• 0 - 1.200 (kg)
 • 0 - 700 (mm)
 • 0 - 2.800 (mm)

Komisionirni viličarji N20 C L

Udoben komisionirni pomočnik za posamezne palete

Udobno komisioniranje v prostem dvigu

Komisionirni viličar N20 C L podjetja Linde Material Handling olajša komisioniranje posamezne palete v več pogledih, namreč brez tovora pospeši tudi do 12 km/h. V zavojih hitrost samodejno zmanjša, za zavaruje voznika, blago in pešce. Ob regalu lahko voznik s pomočjo 2,2-kilovatnega dvižnega motorja paleto dvigne na sebi primerno višino in jo natovori z 1,2 t. Ker je viličar dostopen z obeh straneh in ima obojestransko funkcijo za krmiljenje od zunaj, je upravljavcu prihranjen marsikateri prehojeni meter. Protizdrsni ročaji in enostavno upravljanje še dodatno izboljšajo zmogljivost pretovarjanja. Po izbiri je za naloge na prvi in drugi regalni etaži model N20 C L dobavljiv tudi z dvižno ploščadjo. Protizdrsna talna podloga zagotavlja stabilnost na vsaki višini.

Lastnosti

Varnost

K učinkovitemu komisioniranju spada tudi odličen varnostni sistem. Vsi zunanji robovi jeklene šasije so zaobljeni in spuščeni, da si voznik ne more ukleščit nog. Tudi zasnova dvižnega teleskopa in dvižnega valja je takšna, da je možnost za poškodbe zelo majhna. Zaradi odlične vidljivosti ima upravljavec viličarja N20 C L vedno dober pregled nad vilicami in svojo okolico. K temu prispeva še izbirno panoramsko ogledalo na sprednji strani viličarja. Da prepreči morebitne trke, komisionirni viličar samodejno upočasni vožnjo, ko zapelje v ovinek, in ojača svojo zavorni učinek, ko je močno natovorjen. Če viličar zazna, da voznika ni na svojem mestu oz. če je aktiviran gumb za ustavitev v sili, se nemudoma zaustavi. Za še večjo varnost na hodnikih so izbirno na voljo sprednje luči LED in BlueSpot™.

 • Zaobljena jeklena šasija
 • Neoviran pregled nad okolico
 • Zmanjšanje hitrosti pri vožnji v zavoje
 • Viličar ustavi, če voznikovo mesto ni zasedeno
 • Gumb za ustavitev v sili

Ergonomija

S prostim dvigom omogoča N20 C L ergonomsko komisioniranje na višini upravljavca. Tako lahko na paleto naloži tudi težak tovor. Nizek dostop z obeh strani omogoča varen in dinamičen cikel komisioniranja. Pri tem lahko upravljavec viličar udobno krmili z obeh strani od zunaj. Individualno po višini voznika nastavljiva sta tako volanski drog kot tudi naslonjalo sedeža. K udobni vožnji prispevajo še ergonomski volanski drog, samodejna poravnava v položaj za vožnjo naravnost in blaženje ploščadi, ki uravnava vožnjo po neravnih tleh.

 • Natovarjanje na višini upravljavca brez obremenitve hrbtenice
 • Širok dostop z nizko stopnico
 • Nastavljivo naslonjalo sedeža in volanski drog
 • Ploščad z gumijasto podlago in blaženjem

Upravljanje

N20 C L s svojim 3-kW trifaznim motorjem hitro doseže največjo hitrost 12 km/h. Natovorjen pospeši na 9 km/h in samodejno zavira v zavojih. Polnjenje baterije je nezamudno, saj ima viličar polnilnik Linde. Z izbirno litij-ionsko baterijo lahko voznik praktično izkoristi svoje premore za vmesno polnjenje. Nastavljiv volan Linde omogoča intuitivno upravljanje. Vse funkcije vozila je možno z jasno umeščenimi upravljalnimi elementi krmiliti z eno roko. Voznikovo mesto je poleg tega opremljeno še z odlagalno površino, držalom za pijačo in predalom za dokumente.

 • Zmogljiv 3-kW trifazni motor
 • Polnilnik Linde
 • Intuitivni in ergonomski volan
 • Številne odlagalne površine

Servis

Obseg vzdrževalnih del pri N20 C L je s približno 1000 obratovalnimi urami brez servisnega pregleda zelo majhen. Trifazna tehnologija sploh ne potrebuje vzdrževanja. Podatke o vozilu serviser hitro in preprosto odčita prek vodila CAN. Dostop do vseh delov, ki potrebujejo vzdrževanje, je enostaven. Tudi pokrov baterije se preprosto odpre, ko je treba doseči diagnostični vmesnik.

 • 1000 obratovalnih ur brez servisnega pregleda
 • Trifazna tehnologija brez vzdrževanja
 • Povezava prek vodila CAN
 • Hiter dostop do vseh servisnih komponent

Videi in slike

Slika iz videoposnetka o seriji N20 C podjetja Linde Material Handling

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 C L 1,2 (t) 700 (mm) 9 / 12 km/h 2007 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Funkcija polavtonomne vožnje (SA) za komisionirne viličarje podjetja Linde Material Handling

Funkcija polavtonomne vožnje

Polavtonomna načina vožnje funkcije SA (semi-automated – SA) skrajšata poti, ki jih je treba prehoditi, in zmanjšata nenehno vstopanje in izstopanje iz viličarja, ker viličar samodejno sledi vozniku ali pa vozi pred njim. To močno izboljša učinkovitost horizontalnega komisioniranja.

Dvižno voznikovo mesto

Voznikovo ploščad je možno dvigniti na prvo ali drugo regalno etažo, da je omogočeno občasno komisioniranje tudi do višine 2,8 m.

Upravljavec voznega parka gleda v zaslon z opremo connect: programska oprema za upravljanje voznega parka

Upravljanje voznega parka

Z rešitvijo za upravljanje voznega parka connect:podjetja Linde je med drugim omogočeno spremljanje uporabe celotnega voznega parka, s čimer se optimizirata cikel koriščenja in servisiranja viličarjev.

Dva žarometa LED komisionirnega viličarja N20 C L podjetja Linde Material Handling

Sprednje luči LED

Oba zmogljiva žarometa LED se nahajata na sprednjem delu viličarja. Odporna sta na vodo in prah.

Vzmetena ploščad

Posebna vzmetena konstrukcija zmanjšuje sunke zaradi neravnin na vozni poti.

Zaščitna rešetka

Dodatno zaščito za voznika in tovor predstavlja zaščitna rešetka za tovor, ki jo lahko nastavljamo gleda na višino tovora.

BlueSpot na komisionirnem viličarju N20 C

Linde BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno potLinde BlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Litij-ionska tehnologija

Z inovativnimi litij-ionskimi baterijami Linde se viličarje znatno hitreje napolni oz. vmesno polni med delovanjem.

Gumbi na strani komisionirnega viličarja N20 C za upravljanje od zunaj

Gumbi za krmiljenje od zunaj

Na obeh straneh viličarja so dodatni gumbi. Z njimi voznik upravlja komisionirni viličar od zunaj in istočasno hodi ob strani.

Panoramsko sprednje ogledalo

Veliko ogledalo na sprednji strani viličarja omogoča dober pregled nad okolico in s tem izboljša varnost voznika, tovora in pešcev.

Menjava baterije s strani

Odstranjevanje baterije s strani prek valjčnih ležajev omogoča hitro menjavo v večizmenskem delu.

Zaslon prikazuje sunke v programski opremi za upravljanje voznega parka podjetja Linde Material Handling

Spremljanje nesreč

Senzor udarcev zabeleži sunke v primeru voznikove napake, neravnega vozišča ali neustreznega upravljanja viličarja. Z analiziranjem podatkov prek programske opreme za upravljanje voznega parkazberemo informacije o tem, kaj je privedlo do poškodbe in nesreče.

Upočasnjeno spuščanje

Če so vilice naložene, se hitrost spuščanja zmanjša. To zagotovi dodatno mero zaščite pred poškodbami tovora.

Naprave za nadzor dostopa podjetja Linde Material Handling

Nadzor dostopa

Nadzor dostopa prek sistema za upravljanje voznega parka connectzagotavlja, da viličarje uporabljajo samo pooblaščene osebe. Voznik se namreč mora pred začetkom vožnje prijaviti z vnosom kode PIN ali s kartico RFID.

Zahtevaj ponudbo