Komisionirni viličarji V

Modularni vertikalni komisionirni viličar

Učinkovito komisioniranje na vsaki delovni višini

Vertikalni komisionirni viličarji V podjetja Linde Material Handling upravljavcu nudijo ergonomsko delovno mesto in intuitivno upravljanje. Pri tem vzmetena kabina, nizek dostop in nizka ograja preprečijo utrujenost in olajšajo komisioniranje. Za visoko zmogljivost pobiranja poskrbijo visoke hitrosti dviganja in vožnje. Linde prilagaja viličarje na podlagi modularnega sistema individualnim potrebam strank pri komisioniranju. Vertikalni komisionirni viličarji dosežejo višino dviga do 12 m. Nosilnost glede na model znaša do 1,2 tone.

Lastnosti

Varnost

Viličar se premika le, ko se voznik z obema rokama dotika nadzorne enote in aktivira budnik v prostoru za noge. To zmanjša nevarnost za napake pri delovanju in nevarnost poškodb. Električno nadzorovane stranske pregrade morajo biti od višine ploščadi 1,2 m zaradi varnosti voznika zaprte. Izbirni optični bralniki spredaj in zadaj pregledujejo vozno pot in ustavijo viličar, če zaznajo osebe ali ovire. Servisni tehnik lahko v sistemu viličarja programira splošne blokade vožnje ter zapore dviganja in spuščanja, da ne pride do trkov s stropom ali steno. Posebno zasnovan dvižni teleskop omogoča dober pogled na okolico in s tem pripomore k varnemu delovanju.

 • Tritočkovno upravljanje
 • Električno nadzorovana stranska pregrada
 • Prednastavitev blokade vožnje ter zapore dviganja in spuščanja
 • Dober pogled skozi dvižni teleskop

Ergonomija

Vertikalni komisionirni viličarji imajo ergonomsko oblikovano nadzorno ploščo in veliko kabino. Na tleh vzmetene ploščadi je mehka podloga, ki blaži vibracije med vožnjo ali med dviganjem in s tem preprečuje utrujenost upravljavca. Okvir tal kabine ima namesto mehke podloge trdno podlago, da lahko upravljavec med komisioniranjem varno stoji. Tudi nizka ograja pripomore k lažjemu delu. Po želji se stranske pregrade nagnejo navzven, da delavec lažje doseže regal.

 • Ergonomska nadzorna plošča
 • Velika kabina z zaobljenimi linijami
 • Vzmetena kabina s podlogo, ki preprečuje vibracije
 • Nizka ograja

Upravljanje

Različne trifazne motorje vertikalnih komisionirnih viličarjev odlikujejo visoka hitrost dviganja in vožnje ter nizka poraba energije. Viličarji hitro dosežejo višino dviga do 12 m in tako zagotavljajo odlično zmogljivost pretovarjanja. Istočasno pa tudi na takšni višini ohranijo visoko preostalo nosilno zmogljivost. K učinkovitemu poteku komisioniranja prispeva še natančno električno krmiljenje, ki omogoča hitro in enostavno manevriranje.

 • Visoke hitrosti vožnje in dviganja
 • Visoka preostala nosilna zmogljivost
 • Natančni premiki krmila za hitro manevriranje
 • Nizka poraba energije

Servis

Dvižni in vozni motorji vertikalnih komisionirnih viličarjev imajo okrov in so zaradi tega zaščiteni pred prahom in umazanijo. To po eni strani preprečuje drage izpade, po drugi strani pa agregat ne potrebuje vzdrževanja. Celotna oblika viličarja je zelo prijazna za servisiranje. Vsi ključni sestavni deli so za pokrovom in dobro dosegljivi. Sem spada tudi povezava prek vodila CAN, preko katere serviser odčita in preveri vse ključne podatke.

 • Odčitavanje podatkov o viličarju prek vodila CAN
 • Dvižni in vozni motorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja
 • Dobro dosegljivi servisni sestavni deli
 • Zaščiteni motorji

Videi in slike

Videoposnetek o prednostih in funkcijah modularnega visokoregalnega komisionirnega viličarja tipa V podjetja Linde.

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
V 24V Example Standard mast 0,8 (t) 4125 (mm) 9 / 9 km/h 1732 (mm) - (mm)
V 24V Example Triplex mast 0,8 (t) 7160 (mm) 10 / 10 km/h 2034 (mm) 1320 (mm)
V 48V Example Standard mast 1,2 (t) 5725 (mm) 11 / 11 km/h 1873 (mm) 1380 (mm)
V 48V Example Triplex mast 1,2 (t) 10160 (mm) 13 / 13 km/h 2089 (mm) 1820 (mm)

Dodatna oprema

Nadzorna plošča

Nadzorna plošča se lahko po želji namesti na strani tovora ali na strani tovora in dvižnega teleskopa – logika upravljanja pulta na strani dvižnega teleskopa sledi logiki upravljanja nadzorne plošče na strani tovora.

Pritrdilni sistemi

Pritrdite lahko terminal, optični bralnik, podlogo s sponko, pisalno podlago in druge individualne nadgradnje. Nosilce pa lahko pritrdite levo in desno na dvižnem teleskopu ter na strani tovora in strehi kabine.

Pohodna nakladalna površina

Nakladalna površina je zaščitena z zaščitno košaro. Upravljavec lahko vanjo vstopi in iz nje komisionira.

Slika Linde BlueSpot, ki projicira modro svetlobno točko na tla ter pešce in druge voznike opozarja pred bližajočim se viličarjem.

BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno pot Linde BlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Animacija prikazuje izbirni varnostni sistem za vožnjo po hodnikih za vertikalni komisionirni viličar V.

Asistent za varnost v hodnikih

Asistenčni sistem s pomočjo črtnih kod ali oznak RFID zazna neravnine tlakov in ovire na regalih, na tleh ali na stropu ter na teh mestih ciljno omeji funkcije viličarja, kot so hitrost vožnje, dvižna višina ali doseg vilic. Tako ne prihaja do poškodb.

Animacija prikazuje izbirni navigacijski sistem za ozke hodnike za vertikalni komisionirni viličar V.

Skladiščna navigacija

Viličar prejme naročilo za vožnjo prek sistema za upravljanje skladišč. Sistem s pomočjo črtnih kod ali oznak RFID določa položaj v skladišču in meri trenutno višino dviga. Tako viličar usmeri do želenega mesta. Voznik mora samo vklopiti vožnjo.

Linde Connect

Kako se uporabljajo viličarji in kdo jih uporablja? Kako so videti podatki o porabi viličarjev in ali je vsak posamezni viličar primeren za vožnjo? Sistem connect: ponuja ustrezne odgovore s pomočjo sodelovanja programske in strojne opreme.

Linde System Control (LSC)

Sistem skrbi za hitrejše pretovarjanje in večjo varnost. Osnovna različica sistema LSC vozniku prikazuje preostalo nosilno zmogljivost glede na trenutno dvižno višino. Dopolnjene različice sistema LSC prilagajajo dodatni dvig in/ali hitrost vožnje teži tovora.

Videoposnetek o višini dviga in izbirnih stranskih nagibnih pregradah za komisioniranje.

Nagibna pregrada

Ko se voznik nasloni na pregrado, se nagne navzven za 10 cm. Tako se bolj približa regalu, kar mu olajša komisioniranje.

Priprava za radio

Viličar je opremljen s priključkom 12 V/50 W, zvočniki in z anteno v kabini.

Modul z ogledali

Paket opreme obsega velika vzvratna ogledala in stranske delovne žaromete, ki osvetljujejo delovno okolico v regalu. Po želji lahko paket vključuje tudi prezračevanje, ki ob visokih temperaturah na visokih višinah hladi voznika pod pokrovom.

Zahtevaj ponudbo