• 0 - 2.000 (kg)
 • 0 - 700 (mm)
 • 0 - 2.800 (mm)

Komisionirni viličarji N20 C LX

Vzdržljiva in ergonomska rešitev komisioniranja

Istočasno komisioniranje dveh palet na upravljavčevi višini

Komisionirni viličar N20 C LX podjetja Linde Material Handling s škarjastim dvigalom predstavlja zmogljivo in ergonomično rešitev komisioniranja. Primeren je za prevažanje in dvigovanje tovora do 2000 kg. Pri komisioniranju voznik dvigne vilice na želeno višino, da ne obremenjuje hrbtenice. Tako lahko z malo truda naloži do dve evropaleti hkrati. Če je potrebno občasno komisioniranje na drugi regalni etaži, je lahko voznikovo mesto po izbiri tudi dvižno. Dvižni teleskop in podvozje sta zasnovana tako, da preprečujeta poškodbe. Voznikovo mesto omogoča dober pregled nad okolico in je lahko dodatno opremljeno s panoramskim ogledalom.

Lastnosti

Varnost

Komisionirni viličar N20 C LX prilagaja svojo hitrost v zavojih in pri spuščenih vilicah ter tako izboljša varnost voznika, tovora in pešcev. Trije zavorni sistemi skrbijo za varnost v vseh situacijah: elektromagnetna delovna zavora, hidravlično podprti zavorni sistem, ki zmanjšuje hitrost sorazmerno s težo tovora, in zavorni sistem Linde, ki se samodejno aktivira ob sprostitvi stikala za vožnjo. Dodatno varnost zagotavljajo ploske linije šasije in zaokroženo voznikovo mesto ter samodejna poravnava volana Linde v položaj za vožnjo naravnost. Po izbiri lahko opremite komisionirni viličar še s sprednjimi lučmi LED in Linde BlueSpot™, ki s svetlobo opozarjajo na bližajoči se viličar.

 • Samodejno prilagajanje hitrosti v zavojih
 • Nizka hitrost, ko so vilice spuščene
 • Trije zavorni sistemi
 • Zaobljena oblika podvozja

Ergonomija

Široko in z obeh strani enostavno dostopno voznikovo mesto z zelo nizko stopnico vozniku omogoča kratke poti in manj naporno delo. Zaradi posebne konstrukcije škarjastega dvigala lahko obe paleti nalaga na primerni višini, kar mu ne povzroča bolečin v hrbtenici. Za dodatno mero učinkovitosti se krmiljenje dvižnega teleskopa in izbirnih elementov za upravljanje od zunaj nahaja na obeh straneh naslonjala sedeža. Voznikova kabina nudi upravljavcu številne možnosti, da viličar prilagodi po svojih željah, med drugim ima tudi številne odlagalne površine. Po višini sta nastavljiva tako intuitivni volan Linde kakor tudi naslonjalo sedeža. Naslonjalo sedeža ima tudi razklopni sedež. Ploščad z blaženjem zmanjšuje vibracije na neravnih tleh, protizdrsna gumijasta podlaga pa poveča varnost pri stanju.

 • Širok dostop z obeh strani
 • Nizka stopnica
 • Krmiljenje dvižnega teleskopa in gumbi za upravljanje od zunaj na obeh straneh
 • Po višini nastavljiv volan in naslonjalo sedeža
 • Zmanjšanje vibracij

Upravljanje

Model N20 C LX omogoča hitro in varno komisioniranje tudi zelo dolgega in težkega tovora. S 3-kW trifaznim motorjem hitro pospeši na končno hitrost. S polnilnikom Linde je polnjenje baterij povsem nezahtevno in nezamudno. Voznik lahko skrajša čase mirovanja tako, da v svojih premorih opravi vmesno polnjenje izbirne litij-ionske baterije. Večfunkcijski indikator vozniku stalno prikazuje trenutno stanje napolnjenosti komisionirnega viličarja. Intuitivni simboli krmiljenja na volanu na pregleden način prikazujejo funkcije najpomembnejših ukazov. Voznikova kabina ima še odlagalno površino na sprednji strani, držalo za pijačo in ščitnik za kolena, ki se lahko uporablja kot predal za dokumente.

 • Zmogljiv 3-kW trifazni motor
 • Volan z intuitivnim krmiljenjem
 • Polnilnik Linde
 • Pregleden večfunkcijski zaslon
 • Številne odlagalne možnosti

Servis

Komisionirni viličar N20 C LX s škarjastim dvigalom zahteva le malo vzdrževanja: prvič bo treba na servisni pregled šele po 1000 obratovalnih urah. Trifazna tehnologija ne potrebuje vzdrževanja, prav tako ni potrebno nastavljanje zavor. Serviser lahko vse servisne komponente enostavno doseže tako, da sname servisni pokrov. Ključne parametre odčita prek povezave prek vodila CAN na svojem prenosnem računalniku.

 • 1000 obratovalnih ur brez servisnega pregleda
 • Trifazna tehnologija brez vzdrževanja
 • Brez nastavljanja zavor
 • Dobra dostopnost vseh servisnih komponent
 • Povezava prek vodila CAN za serviserje

Videi in slike

Slika iz videoposnetka o seriji N20 C podjetja Linde Material Handling

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 C LX 2,0 (t) 700 (mm) 9 / 12 km/h 2675 / 2838 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Dvižno voznikovo mesto

Voznikovo ploščad je možno dvigniti na prvo ali drugo regalno etažo, da je omogočeno občasno komisioniranje tudi do višine 2,8 m.

Upravljavec voznega parka gleda v zaslon z opremo connect: programska oprema za upravljanje voznega parka

Upravljanje voznega parka

Z rešitvijo za upravljanje voznega parka connect:podjetja Linde je med drugim omogočeno spremljanje uporabe celotnega voznega parka, s čimer se optimizirata cikel koriščenja in servisiranja viličarjev.

Dva žarometa LED komisionirnega viličarja N20 C LX podjetja Linde Material Handling

Sprednje luči LED

Oba zmogljiva žarometa LED se nahajata na sprednjem delu viličarja. Odporna sta na vodo in prah.

Vzmetena ploščad

Posebna vzmetena konstrukcija zmanjšuje sunke zaradi neravnin na vozni poti.

Zaščitna rešetka za tovor komisionirnega viličarja N20 C LX podjetja Linde Material Handling

Zaščitna rešetka

Dodatno zaščito za voznika in tovor predstavlja zaščitna rešetka, ki jo lahko nastavljamo gleda na višino tovora.

BlueSpot na komisionirnem viličarju N20 C

Linde BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno potLinde BlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Litij-ionska tehnologija

Z inovativnimi litij-ionskimi baterijami Linde se viličarje znatno hitreje napolni oz. vmesno polni med delovanjem.

Gumbi na strani komisionirnega viličarja N20 C za upravljanje od zunaj

Gumbi za krmiljenje od zunaj

Na obeh straneh viličarja so dodatni gumbi. Z njimi voznik upravlja komisionirni viličar od zunaj in istočasno hodi ob strani.

Panoramsko sprednje ogledalo

Veliko ogledalo na sprednji strani viličarja omogoča dober pregled nad okolico in s tem izboljša varnost voznika, tovora in pešcev.

Menjava baterije s strani

Odstranjevanje baterije s strani prek valjčnih ležajev omogoča hitro menjavo v večizmenskem delu.

Zaslon prikazuje sunke v programski opremi za upravljanje voznega parka podjetja Linde Material Handling

Spremljanje nesreč

Senzor udarcev zabeleži sunke v primeru voznikove napake, neravnega vozišča ali neustreznega upravljanja viličarja. Z analiziranjem podatkov prek programske opreme za upravljanje voznega parkazberemo informacije o tem, kaj je privedlo do poškodbe in nesreče.

Upočasnjeno spuščanje

Če so vilice naložene, se hitrost spuščanja zmanjša. To zagotovi dodatno mero zaščite pred poškodbami tovora.

Naprave za nadzor dostopa podjetja Linde Material Handling

Nadzor dostopa

Nadzor dostopa prek sistema za upravljanje voznega parka connectzagotavlja, da viličarje uporabljajo samo pooblaščene osebe. Voznik se namreč mora pred začetkom vožnje prijaviti z vnosom kode PIN ali s kartico RFID.

Zahtevaj ponudbo