Komisionirni viličarji N20 D, N20 D HP

Zmogljiv komisionirni viličar z dvojnim dvigom

Komisioniranje in transportiranje v dveh nivojih

Komisionirni viličarji z dvojnim dvigom N20 D in N20 D HP omogočajo istočasno nalaganje in transportiranje dveh palet. Z ergonomsko oblikovanim dvigalom lahko upravljavec na sebi primerni višini brez obremenitve hrbtenice komisionira tudi težak tovor. Ločeni nivoji omogočajo natovarjanje in transportiranje težkega in na pritisk občutljivega blaga. Posebno zmogljiva različica N20 D HP ima dodatno pettočkovni stik s tlemi za vzdrževanje ravnotežja in tako tudi pri največji hitrosti 12 km/h zagotavlja visoko stabilnost. Upravljalna ploščad je pri vseh viličarjih povsem vzmetena in zmanjšuje sunke med vožnjo.

Lastnosti

Varnost

Da bi preprečili nevarnosti med vožnjo, so vsi robovi robustne jeklene šasije zaobljeni. Hitrost se samodejno zmanjša pri vožnji v zavoje. Na sprednji strani viličarja je jeklen blažilnik sunkov, ki ga je po želji mogoče dopolniti z gumijasto oblogo. Voznik ima vedno dober pregled nad okolico skladišča, saj je baterija za upravljalnim pultom. Izbirne luči LED in Linde BlueSpot™ s svetlobo opozarjajo na bližajoči se viličar. Volan Linde ščiti voznikove dlani in se samodejno poravna v položaj za vožnjo naravnost. Za krmiljenje ga je potrebno le nekoliko premakniti, lahko tudi z eno roko. Ob spuščanju tovora se vilice samodejno zaustavijo 30 cm nad tlemi, preostanek je treba spustiti preko upravljalne ploščadi. Tako ne pride do situacije, da bi upravljavec pomotoma pod vilice podstavil nogo.

 • Zaobljeni robovi
 • Samodejno zmanjšanje hitrosti v zavojih
 • Jekleni in gumijasti blažilnik sunkov
 • Samodejna poravnava za vožnjo naravnost
 • Zaustavitev pri spuščanju vilic

Ergonomija

NIzkodvižni komisionirni viličarji imajo nizko stopnico 13,7 cm od tal, kar olajša pogosto vstopanje in izstopanje. Prav tako se ponašajo s širokim in v črki U oblikovanim voznikovim mestom, dostopnim z obeh strani. Na kratkih razdaljah upravljavec viličar upravlja od zunaj, kjer lahko nastavi tudi osnovni dvig. Pri vzvratni vožnji ali pri vstopanju dodaten ročaj na naslonjalu sedeža poskrbi za optimalen oprijem. Po želji sta tako volan Linde kot tudi naslonjalo sedeža z razklopnim sedežem po višini nastavljiva. Celotna ploščad je vzmetena in zmanjšuje vibracije in sunke.

 • Nizek in širok dostop
 • Obojestransko krmiljenje od zunaj
 • Dodaten ročaj na naslonjalu sedeža
 • Vzmetena ploščad

Upravljanje

Glede na način vožnje 3-kW trifazni motor hitro doseže svojo končno hitrost 12 km/h. Z ergonomskim dvigalom lahko upravljavec istočasno naloži dve paleti in na pritisk občutljivo blago prevaža ločeno. Posebnost je inovativni volan Linde, ki omogoča intuitivno upravljanje in enostavno krmiljenje. Pri vožnji naravnost samodejna sredinska poravnava krmila zagotavlja krajše poti med komisionirnimi položaji. Osnovni dvig olajša transport prek klančin in neravnin. Večfunkcijski indikator vozniku stalno prikazuje trenutno stanje viličarja. Za optimalnejše polnjenje (tudi med premori) so izbirno na voljo litij-ionske baterije. Številne odlagalne površine in predali za shranjevanje vozniku omogočajo, da ima v vseh položajih potrebno dokumentacijo na dosegu roke.

 • Zmogljiv 3-kW trifazni motor
 • Intuitivni volan Linde z udobnim servovolanom
 • Osnovni dvig za enostavnejšo vožnjo prek klančin
 • Pregleden večfunkcijski zaslon
 • Številne odlagalne možnosti
 • Ergonomsko dvigalo omogoča prevoz dveh palet hkrati

Servis

Sestavni deli podjetja Linde Material Handling zahtevajo zelo malo vzdrževanja. Trifazna tehnologija ne potrebuje vzdrževanja, prav tako ni potrebno nastavljanje zavor. Servisni pregled se opravi šele po 1000 obratovalnih urah. Pri tem ima serviser prosti dostop do vseh glavnih delov in lahko preprosto odpre okrov motorja. Kabelski snopi in kabli so pregledno razporejeni. Podatke o viličarju in sporočila o izpadih ter napakah je mogoče odčitati prek vodila CAN na prenosnem računalniku.

 • Trifazna tehnologija brez vzdrževanja
 • Nastavljanje zavor ni potrebno
 • 1000 obratovalnih ur brez servisnega pregleda
 • Hitro diagnosticiranje prek vodila CAN

Videi in slike

Nova serija Linde N20

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 D 1,2 / 0,8/1,2 / 2,0 (t) 1924 (mm) 10 / 12 km/h 2445 / 2515 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
N20 D HP 1,2 / 0,8/1,2 / 2,0 (t) 1924 (mm) 10 / 12 km/h 2445 / 2515 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Nadzorna plošča programske opreme za upravljanje voznega parka Linde connect podjetja Linde Material Handling

Upravljanje voznega parka

Rešitev za upravljanje voznega parka Linde connect med drugim omogoča spremljanje uporabe celotnega voznega parka, s čimer je možno optimizirati cikel koriščenja in servisiranja viličarjev.

Komisionirni viličarji N20 podjetja Linde Material Handling s sprednjo lučjo LED

Sprednja luč LED

Močan žaromet LED se nahaja na sprednjem delu viličarja. Je odporen na vodo in prah.

Zaščitna rešetka za tovor za komisionirne viličarje N20 podjetja Linde Material Handling

Zaščitna rešetka

Dodatno zaščito za voznika in tovor predstavlja zaščitna rešetka, ki jo lahko nastavljamo gleda na višino tovora.

BlueSpot™ podjetja Linde Material Handling za komisionirne viličarje N20

Linde BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno pot Linde BlueSpot™ poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Komisionirni viličarji N20 podjetja Linde Material Handling z litij-ionsko baterijo

Litij-ionska tehnologija

Zaradi inovativne litij-ionske tehnologije so baterije pri sobni temperaturi že po 1,1 h popolnoma napolnjene.

Gumbi za krmiljenje od zunaj na komisionirnem viličarju N20 podjetja Linde Material Handling

Gumbi za krmiljenje od zunaj

Na obeh straneh viličarja so na dvižnem teleskopu pritisni gumbi. Z njimi voznik upravlja komisionirni viličar od zunaj in istočasno hodi ob strani.

Odstranjevanje baterije s strani pri komisionirnem viličarju N20 podjetja Linde Material Handling

Menjava baterije s strani

Odstranjevanje baterije s strani prek valjčnih ležajev omogoča hitro menjavo v večizmenskem delu.

Odbijač za komisionirne viličarje N20 podjetja Linde Material Handling

Odbijač

Odbijač ublaži sunke v primeru naleta in tako zaščiti voznika, viličarja in tudi ostalo infrastrukturo, kot so npr. regali.

Beleženje senzorjev udarcev v programski opreme za upravljanje voznega parka Linde connect

Spremljanje nesreč

Senzor udarcev zabeleži sunke v primeru voznikove napake, neravnega vozišča ali neustreznega upravljanja viličarja. Z analiziranjem podatkov prek programske opreme za upravljanje voznega parka zberemo informacije o tem, kaj je privedlo do poškodbe in nesreče.

Nadzor dostopa za komisionirne viličarje N20 podjetja Linde Material Handling

Nadzor dostopa

Nadzor dostopa prek sistema za upravljanje voznega parka connect zagotavlja, da viličarje uporabljajo samo pooblaščene osebe. Voznik se namreč mora pred začetkom vožnje prijaviti z vnosom kode PIN ali s kartico RFID.

Zahtevaj ponudbo