Visokoregalni viličarji

Z visoko zmogljivostjo pretovarjanja skozi ozke prehode
Dva viličarja za zelo ozke prehode podjetja Linde Material Handling v visokoregalnem skladišču.

Hitro in varno skozi skladišče z zelo ozkimi prehodi

Velika zmogljivost pretovarjanja in še posebej varno pretovarjanje v najmanjših prostorih – Linde Material Handling je svoje visokoregalne viličarje in vertikalne komisionirne viličarje zasnoval za celovit spopad z izzivi v ozkih prehodih. Sem sodijo močni pogonski in dvižni motorji, s katerimi lahko viličar hkrati pospešuje in dviguje, da čim hitreje doseže želeni položaj v regalu.

Hkrati sistem Linde System Control krmili dvižno hitrost in hitrost vožnje glede na težo tovora ter tako optimizira zmogljivosti v skladu z voznimi razmerami. Drugi izbirni asistenčni sistemi Linde ščitijo pred nesrečami in pomagajo pri hitri navigaciji skozi skladišče. Obnavljanje energije pri zaviranju in spuščanju tovora zmanjša energetske stroške in poveča razpoložljivost. Nosilnost je odvisna od modela in konfiguracije ter znaša do 1,5 tone.

Viličar za zelo ozke prehode v skladiščni hali

Maksimalna zmogljivost v visokoregalnem skladišču

Viličarji za zelo ozke prehode podjetja Linde Material Handling omogočajo izjemno hitrost pretovarjanja: pri regalih, visokih sedem metrov, obdelajo do 30 palet na obratovalno uro – bistveno več kot čelni ali regalni viličarji. Med drugim je ključno tudi to, da viličarji hkrati pospešujejo in dvigujejo. Na primer: paleto je mogoče na veliki višini premikati diagonalno in s konstantno visoko hitrostjo.

Sistematično doseganje večje produktivnosti

Da bi lahko v zelo ozkem hodniku pretovorili čim več blaga v najkrajšem možnem času, viličarji Linde za zelo ozke prehode uporabljajo različne asistenčne sisteme in izbirno skladiščno navigacijo Linde. Ta sistem podpira voznika in mu na zaslonu prikazuje natančen položaj za skladiščenje izdelka. Da natančno doseže svoj cilj, mora samo aktivirati pogonsko funkcijo.

Na voljo je tudi različna oprema za pozicioniranje, npr. sistemi kamer, ki poenostavijo pretovarjanje na velikih višinah, ali samodejni cikel vilic. Viličar po pritisku gumba samodejno izvede tri premike pri nakladanju ali razkladanju palete. Linde System Control zazna, ali je na vilicah tovor, in samodejno začne ustrezni premik.

Več varnosti za vse

Pregled nad ozkimi hodniki je z viličarja otežen. Zato imajo visokoregalni viličarji Linde številne varnostne elemente, ki zmanjšajo nevarnost nesreč za voznika in druge zaposlene. Tako npr. izbirni asistent za varnost v hodnikih (GSA) sproži ciljno usmerjene ukaze za vožnjo, da viličar v primeru neravnin tlakov vozi počasneje ali omeji največjo dvižno višino v primeru ovir, kot so stropni nosilci. Varnost pri delu je zagotovljena s tem, da mora voznik za vožnjo z obema rokama upravljati upravljalno enoto in aktivirati budnik na sedežu ali na tleh kabine.

Zdravo delovno mesto v viličarju

V viličarju za zelo ozke hodnike ima voznik na razpolago ergonomsko delovno mesto: vsi upravljalni elementi so ergonomsko oblikovani in preprosto dosegljivi, krmiljenje poteka brez napora z večosnimi ročicami, hkrati pa je na voljo veliko površin za odlaganje. Vse to olajša delo v prostorni kabini. Različni sistemi ogledal in kamer izboljšajo pregled nad okolico, zato se voznik izogne napornim gibom.

Samodejna navigacija skozi ozke prehode – kako deluje?

Izhodišče za transport blaga je vedno strankin sistem za upravljanje skladišč: Centralni sistem prek omrežja Wi-Fi pošlje potrebne podatke o cilju sprejemniku v viličarju. Viličar določi svoj trenutni položaj s transponderji RFID ali črtnimi kodami. Hkrati v viličar vgrajeni sistem za merjenje dvižne višine zagotavlja informacije o trenutni višini. Sistem viličarja te podatke primerja s shranjenim zemljevidom skladišča. Na ta način poteka zelo natančna 3D–navigacija. Voznik samo vklopi vožnjo.

Video o uporabi pri stranki: pri nizozemskem podjetju MegaGroup je Linde vpeljal polavtomatsko navigacijo v skladišču z zelo ozkimi prehodi.

5 x večja zmogljivost

Bolj hitro

Viličarji za zelo ozke prehode hkrati pospešujejo in dvigujejo. Poleg tega je zaradi stabilne konstrukcije viličarja hitrost vožnje nadpovprečno visoka tudi pri velikih dvižnih višinah.

Večja varnost

Pametni asistenčni sistemi preprečujejo nesreče z ljudmi ter trke z regali ali ovirami na tleh in na stropu ob hkratnem povečanju storilnosti.

Večja robustnost

Robustna tehnologija skrbi za nizke servisne stroške in stroške življenjskega cikla. Servisni tehniki si lahko vse podatke o viličarju ogledajo in jih analizirajo s prenosnim računalnikom prek priključka vodila CAN.

Bolj zdravo

Vsi upravljalni elementi so ergonomsko razporejeni in preprosti za uporabo, sedež pa je mogoče prilagoditi na več načinov.

Večja predvidljivost

S sistemom upravljanja voznega parka Linde connect je med drugim mogoče optimizirati celoten cikel uporabe viličarjev.

Večja vzdržljivost

Energija, ki nastane ob zaviranju in spuščanju, je speljana nazaj v baterijo. Zato so viličarji za zelo ozke prehode razpoložljivi dlje časa.

Voznikova kabina viličarja za zelo ozke prehode

Viličar za zelo ozke prehode po meri

Za viličarje za zelo ozke hodnike Linde je na voljo ogromen nabor modulov – npr. različni motorji, baterije, šasije, kabine in dvižni teleskopi. Izbira je odvisna od želene nosilnost, zmogljivosti pretovarjanja ali dvižne višine. Tudi notranjost kabine je mogoče poljubno opremiti z nadgradnjami, alternativnimi krmilniki in sedeži ali zaprto kabino za uporabo v hladilnicah. Stranka tako dobi prilagojeno rešitev za zelo veliko obratovalnih ur.

Poleg tega skupina inženirjev razvija posebne rešitve za stranke s posebnimi obratovalnimi zahtevami.