Komisionirni viličarji N16 Li

Okreten pomočnik za komisioniranje

Ergonomsko komisioniranje na paleti

Komisionirni viličar N16 Li podjetja Linde Material Handling omogoča posebno visoko zmogljivost pretovarjanja: ker je voznikovo mesto pred baterijo, ima upravljavec dober pregled nad okolico skladišča. Zaradi majhnega obračalnega kroga viličar tudi v tesnih hodnikih hitro zmanevrira v želeni položaj. S pomočjo dvigala se lahko vilice za nakladanje dvignejo do ergonomske višine 790 mm. Viličar z izbirno funkcijo Autolift samodejno spušča vilice glede na naraščanje višine tovora. S tem ročno upravljanje dviga ni potrebno in upravljavec dela na optimalni višini brez prekinitev. Celotno voznikovo mesto je vzmeteno in blaži sunke in vibracije med vožnjo.

Lastnosti

Varnost

Komisionirni viličar N16 Li ima tridelni zavorni sistemi, ki se prilagaja okolici in teži tovora: elektromagnetna delovna zavora je povezana z budnikom in gumbom za ustavitev v sili. Hidravlično podprta zavora ojača zavorni učinek ob naraščanju teže tovora. Poleg tega viličar samodejno zavira, ko je sproščeno pogonsko krmiljenje. Pri vožnji skozi zavoje N16 Li zmanjša hitrost, da zavaruje voznika in blago. Izbirna zaščita za tovor dodatno stabilizira tovor in voznika dobro varuje. Servovolan s samodejno poravnavo od upravljavca zahteva samo še minimalno sukanje in s tem zmanjša njegovo premikanje na voznikovem mestu. Dodatne možnosti, kot so sprednja luč LED in Linde BlueSpotTM, povečajo varnost v skladišču.

 • Tridelni zavorni sistem
 • Varnostno stikalo in gumb za ustavitev v sili
 • Zmanjšanje hitrosti pri vožnji v zavoje
 • Volan s samodejno poravnavo

Ergonomija

Voznikovo mesto z nizko stopnico na višini 13,7 cm omogoča udobno vstopanje in izstopanje. Vse linije so zaobljene, številni predali in držala pa nudijo dovolj prostora za shranjevanje potrebne opreme. Zaradi dviga vilic upravljavec dela na višini, ki razbremeni hrbtenico. Izbirno se lahko dobavi s funkcijo Autolift, ki samodejno prilagaja višino vilic nakladalni višini. Na kratkih poteh upravljavec viličar lahko krmili od zunaj. Po želji sta po višini nastavljiva tako intuitivni volan Linde kot tudi naslonjalo sedeža z razklopnim sedežem. Upravljalna ploščad je v celoti vzmetena in zmanjšuje sunke in vibracije med vožnjo. Novinci se bodo s pomočjo jasnih simbolov na krmilnih elementih hitro uvedli v delo.

 • Nizek dostop
 • Zaobljene linije
 • Predali in držala za opremo
 • Krmiljenje od zunaj
 • Intuitivni volan Linde
 • Vzmetena upravljalna ploščad

Upravljanje

S 3-kilovatnim trifaznim motorjem N16 Li hitro pospeši na največjo hitrost 12 km/h. Zaradi štiritočkovnega stika s tlemi je izredno stabilen. Osnovni dvig olajša transport prek klančin in neravnin. Voznik lahko skrajša čase mirovanja tako, da v svojih premorih opravi vmesno polnjenje izbirne litij-ionske baterije. Pri tem spremlja večfunkcijski indikator, ki stalno prikazuje aktualno stanje napolnjenosti komisionirnega viličarja. Intuitivni simboli krmiljenja na volanu na pregleden način prikazujejo funkcije najpomembnejših ukazov. Izbirna funkcija Autolift odpravi nepotrebno premikanje, saj se vilice samodejno dvigajo in spuščajo.

 • Zmogljiv 3-kW trifazni motor
 • Štiri stične točke na tleh
 • Osnovni dvig za vožnjo prek klančin
 • Litij-ionska baterija
 • Pregleden večfunkcijski indikator

Servis

Model N16 Li potrebuje le malo vzdrževanja: prvič bo treba na servisni pregled šele po 1000 obratovalnih urah. Trifazna tehnologija ne potrebuje vzdrževanja, prav tako ni potrebno nastavljanje zavor. Serviser lahko vse servisne komponente enostavno doseže tako, da sname servisni pokrov. Ključne parametre odčita prek povezave prek vodila CAN na svojem prenosnem računalniku. Vzmeteno voznikovo mesto je zaščiteno z robustnim jeklenim odbijačem in tako zmanjšuje poškodbe pri naletih.

 • 1000 obratovalnih ur brez servisnega pregleda
 • Trifazna tehnologija brez vzdrževanja
 • Brez nastavljanja zavor
 • Povezava prek vodila CAN
 • Robusten jeklen odbijač spredaj

Videi in slike

Nova serija Linde N20

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N16 Li 0,8 / 1,6 (t) 550 (mm) 10 / 12 km/h 2380 / 2450 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Nadzorna plošča programske opreme za upravljanje voznega parka Linde connect podjetja Linde Material Handling

Upravljanje voznega parka

Rešitev za upravljanje voznega parka Linde connect med drugim omogoča spremljanje uporabe celotnega voznega parka, s čimer je možno optimizirati cikel koriščenja in servisiranja viličarjev.

Komisionirni viličarji N20 podjetja Linde Material Handling s sprednjo lučjo LED

Sprednja luč LED

Močan žaromet LED se nahaja na sprednjem delu viličarja. Je odporen na vodo in prah.

Zaščitna rešetka za tovor za komisionirne viličarje N20 podjetja Linde Material Handling

Zaščitna rešetka

Dodatno zaščito za voznika in tovor predstavlja zaščitna rešetka, ki jo lahko nastavljamo gleda na višino tovora.

BlueSpot™ podjetja Linde Material Handling za komisionirne viličarje N20

Linde BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno pot Linde BlueSpot™ poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Komisionirni viličarji N20 podjetja Linde Material Handling z litij-ionsko baterijo

Litij-ionska tehnologija

Zaradi inovativne litij-ionske tehnologije so baterije pri sobni temperaturi že po 1,1 h popolnoma napolnjene.

Gumbi za krmiljenje od zunaj na komisionirnem viličarju N20 podjetja Linde Material Handling

Gumbi za krmiljenje od zunaj

Na obeh straneh viličarja so na dvižnem teleskopu pritisni gumbi. Z njimi voznik upravlja komisionirni viličar od zunaj in istočasno hodi ob strani.

Odstranjevanje baterije s strani pri komisionirnem viličarju N20 podjetja Linde Material Handling

Menjava baterije s strani

Odstranjevanje baterije s strani prek valjčnih ležajev in ergonomska ročica pripomorejo k hitri menjavi prav v večizmenskem delu.

Odbijač za komisionirne viličarje N20 podjetja Linde Material Handling

Odbijač

Odbijač ublaži sunke v primeru naleta in tako zaščiti voznika, viličarja in tudi ostalo infrastrukturo, kot so npr. regali.

Beleženje senzorjev udarcev v programski opreme za upravljanje voznega parka Linde connect

Spremljanje nesreč

Senzor udarcev zabeleži sunke v primeru voznikove napake, neravnega vozišča ali neustreznega upravljanja viličarja. Z analiziranjem podatkov prek programske opreme za upravljanje voznega parka zberemo informacije o tem, kaj je privedlo do poškodbe in nesreče.

Nadzor dostopa za komisionirne viličarje N20 podjetja Linde Material Handling

Nadzor dostopa

Nadzor dostopa prek sistema za upravljanje voznega parka connect zagotavlja, da viličarje uporabljajo samo pooblaščene osebe. Voznik se namreč mora pred začetkom vožnje prijaviti z vnosom kode PIN ali s kartico RFID.

Zahtevaj ponudbo