• 0 - 1.000 (kg)
 • 0 - 5.415
 • 0 - 6.350

Komisionirni viličarji V10

Ozki vertikalni komisionirni viličar

Ergonomsko delovno mesto za ozke hodnike

Vertikalni komisionirni viličar V10 podjetja Linde Material Handling je zasnovan za komisioniranje na prvi in drugi regalni etaži ter občasno delo do višine dviga 6,35 m. Kabina in vsi upravljalni elementi ustrezajo načelom ergonomskega in neutrudljivega dela. Viličar je na voljo s pohodno nakladalno ploščadjo ali z dodatnim dvigom. Kombinirati je možno tudi različne dvižne motorje, šasije, kabine in dvižne teleskope. Tako konfiguriramo viličar, ki ustreza individualnim potrebam strank in dosega visoko zmogljivost komisioniranja. Lahko se upravlja mehansko, induktivno ali ročno – vsakokrat z največjo obremenitvijo 1000 kg.

Lastnosti

Varnost

Voznik mora prijeti dva ročna senzorja in budnik, da se viličar zažene. To preprečuje nepooblaščeno ali napačno uporabo. Električno nadzorovane stranske pregrade morajo biti od višine ploščadi 1,2 m zaprte, sicer upravljanje viličarja ni možno. Pri dvignjeni kabini in pri vožnji v zavoje viličar samodejno upočasni. Izbirni sistem Linde System Control (LSC) hitrost samodejno brezstopenjsko uravnava glede na krmilni kot in višino dviga.

 • Tritočkovno upravljanje
 • Samodejna upočasnitev v zavojih in pri dvignjeni kabini
 • Dober pregled zaradi velike širine dvižnega teleskopa
 • Električno nadzorovana stranska pregrada

Ergonomija

Voznik upravlja V10 zelo natančno in brez utrujenosti po zaslugi enostavnega in ergonomskega krmiljenja. Pri komisioniranju kabina nudi veliko prostora, je vzmetena in varuje upravljavca pred sunki. Nizek dostop razbremeni noge upravljavca pri vstopanju in izstopanju. Nizka ograja do vilic pri modelu z dodatnim dvigom olajša premikanje med regalom in paleto. Številne odlagalne površine in kombinacije opreme, kot so priprava za radio, ventilatorji, podatkovni terminal in optični bralnik, ogledala ali luči, vozniku pomagajo pri njegovem delu.

 • Prostorna kabina
 • Nizka vstopna višina in nizka ograja
 • Vzmetena kabina
 • Ergonomsko krmiljenje

Upravljanje

Vertikalni komisionirni viličarji V10 imajo zmogljive trifazne motorje za visoke hitrosti dviganja in vožnje. Viličarji lahko tudi vozijo in dvigajo istočasno. Tako upravljavec hitro doseže želeni regal. Z obema osnovnima različicama s pohodno ploščadjo ali dodatnim dvigom ter z izborom kabin, šasij in dvižnih teleskopov lahko viličarje povsem individualno konfiguriramo glede na potrebe strank. S takim pristopom in z ergonomskim načinom upravljanja je zagotovljena visoka produktivnost. Varčni elektromotorji in obnavljanje energije pri spuščanju tovora zmanjšajo stroške energije.

 • Viličar hkrati vozi in dviguje
 • Visoke hitrosti vožnje in dviganja
 • Prilagoditev po želji stranke
 • Obnavljanje energije

Servis

Vse komponente serviser enostavno doseže. Poleg tega lahko vse podatke odčita in preveri na prenosnem računalniku. To mu omogoča povezava prek vodila CAN. Aktivni hladilni sistem izboljša razpoložljivost viličarjev tudi v intenzivnih delovnih pogojih. Zaprt trifazni pogon ne potrebuje vzdrževanja. Baterijo je mogoče zamenjati s strani prek valjčnega traku in prek okvirja za zamenjavo ali s pomočjo žerjava.

 • Povezava prek vodila CAN
 • Lahko dostopne servisne komponente
 • Aktivni hladilni sistem
 • Motor, ki ne potrebuje vzdrževanja

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
V10 Simplex mast 1,0 (t) 1500 (mm) 9 / 9 km/h 1485 (mm) 1190 (mm)
V10 Standard mast 1,0 (t) 4550 (mm) 10 / 10 km/h 1650 (mm) 1380 (mm)

Dodatna oprema

Zvočni signal

Ko se viličar premika in opozarja pešce in druge viličarje, se sliši zvočni signal.

Rešilni alarm

Nadzorna enota viličarja po želji spremlja različne senzorje na nadzorni plošči, stranski pregradi, budniku in z zvočnim signalom opozori, ko je zaznana napaka delovanja.

Nadzorna plošča

Nadzorna plošča se lahko po želji namesti na strani tovora ali na strani tovora in dvižnega teleskopa. Pri izvedbi na strani tovora je mogoče dodatno izbrati pritisne gumbe za upravljanje dodatnega dviga.

Pritrdilni sistemi

Pritrdite lahko terminal, optični bralnik, podlogo s sponko, pisalno podlago in druge individualne nadgradnje. Pritrdilne palice so na desni in levi strani dvižnega teleskopa ter na strani tovora na strehi kabine.

Pogled od blizu na Linde BlueSpot.

Linde BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno potLinde BlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Ergonomsko oblazinjenje naslona

Ergonomsko oblazinjenje naslona, nastavljivo v treh stopnjah, se uporablja, ko se viličar upravlja s strani tovora. Na oblazinjenje se voznik med vožnjo nasloni.

Induktivno vodenje

Viličarji so opremljeni s senzorji, ki prepoznajo induktivne žice v tleh. Tako se varno prevažajo po hodnikih.

Linde System Control (LSC)

Sistem skrbi za hitrejše pretovarjanje in večjo varnost, tako da brezstopenjsko uravnava hitrost viličarja glede na krmilni kot in višino dviga.

Gumbi za krmiljenje od zunaj

Na obeh straneh viličarja so na dvižnem teleskopu pritisni gumbi. Z njimi voznik upravlja komisionirni viličar od zunaj in istočasno hodi ob strani.

Nagibna pregrada

Ko se voznik nasloni na pregrado, se nagne navzven. Tako se bolj približa regalu, kar mu olajša komisioniranje.

Priprava za radio

Viličar je opremljen s priključkom 12 V/50 W, zvočniki in z anteno v kabini.

Modul z ogledali

Paket opreme zajema veliko vzvratno ogledalo in stranske delovne žaromete, ki osvetljujejo delovno okolico v regalu. Paket lahko dopolnite s prezračevanjem, ki ob visokih temperaturah na visokih višinah hladi upravljavca pod pokrovom.

Zahtevaj ponudbo