Komisioniranje na višini upravljavca na dveh paletah hkrati

Zaradi zelo dolgih​vilic lahko N20 XL podjetja Linde Material Handling hkrati prevaža dve paleti s skupno težo do 2000 kg. Konstrukcija dvižnega teleskopa upravljavcu omogoča natovarjanje obeh palet (300 kg na paleto) na višini 750 mm, ki ne obremenjuje hrbta. Ker je voznikovo mesto pred baterijo, ima upravljavec med vožnjo vedno dober pregled nad skladiščem in se lahko pravočasno odzove na nevarne situacije. Celotna upravljalna ploščad je vzmetena, zato ublaži tresljaje in sunke, ki jih povzročajo neravnine na tleh.

Lastnosti

Varnost

Komisionirni viličar N20 XL ima tri zavorne sisteme, ki ščitijo voznika in tovor: elektromagnetna delovna zavora je povezana z varnostnim stikalom in gumbom za zaustavitev v sili. Ko se sprosti krmiljenje pogona, hidravlično podprt zavorni sistem zmanjša hitrost sorazmerno z maso tovora in krmiljenje zavor Linde se samodejno aktivira. Dodatno varnost nudijo zaobljeni robovi šasije in zaobljeno voznikovo mesto ter samodejno centriranje volana Linde. Jekleni odbijač na sprednji strani viličarja blaži sunke in tresljaje. Izbirno ga je mogoče opremiti tudi z gumijasto oblogo. Pri vožnji skozi zavoje viličar zmanjša hitrost sorazmerno glede na kot nagiba volana. Po izbiri lahko opremite komisionirni viličar še s sprednjimi lučmi LED in Linde BlueSpot™, ki s svetlobo opozarjajo na bližajoči se viličar.

 • Trije različni zavorni sistemi
 • Varnostno stikalo in gumb za zaustavitev v sili
 • Zaobljeni robovi
 • Samodejno centriranje volana Linde
 • Samodejno zaviranje v zavojih

Ergonomija

Široko in z obeh strani enostavno dostopno voznikovo mesto z nizko stopnico vozniku olajša vstopanje in izstopanje. Voznik lahko hkrati natovarja dve paleti na višini, ki ne obremenjuje hrbta, ter tako prihrani nepotrebne gibe. Za dodatno mero učinkovitosti se krmiljenje dvižnega teleskopa in izbirnih elementov za upravljanje od zunaj nahaja na obeh straneh naslonjala sedeža. Za prilagoditev viličarja upravljavcu so v voznikovi kabini na voljo različne možnosti, vključno s številnimi odlagalnimi površinami. Po želji sta po višini nastavljiva tako intuitivni volan Linde kot tudi naslonjalo sedeža z razklopnim sedežem. Poleg tega je upravljalna ploščad vzmetena, zato blaži sunke in tresljaje med vožnjo.

 • Širša in nižja stopnica
 • Elementi za upravljanje od zunaj na obeh straneh naslonjala sedeža
 • Odlagalne površine na upravljalni ploščadi
 • Intuitivni volan Linde
 • Vzmetena upravljalna ploščad

Upravljanje

S 3-kW trifaznim motorjem komisionirni viličar hitro pospeši na največjo hitrost 12 km/h. Različne izvedbe koles zagotavljajo stabilnost viličarja in tovora med transportom v skladišču. Svinčeve ali izbirno litij-ionske baterije zagotavljajo optimalno oskrbo z energijo, ki ustreza zahtevam voznega parka. Z intuitivnim volanom Linde voznik krmili vse vozne in dvižne funkcije natančno in z milimetrsko natančnostjo. Pri zelo kratkih razdaljah v hodnikih lahko na obeh straneh uporablja zunanje krmiljenje in si prihrani nepotrebno vstopanje in izstopanje. Dodatni dvig sprednjih krakov olajša transport prek klančin in neravnin.

 • 3-kW trifazni motor
 • Krmilna kolesa za boljšo stabilnost
 • Litij-ionska baterija (izbirno)
 • Preprosto krmiljenje z volanom Linde
 • Zunanje krmiljenje

Servis

Komisionirni viličar potrebuje malo vzdrževanja in servisnega pregleda ne potrebuje približno 1000 ur. Trifazna tehnologija je povsem brez vzdrževanja, nastavitev zavor pa ni potrebna. Med vzdrževanjem lahko servisni tehnik preprosto odstrani pokrov motorja in zlahka doseže glavne komponente. Vsi kabli in kabelski snopi so pregledno razporejeni, kar omogoča hitra vzdrževalna dela. Servisni tehnik lahko priročno odčita podatke o viličarju z napravo, povezano prek vodila CAN. Vzmeteno voznikovo mesto je zaščiteno z robustnim jeklenim odbijačem in tako zmanjšuje poškodbe pri naletih.

 • 1000 obratovalnih ur brez servisnega pregleda
 • Brez nastavljanja zavor
 • Lažji dostop do motornega prostora
 • Pregledno razporejeni kabli in kabelski snopi
 • Povezava prek vodila CAN

Tehnični podatki

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 XL 2,0 / 0,6 (t) 865 (mm) 10 / 12 km/h 2487 / 2557 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh

Dodatna oprema

Nadzorna plošča programske opreme za upravljanje voznega parka Linde connect podjetja Linde Material Handling

Upravljanje voznega parka

Rešitev za upravljanje voznega parka Linde connect med drugim omogoča spremljanje uporabe celotnega voznega parka, s čimer je možno optimizirati cikel uporabe in servisiranja viličarjev.

Zaščitna rešetka za tovor za komisionirne viličarje N20 XL podjetja Linde Material Handling

Zaščitna rešetka za tovor

Dodatno zaščito za voznika in tovor predstavlja zaščitna rešetka, ki jo je mogoče nastaviti glede na višino tovora.

BlueSpot™ podjetja Linde Material Handling za komisionirni viličar N20 XL

Linde BlueSpot™

Opozorilna oprema za vozno pot Linde BlueSpot™ poveča varnost med delovanjem, saj s točkovnimi svetili LED viličar postane neslišno viden.

Komisionirni viličarji N20 XL podjetja Linde Material Handling z litij-ionsko baterijo

Litij-ionska tehnologija

Inovativna litij-ionska tehnologija Linde omogoča občutno hitrejše polnjenje viličarjev. Poleg tega omogoča vmesno polnjenje viličarjev med delovanjem, kar izboljša razpoložljivost viličarjev.

Gumbi za upravljanje od zunaj na komisionirnem viličarju N20 XL podjetja Linde Material Handling

Gumbi za upravljanje od zunaj

Na obeh straneh viličarja so dodatni gumbi. Z njimi voznik upravlja komisionirni viličar od zunaj in istočasno hodi ob strani.

Odstranjevanje baterije s strani pri komisionirnem viličarju N20 XL podjetja Linde Material Handling

Menjava baterije s strani

Odstranjevanje baterije s strani prek valjčne proge omogoča hitro menjavo pri večizmenskem delu.

Odbijač za komisionirne viličarje N20 XL podjetja Linde Material Handling

Odbijač

Odbijač ublaži sunke v primeru naleta in tako zaščiti voznika, viličar in tudi ostalo infrastrukturo, kot so npr. regali.

V celoti vzmetena upravljalna ploščad komisionirnih viličarjev N20 XL podjetja Linde Material Handling

V celoti vzmetena upravljalna ploščad

Tla ploščadi, volan, naslonjalo sedeža in zložljivi sedež so zaščiteni pred tresljaji in sunki.

Zahtevaj ponudbo