Zanesljiva logistika v skladiščih z zelo ozkimi hodniki

Avtonomni visokoregalni viličar K-MATIC Linde je zasnovan za tovore do 1500 kilogramov in dvižne višine do dvanajst metrov. Pametna geonavigacija varno krmili K-Matic brez dodatnih talnih vodil ali laserskih reflektorjev pri vseh običajnih uporabah v zelo ozkih hodnikih. Kot posamična naprava, ki samostojno obdeluje določene korake postopka, ali kot del centralno krmiljenega voznega parka robotskih viličarjev – odlična funkcionalnost modela K-Matic omogoča visoko zmogljivost pretovarjanja tudi pri kompleksnih obratovalnih pogojih. Viličar brezhibno obratuje skupaj s strankino infrastrukturo, npr. tekočimi trakovi ali pakirnimi postajami. Kot avtonomni logistični viličar povzroča manj škode na tovorih in paletah, zato je še posebej primeren za pretovarjanje dragocenega blaga. Ker je vzdrževanje robotskega viličarja preprosto in hitro, je zagotovo vedno pripravljen za obratovanje, kadar koli pa ga lahko ročno upravlja tudi voznik.

Lastnosti

Varnost

Avtonomni viličar K-MATIC se s svojim vgrajenim varnostnim sistemom odziva na okolico. Zaradi varnostne opreme, ki temelji na laserjih in kamerah ter je neodvisna od navigacijske tehnologije, K-MATIC varno krmili skozi delovno okolje ter zanesljivo zaznava ljudi in druge ovire. Samovozni viličar za zelo ozke hodnike je opremljen z več gumbi za zaustavitev v sili ter opozorilnimi zvoki in utripajočimi lučmi.

 • Spremljanje delovnega okolja v vse smeri
 • Kombinirana varnostna tehnologija z laserji in kamerami
 • Zvočni in vizualni opozorilni sistemi

Upravljanje

Avtomatizirani viličar za zelo ozke hodnike K-MATIC krmili programska oprema Supervisor, ki optimalno usklajuje naročila in vozne poti vseh uporabljenih viličarjev MATIC. Sistem je združljiv z običajnimi sistemi za upravljanje skladišč in sistemi ERP ter prevaja potrebne premike blaga v naročila za vožnjo. 3D-prepoznavanje palete z integriranim nadzorom razmika zagotavlja nemoteno natovarjanje in raztovarjanje regalov. Poleg tega lasersko in s kamerami podprti varnostni sistem zagotavlja, da se viličar za zelo ozke hodnike lahko premika po območjih z običajnim prometom brez velikih časovnih izgub. Nadzorovana območja okoli viličarja so prilagojena v realnem času glede na hitrost vožnje in zavoje. Če se naprava ustavi, ker je zaznala oviro, samodejno nadaljuje z delom takoj, ko je pot zopet prosta. Spremembe delovnega okolja so z laserskimi meritvami lahko v najkrajšem možnem času znova kartografirane in uvožene v sistem.

 • Vmesnik za sisteme za upravljanje skladišč in sisteme
 • Pametno krmiljenje poti in naročil
 • Natančno krmiljenje in spremljanje premikov palet
 • Varna uporaba z ljudmi in neavtonomnimi viličarji
 • Prilagodljivo prilagajanje spremembam
 • Prehod na ročno upravljanje je mogoč kadar koli

Servis

Vse pomembne podatke o viličarju in naročilu je mogoče prikazati na 7-palčnem zaslonu LCD na dotik in prebrati prek vmesnika USB. Tehnik lahko aktivira servisni način z vnosom kode PIN in varno opravi potrebna vzdrževalna dela na preprosto dostopnih komponentah. Podatki o viličarju, ki so pomembni za vzdrževanje, se brezžično prenesejo in nato ocenijo s pomočjo diagnostične programske opreme. To omogoča pravočasno vzdrževanje – obraba in manjše škode so pravočasno odkrite, poleg tega pa so pravočasno izračunani in načrtovani potrebni pregledi ter menjave delov. To zagotavlja maksimalno razpoložljivost avtonomnega viličarja.

 • Digitalno diagnostično orodje
 • Brezžični prenos podatkov o viličarju
 • Predvidljiv urnik vzdrževanja

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Battery voltage/rated capacity (5h) Travel speed, with/without load
K-MATIC Example 0.7 0,7 (t) 3200 (mm) 80 / 465 (V)/(Ah) o. kWh 10,5 / 10,5 km/h
K-MATIC Example 1.0 1,0 (t) 7200 (mm) 80 / 775 (V)/(Ah) o. kWh 12 / 12 km/h
K-MATIC Example 1.5 1,5 (t) 10800 (mm) 80 / 930 (V)/(Ah) o. kWh 12 / 12 km/h

Dodatna oprema

Zamenjava baterije

Linde ponuja baterijski voziček z robustnimi valji za zamenjavo baterije s strani.

Modularna konfiguracija

Za viličar za zelo ozke hodnike K-MATIC so na voljo različne velikosti baterij in modeli dvižnega teleskopa. Tako je viličar mogoče optimalno prilagoditi ustreznim obratovalnim pogojem.

Sistem Linde BlueSpot™ z modro lučjo LED

Linde BlueSpot™

Zmogljive luči LED sistema Linde BlueSpot™ sodelavce opozarjajo na približujoče se viličarje na prijeten, a učinkovit način: brez glasnih zvokov, brez strahu, brez tveganja.

Omejitev dvižne višine

Dvižno višino je mogoče elektronsko omejiti. S tem preprečite poškodbe, npr. na stropu skladišča.

Stranski varnostni laser

K-MATIC, ki je opremljen s stranskimi varnostnimi laserji, lahko samostojno zamenja hodnik, s čimer postane še bolj prilagodljiv.

Nastavljive vilice

Širino vilic lahko nastavite ročno ali hidravlično, kar omogoča natovarjanje in raztovarjanje različnih nosilcev za tovor.

Zahtevaj ponudbo