• 0 - 2.000
 • 0 - 800
 • 0 - 2.800

Komisionirni viličarji N20 C LoL

Komisionirni viličar z dolgimi kraki vilic

Komisioniranje dveh palet brez obremenitve hrbtenice

Komisionirni viličar N20 C LoL z dolgimi kraki vilic in dodatnimi dvižnimi vilicami omogoča ergonomsko nakladanje dveh palet v samo enem ciklu komisioniranja. Voznik najprej začne nakladati eno paleto v železni višini, medtem ko je druga lahko pritrjena s posebnim varovalom na hrbtu vilic. Ko je prva paleta polna, se spusti na nosilce in prevaža pred vilicami. Nato se druga paleta premakne na vilice in prav tako naloži na želeni višini. Na takšen način komisionirni viličar N20 C LoL omogoča hitro in ergonomsko komisioniranje. Dvižni teleskop je možno upravljati levo ali desno od naslonjala sedeža in viličar premakniti do naslednjega regalnega segmenta. Po izbiri obstaja tudi možnost dviga voznikovega mesta, če je potrebno občasno komisioniranje na drugi regalni etaži. Z osnovnim dvigom je zagotovljen enostaven transport prek klančin in neravnin.

Lastnosti

Varnost

V zavojih in pri spuščenih vilicah viličar svojo hitrost samodejno prilagaja in s tem poveča varnost voznika in tovora. N20 C LoL se ponaša s tremi različnimi zavornimi sistemi, ki sorazmerno s težo tovora ojačajo zavorni učinek in zaustavijo viličar, če voznikovo mesto ni zasedeno. Viličar tudi samodejno zavira, če upravljavec izpusti stikalo za vožnjo. Ploske in zaobljene linije voznikovega mesta zmanjšujejo tveganja za nesreče. Za zaščito nog pred poškodbami pri upravljanju dvižnega teleskopa in viličarja s tipkami na obeh straneh naslonjala sedeža, je model N20 C LoL pri tej različici na obeh straneh šasije opremljen z varnostnimi elementi.

 • Samodejno prilagajanje hitrosti v zavojih
 • Nizka hitrost, ko so vilice spuščene
 • Trije različni zavorni sistemi
 • Zaobljena oblika podvozja

Ergonomija

Komisionirni viličar N20 C LoL je izredno prijazen za upravljanje. Ima nizek in širok dostop z obeh strani, s čimer omogoča prilagodljivo in hitro komisioniranje proti levi in desni strani regalov. Zaradi tega so na obeh straneh naslonjala sedeža na voljo tudi elementi za krmiljenje dvižnega teleskopa in za vožnjo ter osnovni dvig. Ko je prva paleta polna, lahko upravljavec brez prekinitve dela premesti drugo paleto, ki jo prevaža na hrbtu vilic, na svojo telesno višino in jo prav tako natovori z blagom. Po višini nastavljiva sta tako volan Linde kot tudi naslonjalo sedeža, ki ju upravljavec lahko nastavi glede na svojo telesno višino. Ploščad z blaženjem zmanjšuje sunke voznikovega mesta, ki jih povzroča vožnja po neravnih tleh.

 • Širok dostop z obeh strani
 • Nizka stopnica
 • Obojestransko upravljanje dvižnega teleskopa in upravljanje v stoječem položaju
 • Po višini nastavljiva volan in naslonjalo sedeža
 • Zmanjšanje sunkov

Upravljanje

Komisionirni viličar N20 C LoL s svojim 3-kW trifaznim motorjem hitro pospeši na 12 km/h, v natovorjenem stanju pa na 9 km/h. S polnilnikom Linde je polnjenje baterije povsem preprosto. Kratko in hitro vmesno polnjenje izbirnih litij-ionskih baterij izboljšuje razpoložljivost viličarjev. Vozniku prilagodljiv volan Linde omogoča intuitivno in natančno krmiljenje. Upravljalni elementi za vse dvižne in vozne funkcije so pregledno razporejeni na volanu. S tem je vožnja z N20 C LoL tudi v tesnih hodnikih preprosta in hitra. Voznikovo delovno mesto ima dovolj odlagalnih površin, držalo za pijačo in ščitnik za kolena, ki se lahko uporablja tudi kot predal za dokumente.

 • Zmogljiv 3-kW trifazni motor
 • Volan Linde z intuitivnim krmiljenjem
 • Polnilnik Linde
 • Litij-ionska baterija opcijsko
 • Različne odlagalne površine in predali

Servis

Trifazna tehnologija ne potrebuje vzdrževanja, prav tako ni potrebno nastavljanje zavor. Servisni pregled se opravi šele po 1000 obratovalnih urah. Posamezne podatke o viličarju je mogoče hitro in preprosto odčitati prek povezave prek vodila CAN. Serviser ima vse servisne komponente na dosegu roke in lahko brez težav odpre pokrov baterije.

 • Trifazna tehnologija brez vzdrževanja
 • Brez nastavljanja zavor
 • 1000 obratovalnih ur brez servisnega pregleda
 • Povezava prek vodila CAN
 • Dobro dostopne servisne komponente

Videi in slike

Slika iz videoposnetka o seriji N20 C podjetja Linde Material Handling

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 C LoL 1,0 / 2,0 (t) 800 (mm) 9 / 12 km/h 3271 / 3399 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Funkcija polavtonomne vožnje (SA) za komisionirne viličarje podjetja Linde Material Handling

Funkcija polavtonomne vožnje

Polavtonomna načina vožnje funkcije SA (semi-automated – SA) skrajšata poti, ki jih je treba prehoditi, in zmanjšata nenehno vstopanje in izstopanje iz viličarja, ker viličar samodejno sledi vozniku ali pa vozi pred njim. To močno izboljša učinkovitost horizontalnega komisioniranja.

Dvižno voznikovo mesto

Voznikovo ploščad je možno dvigniti na prvo ali drugo regalno etažo, da je omogočeno občasno komisioniranje tudi do višine 2,8 m.

Upravljavec voznega parka gleda v zaslon z opremo connect: programska oprema za upravljanje voznega parka

Upravljanje voznega parka

Z rešitvijo za upravljanje voznega parka connect:podjetja Linde je med drugim omogočeno spremljanje uporabe celotnega voznega parka, s čimer se optimizirata cikel koriščenja in servisiranja viličarjev.

Dva žarometa LED komisionirnega viličarja N20 C LoL podjetja Linde Material Handling

Sprednje luči LED

Oba zmogljiva žarometa LED se nahajata na sprednjem delu viličarja. Odporna sta na vodo in prah.

Držalo palete komisionirnega viličarja N20 C LoL podjetja Linde Material Handling

Držalo palete

Držalo je montirano na zaščiti za tovor in omogoča varen navpični prevoz dodatne palete, med tem ko upravljavec naklada prvo paleto.

Vzmetena ploščad

Posebna vzmetena konstrukcija zmanjšuje sunke zaradi neravnin na vozni poti.

Zaščitna rešetka

Dodatno zaščito za voznika in tovor predstavlja zaščitna rešetka, ki jo lahko nastavljamo gleda na višino tovora.

BlueSpot na komisionirnem viličarju N20 C

Linde BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno potLinde BlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Litij-ionska baterija

Z inovativnimi litij-ionskimi baterijami Linde se viličarje znatno hitreje napolni oz. vmesno polni med delovanjem. S tem se poveča njihova razpoložljivost.

Gumbi na strani komisionirnega viličarja N20 C za upravljanje od zunaj

Gumbi za krmiljenje od zunaj

Na obeh straneh viličarja so na dvižnem teleskopu pritisni gumbi. Z njimi voznik upravlja komisionirni viličar od zunaj in istočasno hodi ob strani.

Panoramsko sprednje ogledalo

Veliko ogledalo na sprednji strani viličarja omogoča dober pregled nad okolico in s tem izboljša varnost voznika, tovora in pešcev.

Menjava baterije s strani

Odstranjevanje baterije s strani prek valjčnih ležajev omogoča hitro menjavo v večizmenskem delu.

Zaslon prikazuje sunke v programski opremi za upravljanje voznega parka podjetja Linde Material Handling

Spremljanje nesreč

Senzor udarcev zabeleži sunke v primeru voznikove napake, neravne podlage ali neustreznega upravljanja viličarja. Z analiziranjem podatkov prek programske opreme za upravljanje voznega parkazberemo informacije o tem, kaj je privedlo do poškodbe in nesreče.

Upočasnjeno spuščanje

Če so vilice naložene, se hitrost spuščanja zmanjša. To zagotovi dodatno mero zaščite pred poškodbami tovora.

Naprave za nadzor dostopa podjetja Linde Material Handling

Nadzor dostopa

Nadzor dostopa prek sistema za upravljanje voznega parka connectzagotavlja, da viličarje uporabljajo samo pooblaščene osebe. Voznik se namreč mora pred začetkom vožnje prijaviti z vnosom kode PIN ali s kartico RFID.

Zahtevaj ponudbo