• 0 - 1.600
 • 0 - 3.500

Avtomatizirani viličarji L-MATIC HD/HD k

Avtonomni paletni viličar

Popoln za težke tovore in velike dvižne višine

Avtomatizirani visokodvižni viličar L-MATIC HD je idealen za pretovarjanje evropalet in industrijskih palet v skladiščih s širokimi hodniki ter kot dovozni viličar v ozkih hodnikih. Na voljo sta dva modela: L-MATIC HD in L-MATIC HD k. Oba modela lahko dvigneta tovore do 1.600 kilogramov in dosežeta dvižno višino do 3,5 metra. Kombinacija zmogljive strojne opreme in pametne programske opreme zagotavlja velike prednosti. Obsežna senzorska tehnologija za zaznavanje tovora in okolja zagotavlja odlično zanesljivost. Različne metode lokalizacije zagotavljajo, da je viličarje mogoče optimalno prilagoditi postopkom na kraju samem. Celovit varnostni koncept ščiti tovor, viličarje in okolico. Oba viličarja sta na voljo s svinčevimi in litij-ionskimi baterijami. Zasnovana sta za neprekinjeno delovanje ter samodejno poiščeta polnilno postajo, ko je baterijo potrebno napolniti.

Lastnosti

Varnost

Linde L-MATIC HD in L-MATIC HD k se ponašata s celovitim varnostnim paketom, ki temelji na senzorjih in ščiti ljudi, viličarje, transportirano blago in okolico. Laserski skenerji spremljajo delovno okolje, da pravočasno prepoznajo ovire in druge viličarje. Če zaznajo oviro, viličar zmanjša hitrost ali se ustavi. Nadzorna območja skenerjev se samodejno prilagajajo hitrosti vožnje in polmeru zavoja. To viličarjem omogoča delo v izjemno ozkih prostorih. 2D-laserska zavesa zaznava predmete na višini, kot so tovori, ki molijo prek roba polic, ali padajoči predmeti. Varnostne funkcije zaokrožujejo zvočni in vizualni opozorilni signali za pešce in druge viličarje.

 • Celovit varnostni paket
 • Nadzor delovnega okolja v vseh smereh
 • Pametna varnostna oprema z laserskimi skenerji
 • Samodejno prilagajanje hitrosti in izogibanje trkom
 • Zvočni in vizualni opozorilni sistemi

Upravljanje

L-MATIC HD in L-MATIC HD k sta zasnovana za izjemno preprosto upravljanje in brezhibno integracijo v sodobna intralogistična okolja. Vnosi potekajo prek intuitivnega zaslona na dotik, ki prikazuje tudi pomembne informacije, kot so stanje viličarja, baterije in sistema. L-MATIC HD k za lokalizacijo uporablja prednameščene laserske reflektorje. L-MATIC HD uporablja navigacijo SLAM, ki ne potrebuje dodatne infrastrukture. Programska oprema za krmiljenje prevzame vodenje po poti, predajo naročil in upravljanje z energijo ter omogoča hitro povezavo s sistemi za upravljanje skladišč in sistemi ERP. Zaznavanje palet s senzorji skrbi za varno pretovarjanje tudi pri največji obremenitvi. Uporabniku prijazna programska oprema za zagon omogoča, da se viličarji hitro vključijo v obstoječa delovna okolja in prilagodijo spreminjajočim se nalogam. Dvojni način omogoča enostavno preklapljanje med samodejnim in ročnim delovanjem.

 • Intuitivni zaslon na dotik s preprostim uporabniškim vmesnikom
 • Zaznavanje palet za natančno pretovarjanje
 • Pametno krmiljenje poti in upravljanje naročil
 • Vmesnik za povezavo s sistemi WMS in ERP
 • Prehod na ročno upravljanje je mogoč

Servis

L-MATIC HD in L-MATIC HD k temeljita na preizkušenih serijskih viličarjih Linde. Zato zagotavljata visoko raven zanesljivosti, ki jo uporabniki pričakujejo od viličarjev Linde. Gosta servisna mreža Linde vedno zagotavlja hitro vzdrževanje in popravila. Vse elektronske in mehanske komponente so preprosto dostopne, tako pogonski sistem kot litij-ionske baterije pa so vzdržljive in praktično ne potrebujejo vzdrževanja. Kombinacija elektronskega diagnostičnega sistema in programske opreme za načrtovano vzdrževanje zagotavlja maksimalno razpoložljivost viličarja. L-MATIC HD ima digitalnega dvojčka, ki omogoča varno in zanesljivo vzdrževanje programske in strojne opreme.

 • Zanesljivost serijskega viličarja Linde
 • Učinkovit servis za odlično razpoložljivost viličarja
 • Digitalno diagnostično orodje za preprost dostop do podatkov
 • Preprost dostop do vseh komponent
 • Digitalni dvojček za L-MATIC HD k

Videi in slike

Avtomatizirani visokodvižni viličar L-MATIC HD podjetja Linde Material Handling med delom v skladišču

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Turning radius Travel speed, with/without load
L-MATIC 16 HD k 1,6 (t) 2844 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh 1744 (mm) 7,2 / 7,2 km/h
L-MATIC HD 1,6 (t) 2344 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh 1712 (mm) 6,1 / 6,1 (6 / 6) km/h

Dodatna oprema

Čitalnik črtnih kod

Na viličar L-MATIC HD je mogoče pritrditi čitalnike črtnih kod 1D/2D, s katerimi je mogoče podatke o tovoru odčitati neposredno v sistem za upravljanje blaga.

Pozicioniranje tovora

L-MATIC HD je lahko po želji opremljen s 3D-kamero za spremljanje položaja palete.

Stranski varnostni bralnik

Stranske odbijače z električnimi stikali za zaustavitev je pri modelu L-MATIC HD možno nadomestiti z varnostnimi čitalniki, ki prepoznajo ovire ob viličarju.

Rdeče opozorilne črte

Opozorilni sistem osvetlitve pri modelu L-MATIC HD na tla projicira rdeče varnostne črte, ki poskrbijo, da so pešci dovolj oddaljeni od viličarja.

Napredno zaznavanje tovora

Senzorji pri modelu L-MATIC HD k prepoznajo sklade nosilcev tovora in poskrbijo za dodatno varnost med pretovarjanjem.

Zahtevaj ponudbo

L-MATIC HD/HD k

L-MATIC HD/HD k