Komisionirni viličarji V modular

Modularni vertikalni komisionirni viličar

Učinkovito komisioniranje na vseh višinah

Vertikalni komisionirni viličarji V modular podjetja Linde Material Handling upravljavcu nudijo ergonomsko delovno mesto in intuitivno upravljanje. Poleg tega blažena kabina, nizka vstopna višina in nizka ograja preprečujejo utrujenost ter olajšajo komisioniranje. Za visoko zmogljivost komisioniranja poskrbijo velike hitrosti dviganja in vožnje do 13 km/h. Linde je na podlagi modularnega sistema viličar prilagodil posameznim komisionirnim nalogam stranke. Vertikalni komisionirni viličarji dosežejo višino dviga do 12 m. Nosilnost glede na model znaša do 1200 kg. Kot zmogljiv osnovni model za komisioniranje na srednjih višinah do 7,8 metra z nosilnostjo do 1000 kg je na voljo tudi vertikalni komisionirni viličar V modular B.

Lastnosti

Varnost

Viličar se premika le, ko se voznik z obema rokama dotika nadzorne enote in aktivira varnostno stikalo v prostoru za noge. To zmanjša nevarnost za napake pri delovanju in nevarnost poškodb. Električno krmiljeni stranski pregradi morata biti zaprti zaradi varnosti voznika od višine ploščadi 1,2 metra. Ventil za zasilno spuščanje pod pokrovom zadnjega dela viličarja je preprosto dostopen tudi v ozkih hodnikih. Izbirni optični bralniki spredaj in zadaj pregledujejo vozno pot in ustavijo viličar, če zaznajo osebe ali ovire. Servisni tehnik lahko v sistemu vozila nastavi blokado vožnje ter zapore dviganja in spuščanja, da prepreči trk v strop ali steno. Posebno zasnovan dvižni teleskop omogoča dober pogled na okolico in s tem pripomore k varnemu delovanju.

 • Tritočkovno upravljanje
 • Električno krmiljenje stranskih pregrad
 • Ventil za zasilno spuščanje pod pokrovom zadnjega dela viličarja
 • Prednastavitev blokade vožnje ter zapore dviganja in spuščanja
 • Dober pogled skozi dvižni teleskop

Ergonomija

Vertikalni komisionirni viličarji se ponašajo z ergonomsko oblikovano upravljalno ploščo in prostorno kabino. Na tleh vzmetene ploščadi je mehka podloga, ki blaži vibracije med vožnjo ali med dviganjem in s tem preprečuje utrujenost upravljavca. Okvir tal kabine ima namesto mehke podloge trdno podlago, da lahko upravljavec med komisioniranjem varno stoji. Komisioniranje olajša tudi nizka ograja. Po želji je stranske pregrade mogoče nagniti navzven, da delavec lažje seže v regal. Na voljo je veliko odlagalnih površin in različic opreme, ki zadostijo individualnim potrebam.

 • Ergonomska upravljalna plošča
 • Velika kabina z zaobljenimi robovi
 • Vzmetena kabina s podlogo za blaženje vibracij
 • Nizka ograja
 • Veliko odlagalnih površin in različic opreme

Upravljanje

Različne trifazne motorje vertikalnih komisionirnih viličarjev odlikujejo visoka hitrost dviganja in vožnje ter nizka poraba energije. Zato viličarji hitro dosežejo dvižne višine do 12 metrov (pri modelu V modular B do 7,8 metra) in tako poskrbijo za večjo zmogljivost pretovarjanja. Poleg tega pa se tudi na teh višinah ponašajo z visoko preostalo nosilno zmogljivostjo. K učinkovitemu poteku komisioniranja prispeva še natančno električno krmiljenje, ki omogoča hitro in enostavno manevriranje.

 • Visoke hitrosti vožnje in dviganja
 • Visoka preostala nosilna zmogljivost
 • Natančen volan za hitro manevriranje
 • Nizka poraba energije

Servis

Dvižni in vozni motorji vertikalnih komisionirnih viličarjev imajo okrov in so zaradi tega zaščiteni pred prahom in umazanijo. To po eni strani preprečuje drage izpade delovanja, po drugi pa pomeni, da vzdrževanje enote ni potrebno. Celotna oblika viličarja je zelo prijazna za servisiranje: osrednje komponente se nahajajo za pregrado in so lahko dosegljive. Sem spada tudi povezava prek vodila CAN, prek katere serviser odčita in preveri vse ključne podatke.

 • Odčitavanje podatkov o viličarju prek vodila CAN
 • Dvižni in vozni motorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja
 • Lahko dosegljive servisne komponente
 • Zaščiteni motorji

Videi in slike

Videoposnetek o prednostih in funkcijah modularnega visokoregalnega komisionirnega viličarja V modular podjetja Linde.

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
V 24V Example Standard mast 0,8 (t) 4125 (mm) 9 / 9 km/h 1732 (mm) - (mm)
V 24V Example Triplex mast 0,8 (t) 7160 (mm) 10 / 10 km/h 2034 (mm) 1320 (mm)
V 48V Example Standard mast 1,2 (t) 5725 (mm) 11 / 11 km/h 1873 (mm) 1380 (mm)
V 48V Example Triplex mast 1,2 (t) 10160 (mm) 13 / 13 km/h 2089 (mm) 1820 (mm)

Dodatna oprema

Upravljalna plošča

Upravljalna plošča se lahko po želji namesti na strani tovora ali na strani tovora in dvižnega teleskopa – logika upravljanja pulta na strani dvižnega teleskopa sledi logiki upravljanja upravljalne plošče na strani tovora.

Pritrdilni sistemi

Pritrditi je mogoče npr. terminal, optični bralnik, podlogo s sponko, pisalno podlogo ali posamezne dodatke. Nosilce pa lahko pritrdite levo in desno na dvižnem teleskopu ter na strani tovora in strehi kabine.

Pohodna nakladalna površina

Nakladalna površina je zaščitena z zaščitno košaro. Upravljavec lahko vanjo vstopi in iz nje komisionira.

Slika Linde BlueSpot, ki projicira modro svetlobno točko na tla ter pešce in druge voznike opozarja pred bližajočim se viličarjem.

BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno pot Linde BlueSpot™poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Animacija prikazuje izbirni varnostni sistem za vožnjo po hodnikih za vertikalni komisionirni viličar V modular.

Asistent za varnost v hodnikih

Asistenčni sistem s pomočjo črtnih kod ali oznak RFID zazna neravnine tlakov in ovire na regalih, na tleh ali na stropu ter na teh mestih ciljno omeji funkcije viličarja, kot so hitrost vožnje, dvižna višina ali doseg vilic. S tem prepreči poškodbe.

Animacija prikazuje izbirni navigacijski sistem za ozke hodnike za vertikalni komisionirni viličar V modular.

Skladiščna navigacija

Viličar prejme naročilo za vožnjo prek sistema za upravljanje skladišč. Sistem s pomočjo črtnih kod ali oznak RFID določa položaj v skladišču in meri trenutno dvižno višino. Tako viličar usmeri do želenega mesta. Voznik mora samo vklopiti vožnjo.

Linde Connect

Kako se uporabljajo viličarji in kdo jih uporablja? Kako so videti podatki o porabi viličarjev in ali je vsak posamezni viličar primeren za vožnjo? Sistem connect: ponuja ustrezne odgovore s pomočjo sodelovanja programske in strojne opreme.

Linde System Control (LSC)

Sistem skrbi za hitrejše pretovarjanje in večjo varnost. Osnovna različica sistema LSC vozniku prikazuje preostalo nosilno zmogljivost glede na trenutno dvižno višino. Dopolnjene različice sistema LSC prilagajajo dodatni dvig in/ali hitrost vožnje teži tovora.

Videoposnetek o dvižni višini in izbirnih stranskih nagibnih pregradah za komisioniranje.

Nagibne pregrade

Ko se voznik nasloni na pregrado, se nagne navzven za 10 cm. Tako se bolj približa regalu, kar mu olajša komisioniranje.

Priprava za radio

Viličar je opremljen s priključkom 12 V/50 W, zvočniki in z anteno v kabini.

Modul z ogledali

Paket opreme obsega velika vzvratna ogledala in stranske delovne žaromete, ki osvetljujejo delovno okolico v regalu. Po želji lahko paket vključuje tudi prezračevanje, ki ob visokih temperaturah pod streho na visokih višinah hladi voznika.

Zahtevaj ponudbo