• 0 - 1600 (kg)
 • 0 - 11455 (mm)

Avtomatizirani viličarji R-MATIC

Samodejni natančni dvigovalec

Učinkovito in natančno upravljanje na velikih višinah

Avtonomni regalni viličar R-MATIC transportira in pretovarja blago, težko do 1600 kg, na višino več kot 11 metrov. Zaradi različnih dvižnih teleskopov je primeren predvsem za pretovarjanje na srednjih do velikih višinah, vendar tudi za oskrbo delovnih mest, za skladišča ali transport materiala. R-MATIC z inovativno 3D kamero prepozna prostor za blago v regalu in odprtine palet. S prilagajanjem vilic lahko natančno pretovarja tovor. Geonavigacija viličarja ne potrebuje dodatne infrastrukture in deluje varno in učinkovito z osebami, neavtonomnimi viličarji ali tekočimi trakovi in pakirnimi postajami. Način Dual Mode omogoča tudi ročno upravljanje viličarja R-MATIC.

Lastnosti

Varnost

Poleg visokega varnostnega standarda viličarjev Linde je R-MATIC opremljen tudi s pametnim varnostnim sistemom za avtonomno uporabo. Viličar prepoznava svojo okolico s pomočjo tipal. Če sistem 2D Curtain Laser zazna oviro, viličar zmanjša hitrost, v nujnem primeru pa se ustavi. Avtonomni regalni viličar uporablja inovativno 3D kamero in laser za zaznavanje odprtin palet in prepoznavanje tovorov za natančno pretovarjanje na velikih višinah. Poleg tega pa asistenčni sistem Dynamic Mast Control (DMC) izravnava premike dvižnega teleskopa s ciljno usmerjenimi premiki v nasprotni smeri.

 • Pametni varnostni sistem
 • Tipala za prepoznavanje okolice
 • Samodejno prilagajanje hitrosti
 • Inovativna 3D kamera za prepoznavanje tovorov
 • Dynamic Mast Control (DMC)
 • 2D Curtain Laser

Upravljanje

Geonavigacija viličarja ne potrebuje dodatne infrastrukture. 3D kamera omogoča natančno in učinkovito pretovarjanje tovorov tudi na dvižnih višinah nad 11 metrov. Zato je viličar primeren predvsem za avtonomno pretovarjanje palet na srednjih do velikih dvižnih višinah in za oskrbo delovnih mest s potrebnimi deli ali blagom. Izbirno je na voljo tudi možnost identifikacije tovorov s črtnimi kodami ali čitalniki RFID. Po potrebi lahko R-MATIC odčitane podatke uvozi v sisteme ERP in sisteme za upravljanje skladišč.

 • Navigacija brez dodatne infrastrukture
 • Dvižne višine nad 11 metrov
 • 3D kamera za natančno pretovarjanje
 • Pretovarjanje in transport blaga
 • Povezava z IT-sistemi.

Servis

Geonavigacija brez dodatne infrastrukture omogoča zelo preprosto, hitro in gladko integracijo viličarja R-MATIC v intralogistične postopke. Zato je zelo prilagodljivo tudi prilagajanje in skaliranje sistema. V primeru vzdrževalnih del je podatke o viličarju R-MATIC mogoče odčitati in analizirati s prenosnim računalnikom. Poleg tega so vsi elektronski deli, ki potrebujejo vzdrževanje, lahko dostopni. Podjetje Linde je razvilo tudi trifazno tehnologijo, ki ne potrebuje vzdrževanja in skrbi za nemoteno delo.

 • Preprosta in hitra vpeljava
 • Prilagodljivo prilagajanje in skaliranje
 • Elektronska analiza podatkov
 • Lahko dostopni deli, ki potrebujejo vzdrževanja

Videi in slike

Viličarji R-MATIC v uporabi
Novi avtonomni regalni viličar R-MATIC
Avtonomni regalni viličar R-MATIC Linde vozi po skladišču.
Cela vrsta regalnih viličarjev R-MATIC Linde s sistemom BlueSpot
Avtonomni regalni viličar Linde pri odlaganju blaga
Avtomatizirani viličarji Linde v vrsti
Viličarji R-MATIC v uporabi
Novi avtonomni regalni viličar R-MATIC
Avtonomni regalni viličar R-MATIC Linde vozi po skladišču.
Cela vrsta regalnih viličarjev R-MATIC Linde s sistemom BlueSpot
Avtonomni regalni viličar Linde pri odlaganju blaga
Avtomatizirani viličarji Linde v vrsti

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Turning radius Travel speed, with/without load
R-MATIC 1,6 (t) 8255 (mm) 48 / 560/620 [48/804] (V)/(Ah) o. kWh 1812 (mm) 14/14 (2,5/0,8) km/h

Dodatna oprema

Dvižni teleskopi Triplex

Za viličar R-MATIC so na voljo različni dvižni teleskopi Triplex za dvižne višine 6,85–11,30 metra.

Čitalnik črtnih kod

Na viličar je mogoče namestiti čitalnik črtnih kod, s katerim je mogoče identificirati blago in po potrebi podatke prenesti neposredno v sistem za upravljanje blaga.

BlueSpot

Opozorilna oprema za vozno pot Linde BlueSpot™ poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Opozorilne luči

Izbirno so na voljo opozorilne luči, ki projicirajo jasno vidne rdeče ali modre svetlobne črte na tla ob strani viličarja ali za njim.

Tipala za zaznavanje previsa tovora

Izbirna tipala za zaznavanje previsa tovora zaznajo, ali je blago zdrsnilo na stran palete, in se odzovejo po vnaprej določenih pravilih. Viličar se ustavi ali pa zadevno paleto odpelje na določeno odlagalno mesto.

Varnostne letve

Če je paleta širša od 900 mm, mora biti na roki dvigala nameščena varnostna letev, ki ustavi viličar, če se paleta nagne pri vožnji skozi zavoje.

Zelo glasen opozorilni zvok

Za zelo glasna delovna okolja je izbirno na voljo zelo glasen opozorilni zvok.

Zahtevaj ponudbo