Avtomatizirani viličarji L-MATIC HD

Zmogljivi dvigalnik palet

Popoln za težke tovore in velike dvižne višine

L-MATIC HD je avtomatizirani visokodvižni viličar podjetja Linde Material Handling. Še posebej primeren je za pretovarjanje evropalet tipa 1 in 3 v skladiščih s širokimi hodniki. 1,6-tonski L-MATIC HD lahko dvigne tovor, težek do 1600 kilogramov. 2,0-tonski model L-MATIC HD je posebej izdelan za stranke, ki pretovarjajo tovore do 2000 kilogramov. Oba modela transportirata in skladiščita blago do dvižne višine štiri metre. Vzajemno delovanje zmogljive strojne opreme in pametne programske opreme nudi velike prednosti. Programska oprema za 3D kamero, ki je bila razvita posebej za Linde, zagotavlja edinstveno prepoznavanje tovorov in okolice. Med drugim omogoča občutno krajše cikle pretovarjanja. Poleg tega lahko uporabniki uporabljajo L-MATIC HD tudi za pretovarjanje v ozkih hodnikih. Vključitev v obstoječe intralogistične rešitve poteka brez težav zaradi pametne geonavigacije, ki ne potrebuje dodatne infrastrukture. Zaradi povezave samodejnih polnilnic (izbirno) je L-MATIC HD še posebej primeren za rešitve pri neprekinjenem delovanju (24/7). Celovit varnostni koncept zagotavlja zanesljivo zaščito upravljavcev, tovorov, viličarjev in okolice.

Lastnosti

Varnost

Viličar Linde L-MATIC HD ima širok nabor varnostne opreme, ki temelji na tipalih. Laserski bralniki na sprednji in zadnji strani ter izbirno ob strani nadzirajo celotno delovno okolje. Takoj ko L-MATIC HD zazna osebe, druge viličarje ali ovire, prilagodi hitrost ali se ustavi. Poleg tega so osebe, ki se nahajajo v varnostnem območju viličarja, opozorjene tako zvočno kot vizualno. Izbirna 2D-laserska zavesa viličarju omogoča, da zazna tudi predmete na višini, kot so tovori, ki molijo preko roba polic, ali padajoči predmeti.

 • Neprekinjeno spremljanje delovnega okolja
 • Pasivni in aktivni varnostni sistemi
 • Pametna varnostna oprema, ki temelji na tipalih, z laserji in kamerami
 • Samodejno prilagajanje hitrosti in izogibanje trkom
 • Zvočni in vizualni varnostni sistemi

Upravljanje

L-MATIC HD je zasnovan za izjemno preprosto upravljanje in nemoteno vključitev v sodobna intralogistična okolja. Upravljavec vnaša podatke prek zaslona na dotik z intuitivnim uporabniškim vmesnikom. Programska oprema za krmiljenje prevzame vodenje po poti, predajo naročil in upravljanje z energijo ter omogoča hitro povezavo s sistemi za upravljanje skladišč in sistemi ERP. Pametno zaznavanje tovora s senzorji za zaznavanje palet skrbi za varno pretovarjanje tudi pri največji obremenitvi. Inovativna geonavigacija Linde, ki ne potrebuje infrastrukture, omogoča hitro vključitev vseh viličarjev MATIC v obstoječa delovna okolja in njihovo prilagoditev spreminjajočim se nalogam. Intuitivno premično krmilo omogoča nemoteno preklapljanje med ročnim in avtomatiziranim upravljanjem.

 • Zaslon na dotik s preprostim uporabniškim vmesnikom
 • Zaznavanje tovora za varnejše upravljanje
 • Pametno krmiljenje poti in upravljanje naročil
 • Vmesnik za sisteme za upravljanje skladišč in sisteme ERP
 • Natančno krmiljenje in nadzor gibanja palet
 • Prehod na ročno upravljanje je mogoč kadar koli

Servis

K učinkovitosti delovanja viličarja Linde L-MATIC HD odločilno prispeva tudi učinkovitost servisiranja. Avtomatizirani visokodvižni viličar je zasnovan za neprekinjeno delovanje. Elektronski diagnostični sistem skupaj s programsko opremo za predvidevanje urnika vzdrževanja uporabnikom zagotavlja optimalno razpoložljivost. Vse elektronske in mehanske komponente so preprosto dostopne. Pogon in izbirni sodobni energetski sistem, ki temelji na litij-ionskih baterijah, imata dolgo življenjsko dobo in skoraj ne potrebujeta vzdrževanja.

 • Digitalno diagnostično orodje
 • Predvidljiv urnik vzdrževanja
 • Energetski in pogonski sistem, ki ne potrebujeta vzdrževanja

Videi in slike

Avtomatizirani visokodvižni viličar L-MATIC HD podjetja Linde Material Handling med delom v skladišču

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Turning radius Travel speed, with/without load

Dodatna oprema

Čitalnik črtnih kod

Na viličar je mogoče priklopiti čitalnik črtnih kod 1D/2D, s katerim je mogoče prebrati podatke o tovoru in jih prenesti neposredno v sistem za upravljanje skladišč.

Linde BlueSpot™

Zmogljive luči LED sistema Linde BlueSpot™ sodelavce opozarjajo na približujoče se avtomatizirane viličarje na prijeten, a učinkovit način: brez glasnih zvokov, brez strahu, brez tveganja.

Pozicioniranje tovora

Visokodvižni viličar L-MATIC HD je izbirno mogoče opremiti s sistemom tipal za nadziranje položaja palete.

Stranski varnostni bralnik

Stranske odbijače je mogoče zamenjati z varnostnimi bralniki, ki zaznajo ovire ob viličarju.

Zahtevaj ponudbo