Delavci v skladišču delajo s komisionirnimi viličarji nove serije N20 podjetja Linde Material Handling.
Pravi pripomoček za ročno komisioniranje

Komisionirni viličarji nove serije N20

Zanesljiv pomočnik

Pri ročnem komisioniranju so skoncentrirani zaposleni ključnega pomena. Delovni potek je časovno intenziven, podjetja so pod vedno večjimi časovnimi pritiski, saj morajo biti dobavni roki čim krajši. Nezbranost v takšnih primerih pogosto pripelje do napak. To nas lahko stane veliko časa in zmanjša učinkovitost pretovarjanja. Če na primer napačen izdelek zaide med naročila, ga je potrebno zamenjati, kar ponovno porablja nepotrebne vire. Kdor si želi tekočih in učinkovitih potekov v intralogistiki, potrebuje zelo zbrane zaposlene.

Najpomembnejši delovni stroj delavcev v skladišču je komisionirni viličar. Za hiter materialni tok podjetje Linde Material Handling svoje komisionirne viličarje prilagaja individualnim potrebam upravljavcev. Nova serija N20 podjetja Linde Material Handling je bila koncipirana za pomoč delavcem. Vsi modeli namreč zmanjšujejo fizični napor in olajšajo komisioniranje. Tako med vožnjo vzmetena upravljalna ploščad uravnava sunke in vibracije. Tudi nalaganje palet je možno na udobni telesni višini. Za zaščito voznika in blaga je poskrbljeno z različnimi varnostnimi sistemi, ki upoštevajo posebne pogoje in situacije v skladišču.

Komisionirni viličarji predstavljajo veliko razbremenitev za delavce, zato je posledično število napak manjše in delo bolj učinkovito.

Več informacij o komisionirnih viličarjih serije N20

made_to_measure

Komisionirni viličarji: pregled modelov

Nizkodvižni komisionirni viličarji N20 B, N20-25, N20-25 HP podjetja Linde Material Handling so vsestransko uporabni v skladišču.

N20 B, N20-25, N20-25 HP

Nizkodvižni komisionirni viličarji so vsestransko uporabni v skladišču: hitro pospešijo do največje hitrosti 14 km/h (odvisno od tipa viličarja) in se ponašajo z nosilnostjo do 2,5 tone. Za neprekinjeni materialni tok skrbijo različni varnostni sistemi. Več informacij o novih komisionirnih viličarjih N20 B, N20-25, N20-25 HP.

Komisionirni viličarji z dvojnim dvigom N20 D, N20 D HP podjetja Linde Material Handling omogočajo nakladanje in prevažanje dveh palet hkrati na različnih višinah.

N20 D, N20 D HP

Zmogljivi komisionirni viličarji z dvojnim dvigom omogočajo nakladanje in prevažanje dveh palet hkrati na različnih višinah. Na takšen način lahko upravljavci občutljivo blago prevažajo ločeno od težkih izdelkov. Več informacij o novih komisionirnih viličarjih N20 D, N20 D HP.

Komisionirni viličar N16 Li podjetja Linde Material Handling prilagaja položaj vilic višini tovora.

N16 Li

Ta komisionirni viličar je pravi specialist na področju ergonomije. Odlikuje ga izbirna funkcija Autolift, ki prilagaja položaj vilic višini tovora. S tem je paleta vedno na optimalni višini. Več informacij o novem komisionirnem viličarju N16 Li.

Komisionirni viličar N20 LoL podjetja Linde Material Handling omogoča prevoz dveh palet hkrati.

N20 LoL

Zaradi dolgih nosilcev omogoča ta komisionirni viličar prevoz dveh palet hkrati. Eno paleto prevaža vertikalno in jo nato obrne za nakladanje. Več informacij o novem komisionirnem viličarju N20 LoL.

Komisionirni viličar serije N20 podjetja Linde Material Handling pri delu v skladišču

Učinkovitost materialnega toka

Hiter prevoz

Viličarji nove serije N20 podjetja Linde Material Handling omogočajo neprekinjen materialni tok, pri tem ko olajšajo cikel komisioniranja z več koraki. S svojim 3-kilovatnim trifaznim motorjem hitro dosežejo največjo hitrost, tako da hitro prevozijo tudi daljše razdalje v skladišču. Pri vožnji naravnost samodejna sredinska poravnava krmila zagotavlja krajše poti med komisionirnimi položaji. Volan Linde omogoča enoročno krmiljenje. Jasni simboli na volanu nazorno prikazujejo hupo ter ukaze za osnovni dvig in vožnjo. Intuitivno upravljanje znatno olajša delo tudi novim zaposlenim.

Vsi modeli serije N20 so po izbiri na voljo z litij-ionskimi baterijami. Tako jih lahko upravljavci med svojimi premori tudi delno napolnijo. To je zelo dobrodošla opcija v skladiščih z izmenskim delom, kjer ni zagotovljeno, da so viličarji zjutraj v celoti napolnjeni.

Komisionirni viličarji serije N20 podjetja Linde Material Handling zagotavljajo tudi enostavno delo na dveh nivojih.

Viličar po meri

Ko upravljavec pripelje do regala, enostavno sestopi z nizke stopnice in začne nalagati blago na palete. Glede na vrsto blaga in naročila so iz serije N20 primerni različni viličarji: z dolgimi vilicami je za komisioniranje dveh palet primeren model N20 LoL. Za prevoz občutljivega blaga je primeren dvojni komisionirni viličar, ki omogoča nalaganje na dveh nivojih, da se blago ne stisne. Komisionirni viličarji so s svojimi posebnimi značilnostmi zasnovani za posebne zahteve različnih panog. Podjetje Linde Material Handling poleg tega nenehno širi izbor dodatne opreme za vključitev v obstoječi vozni park.

Varnost v intenzivnem prometu

Elementi varnosti

Vse modele serije N20 se po izbiri lahko na sprednji strani viličarja opremi z žarometi LED, ki ne zaslepijo. To znatno izboljša vidljivost med temnimi vrstami regalov. Linde BlueSpot™dopolnjuje žaromete kot optični sistem zgodnjega opozarjanja. Pešci in drugi vozniki opazijo modro puščico na tleh in se lahko pravočasno umaknejo – tudi v glasnem skladiščnem okolju. Za poškodbe pri naletih ali trkih imajo modeli serije N20 na sprednji strani robusten jeklen odbijač. Slednji uravnava sunke in ščiti voznika, tovor in viličarja. Po želji se ga lahko opremi tudi z gumijasto oblogo.


Dober položaj za dober pregled nad okolico

Viličarji serije N20 imajo prav posebno zasnovo: voznikovo mesto je pred veliko baterijo, tako da voznik stoji čim bolj spredaj. Iz tega položaja ima boljši pregled nad okolico, viličar pa je tudi bolj okreten zaradi majhne medosne razdalje.

Odlična stabilnost

Pogosto je treba hitro do naslednje postaje v skladišču, hitro odpremiti blago. V naglici se zlahka zgodi, da se v zavoj prehitro zapelje in blago zdrsne s palet. V ta namen komisionirni viličarji serije N20 pri vožnji v zavoj samodejno upočasnijo. Da pa ne pride do prevrnitve, so vsi modeli serije N20 opremljeni še s stabilnim štiritočkovnim sistemom stika s tlemi. Posebno zmogljive izvedbe so primerne za posebno težke tovore in imajo pettočkovni stik s tlemi. Zaščita za tovor preprečuje, da bi blago zdrsnilo na voznika.

Ergonomija do zadnjega milimetra

Udobna vožnjo po skladišču

V številnih skladiščih z materialom tlaki niso ravni, zato je tudi vožnja s komisionirnim viličarjem nemirna. Zato so komisionirni viličarji nove serije N20 opremljeni z vzmeteno upravljalno ploščadjo, ki uravnava sunke in vibracije ter omogoča udobno vožnjo. Po želji lahko naslonjalo sedeža in volan nastavite glede na svojo telesno višino, na daljših vožnjah pa tudi poklopite sedež. Vse potrebne pripomočke lahko varno in priročno shrani v predale za shranjevanje na upravljalnem pultu. Na večfunkcijskem zaslonu (razen pri N20 B) je mogoče slediti barvnim simbolom za datum zadnjega servisnega pregleda, trenutno hitrost in stanje napolnjenosti baterije.

Funkcija Autolift modela N16 Li, komisionirnega viličarja serije N20 podjetja Linde Material Handling, samodejno spušča vilice glede na večanje tovora.

Autolift

Z vsakim dodatnim izdelkom na paleti se višina paketov poveča. N16 Li z izbirno funkcijo Autolift samodejno spušča vilice glede na višanje tovora. S tem ročno upravljanje dvigala ni potrebno in upravljavec nalaga na optimalni višini brez prekinitev.

Hiter pregled prednosti

Učinkovitost

Modeli serije N20 pospešujejo materialni tok. Pospešujejo poteke v različnih panogah, tako da delavce podpirajo pri delu in se brez težav vključijo v obstoječe vozne parke.

Varnost

Različni varnostni sistemi in sistemi pomoči so zasnovani tako, da do nesreč pravzaprav ne pride. Modeli nove serije N20 so opremljeni s številnimi asistenti, ki ščitijo voznika, blago in viličarja.

Ergonomija

Vsi sestavni deli komisionirnega viličarja N20 upravljavcem olajšajo delo, da ostanejo spočiti in zbrani. S tem se v veliki meri zmanjša število napak in poveča zmogljivost pretovarjanja.