• 0 - 2.000
 • 0 - 1.580 (mm)
 • 0 - 2.800 (mm)

Komisionirni viličarji N20 C D

Okreten komisionirni viličar z dvojnim dvigom

Prevoz občutljivega blaga na dveh nivojih

Komisionirni viličar z dvojnim dvigom N20 C D podjetja Linde Material Handling je idealna rešitev za učinkovito komisioniranje in varen transport blaga, občutljivega na pritisk, kot so na primer živila. Z njimi lahko naložimo dve paleti in transportiramo eno nad drugo. Zaradi svoje kompaktne zasnove je komisionirni viličar tudi pri polni obremenitvi dveh ton izredno okreten in idealen za ozke hodnike. Z močnim pospeškom doseže hitrost do 12 km/h, kar zagotavlja hitro in varno pretovarjanje blaga. Servovolan in samodejno prilagajanje hitrosti prispevata k največji možni varnosti med transportom obeh palet. Nizka stopnica, intuitivni ergonomski volan in prostorno voznikovo mesto zagotavljajo zdravju prijazno delo.

Lastnosti

Varnost

Komisionirni viličar N20 C D ima robustno šasijo z zaobljenimi linijami. Servovolan s samodejno poravnavo od upravljavca zahteva samo še minimalno sukanje in s tem zmanjša njegovo premikanje na voznikovem mestu. Hitrost se med zavijanjem samodejno zmanjša. Varno zaviranje je omogočeno s tremi ločenimi zavornimi sistemi, ki se sprožijo glede na okolico in blago, ki se transportira: delovna zavora deluje elektromagnetno. Ob tem deluje še hidravlično podprti zavorni sistem, ki se aktivira glede na težo tovora. Linde Brake Control pa zagotavlja samodejno zaviranje ob sprostitvi stikala za vožnjo. Dodatne možnosti, kot so sprednje luči LED in BlueSpot™, izboljšajo varnost v skladišču.

 • Robustna šasija z zaobljenimi linijami
 • Volan s samodejno poravnavo, ki je enostaven za uporabo
 • Samodejno zmanjšanje hitrosti v zavojih
 • Varno zaviranje v vsaki situaciji s tremi zavornimi sistemi

Ergonomija

Vsak voznik lahko nizkodvižni komisionirni viličar prilagodi svoji potrebam, in sicer volan Linde in naslonjalo sedeža sta nastavljiva po višini, tako da je vozniku omogočeno udobno in nenaporno delo. Centralni upravljalni elementi so neposredno na volanu Linde, da jih lahko voznik enostavno doseže z obema roka in preprosto uporablja. Vzmetena ploščad s protizdrsno gumijasto podlago zmanjšuje sunke, ki se prenesejo na upravljavca. Tudi dostop do voznikovega mesta je ergonomsko zasnovan: širok prostor z nizko stopnico olajša pogosto vstopanje in izstopanje z obeh strani.

 • Po višini nastavljiv volan Linde
 • Po višini nastavljivo naslonjalo sedeža z razklopnim sedežem
 • Ploščad z gumijasto podlago in blaženjem
 • Širok dostop z obeh strani
 • Nizka stopnica

Upravljanje

S 3-kW trifaznim motorjem komisionirni viličar hitro pospeši na največjo hitrost 12 km/h. Optimalno napajanje vozil v voznem parku zagotavlja svinčev akumulator ali izbirno litij-ionske baterije. Z intuitivnim konceptom upravljanja, ki ga omogoča volan Linde, voznik krmili vse vozne in dvižne funkcije natančno in z milimetrsko natančnostjo. Za udobno komisioniranje na prvi in drugi regalni etaži je izbirno na voljo dvižno voznikovo mesto. Učinkovitost je izboljšana še z večfunkcijskim zaslonom, številnimi predali za shranjevanje ter izbirnimi gumbi na obeh straneh za krmiljenje od zunaj.

 • Zmogljiv 3-kW trifazni motor
 • Hitro pospeševanje do 12 km/h
 • Intuitiven koncept krmiljenja volana Linde
 • Pregleden večfunkcijski zaslon
 • Številne odlagalne možnosti na viličarju

Servis

Komisionirni viličar zahteva le malo vzdrževanja, servisni pregled pa je potreben šele po 1000 obratovalnih urah. Trifazna tehnologija je povsem brez vzdrževanja. Zavor ni potrebno naknadno nastavljati. Pri vzdrževalnih delih serviser sprednji pokrov prostora za motor preprosto odstrani in že doseže vse ključne sestavne dele. Vsi kabelski snopi in kabli so pregledno razvrščeni, kar omogoča hitro vzdrževanje. Podatke o viličarju serviser odčita prek vodila CAN na svoji končni napravi.

 • 1000 ur brez servisnega pregleda
 • Trifazna tehnologija brez vzdrževanja
 • Brez nastavljanja zavor
 • Prost dostop do vseh pomembnih sestavnih delov
 • Povezava prek vodila CAN za odčitavanje podatkov o viličarju

Videi in slike

Slika iz videoposnetka o seriji N20 C podjetja Linde Material Handling

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 C D 1,2 / 2,0 (t) 1580 (mm) 9 / 12 km/h 2313 / 2440 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Funkcija polavtonomne vožnje (SA) za komisionirne viličarje podjetja Linde Material Handling

Funkcija polavtonomne vožnje

Polavtonomna načina vožnje funkcije SA (semi-automated – SA) skrajšata poti, ki jih je treba prehoditi, in zmanjšata nenehno vstopanje in izstopanje iz viličarja, ker viličar samodejno sledi vozniku ali pa vozi pred njim. To močno izboljša učinkovitost horizontalnega komisioniranja.

Dvižno voznikovo mesto

Voznikovo ploščad je možno dvigniti na prvo ali drugo regalno etažo, da je omogočeno občasno komisioniranje tudi do višine 2,8 m.

Upravljavec voznega parka gleda v zaslon z opremo connect: programska oprema za upravljanje voznega parka

Upravljanje voznega parka

Z rešitvijo za upravljanje voznega parka connect:podjetja Linde je med drugim omogočeno spremljanje uporabe celotnega voznega parka, s čimer se optimizirata cikel koriščenja in servisiranja viličarjev.

Dva žarometa LED komisionirnega viličarja N20 C D podjetja Linde Material Handling

Sprednje luči LED

Oba zmogljiva žarometa LED se nahajata na sprednjem delu viličarja. Odporna sta na vodo in prah.

Vzmetena ploščad

Posebna vzmetena konstrukcija zmanjšuje sunke zaradi neravnin na vozni poti.

Zaščitna rešetka

Dodatno zaščito za voznika in tovor predstavlja zaščitna rešetka, ki jo lahko nastavljamo gleda na višino tovora.

BlueSpot na komisionirnem viličarju N20 C

Linde BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno potLinde BlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Litij-ionska tehnologija

Z inovativnimi litij-ionskimi baterijami Linde se viličarje znatno hitreje napolni oz. vmesno polni med delovanjem.

Gumbi na strani komisionirnega viličarja N20 C za upravljanje od zunaj

Gumbi za krmiljenje od zunaj

Na obeh straneh viličarja so dodatni gumbi. Z njimi voznik upravlja komisionirni viličar od zunaj in istočasno hodi ob strani.

Panoramsko sprednje ogledalo

Veliko ogledalo na sprednji strani viličarja omogoča dober pregled nad okolico in s tem izboljša varnost voznika, tovora in pešcev.

Menjava baterije s strani

Odstranjevanje baterije s strani prek valjčnih ležajev omogoča hitro menjavo v večizmenskem delu.

Zaslon prikazuje sunke v programski opremi za upravljanje voznega parka podjetja Linde Material Handling

Spremljanje nesreč

Senzor udarcev zabeleži sunke v primeru voznikove napake, neravnega vozišča ali neustreznega upravljanja viličarja. Z analiziranjem podatkov prek programske opreme za upravljanje voznega parkazberemo informacije o tem, kaj je privedlo do poškodbe in nesreče.

Upočasnjeno spuščanje

Če so vilice naložene, se hitrost spuščanja zmanjša. To zagotovi dodatno mero zaščite pred poškodbami tovora.

Naprave za nadzor dostopa podjetja Linde Material Handling

Nadzor dostopa

Nadzor dostopa prek sistema za upravljanje voznega parka connectzagotavlja, da viličarje uporabljajo samo pooblaščene osebe. Voznik se namreč mora pred začetkom vožnje prijaviti z vnosom kode PIN ali s kartico RFID.

Zahtevaj ponudbo