Komisioniranje na prvi in drugi ravni

Nizkodvižni komisionirni viličarji V08 so opremljeni z navpično izvlečno dvižno ploščadjo, ki voznika dvigne na višino do 1,2 metra. To vozniku omogoča, da pri komisioniranju udobno doseže drugo polico regala. Na voljo sta dva modela viličarja V08: pri modelu V08-01 so vilice fiksno pritrjene na voznikovo mesto, in sicer tik nad višino tal. Pri modelu z dolgo šasijo lahko vilice prevzamejo težo do 1000 kg. Pri krajši različici so vilice opremljene z nosilcem tovora s težo do 700 kg, zato je viličar precej bolj vodljiv. Model V08-02 je opremljen z dodatno dvižno funkcijo, ki vozniku omogoča, da ločeno dvigne ali spusti vilice. To pomeni, da lahko nosilec tovora dvigne na udobno višino za natovarjanje in raztovarjanje.

Lastnosti

Varnost

Pri viličarju V08 je zunanji rob voznikovega mesta ukrivljen rahlo navzgor. To vozniku pomaga, da se izogne napačnim korakom in zagotavlja dodatno varnost, zlasti če je ploščad dvignjena. Voznikovo ploščad pri modelu V08-02 je mogoče opremiti s stransko ograjo, ki dodatno ščiti pred padci in izboljša voznikov občutek varnosti. Za primere trka je robustna šasija viličarjev opremljena s kovinskimi odbijači in izbirno z gumijasto ojačitvijo za zaščito voznika in blaga pri blažjih trkih. Viličarje je izbirno mogoče opremiti s sprednjimi žarometi LED in sistemom Linde BlueSpot™,ki z opozorilnim signalom – modro svetlobno točko, projicirano na tla v smeri vožnje – opozarja pešce in druge viličarje. Celotna površina tal voznikovega mesta ima funkcijo varnostnega stikala. Če voznik zapusti ploščad ali vklopi stikalo za zaustavitev v sili, začne viličar samodejno zavirati. Med vožnjo je zaviranje prilagojeno teži tovora, poleg tega pa viličar pri vožnji skozi zavoje samodejno zmanjša hitrost, da prepreči nesrečo zaradi prevrnitve.

 • Višji zunanji rob za varnejše stopanje
 • Kovinska ali gumijasta zaščita pred udarci
 • Sprednji žarometi LED in BlueSpot™izbirno
 • Tla voznikovega mesta s funkcijo varnostnega stikala

Ergonomija

Nizkodvižni komisionirni viličarji V08 so opremljeni z intuitivnim volanom Linde. Volan je nastavljiv po višini, kar vozniku omogoča udoben delovni položaj. Prostorno voznikovo mesto z vstopno višino samo 14,5 cm olajša pogosto vstopanje in izstopanje. Protizdrsna gumijasta podloga izboljša stojo na voznikovem mestu in preprečuje nesreče zaradi zdrsov. Viličarji V08 imajo velike predale za shranjevanje delovnih pripomočkov. Poleg tega je mogoče namestiti dodatna držala za pritrditev čitalnikov, podlog s sponko, zvitkov folije in drugih pripomočkov. Večfunkcijski barvni zaslon pregledno prikazuje vse pomembne informacije o viličarju.

 • Po višini nastavljiv volan Linde
 • Prostoren dostop z nizko vstopno višino
 • Protizdrsna gumijasta podloga
 • Veliki predali za shranjevanje

Upravljanje

Dvižna ploščad viličarja V08 doseže višino 1,2 metra, da lahko voznik zlahka doseže tudi drugo polico regala. Sistem za krmiljenje dvižnega teleskopa Linde OptiLift poenostavi upravljanje s tekočimi dvižnimi postopki brez vibracij. Glede na model viličarja lahko V08 z zmogljivim 2,3 kW motorjem doseže največjo hitrost 10 km/h, in to s tovorom. Natančno servokrmilo s ponastavitvijo v položaj za vožnjo naravnost poskrbi, da je viličar vedno na svojem pasu. Krilni upravljalni elementi za hupo, luči, dviganje in vse funkcije za vožnjo so vgrajeni v volan Linde in omogočajo intuitivno enoročno upravljanje. Model V08-02 ima tudi funkcijo zunanjega krmiljenja: gumbi na zunanji strani viličarja vozniku omogočajo krmiljenje komisionirnega viličarja, medtem ko hodi ob njem. To omogoča udobno manevriranje viličarja naprej in nazaj, ne da bi na krajših razdaljah morali vstopiti v viličar. Dodatni dvig pri modelu V08-02 vozniku omogoča, da paleto vedno odloži na najustreznejšo polico.

 • Dvižna ploščad doseže višino 1,2 metra
 • Linde OptiLift za tekoče dvižne postopke
 • Zmogljiv 2,3 kW motor
 • Funkcije za vožnjo, vgrajene v volan Linde
 • Funkcija zunanjega krmiljenja za upravljanje med hojo ob viličarju

Servis

Robustno ohišje in več odbijačev ščiti šasijo modela V08 v primeru trka. Stabilna konstrukcija, ki skoraj ne potrebuje vzdrževanja, zagotavlja dolge vzdrževalne intervale in visoko razpoložljivost viličarja. Brezstična tipala se ne obrabijo, zato jih je treba redko zamenjati. Če so potrebna vzdrževalna dela, povezava prek vodila CAN viličarja V08 poskrbi, da so servisni postopki preprosti: servisni tehnik odčita sistemske podatke viličarja ter poišče napake s hitro in natančno analizo s pomočjo prenosnega računalnika. Vse pomembne komponente viličarja so lahko dostopne, kar omogoča hiter potek servisnih del. Kabli in kabelski snopi so pregledno razporejeni, kar skrajša trajanje vzdrževalnih del.

 • Robustna šasija z odbijačem
 • Dolgi vzdrževalni intervali
 • Povezava prek vodila CAN
 • Lahko dostopne komponente

Videi in slike

Linde V08

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
V 08-01 (1000kg) 1,0 (t) 1050 (mm) 10 / 10 km/h 1742 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
V 08-01 (700kg) 0,7 (t) 1050 (mm) 9 / 10 km/h 1345 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
V 08-02 0,8 (t) 1050 (mm) 9 / 10 km/h 1569 (mm) 24 / 400/500 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Odbijač komisionirnega viličarja V08 podjetja Linde Material Handling ščiti voznika v primeru trka.

Odbijač

Odbijač ublaži sunke v primeru naleta in tako zaščiti voznika, viličar in ostalo infrastrukturo, kot so npr. regali.

Zunanje krmiljenje viličarja V08 podjetja Linde Material Handling omogoča upravljanje viličarja z zunanje strani.

Zunanje krmiljenje

Na obeh straneh viličarja so dodatni gumbi. Z njimi voznik upravlja komisionirni viličar od zunaj in istočasno hodi ob strani. Zunanje krmiljenje vozniku omogoča udobno premikanje viličarja naprej in vzvratno, hkrati pa mu na kratkih razdaljah ni treba vstopiti vanj.

Oblazinjen ščitnik za kolena

Oblazinjen ščitnik za kolena poskrbi, da se voznik udobno počuti in da se lahko namesti v položaj, ki zagotavlja neutrujajoče delo, tudi pri daljših delovnih postopkih.

Linde BlueSpot™ komisionirnega viličarja V08 podjetja Linde Material Handling poveča varnost med delovanjem.

Linde BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno pot Linde BlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Držala za različne delovne pripomočke za komisioniranje podjetja Linde Material Handling.

Držala za dodatno opremo

Številna držala za delovne materiale, kot so podloge s sponko, čitalniki in zvitki folije, omogočajo prilagoditev voznikovega mesta posebnim potrebam voznika.

Komisionirni viličar V08 podjetja Linde Material Handling z litij-ionsko baterijo

Litij-ionska tehnologija

Z inovativno litij-ionsko tehnologijoso baterije pri sobni temperaturi že po 1,1 ure popolnoma napolnjene.

Komisionirni viličar V08 podjetja Linde Material Handling s po višini nastavljivim volanom.

Po višini nastavljiv volan

Višina volana Linde je nastavljiva glede na višino in položaj voznika, kar omogoča ergonomično delo.

Stranska ograja komisionirnega viličarja V08 podjetja Linde Material Handling ponuja dodatno zaščito voznika.

Stranska ograja

Voznikovo ploščad pri modelu V08-02 je mogoče opremiti s stransko ograjo, ki dodatno ščiti voznika pred padci.

Zahtevaj ponudbo