Komisionirni viličarji N20 LoL

Praktičen komisionirni viličar za dve paleti

Ergonomsko komisioniranje dveh palet

Z dolgimi nosilci in dodatnimi dvižnimi vilicami omogoča N20 LoL podjetja Linde Material Handling nalaganje dveh palet na prijetni delovni višini v zgolj enem komisionirnem ciklu: sprva voznik napolni eno paleto na ergonomski višini in drugo pritrdi navpično na hrbtu vilic. Takoj ko je prva paleta polna, jo spusti na nosilec in prevaža pred vilicami. Nato spusti drugo paleto na vilice in začne naslednje naročilo, prav tako na višini, ki ne obremenjuje hrbtenice. Ker je voznikovo mesto pred baterijo, lahko upravljavec spremlja okolico med vožnjo in se pravočasno odzove na nevarne situacije. Upravljalna ploščad je v celoti vzmetena in voznika optimalno ščiti pred sunki in vibracijami med vožnjo. Robusten jekleni odbijač na sprednji strani komisionirnega viličarja zagotavlja boljšo zaščito okvirja in upravljalne ploščadi.

Lastnosti

Varnost

Komisionirni viličar v zavojih samodejno upočasnjuje in ojača zavorni učinek ob težjem tovoru. Krmiljenje dvižnega teleskopa je na zadnjem delu viličarja, da je zagotovljeno, da ima upravljavec tovor vedno na očeh, preden dvigne ali spusti vilice. Spuščanje na nosilce je regulirano, tako da je spuščanje tovora čim bolj mehko. Če viličar zazna nezasedeno voznikovo mesto oz. če je aktiviran gumb za nujne primere, se nemudoma zaustavi. Za še večjo varnost na hodnikih so izbirno na voljo sprednje luči LED in BlueSpot™. Energijsko varčne luči s svetlobo opozarjajo na bližajoče se vozilo. Ker je voznikovo mesto pred baterijo, ima voznik optimalen pregled nad okolico skladišča. Robusten jekleni blažilnik sunkov ščiti okvir in upravljalno ploščad viličarja.

 • Samodejno prilagajanje hitrosti v zavojih
 • Ojačan zavorni učinek pri težjem tovoru
 • Upočasnjeno spuščanje na vilice
 • Takojšnja zaustavitev pri nezasedenem voznikovem mestu

Ergonomija

Komisionirni viličar N20 LoL zagotavlja učinkovit materialni tok: po potrebi lahko upravljavec z izbirnim držalom palete v navpičnem položaju prevaža še drugo paleto in s tem opravi še eno naročilo. Po zaslugi konstrukcije dvižnega teleskopa dvigne palete z vilicami na želeno optimalno višino in se s tem razbremeni fizičnega napora. Obojestranski nizki dostop 13,7 cm omogoča enostavno vstopanje in izstopanje. Na kratkih razdaljah lahko upravljavec viličarja z obeh strani udobno krmili od zunaj prek izbirne funkcije. Med vožnjo vzmetena upravljalna ploščad blaži sunke in vibracije na volanu in na tleh. Po izbiri sta naslonjalo sedeža z razklopnim sedežem in volan nastavljiva po višini. Voznikovo mesto je poleg tega opremljeno še z odlagalno površino, držalom za pijačo in predalom za dokumente.

 • Nizek dostop z obeh strani
 • Krmiljenje načina za upravljanje v stoječem položaju z obeh strani
 • Vzmetena upravljalna ploščad

Upravljanje

N20 LoL s svojim 3-kW trifaznim motorjem hitro doseže največjo hitrost 12 km/h. Z izbirno litij-ionsko baterijo lahko voznik praktično izkoristi svoje premore za vmesno polnjenje. Nastavljiv volan Linde omogoča intuitivno upravljanje. Vse funkcije vozila je možno z jasno umeščenimi upravljalnimi elementi krmiliti tudi enoročno. Električna poravnava volana v položaj za vožnjo naravnost s senzorji na tleh omogoča zanesljivost na transportni poti. Osnovni dvig olajša transport prek klančin in neravnin.

 • Zmogljiv 3-kW trifazni motor
 • Litij-ionske baterije za učinkovito vmesno polnjenje (po izbiri)
 • Električna poravnava volana v položaj za vožnjo naravnost

Servis

Obseg vzdrževalnih del pri N20 LoL je s približno 1000 obratovalnimi urami brez servisnega pregleda zelo majhen. Trifazna tehnologija sploh ne potrebuje vzdrževanja. Podatke o vozilu serviser hitro in preprosto odčita prek vodila CAN. Dostop do vseh tehničnih komponent, ki potrebujejo vzdrževanje, je enostaven. Tudi pokrov baterije in motorja lahko serviser preprosto odpre. Vzmeteno voznikovo mesto je zaščiteno z robustnim jeklenim odbijačem in tako zmanjšuje poškodbe pri naletih.

 • 1000 obratovalnih ur brez servisnega pregleda
 • Trifazna tehnologija brez vzdrževanja
 • Povezava prek vodila CAN
 • Enostavno dostopne servisne komponente

Videi in slike

Nova serija Linde N20

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 LoL 0,8 / 0,8/1,2 / 2,0 (t) 750 (mm) 10 / 12 km/h 3097 / 3169 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Komisionirni viličarji N20 podjetja Linde Material Handling s sprednjo lučjo LED

Sprednja luč LED

Zmogljiv žaromet se nahaja na sprednjem delu viličarja. Je odporen na vodo in prah.

Vilice komisionirnih viličarjev N20 podjetja Linde Material Handling v profilu

Upočasnjeno spuščanje

Če so vilice naložene, se hitrost spuščanja zmanjša. To zagotovi dodatno mero zaščite pred poškodbami tovora.

Zaščitna rešetka za tovor za komisionirne viličarje N20 podjetja Linde Material Handling

Zaščitna rešetka

Dodatno zaščito za voznika in tovor predstavlja zaščitna rešetka, ki jo lahko nastavljamo gleda na višino tovora.

BlueSpot™ podjetja Linde Material Handling za komisionirne viličarje N20

Linde BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno pot Linde BlueSpot™ poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Komisionirni viličarji N20 podjetja Linde Material Handling z litij-ionsko baterijo

Litij-ionska baterija

Z inovativnimi litij-ionskimi baterijami Linde se viličarji znatno hitreje napolnijo oz. vmesno polnijo med delovanjem. S tem se poveča njihova razpoložljivost.

Gumbi za krmiljenje od zunaj na komisionirnem viličarju N20 podjetja Linde Material Handling

Gumbi za krmiljenje od zunaj

Na obeh straneh viličarja so na dvižnem teleskopu pritisni gumbi. Z njimi voznik upravlja komisionirni viličar od zunaj in istočasno hodi ob strani.

Odstranjevanje baterije s strani pri komisionirnem viličarju N20 podjetja Linde Material Handling

Menjava baterije s strani

Odstranjevanje baterije s strani prek valjčnih ležajev omogoča hitro menjavo v večizmenskem delu.

Odbijač za komisionirne viličarje N20 podjetja Linde Material Handling

Odbijač

Odbijač ublaži sunke v primeru naleta in tako zaščiti voznika, viličarja in tudi ostalo infrastrukturo, kot so npr. regali.

Beleženje senzorjev udarcev v programski opreme za upravljanje voznega parka Linde connect

Spremljanje nesreč

Senzor udarcev zabeleži sunke v primeru voznikove napake, neravne podlage ali neustreznega upravljanja viličarja. Z analiziranjem podatkov prek programske opreme za upravljanje voznega parka zberemo informacije o tem, kaj je privedlo do poškodbe in nesreče.

Nadzor dostopa za komisionirne viličarje N20 podjetja Linde Material Handling

Nadzor dostopa

Nadzor dostopa prek sistema za upravljanje voznega parka connect zagotavlja, da viličarje uporabljajo samo pooblaščene osebe. Voznik se namreč mora pred začetkom vožnje prijaviti z vnosom kode PIN ali s kartico RFID.

Držalo palet za komisionirne viličarje N20 podjetja Linde Material Handling

Držalo palete

Držalo je montirano na zaščiti za tovor in omogoča varen navpični prevoz dodatne palete, med tem ko upravljavec naklada prvo paleto.

Zahtevaj ponudbo