potrebuje Linde Warehouse Navigator?

Linde Warehouse Navigator je odličen uvod v digitalno upravljanje skladišča za mala in srednje velika podjetja, ki se želijo posloviti od ročnega upravljanja skladišča. V standardni različici ekonomično in učinkovito upravlja vse skladiščne procese, od sprejema blaga do skladiščenja in odpreme blaga.

Prav tako je Linde Warehouse Navigator primeren za podjetja z blokovnimi skladišči ali velikim voznim parkom. Omogoča natančno identifikacijo blaga in palet ter podpira nadzor zapletenih delno ali popolnoma avtomatiziranih intralogističnih procesov.

Funkcije sistema Linde Warehouse Navigator

 • Celovito upravljanje različnih območij skladiščenja
 • Pregleden uporabniški vmesnik z intuitivnim upravljanjem
 • Zanesljivo sledenje blaga z določanjem položaja v realnem času
 • Učinkovite strategije natovarjanja, raztovarjanja in komisioniranja
 • Določitev območij delovanja in delnih poti
 • Povezava s sistemom ERP in avtomatiziranimi sistemi
 • Povezava z mobilnimi napravami (tablični računalniki, pametni telefoni, optični bralniki itd.)
 • Na voljo v 18 jezikih

Pregled prednosti sistema Linde Warehouse Navigator

 • Popolna preglednost trenutnega inventarja
 • Modularna arhitektura sistema, pripravljena na prihodnost
 • Samodejna obdelava naročil
 • Razširljivost glede na stopnjo digitalizacije in avtomatizacije
 • Sledljivost blaga (tudi pri blokovnem skladiščenju)
 • Manj napak pri pretovarjanju
 • Optimizirana uporaba celotnega voznega parka viličarjev
 • Manj voženj brez tovora

Linde VNA Navigation Interface – neprekinjeno skozi visokoregalno skladišče

Kaj zmore Linde VNA Navigation Interface?

Linde VNA Navigation Interface je uporabna razširitev skladiščne navigacije Linde. Skladiščna navigacija zagotavlja, da viličarji za zelo ozke hodnike s pritiskom gumba najdejo najučinkovitejšo pot med dvema točkama v visokoregalnem skladišču. Komunikacija skladiščne navigacije z vašim sistemom za upravljanje skladišč poteka prek vmesnika Linde VNA Navigation Interface. To pomeni, da ciljnih koordinat za naslednje naročilo za vožnjo ni treba vnašati ročno, saj so vnesene neposredno v navigacijsko programsko opremo viličarja.

Kdo potrebuje Linde VNA Navigation Interface?

Linde VNA Navigation Interface je izjemna pridobitev za vse upravljavce visokoregalnih skladišč, ki že uporabljajo skladiščno navigacijo Linde. Ko voznik zaključi naročilo, viličar samodejno prejme naslednje naročilo. Ciljnih koordinat za blago, ki čaka na transport, ni treba ročno vnesti v sistem. To prihrani čas in občutno izboljša pretovorjene količine.

Funkcije vmesnika Linde VNA Navigation Interface

 • Vmesnik med sistemom za upravljanje skladišč in viličarji
 • Avtomatizirana navigacija v visokoregalnem skladišču
 • Učinkovito upravljanje seznamov naročil
 • Na voljo v več jezikih

Pregled prednosti vmesnika Linde VNA Navigation Interface

 • Neposredna povezava z obstoječim sistemom za upravljanje skladišč
 • Optimalna skladiščna navigacija za krajše čase voženj
 • Manj napak
 • Večje količine pretovorjenega blaga v visokoregalnem skladišču

Linde Truck Call – digitalno usklajevanje naročil za vožnjo

Kaj zmore Linde Truck Call?

Linde Truck Call omogoča preprosto upravljanje logističnih naročil na kateri koli napravi z dostopom do interneta ali prek aplikacije na pametnem telefonu ali tablici. Linde Truck Call poenostavi dodeljevanje naročil za vožnjo v okviru voznega parka in občutno skrajša komunikacijsko pot med vodjem izmene in vozniki. Vodja izmene lahko določi prioritetna naročila, jih opremi s potrebnimi informacijami in dodeli določenim skupinam voznikov. Poleg tega ima optimalen pregled nad odprtimi, tekočimi in zaključenimi naročili.

Kdo potrebuje Linde Truck Call?

Linde Truck Call je še posebej primeren za podjetja, ki imajo majhen do srednje velik vozni park. Vodja izmene lahko na pametnem telefonu ustvari naročilo za vožnjo z vsemi potrebnimi informacijami za voznika. Pomembne podatke lahko priloži kot fotografije, dokumente ali komentarje. S tem se skrajša čas komunikacije, vozni park pa je optimalno izkoriščen.

Funkcije aplikacije Linde Truck Call

 • Preprosto, učinkovito nastavljanje in urejanje naročil za vožnjo
 • Natančno dodeljevanje naročil ustreznim tipom viličarjev in skupinam voznikov ter navedba lokacije, odlagalnega mesta in prioritete
 • Po potrebi je možno pomembne podatke dodati v obliki fotografije ali dokumenta
 • Pregled vseh odprtih, sprejetih in zaključenih naročil za vožnjo

Pregled prednosti aplikacije Linde Truck Call

 • Učinkovitost: Zmanjšanje števila voženj brez tovora in optimalna izkoriščenost voznega parka
 • Prijaznost do uporabnika: aplikacija ponuja preprosto ustvarjanje in obdelavo naročil tudi na poti
 • Varnost: Brez telefoniranja voznikov viličarjev med vožnjo

Avtomatizirani viličarji

Ekonomično in varno: avtonomni viličarji serije Matic podjetja Linde Material Handling uporabljajo geonavigacijsko tehnologijo.

Več informacij

Pametna avtomatizacija za intralogistične procese

Linde Material Handling ima celovito razumevanje intralogističnih procesov zaradi številnih projektov pri strankah iz različnih panog. Na podlagi tega smo razvili standardne aplikacije za avtomatizacijo posameznih procesov ali celotnih pretokov materiala.

Več informacij